تماس حاد و شدید با گاز کلرموجود در مواد ضدعفونی کننده موجب آسیب به ریه می شود.
دکتر سمیه صادقی افزود: از طرفی عوارض درازمدت نیز دیده می شود که به صورت بیماری شبه آسم مزمن و نیازمند درمان طولانی مدت بروز می کند.
وی توصیه کرد برای جلوگیری از بروز حساسیت ها و آسیب های تنفسی حتی الامکان از مواد شوینده سبک استفاده شود و هنگام استفاده از آن علاوه بر زدن ماسک ، در و پنجره ها باز و محیط تهویه مناسب داشته باشد.
فوق تخصص بیماری های ریه و مراقبت های ویژه با تأکید بر اینکه مخلوط ضد عفونی کننده ها با هم برای ریه آسیب زاست، اضافه کرد: باید توجه کرد که از مخلوط کردن مواد تمیز کننده به شدت پرهیز شود به علت اینکه با تولید گاز کلر به شدت اثر سمی بر مجاری هوایی دارد و باعث عوارض کوتاه مدت و بلند مدت ریوی می شود.
وی با بیان اینکه در شرایطی مثل خارج از منزل که دسترسی به آب وجود ندارد می توان از ژل ها و یا اسپری های ضد عفونی کننده با پایه الکل استفاده کرد، افزود: برای پاک کردن و گند زدایی سطوح یا دستگیره های در به کار بردن محلول آب ژاول رقیق شده مفید است.
این فوق تخصص بیماری های ریه و مراقبت های ویژه از بیماران مبتلا به آسم، برونشیت یا سایر بیماری های مزمن ریوی در خواست کرد که در این شرایط بحرانی و با توجه به شیوع ویروس کرونا خارج شدن از منزل را به حداقل برسانند و از قطع خودسرانه داروها نیز پرهیز کنند.