شیوع ویروس کووید ۱۹ در فرانسه
روند افزایشی تعداد فوتیها بر اثر ابتلا به کرونا
تعداد جان باختگان بر اثر ابتلا به کرونا در فرانسه در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۳ نفر بوده است در حالی که در روز پنجشنبه تعداد فوتیها ۱۷۸ نفر بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در فرانسه و پیامدهای آن، به این شرح است:
آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت از شیوع بیماری کووید -۱۹ در فرانسه
روند افزایشی تعداد فوتیها بر اثر ابتلا به کرونا در فرانسه
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، وزارت بهداشت فرانسه روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد بیماری کووید ۱۹ از ابتدای ماه مارس به زندگی ۲۶۲۳۰ نفر در فرانسه پایان داده است. ۱۶۴۹۷ نفر از قربانیان در مراکز بیمارستانی و ۹۷۳۳ نفر در مراکز اجتماعی و آسایشگاههای سالمندان جان باخته اند.
تعداد جان باختگان در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۳ نفر بوده است در حالی که در روز پنجشنبه تعداد فوتیها ۱۷۸ نفر بوده است. تعداد کل مبتلایانی که رو به بهبود هستند ۲۸۶۸ نفر است در حالی که روز قبل ۹۳ نفر بیشتر بوده است. تعداد کل مبتلایان نیز روز جمعه به ۱۳۸.۴۲۱ نفر رسید. تعداد کل مبتلایان در روز پنجشنبه ۱۳۷.۷۷۹ نفر بود.
سرقت یک محموله ماسک در فرانسه
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، بخشداریها و شهرداریهای بخشها و شهرهای ایل دو فرانس اعلام کرد محموله شامل ۲۰۰۰۰۰ ماسک پارچهای که برای چندین شهر و بخش منطقه ایل دو فرانس اختصاص یافته بوددر یک باند بزرگراه در اسپانیا به سرقت رفت.
ارزش این محموله که از پرتغال میآمد حدود ۴۰۰ هزار یورو برآورد شده است.
شهر لیون به شهر ارواح تبدیل شده است
شبکه تلویزیونی ث. نیوز (CNEWS) با پخش تصاویری از شهر لیون گزارش داد این شهر در دوران قرنطینه به شهر ارواح تبدیل شده است.
شهر تاریخی لیون، سومین شهر بزرگ فرانسه پس از پاریس و مارسی، یک مرکز اقتصادی به شمار میرود که از زمان قرنطینه هیچ فعالیتی در آن صورت نگرفته است.
شمار افراد بستری در فرانسه به ۲۳ هزار و ۹۸۳ نفر کاهش یافت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار افراد بستری در اثر کرونا در فرانسه از ۲۴ هزار و ۷۷۵ نفر در روز سه شنبه به ۲۳ هزار و ۹۸۳ نفر کاهش یافت.
آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت از میزان شیوع ویروس کرونا در فرانسه تا ساعت 18:00
اکثر مردم فرانسه در زمان قرنطینه چاق شده اند
طبق نظرسنجی موسسه ایفوپ برای پایگاه اینترنتی تخصصی تغذیه داروین اکثر مردم فرانسه برابر با ۵۷ درصد آنها از زمان آغاز قرنطینه در ۱۷ مارس چاقتر شده اند. این افزایش وزن به طور متوسط ۲.۵ کیلوگرم است.
به گزارش خبرگزای فرانسه، بر اساس این مطالعه ۵۶ درصد مردان و ۵۸ درصد زنان دچار افزایش وزن شد. متوسط افزایش وزن برای مردان ۲.۷ کیلوگرم و برای زنان ۲.۳ کیلوگرم است.
در این مطالعه اعلام شد افراد بیکار و با تحصیلات کمتر بیش از سایرین دچار اضافه وزن شدند. به علاوه اضافه وزن بیش از افراد مجرد شامل زوجها با فرزند میشود.
طبق این مطالعه ۴۲ درصد افراد با شریک زندگی خود در مورد آماده کردن غذا تنش یا بحثهای داغی داشتند. ۴۱ درصد این مشاجرهها نیز در مورد برنامه غذایی بود.
در میان زوجها عمدتان زنان وعدههای غذایی را آماده میکنند.
۷۱ درصد زنان متاهل فرانسوی اعلام کردند در شرایط قرنطینه اکثر وعدههای غذایی را آماده کردند. در حالی که تنها ۲۱ درصد مردان به زوج خود برای تهیه غذا کمک کردند.
۴۲ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی هم اعلا کردند زمان بیشتری برای تهیه غذا در زمان قرنطینه اختصاص میدهند و پیش غذا نیز بسیار شایعتر شده است.
پس از قرنطینه بیش از نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی یعنی ۵۶ درصد آنها قصد دارند سالمتر غذا بخورند، اما تنها ۱۸ درصد آنها برای رژیم غذایی برنامه ریزی دارند.
چشم انداز اقتصادی فرانسه طبق پیش بینی کمیسیون اروپا
بر اساس پیش بینیهای منتشر شده از سوی کمیسیون اروپا در روز چهارشنبه تولید ناخالص داخلی فرانسه قرار است در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری ویروس کرونا ۸.۲ درصد کاهش یابد و موجب کسری بودجه عمومی ۹.۹ درصدی شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نهاد اروپایی همچنین از سرگیری قابل توجه فعالیتها در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۷.۴ درصدی تولید ناخالص داخلی را پیش بینی میکند. اما در عین حال تاکید میکند این پیش بینی به شدت نامطمئن است.
