پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور1 با موشک قاصد که کاملا متکی به توان و دانش و امکانات داخلی و در شرایط تحریم های ظالمانه دشمنان انجام شد، مصداق بارز قوی شدن بر اساس نسخه بعثت (وَ اَعِدّوا لَهُم مَااستَطَعتُم مِن قُوَّة)، هم در عرصه های دفاعی نظامی و هم در ابعاد اقتصادی، علمی، سیاسی و تبلیغاتی است.
پژوهش خبری صدا وسیما: تکنولوژی های جدید و پیچیده جهان معاصر اغلب با اهداف صلح جویانه و تعالی خواهانه زندگی بشر پدید آمده ولی متاسفانه در بین راه به دست سوداگران فرصت طلب و چون ابزاری برای تسلط بر جوامع و استثمار ملل ضعیف و بهره برداری غیر منصفانه از منابع آنان به کار گرفته می شود. یکی از این پیشرفت ها تسخیر فضای اطراف زمین توسط انسان است. از مهمترین آنها می توان به ماهواره ها اشاره کرد که نقطه اوج پیشرفت فنی بشر است. امروزه ماهواره ها در عرصه امنیتی و نظامی کاربرد فوق العاده ای پیدا کرده و تحول شگرفی در عرصه مسائل نظامی و استراتژیک به وجود آورده است. مجهز بودن دشمنان مستقیم ما به این تجهیزات و کاربرد آنها علیه جمهوری اسلامی حتی در طول جنگ تحمیلی، ضرورت دستیابی به این بُعد از تکنولوژی و بومی سازی کلیه مراحل آن را در دستور کار تصمیم گیرندگان و برنامه ریزان دفاعی کشور قرار داد. امروز پس از سال ها تلاش بی وقفه در شرایط سخت تحریم و طی مراحل مختلف تولید دانش و فناوری و صنعتی سازی و کاربردی کردن آن در حوزه های مختلف غیر نظامی، اکنون با قدرت، در زمره معدود کشورهایی هستیم که چرخه کامل فناوری فضایی دفاعی بومی را در اختیار داریم. با این حال پرتاب موفق ماهواره نور1 و قرار گرفتن آن در مدار، اوج این تلاش نبوده بلکه به گفته کارشناسان، تازه آغاز راهی برای دستیابی به افق های بالاتری از تکنولوژی پیشرفته در این زمینه است. ماهواره های نور 2و 3و 4 و ... نیز در راه است.
این پژوهش نگاهی به دستاوردهای فضایی کشور و جایگاه ایران در حوزه فناوری فضایی و بویژه در عرصه فضایی نظامی- دفاعی در جهان دارد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر: فریفته هدایتی