معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: براساس برنامه مشترک تولید گردوی گرمسیری(پکان) دراستان توسعه می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، محمد قاسمی نژاد گفت: گردوی گرمسیری یا پکان بدلیل پتانسیل ویژه به عنوان محصولی با قابلیت توسعه محسوب می شود که با همکاری مرکزتحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول کاشت آن صورت می گیرد.
قاسمی نژاد افزود: عملیات تکثیرو پیوند گردوی گرمسیری شامل 11 رقم: کراکینگ، چوتکا، کومانچ یک، کومانچ ۲، آپاچی، استوارت، پرکیو، ویچتا، ۱۰جی، ۶ام و گراتکس روی پایههای بذری در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول و با برگزاری کارگاههای آموزشی پیوند و نگهداری پکان برای نهالستانها و باغداران منتخب استان خوزستان انجام شده است.
قاسمی نژاد اظهار داشت: پس از انجام عملیات پیوند، نهالهای مذکور جهت تکثیر و توسعه به گروههای هدف تحویل خواهد شد و آموزشهای لازم ارائه میشود.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، پکان یا گردوی گرمسیری در سال ۱۳۴۶ به منظور مطالعه سازگاری توسط تحقیقات اصلاح و بذر وارد کشور شد و در ۳ منطقه نوشهر، داراب و صفی آباد دزفول کشت گردید. همچنین در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول هر ۱۵ رقم وارد شد و هم اکنون تحقیقات بسیار ارزشمندی از سوی محققان مرکز صورت گرفته است.
این مقام مسئول بیان کرد: پکان آب و هوای گرم را ترجیح داده و ضمن مقاومت به گرما، خشکی و باد شدید دارای میوه کشیدهتر نسبت به گردو با میزان اسید چرب بالاتر و طعم بهتر است، به همین دلیل شهرستانهای حاشیه زاگرس در استان خوزستان بخصوص باغملک جزء بهترین مناطق توسعه پکان به شمار میرود.