به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان گفت: در یک سال گذشته ۱۱ نفر بر اثر حوادث مربوط به استفاده ناایمن از وسایل گازسوز در استان جان خود را از دست دادهاند.
هوشنگ اولیزاده افزود: در این مدت هفت نفر بر اثر آتش سوزی و انفجار و چهار نفر نیز به علت استنشاق گاز منو اکسید کربن جان باختند.
اولی زاده گفت: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون ۶۵ حادثه بر اثر استفاده از وسایل گازسوز در کردستان اتفاق افتاد که ۶۰ مورد آن آتشسوزی و انفجار در اثر نشت گاز و پنج مورد نیز ناشی از استنشاق گاز منو اکسیدکربن بوده است.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان عدم آگاهی و استفاده نادرست از وسایل گازسوز را مهمترین عامل بروز این اتفاقات عنوان کرد و یادآور شد: از تعداد ۶۵ حادثه پیش آمده در استان تعداد ۴۰ مورد در شهرها و ۲۵ مورد در روستاها اتفاق افتاده است.
اولیزاده افزود: در سال ۹۷ تعداد حوادث ناشی از عدم رعایت توصیههای ایمنی در استان ۵۶ مورد بوده که ۵۳ مورد حوادث ناشی از انفجار و آتش سوزی و سه مورد نیز بخاطر نشت گاز منو اکسید کربن بود که باعث مرگ پنج تن شد.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان گفت: مهار نکردن شلنگ وسایل گازسوز به وسیله بست فلزی از مهمترین دلایل نشت گاز و نهایت انفجار در محل مورد استفاده است.
اولیزاده افزود: غیراستاندارد بودن شلنگ، عدم استفاده از درپوش مناسب برای مسدود کردن شیرهای گاز بدون استفاده و دخالت افراد غیرمتخصص در تعمیر و دستکاری وسایل گازسوز به ویژه خصوص نصب سه راهیهای برنجی و غیرایمن، از دیگر دلایل بروز انفجار و آتش سوزی است.
وی تاکید کرد: مسمومیت ناشی از حوادث در اثر نداشتن دودکش مناسب برای وسایل گازسوز مانند بخاری و آبگرمکن و یا به دلیل عدم تهویه کافی هوا در فضای اتاق روی میدهد.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان یادآور شد: برای خارج شدن گاز منواکسیدکربن از فضای منازل مسکونی باید از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کرده و از لوله بخاری فولادی استفاده شود چرا که بکارگیری لولههای فنری مرگ آفرین است.
اولیزاده گفت: مسیر دودکش باید از داخل دیوار عبور کرده و تا پشت بام امتداد داشته باشد، ضمن اینکه از کف بام یک متر ارتفاع و حتما از کلاهک اچ (H) مانند استفاده شود.