تاکنون در جهان، چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۲۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف و پیامدهای آن، به این شرح است:
پاناما/ ۱۶۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت بهداشت پاناما، پاناما از ۱۶۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور به هشت هزار و ۴۴۸ مورد رسید. شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در پاناما نیز به ۲۴۴ مورد رسیده است.
بیش از ۹۰ درصد تختهای بیماران کرونایی در توکیو پر شده است
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، مقامات وزارت بهداشت ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت تلاشها و اقدامات برای جلوگیری از ادامه گسترش ویروس کرونا اعلام کردند، بیش از ۹۰ درصد از تختهای ویژه بیماران کووید ۱۹ در بیمارستانهای توکیو پایتخت این کشور هم اکنون پر است. براساس اظهارات مقامات این وزارتخانه، از ۲۸ آوریل ۱۸۳۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای توکیو بستری شده اند که این رقم نشان میدهد حدود ۹۱.۶ درصد از دو هزار تخت بیمارستان آماده ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به اینگونه بیماران پر است. دولت کلان شهر توکیو در صدد است تعداد تختهای بیماران کووید ۱۹ را به ۴۰۰۰ عدد افزایش دهد. یک مقام دولتی وزارت بهداشت ژاپن با اشاره به احتمال گسترش این ویروس در آینده تلاش برای افزایش شمار تختهای بیماران کرونایی از دو هزار به چهار هزار را ضروری توصیف کرد. براساس گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی ژاپن، تاکنون حدود ۵۰۰۰ نفر از شهروندان پایتخت این کشور یعنی تقریبا یک سوم از جمعیت حدود ۱۶ هزارنفری بیماران کرونایی در سراسر این کشور به این ویروس مبتلا شده اند. گزارش آماری وزارت بهداشت ژاپن نشان میدهد، در ازای ۱۴.۴۸۶ تختی که برای بیماران مبتلا به اختلالات ریوی ناشی از ویروس کرونا در نظر گرفته شده از ۲۸ آوریل تاکنون شمار بیماران کرونایی بستری شده در سراسر کشور به ۵.۵۵۸ مورد افزایش یافته است.
گلوبال نشنال: بیکاری و رکود اقتصادی در کانادا به گزارش شبکه تلویزیونی گلوبال نشنال؛ توقف فعالیتها به علت شیوع بیماری کرونا باعث افزایش نرخ بیکاری در کانادا شده است. شمار بیکاران در کانادا به بدترین وضع در تاریخ این کشور رسید. حدود دو میلیون کانادایی شغل خود را در ماه آوریل از دست دادند. این رقم بی سابقه است. این رقم، جدا از یک میلیون نفری است که در ماه مارس بیکار شده بودند. نرخ بیکاری در کانادا افزایش یافت و به رقم ۱۳ درصد رسید.
گلوبال نشنال افزود: تقریبا، همه این افراد به صورت موقت از کار خود اخراج شدند. زنان بیشتر از مردان از کار بیکار شدند. شکاف بین بیکاری زنان و مردان در ماه آوریل کمتر شده است. همه این تحولات در حالی است که استانهای کانادا به تدریج دارند فعالیتهای اقتصادی خود را از سر میگیرند، اما بهبود وضع اقتصادی نیازمند زمان است. در این گزارش، خانمی نشان داده میشود که از کار بیکار شده است و اکنون وقت بیشتری را با پسر خود سپری میکند. این خانم به علت بیماری کووید-۱۹ بیکار شد. وی هم اکنون از طریق دریافت کمک مالی دولت در برنامه واکنش اضطراری کانادا، امرار معاش میکند.
مایل کوارک، استاد دانشگاه اوتاوا گفت: این ارقام بی سابقه است. ما هرگز شاهد چنین چیزی نبودیم. ما در رکود بزرگ اقتصادی و نیز در رکود شدید دهه ۱۹۳۰ میلادی شاهد چنین چیزی نبودیم. اکنون فقط نیمی از کاناداییها شاغل هستند.
آمار مبتلایان به کرونا در یمن به ۵۱ نفر رسید به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل ازکمیته عالی امور فوریتی ملی یمن، با ۱۷ مورد جدید گسترش ویروس کرونا، شمار موارد شناسایی شده کرونا در این کشور به ۵۱ نفر افزایش یافت.
