اجرای طرح پژوهشی در خصوص بحران کرونا با مشارکت پژوهشگران دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان و بازل ( Basel ) سوییس آغاز شد.
عاطفه واعظی، اجرای این طرح پژوهشی را در قالب سه خروجی دانست و گفت: مقاله علمی و گزارش نتایج به زبان سادهتر که برای عموم مردم منتشر میشود از خروجیهای آن است و درصورتی که مطالعه با حجم نمونه خوبی اجرا شود بهصورتیکه قابلیت تعمیم داشته باشد نتایج آن را ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای وزارت بهداشت ارسال می کند .
این استاد گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: نتایج این طرح پژوهشی میتواند به سیاستگزاران و برنامهریزان کشور برای تصمیمگیری هرچه بهتر و موثرتر در دوران شیوع بیماری و پس از آن کمک کند.
عاطفه واعظی، بحران شیوع بیماری کرونا را در ایجاد اضطراب و مشکلات سلامت و روانی جوامع مختلف موثر دانست وگفت: در عصر حاضر چنین بیماری همهگیری در این وسعت در دنیا نداشتیم و ارزیابی تاثیر آن بر سلامت روان جامعه بسیار دشوار است.
وی، بررسی وضعیت سلامت روان جامعه را در حین و بعد از شیوع بیماری کرونا ضروری دانست و افزود: برای اجرای طرح پژوهشی مطالعه استرس کرونا، پرسشنامه ای به صورت آنلاین با همکاری دانشگاه بازل سوییس باهدف بررسی آثار بحران فعلی بر سلامت روان افراد تهیه و در کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصویب شد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفان، هدف از پرسشنامه را بررسی تاثیر روحی روانی ناشی از بحران کرونا و شناسایی عوامل اصلی استرسزا و محافظت کننده در مقابل آن بیان کرد وگفت: پرسشهای آن درباره شرایط زندگی و کاری و شیوه مقابله مردم با استرس و سلامت روان ناشی از بیماری کروناست.
وی با بیان اینکه تبلیغات و اطلاعرسانی گسترده ای از طریق رسانهها و رادیو و تلویزیون درباره این طرح پژوهشی در سوییس شده افزود: سوییس جزو کشورهایی بود که درگیری زیادی با بیماری کرونا داشت بهمین دلیل اجرا و نتیجه این طرح برای آنها اهمیت بسیاری دارد.
عاطفه واعظی تاکید کرد: برای ما نیز بسیار مهم است که همه گروههای سنی و از اقشار مختلف در این طرح تحقیقاتی همکاری کنند زیرا برآیند دقیق، جامع و کاملی از وضعیت جامعه میدهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم خواست تا با همکاری در اجرای این طرح تحقیقاتی و پُر کردن پرسشنامه آن، زنجیره انتشار پرسشنامه را قطع نکنند و آن را برای خانواده و دوستان خود بفرستند تا میزان مشارکت افزایش یابد.
وی همکاری بین دانشگاههای کشورهای مختلف در مطالعات مرتبط با بحرانهای جهانی مانند بیماری کرونا را حائز اهمیت دانست و گفت: اگر پژوهشی بین چند شهر یا چند کشور مشترک انجام شود، بیشتر قابل استناد است.
علاقهمندان به مشارکت در این طرح پژوهشی میتوانند با مراجعه به نشانی https://research.mui.ac.ir/node/۷۶۲۰ پرسشنامه را تکمیل کنند.