با شیوع ویروس کووید ۱۹
ایتالیا در مرز سی هزار جان باخته
در ایتالیا ۲۱۵ هزار و ۸۵۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۹ هزار و ۹۵۸ نفر جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما در ایتالیا دویست و پانزده هزار و هشتصد و پنجاه و هشت نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد بیست و نه هزار و نهصد و پنجاه و هشت نفر جان باختند و نود و شش هزار و دویست و هفتاد و شش نفر نیز بهبود یافته اند.
آزادی زندانیان خطرناک همراه با نگرانی مردم در ایتالیا
آزادی زندانیان خطرناک در ایتالیا با موجی از نگرانی و اعتراضات اجتماعی روبرو شد.
درپی آزادی زندانیان مسن و خطرناک از زندانهای ایتالیا در وضع فوق العاده کرونا این کشور با موجی از اعتراض شدید روبرو شد و وزارت دادگستری را وادار به عقب نشینی کرد.
در حالیکه مقامات امنیتی ایتالیا از مارس حدود ۳۷۶ نفر از زندانیان مافیایی و قاچاقچی مواد مخدر را از زندانها به بازداشتگاههای موقت منتقل کردند، قضات این کشور سرگرم رسیدگی به درخواست آزادی ۴۵۶ نفر دیگر از زندانیان هستند.
گزارشها حاکی است، فرانچسکو بونورا ۷۸ ساله و فرانکو کاتالدوی ۸۵ ساله بخشی از تبهکاری بودند که در سال ۱۹۹۶ پس از قتل نوجوانی بدن وی را در محلول اسید حل کردند.
بر اساس اظهارات مقامات دولتی ایتالیا، زندانیان بالای ۷۰ سال در صورتی که اثبات کنند به دلایل بهداشتی ممکن است به کووید ۱۹ مبتلا شوند میتوانند از زندان مرخص شوند این در حالی است که مقامات قضائی این کشور دستور و مقرراتی برای تمایز قایل شدن بین زندانیان تبهکار و عادی دریافت نکرده اند.
تصمیمات اخیر مقامات قضائی ایتالیا برای آزادی زندانیان خطرناک پس از آن اتخاذ شد که زندانیان برخی از زندانهای این کشور در مارس به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا که تا کنون در این کشور ۳۰ هزار قربانی بر جا گذاشته است، شورش کردند.
فدریکو کافیرو دا راهو، دادستان مبارزه با مافیا در ایتالیا آزادی شماری از زندانیانی که بخشی از محکومیت خود را در شرایط سخت مقررات قرنطینه زندان سپری کرده اند، بسیار تعجب برانگیز خواند.
مقامات زندان با نگهداری سرکردههای گروههای مافیایی در بخش ۴۱-بیس زندان، مانع از تماس و ارتباط آنان با دیگر زندان میشوند.
وی افزود در صورتی که زندانیان در محدودیتهای قرنطینهای باشند، قطعا نمیتوانند به کرونا مبتلا شوند.
منتقدان خاطر نشان کردند ویروس کرونا به طور گسترده مهار شده و مقامات ایتالیا لغو محدودیتهای ملی را آغاز کرده اند.
آلفونسو بونافیدی، وزیر دادگستری ایتالیا تصمیم دارد با صدور حکمی به قضات اجازه دهد تصمیمات مربوط به آزادی زندانیان را در شرایطی که همه گیری کاهش یافته باشد، بررسی کنند و هر درخواست جدید باید از طریق قضات بخش مبارزه با جرائم مافیایی انجام و بررسی شود.
روند کاهشی آمار مبتلایان کرونا در ایتالیا
آمار مبتلایان جدید به کرونا در ایتالیا با شیبی پایدار همچنان رو به کاهش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، براساس جدیدترین آمار منتشر شده در ایتالیا تعداد کل مبتلایان به کرونا به ۲۱۵ هزار و ۸۵۸ نفر رسیده است. شمار قربانیان این ویروس نیز به ۲۹ هزار و ۹۵۸ نفر رسید. همچنین تعدادکل بهبودیافتگان ۹۶ هزار و ۲۷۶ نفر اعلام شده است.