همه گیری ویروس کرونا در سوئیس حقیقت فقر را در این کشور آشکار کرده است روزنامه دیلی میل با انتشار تصاویری از ژنو در سوئیس، از به صف ایستادن بیش از هزار نفر برای دریافت غذای رایگان خبر داد که به دلیل شیوع ویروس کرونا با بحران اقتصادی روبرو شده اند. پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی میل گزارش داد: بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا حتی کشورهای ثروتمندی مانند سوئیس را نیز تحت تاثیر قرار داده است و در یک مورد، صفی یک کیلومتری از حدود هزار و پانصد نفر از مردمی که از ساعت ۵ بامداد در انتظار ایستاده بودند تا غذای رایگان دریافت کنند، ایجاد شد. پاتریک ویلند (Patrick Wieland) از سازمان پزشکان بدون مرز گفته است "در ژنو که یکی از ثروتمندترین شهرهای دنیاست، همیشه کسانی هستند که وضعیت شغلی مناسبی ندارند، کسانی که به عنوان مستخدم کار میکنند، در کشاورزی یا ساخت و ساز مسکن یا در هتلها مشغولند و با شروع بحران کرونا، به یکباره کار خود را از دست داده اند". مهاجران غیر قانونی که در مشاغل پاره وقت مشغول بودند میگویند کار خود را از دست داده اند و دیگر درآمدی ندارند و با پایان یافتن پس اندازشان، دیگر پولی برای پرداخت قبوض یا بیمه یا هزینههای دیگر نخواهند داشت و از این رو از اینکه عدهای به آنها غذای رایگان میدهند بسیار خوشحالند. در سوئیس هشت میلیون و ششصد هزار نفری، ششصد و شصت هزار نفر بر اساس آمار در سال دو هزار و هجده فقیر بودند و به گفته موسسه خیریه کاریتاس (Caritas)، والدین تنها به صورت خاص که از سطح سواد کمتری نیز برخوردارند، بعد از اینکه کار خود را از دست دادند، برای یافتن فرصت شغلی جدید ناکام بوده اند. بیش از یک میلیون و صد هزار نفر با خطر فقر روبرو هستند، بدین معنا که کمتر از شصت درصد سطح متوسط درآمد را دارند که در سوئیس شش هزار و پانصد و سی و هشت پوند، معادل شش هزار و هفتصد و سی و شش دلار آمریکا برای کاری تمام وقت در سال دو هزار و هجده تعریف شده بود. بر اساس محاسبات بانک USB سوئیس، ژنو دومین شهر گران جهان بعد از زوریخ برای خانوادهای سه نفری است. هر چند که درآمدها در این شهر بالاست و این اندکی به مردم کمک میکند که بتوانند نیازهای روزمره خود را تامین کنند. هر چند پذیرش وجود این میزان از فقر برای سوئیسیها کمی دشوار باشد، ولی کووید-۱۹ باعث شد این حقایق از پس پرده به در افتند و برخی باور دارند در این مسئله نیز خیری وجود دارد، زیرا میتوان تدابیری اندیشید تا از همه این کارگران حمایت شود، زیرا کارگران از هر چیز دیگری اهمیت بیشتری دارند. به گفته ویلند، بررسیهایی که هفته گذشته انجام شد نشان میدهد بیش از نیمی از دریافت کنندگان غذا، مهاجران غیر قانونی بودند در حالی که بخش دیگر دریافت کنندگان، اقامت قانونی در سوئیس را دارند یا به دنبال دریافت پناهندگی از این کشور هستند. همچنین بررسی از این افراد نشان میدهد میزان ابتلا به کووید-۱۹ در میان آنها سه برابر بیش از نرخ متوسط در ژنو هست که این مسئله به اسکان در منازل نامناسب یا خانههایی با جمعیت زیاد بازمی گردد.
روسیه/مسکو به شهری تقریبا خالی تبدیل شد با عبور آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در روسیه از مرز ۲۰۰ هزار نفر، مسکو، پایتخت این کشور، برای ششمین هفته متوالی مشابه با شهری خالی از سکنه است. به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، خیابان ها، پارکها و میادین عمومی مسکو تقریبا خالی از جمعیت شده است و در سطح شهر ترددهای بسیار ناچیزی مشاهده میشود. آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در روسیه در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۱ هزار نفر افزایش یافته و آمار کلی مبتلایان از مرز ۲۰۹ هزار نفر گذشته است. روسیه برای هفتمین روز متوالی، شاهد ابتلای بیش از ۱۰ هزار نفر در یک شبانه روز به کووید ۱۹ است. با توجه به شرایط کنونی پیش بینی میشود روسیه در چند روز آینده بیشترین آمار ابتلا در یک شبانه روز در اروپا را به خود اختصاص دهد.
