پژوهش های بلومبرگ نشان می دهد
توجه به انرژی خورشیدی در خاورمیانه
تحقیقات جدید نشان میدهد که انرژی خورشیدی برنامه و مقصد جدید کشورهای نفت خیز خاورمیانه در دوره پسا نفت است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، تحقیقات جدید نشان میدهد که انرژی خورشیدی برنامه و مقصد جدید کشورهای نفت خیز خاورمیانه در دوره پسا نفت است.
به گزارش روزنامه رای الیوم از نیویورک، با وجود فروپاشی بهای نفت در بازار جهانی و کاهش هزینههای مصرف آن، اما برخی کشورهای بزرگ نفت خیز منطقه خاورمیانه تلاش برای بهره برداری از انرژی خورشیدی را آغاز کردند.
قیمت ارزان نفت در گذشته مانعی برای سرمایه گذاری در طرحهای انرژی تجدید پذیر در کشورهایی محسوب میشد که به درآمدهای حاصل از فروش نفت خام متکی هستند. اما بر اساس تحقیقات انجام شده توسط سرویس بلومبرگ برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی تجدید پذیر، هزینه اجرای طرحهای انرژی خورشیدی در حال حاضر و به لطف کاهش قیمت تجهیزات و بهبود فن آوری تنها به ۱۰ درصد از هزینه اجرای آن در حدود ۱۰ سال قبل تبدیل شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، تلاشهای اولیه استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر در کشورهای نفت خیز خاورمیانه در پی کاهش بهای نفت و تغییر اولویتهای دولتهای آنان با چالش مواجه شده است. اجرای پروژههای انرژی خورشیدی که عربستان سعودی و امارات ۱۰ سال قبل و یا بیشتر آن را تصویب کردند به دهها میلیارد دلار نیاز داشت و شروع اجرای این طرحها اساسا آغاز نشده است. اما در حال حاضر این کشورها شرکایی پیدا کردند که هزینه ساخت این پروژهها را متحمل میشوند. با وجود اینکه احتمال میرود شیوع ویروس کرونا اجرا طرحهای انرژی خورشیدی در کشورهای نفت خیز خاورمیانه را به تعویق اندارد، اما تقاضا برای اجرای این طرحها همواره وجود دارد.
بنیامین عطیه تحلیل گر اقتصاد انرژی و انرژی تجدید پذیر در موسسه وود مکنزی با بیان اینکه انرژی خورشیدی ارزانترین منبع تولید برای هر کیلووات ساعت برق در خاورمیانه است، افزود پروژههای جدید انرژی خورشیدی در منطقه به اعتبارات بخش خصوصی بستگی دارد نه هزینه و بودجه دولتی و بر این اساس کاهش بهای نفت بر روند اجرای این پروژهها تاثیری نخواهد داشت.
از سوی دیگر جینی چایس تحلیل گر حوزه انرژی اظهار داشت کشورهای منطقه خاورمیانه از مدتها قبل به دنبال کاهش اتکای خود به نفت هستند.
این در حالی است که قیمت جهانی نفت طی امسال به شدت کاهش یافت به طوری که بهای نفت خام برنت از ابتدای سال ۲۰۲۰، حدود ۵۶ درصد ارزش خود را از دست داد.