کاهش محدودیت های تجمعهای مردمی
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دولت ایتالیا پس از عبور از اوج بحران ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ به سمت اتخاذ تصمیمات جدید در این زمینه حرکت میکند. دولت ایتالیا پروتکل جدیدی امضاء کرده است که براساس آن، اجازه تجمعهای عمومی و برگزاری مراسم دینی و عروسی داده میشود. قرار است این تصمیم از هجدهم ماه مه (یازده روز دیگر) اجرایی شود. باید مدنظر داشت که از نهم مارس تاکنون، هیچگونه تجمع عمومی در ایتالیا برگزار نشده است. با آنکه دولت ایتالیا این مجوز برگزاری مراسم مذهبی و عروسی را در کلیساها داده است کشیشان کلیساهای مختلف مختار هستند تصمیم گیری کنند که در هر یک از این مراسم، چند نفر شرکت داشته باشند. براساس پروتکل جدید، شرکت کنندگان در این تجمع ها، باید فاصله یک متری را از هم حفظ کنند، کشیشان و افراد حاضر در این مراسم باید ماسک بپوشند و مواد ضدعفونی کننده به دستان خود بزنند و این مواد در کلیساها باید وجود داشته باشد. این تصمیم دولت ایتالیا، تغییری شگرف در مقایسه با محدودیتهای بسیار شدید در ایتالیا است. البته از روز دوشنبه بخش دیگری از محدودیتها نیز برداشته شده است بطوریکه دولت ایتالیا اجازه برگزاری مراسم تشییع جنازه را داده است مشروط به آنکه فقط پانزده نفر در هر تشییع جنازه شرکت کنند. نخست وزیر ایتالیا گفته است امکان دارد رستورانها و اغذیه فروشیهای این کشور نیز از اول ماه مه (سه هفته دیگر) باز شود. اما به نظر میرسد امکان دارد این کار زودتر از تاریخ مذکور انجام شود، زیرا فعالان صنعت گردشگری ایتالیا بر دولت بسیار فشار وارد میکنند.
رئیس پارلمان ایتالیا: ایتالیایی ها در مقابله با کرونا به بهترین شکل رفتار کرده اند
رئیس مجلس نمایندگان ایتالیا از همکاری و مسئولیت پذیری مردم و بهبود قابل توجه شرایط کشور در مقابله با همه گیری ویروس کرونا خبر داد.
مجری شبکه تلویزیونی "رای اونو" ایتالیا در یک ارتباط تصویری مستقیم با مجلس از "روبرتو فیکو"، رئیس مجلس نمایندگان ایتالیا سوال کرد: در مرحله اول طرح مقابله با ویروس کرونا از شهروندان خواسته شد فعالیت های خود را متوقف کنند و در خانه های خود بمانند. بنابراین رعایت فاصله گذاری های اجتماعی به عنوان ابزاری برای مقابله با همه گیری بود. به نظر شما آیا یک حس قوی ملیِ همراه با مسئولیت پذیری و همبستگی در کشور به وجود آمده است؟
رئیس مجلس در پاسخ به این سوال گفت: هیچ شکی در این موضوع نیست و همه نیز شاهد آن بودند. چرا که آمارهای منتشر شده درباره منحنی همه گیری بیماری کووید-19 و دیگر آمارهایی که هر روز راس ساعت 18 (به وقت محلی) منتشر می شود، حاکی از بهبود قابل توجه اوضاع کشور است. معنی آن نیز این است که ایتالیایی ها در برابر کرونا به بهترین شیوه رفتار کرده اند. به عبارت دیگر در جامعه به شدت احساس مسئولیت پذیری و ابراز همبستگی و کمک متقابل به یکدیگر وجود داشته است. بنابراین بر این باور هستم، ایتالیا از شمال تا جنوب کشور، حس مسئولیت پذیری داشته است. این موضوع، بدون شک همان احساسی است که ما برای بازسازی آینده کشور باید در درون خود داشته باشیم.