شهردار مسکو هفته گذشته اعلام کرده بود فعالیت کارخانجات و ساخت و سازها از روز دوازدهم مه آغاز میشود و استفاده از ماسک و دستکش در اماکن عمومی و فروشگاهها الزامی خواهد بود.
کویت/قرنطینه کامل تا ۱۰ خرداد به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، قرنطیه کامل کشور کویت از امروز آغاز شد و تا سی ام ماه مه (۱۰ خرداد) ادامه خواهد داشت. شهروندان کویتی در مدت زمان قرنطینه کشور فقط میتوانند در منطقه مسکونی خود به مدت دو ساعت در روز پیاده روی کنند، اما اجازه ندارند با خودرو، موتور سیکلت یا دیگر وسایل حمل و نقل تردد کنند. آمار مبتلایان به کرونا در کویت به ۸۶۸۸ نفر و آمار فوت ناشی از کرونا در این کشور به ۵۸ نفر رسیده است.
آغاز مرحله دوم شیوع کرونا در جمهوری آذربایجان
پاکستان/لغو قرنطینه به دلیل مشکلات اقتصادی
قرنطینه در پاکستان پس از پنج هفته پایان یافت و این در حالی است که آمار آلودگی در این کشور رو به افزایش است. مقامات این کشور لغو قرنطینه را یک ضرورت اقتصادی میدانند. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، اپیدمی ویروس کرونا در حالی به پاکستان رسیده است که بسیاری از شاخصهای اقتصادی این کشور مانند رشد اقتصادی قرمز است. اوضاع در خیابانهای پاکستان همانند وضع عادی است و تنها تفاوت این است که مردم ماسک دارند. بازار پوشاک اسلام آباد در پی لغو قرنطینه بازگشایی شد. همه مغازه ها، کارخانهها و مزارعی که تا روز شنبه به دلیل قرنطینه تعطیل شده بودند فعالیت خود را از سر گرفته ند. یک فروشنده پارچه گفت: من مغازه خود را باز کردم تا بتوانم خوراک کودکانم را تامین کنم. من به مدت شش هفته در قرنطینه بودم و همه پس اندازم را خرج کردم. خداوند نگهدار ماست، اما من به همه میگویم که تدابیر امنیتی را دنبال کنید که میتوانند ما را نجات دهند. با این حال به نظر نمیرسد تدابیر امنیتی به طور کامل رعایت شود. پاکستان تاکنون بیش از ۲۳ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۶۰۰ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده و اپیدمی همچنان در حال گسترش است. با این حال مقامات این کشور تصمیم گرفته اند در طول ماه رمضان مساجد را باز نگه دارند. مقامات پاکستان حالا بیشتر از بحران بهداشتی از بحران اقتصادی نگرانند. عمران خان، نخست وزیر پاکستان در مورد این تصمیم گفت: ما این کار را انجام دادیم، زیرا مردم کشور در وضع بسیار دشواری هستند. در این کشور با بیش از ۲۱۰ میلیون نفر جمعیت تبعات قرنطینه فاجعه بار است. بسیاری از کارگران فقیر کار خود را از دست داده اند و به هیچ کمکی هم دسترسی ندارند.
دولت پاکستان همچنین هشدار داده است اگر فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود و آمار قربانیان افزایش یابد امکان اعمال دوباره قرنطینه وجود دارد. مدارس پاکستان قرار نیست تا پیش از ۱۵ ژوئیه بازگشایی شود.
افزایش شمار قربانیان مبتلا به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو با شناسایی ۲۶ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۱۰۶ نفر رسید. در بیست و چهار ساعت گذشته، با فوت ۷ نفر دیگر تعداد جان باختگان نیز با روندی افزایشی به ۱۱۱ نفر رسید همچنین شمار بهبودیافتگان در این کشور به ۱۱۰۹ نفر میباشد.
