تحقیقات نشان می دهد که ممکن است در بدترین حالت تا ۵۰ سال دیگر بیش از سه میلیارد نفر از ساکنان کره زمین مجبور به زندگی در آب و هوای بسیار گرم شوند.
پژوهشگران همچنین به این نتیجه رسیده اند که حتی در خوش بینانه ترین حالت هم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۷۰ مجبور به زندگی در آب و هوای بسیار گرم خواهند شد. این امر به این معنا است که آنها دیگر از نظر اقلیمی در شرایطی که بشر طی شش هزار سال گذشته تجربه کرده است زندگی نخواهند کرد.
محققان در این پژوهش به جای بررسی جنبه های فیزیکی یا اقتصادی پدیده تغییرات آب و هوایی، تاثیر آن بر عادت های انسان را مدنظر قرار داده اند. به گفته آنها اکثر انسان ها در طول تاریخ در مناطقی زندگی کرده اند که میانگین دمای هوای آن بین شش تا ۲۸ درجه سانتیگراد بوده است. دمای زیر ۲۸ درجه سانتیگراد برای سلامت انسان و تامین خوراک او مناسب ارزیابی می شود.
گرمایش زمین احتمالا مرحله به مرحله باعث می شود انسان های بیشتری مجبور به تحمل شرایطی شوند که دانشمندان از آن به عنوان وضعیت «تقریبا غیرقابل زندگی» یاد می کنند. بنا به پیش بینی پژوهشگران شمال استرالیا، هند، آفریقا، آمریکای جنوبی و بخش هایی از خاورمیانه مناطقی خواهند بود که شرایط اقلیمی جدید را تجربه خواهند کرد.
دانشمندان همچنین از فقر به عنوان عاملی یاد کرده اند که میزان آسیب پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی را افزایش می دهد. ساکنان فقیر مناطقی که آب و هوای بسیار گرم خواهند داشت از کولر محروم خواهند بود و در نتیجه توانایی کمتری برای تطبیق خود با شرایط اقلیمی جدید خواهند داشت.