مجری (مرد) شبکه از فیکو سوال کرد: اگر بخواهیم از یک کلمه کلیدی برای دوره کنونی که به طور یقین برای کشور ما پس از جنگ دوم جهانی، سخت ترین دوره است، استفاده کنیم، آن کلمه چیست؟
وی در پاسخ گفت: کلمه کلیدی، جامعه است. کلمه کلیدی، کشور است. به این معنا که هر کدام از ما باید به شدت در درون خود احساس کنیم به یک جامعه تعلق داریم. در درون تک تک ما باید این حس وجود داشته باشد که هر کدام از ما (مانند یک جورچین)، قطعه ای از کشور را تشکیل می دهیم. اگر ما این چنین فکر و در گفتگوهای خود نیز به همین شیوه رفتار کنیم و با یکدیگر همکاری داشته باشیم، موفق به داشتن کشوری قوی تر، با عظمت تر و با ارزش های فراوان مهم تری خواهیم شد.
مجری (زن) سوال کرد: در مرحله دوم طرح مقابله با کرونا که اکنون در آن بسر می بریم، هدف، پیدا کردن تعادل میان حفظ بهداشت و سلامت مردم و حمایت از فعالیت های اقتصادی است. به نظر شما، رفتارها و انتخاب هر کدام از ما شهروندان، تا چه اندازه می تواند بر این هدف تاثیر گذار باشد؟
رئیس مجلس در پاسخ به این سوال گفت: این رفتارها مانند مرحله اول طرح، مهم و اساسی است و نتایجی که به دست آورده ایم، به لطف همین شهروندان ایتالیایی است. بی تردید، به لطف آنها است که امروز در شرایط بهتری بسر می بریم. همین شیوه باید ادامه پیدا کند. همه می دانیم در مرحله دوم و در بحث بازگشایی ها اما در سایه امنیت (و حفظ موارد بهداشتی) به منظور موفقیت کامل و گذر از شرایط اضطرار کنونی و تلاش برای احیای دوباره کشور به بهترین وجه ممکن، رفتارهای شخصی، از جمله موارد مهم و اساسی است. من به این موضوع خوش بینم و اعتماد دارم. چرا که به ایتالیایی ها اعتماد دارم.
مجری (مرد) سوال کرد: آقای رئیس! همه گیری ویروس، موجب سنگین ترین رکود (اقتصادی) در تاریخ اتحادیه اروپا خواهد شد. در واقع، این فقط حرف من نیست. بلکه پیش بینی دیروز کمیسیون اروپا هم هست. به نظر شما پاسخ لازم در این مرحله چیست؟ کدام قشر از جامعه هست که مانند قبل، به آنها کمک می شود؟
فیکو پاسخ داد: در حال حاضر اروپا نمی تواند به محافظه کاری فکر کند. در این شرایط، محافظه کاری، کنار گذاشته خواهد شد. بنابراین لازم است از نوآوری ها استفاده شود. موضوع به اصطلاح "منابع در نظر گرفته شده برای بازسازی و احیاء" کشورها می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد. باید به این موضوع فکر کنیم که نمی توانیم به موجی از تمامی منابع مالی که به دستمان می رسد، به عنوان بدهی نگاه کنیم. باید به این موضوع فکر کنیم بانک مرکزی اروپا، بیش از همه به بانکی عمومی میل کند. باید به ابزارهای جدیدی از سرمایه گذاری ها فکر کنیم. در ایتالیا نیز باید این سرمایه گذاری ها با طرح های عمومی و مشارکت مردم فراهم شود.
مجری (زن) از وی سوال کرد: هیچ کس نمی تواند به تنهایی منجی خود باشد. در تاریخ اروپا واقعیت کنونی نیز باید یک مرحله جدیدی از وحدت را رقم زند. "آلتیئرو اسپینلی" از جمله بنیان گذاران اتحادیه اروپا می گفت اروپا از آسمان به زمین نمی افتد! آیا به نظر شما امروز (اتحادیه اروپا) با خطر افتادن در دامن خودخواهی ها و ملی گرایی های نشات گرفته از شرایط اضطرار بهداشتی کنونی مواجه نیست؟
فیکو در پاسخ گفت: بدون شک، این موضوع یکی از موارد اساسی است. چرا که هر دفعه جوامع و کشورها درباره طرح مشترکی فعالیت می کنند، خودخواهی هایی نیز توسط برخی از کشورها می تواند وجود داشته باشد. ما باید با همکاری یکدیگر و با ابراز نزدیکی با شهروندان اروپایی که آنها نیز باید احساس تعلق به یک جامعه بزرگ را داشته باشند، علیه این خودخواهی ها بایستیم. من فکر می کنم، امروزه خودخواهی ها به خروج از بحران و به بازسازی کشورها، کمک نمی کند. در عوض، در داخل جامعه ای که در آن با ابراز همبستگی و با دراختیار داشتن ابزارهای مهمی مانند منابع مالی برای بازسازی کشور مواجهیم، ما می توانیم حتی اروپای دیگری را رقم بزنیم. اروپایی که پیش از این آن را شناخته ایم، می توانیم بگوییم دیگر وجود ندارد. امروز در حال ساختن اروپایی جدید هستیم. همان طور که باید کشور خود را بسازیم.