ژاپن / بیش از نیمی از مردم از اقدامات دولت ناراضی هستند نتایج نظرسنجی خبرگزاری کیودو نشان میدهد که بیش از نیمی از مردم ژاپن از واکنش دولت این کشور در مقابل شیوع ویروس کرونا ناراضی هستند. به گزارش خبرگزاری کیودو از توکیو، بر اساس این نظرسنجی که به صورت تلفنی و به مدت سه روز انجام شد , ۵۷ ممیز پنج دهم درصد از پرسش شوندگان از اقدامات دولت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن ابراز نارضایتی کردند و ۳۴ ممیز یک دهم درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی اعلام کردند از واکنش دولت در مقابل ویروس کرونا راضی هستند. با توجه به اینکه در پی شیوع ویروس کرونا در ژاپن، فعالیتهای اقتصادی در سراسر این کشور متوقف شده است , ۸۴ ممیز چهار دهم درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفته اند در خصوص زندگی خود احساس ناامنی میکنند. میزان رضایت از دولت شینزو آبه به ۴۱ ممیز هفت دهم درصد رسیده که نسبت به نظرسنجی اواسط ماه آوریل یک ممیز سه دهم درصد افزایش داشته است. میزان نارضایتی از دولت ژاپن نیز ۴۳ درصد اعلام شده است.
پاکستان/ لغو قرنطینه به دلیل مشکلات اقتصادی قرنطینه در پاکستان پس از پنج هفته پایان یافت و این در حالیست که آمار آلودگی در این کشور رو به افزایش است. مقامات این کشور لغو قرنطینه را یک ضرورت اقتصادی میدانند. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، اپیدمی ویروس کرونا در حالی به پاکستان رسیده است که بسیاری از شاخصهای اقتصادی این کشور مانند رشد اقتصادی قرمز است.
اوضاع در خیابانهای پاکستان همانند اوضاع عادی است و تنها تفاوت این است که مردم ماسک دارند. بازار پوشاک اسلام آباد در پی لغو قرنطینه بازگشایی شد. همه مغازه ها، کارخانهها و مزارعی که تا روز شنبه به دلیل قرنطینه تعطیل شده بودند فعالیت خود را از سر گرفته ند. با این حال به نظر نمیرسد تدابیر امنیتی به طور کامل رعایت شوند. پاکستان تاکنون بیش از ۲۳ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۶۰۰ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده است و اپیدمی همچنان در حال گسترش است. دولت هشدار داده است اگر فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود و آمار قربانیان افزایش یابد امکان اعمال دوباره قرنطینه وجود دارد. مدارس پاکستان قرار نیست تا پیش از ۱۵ ژوئیه بازگشایی شود.
چین/ ۱۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا مسئولان بهداشتی چین روز یکشنبه از ثبت ۱۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در روز ۹ مه خبر دادند که بالاترین آمار از ۲۸ آوریل است. در میان موارد جدید برای نخستین بار در بیش از یک ماه گذشته یک مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در ووهان گزارش شده است که کانون اصلی شیوع بیماری است که تاکنون جان بیش از ۲۸۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است. به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، مقامات چین روز پنجشنبه اعلام کردند سراسر این کشور با خطر ضعیف شیوع ویروس رو به روست. کمیسیون ملی بهداشت چین هم در گزارش روزانه خود اعلام کرد موردی که در ووهان شناسایی شد تا کنون بدون علامت بود. این کمیسیون اعلام کرد دو مورد از موارد جدید هم وارداتی بودند و ۱۱ مورد دیگر مربوط به استان جیلین در شمال شرقی کشور بودند. مسئولان این استان سطح خطر را در شهر شولان که ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد افزایش دادند. هیچ مورد مرگ جدید ناشی از ویروس کرونا اعلام نشده است. بنابر اعلام کمیسیون بهداشت ویروس کرونا ۸۲ هزار و ۹۰۱ نفر را در سرزمین چین آلوده کرده است که به مرگ ۴ هزار و ۶۳۳ نفر منجر شد.
ترکیه/ بازداشت یک کودک معلول به بهانه نقض قرنطینه
تیراندازی پلیس ترکیه به سمت کودکان این کشور و بازداشت یک کودک معلول به بهانه نقض قرنطینه خشم مردم این کشور را برانگیخت.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، پلیس نظام ترکیه گروهی از کودکان را در خیابان های شهر مرزی نصیبین هدف قرار داد و یکی از کودکان معلول را به بهانه نقض قرنطینه بازداشت کرد. این موضوع خشم گسترده مردم ترکیه را به ویژه در شبکه های اجتماعی به دنبال داشت.