رئیس پارلمان ایتالیا در پاسخ به یک سوال مجری شبکه مبنی بر آنکه مرحله اول طرح که به تازگی پایان یافته و در آن شاهد فاصله گذاری های اجتماعی، وقایع و تصاویری دردناک بودیم، چطور ارزیابی می کنید، گفت: وقایعی که برای من خیلی تلخ و ناراحت کننده بود، لحظاتی بود که در آن، تعداد زیادی از مردم جان خود را از دست می دادند و عزیزان آنها نه زمان انتقال به قبرستان و نه زمان تشییع جنازه، کنار این افراد بودند. از نظر ابراز احساسات و محبت های شخصی، همه ایتالیایی ها تلاش می کنند (در این لحظات) با عزیزان خود خداحافظی کنند. اما نتوانستند این کار را انجام دهند. من فکر می کنم این لحظات را که برای من تعریف کردند و خود نیز شاهدش بودم، سخت ترین شرایط و لحظات بود.
مجری گفت: مجلس، دیروز برای اولین بار تشکیل جلسه داد و نمایندگان با استفاده از لوح رایانه (تبلت) رای گیری کردند. به نظر شما در مبارزه با همه گیری کرونا، مردم سالاری با چه خطراتی مواجه است و آیا نقش مجلس می تواند تغییر کند؟
فیکو پاسخ داد: نقش پارلمان تغییر می کند. چرا که همه اشخاص و همه شهروندان، متوجه بحث و تبادل نظراتی شده اند که طی این ماهها در مجلس مطرح بود و به طور یقین در شرایط اضطرار، تاثیرگذار و مهم است؛ مجلسی که در آن می توان بر عملکرد دولت نظارت کرد؛ جایی که عملکرد نظارت کلی مجلس (بر کشور) و قانون گذاری ادامه دارد و جایی که در آن، بحث و تبادل نظر می شود. داشتن یک مجلسی که کار و تلاش می کند و نیز داشتن تصور از کشوری که تسلیم نمی شود، بی تردید مهم است. چرا که من یقین دارم همه شهروندان به شدت در درون خود، حتی با انتقاد یا بدون آن، حس نمادین و الگو بودن مجلس نمایندگان را در کشور متوجه هستند. به این الگو بودن باید تلاش عملی و بی وقفه را نیز بیافزاییم. طی این ماهها حتی چنانچه شما نیز اشاره کردید، با نوآوری در انجام رای گیری کار کردیم.
مجری در پایان از فیکو سوال کرد: در تاریخ ایتالیا شاهد وقوع حوادث بزرگی مانند مبارزه علیه تروریسم بوده ایم. سوال این است، امروز، گفتگوهای میان احزاب اکثریت و احزاب مخالف چگونه می تواند به ایتالیا در برتری یافتن بر این مرحله (دوم)، کمک کند؟
وی در پاسخ گفت: خیلی مهم است که میان اکثریت و مخالفان، گفتگو وجود داشته باشد. گفتگویی مداوم، همراه با تواضع و صداقت تا اینکه ایتالیا بر همه شرایط اضطرار و بحران آتی، غلبه کند. طی این ماه ها نیز در اینجا در مجلس نمایندگان، به اندازه کافی درباره موضوع گفتگو میان اکثریت و مخالفان، تلاش کرده ایم. ما موفق شده ایم، فعالیت های قانون گذاری را در مسیری درست پیش بریم. بنابراین لازم است به این روند ادامه دهیم. لازم است در نیت و گفتگوها صادق باشیم. انسجام ملی به معنای دولت وحدت ملی نیست. به معنای انسجام و همبستگی در مسئولیت پذیری است که طبقه سیاسی کشور در شرایط این چنین دشوار باید از خود نشان دهد.