استرالیا/ حمایت از اجرای تحقیقات درباره منبع ویروس کرونا استرالیا از اجرای تحقیقات مستقل درباره منبع شیوع ویروس کرونا حمایت میکند. به گزارش شبکه تلویزیونی الحره، استرالیا حمایت خود را از اروپا در زمینه اجرای تحقیقات مستقل درباره منبع شیوع ویروس کرونا در چین اعلام کرد. در این راستا، وزیر بهداشت استرالیا گفت دولت این کشور همچنین از پیشنهاد انجام بازرسیهای مستقل حمایت میکند.
کوبا/ افزایش شمار تلفات کووید-۱۹ در کوبا به ۷۷ نفر با مرگ ۳ تن دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در کوبا، مجموع شمار جان باختگان در اثر این بیماری در این کشور آمریکای لاتنی به ۷۷ نفر رسید. به گزارش روز یکشنبه پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، مقامات حوزه بهداشت و سلامت کوبا در آخرین کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود که به منظور به روز رسانی اطلاعات در خصوص وضعیت اپیدمولوژی این کشور درباره بیماری ناشی از ویروس کرونا برگزار میشود، اعلام کردند که تعداد کل قربانیان کووید-۱۹ در این کشور به ۷۷ نفر رسیده است.
اندونزی / شمار افراد آلوده به ویروس کرونا به بیش از ۱۴ هزار نفر رسید یکی از مقامات وزارت بهداشت اندونزی روز یکشنبه اعلام کرد اندونزی ۳۸۷ مورد بیشتر آلوده به ویروس کرونا ثبت کرد و به این ترتیب شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴ هزار و ۳۲ نفر رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، اندونزی به عنوان چهارمین کشور پرجمعیت جهان با حدود ۲۷۰ میلیون نفر جمعیت طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرد. شمار قربانیان این ویروس به ۹۷۳ نفر رسید. اما از دیدگاه اپیدمیولوژیستها به دلیل تعداد پایین آزمایشهای غربالگری صورت گرفته احتمالا این آمار بسیار پایینتر از آمار واقعی است. بنابر اعلام وزارت بهداشت اندونزی تاکنون ۱۱۳ هزار و ۴۵۲ نفر آزمایش شده اند.
کلمبیا/ نگرانی سازمان ملل متحد از خشونت در کلمبیا در بحبوحه کووید-۱۹ هیئت حقیقت یاب سازمان ملل متحد در کلمبیا اعلام کرد که علیرغم همه گیری کووید-۱۹ که این روزها این کشور را درگیر خود کرده است، خشونت در مناطق متاثر از درگیری مسلحانه در این کشور آمریکای لاتینی ادامه دارد. به گزارش پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، منابع این کشور آمریکای لاتینی گزار ش داده اند که از آغاز قرنطینه ملی در کلمبیا، ۶ مورد قتل شبه نظامیان سابق و دستکم ۳۲ مورد قتل رهبر اجتماعی به وقوع پیوسته است. بیانیه این هیئت اشاره دارد که از زمان امضای قرارداد صلح در این کشور، ۱۹۸ نفر که در روند بازگشت به زندگی غیر نظامی به سر میبرده اند، کشته شده اند.
چین/ کرونا فرصت حضور گستردهتر چین در خاورمیانه را مهیا کرد روزنامه لوموند چاپ پاریس نوشت شیوع کرونا و ناتوانی آمریکا و روسیه فرصتی برای حضور چین در خاورمیانه است. به نوشته این روزنامه، چین از ابتدای سال جاری حضور نسبتا پایینی در خاورمیانه داشت و بیشتر بر روی طرحهای عمده سرمایه گذاری برای ابتکار عمل کمربند و جاده خود متمرکز شده بود. چین به طور داوطلبانه به روسیه اجازه داد از عدم تعهد آمریکا در منطقه بهره ببرد و این دو کشور همزمان با حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد مانع از هرگونه اقدام سازمان ملل متحد در بحران سوریه شدند. اما بحران ویروس کرونا موجب شده است چین در خاورمیانه خود را به عنوان جایگزین آمریکا معرفی کند. این در حالیست که آمریکا به عنوان یک قدرت قادر نیست بسیجی هماهنگ در برابر همه گیری ایجاد کند.