علاوه بر این باوجود این بهبود اعلام شد کمیسیون اروپا اعلام کرد تاثیر اپیدمی بر برخی بخشها میتواند طولانی مدت باشد. این اشارهای به بخش رستوران داری، هتل داری، فعالیتهای سرگرمی، حمل و نقل و گردشگری است.
کمیسیون اروپا یادآور شد تدابیر حمایتی اتخاذ شده در فرانسه برای مقابله با همه گیری برابر با ۱.۹ درصد تولید ناخالص داخلی است.
در نتیجه کسری بودجه عمومی میتواند در سال ۲۰۲۰ به سطح بی سابقه ۹.۹ درصد تولید ناخالص داخلی برسد.
بنابر اعلام بروکسل با سیاستهای بدون تغییر و با فرض اینکه تدابیر اعمال شده برای مقابله با همه گیری تنها در سال ۲۰۲۰ اعمال شود این کسری میتواند در سال ۲۰۲۱ به ۴ درصد تولید ناخالص داخلی برسد.
پیش بینی میشود بدهی فرانسه نیز به طور قابل توجهی گسترش یابد و در سال جاری به ۱۱۶.۵ درصد تولید ناخالص این کشور برسد. این رقم در سال ۲۰۲۱ اندکی کاهش خواهد یافت و به ۱۱۱.۹ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید. میزان بدهی فرانسه در سال ۲۰۱۹ به ۹۸.۱ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور رسید.
کمیسیون اروپا همچنین پیش بینی کرد به دلیل وخامت کندی اقتصادی میزان بیکاری افزایش خواهد یافت، اما برنامه فعالیت کوتاه مدت که توسط دولت راه اندازی شد قرار است این افزایش را مهار کند.
با این حال پیش بینی میشود نرخ بیکاری در سال ۲۰۲۰ به ۱۰.۱ درصد و در سال بعد به ۹.۷ درصد برسد.
فرانسه تدابیر بسیاری را برای مقابله با همه گیری و کاهش اثرات آن اتخاذ کرده است.
از جمله آنکه ۸ میلیارد یورو برای هزینههای اضافی بهداشتی، ۲۴ میلیارد یورو برای طرحهای بیکاری، ۷ میلیارد یورو برای صندوق جبران خسارات برای شرکتهای کوچک و خود اشتغالی و ۲.۵ میلیارد یورو برای ایجاد صندوق اضطراری هزینه کرده است.
کاهش مصرف سوخت و احتمال ورشکستگی پمپ بنزینهای محلی
به گزارش شبکه سه تلویزیون فرانسه، در مدت قرنطینه و مقررات محدود کننده مرتبط با کرونا در فرانسه، میزان مصرف سوخت در این کشور ۸۵ درصد کاهش یافته است؛ بنابر این، این خطر وجود دارد که جایگاههای سوخت محلی به فعالیت خود پایان دهند و اعلام ورشکستگی کنند.
ایولین اروه، سرپرست یکی از پمپ بنزینهای شهر بندری آنتیب در منطقه آلپ-ماریتیم گفت: درآمد ماه مارس کاهش ۵۰ درصدی داشت. در مدت قرنطینه کسی در خیابانها نبود و هیچ خودرویی هم تردد نمیکرد. پمپ بنزین صبحها باز بود و بعداز ظهرها تعطیل میکردیم. در طول ماه آوریل هم که در خانه قرنطینه بودیم.
به رغم اینکه در این مدت بهای سوخت کاهش یافته است، اما از مجموع ۱۱ هزار و ۲۰۰ جایگاه سوختی که در کشور فرانسه وجود دارد، ۴۰۰۰ جایگاه با خطر تعطیلی رو به رو هستند.
رانندگانی که شغل آنها ایجاب میکرد در مدت قرنطینه سر کار خود حاضر شوند، میگویند در این مدت برای بنزین زدن دیگر مجبور نبودند در صف بایستند.
نمایندگان این بخش با اعلام این خبر که از آغاز اجرایی شدن قرنطینه، فروش سوخت در پمپ بنزینها ۷۰ تا ۸۵ درصد کاهش یافته است، در این زمینه هشدار دادند.
فرانسیس پوس، رئیس مالکان جایگاههای سوخت در گفتگو با این شبکه تلویزیونی گفت: در حال حاضر رسیدگی به وضع ۸۰ درصد از جایگاههای سوخت که با خطر ورشکستگی مواجه شده اند، ضرورت دارد.
وزیر انتقال زیست محیطی در گفتگوی تلفنی با فرانس ۳ اعلام کرد در حال بررسی طرحی به منظور کمک به پمپ بنزینهای کوچک و مستقل محلی هستیم.
مکرون در گفتگو با دانش آموزان: ویروس همچنان میهمان ماست
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز گذشته به مدرسه ابتدایی پی یر دو رونسار (Pierre de Ronsard) در منطقه ایل دو فرانس رفت و در گفتو با دانش آموزان درباره بیماری کووید-۱۹، تأکید کرد ویروس کرونا همچنان میهمان ماست.
مکرون در صفحه رسمی خود در توئیتر ویدئویی را منتشر کرد و نوشت در حالی که فرانسه در قرنطینه به سر میبرد، این بچهها به مدرسه آمده اند تا والدین آنها بتوانند از افرادی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، مراقبت کنند.
مکرون از دانش آموزان در مورد راههای انتقال این بیماری سؤال کرد. وی همچنین با تأکید بر شست و شوی دستها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، به دانش آموزان گفت در مدت قرنطینه توانستیم سرعت شیوع بیماری کووید-۱۹ را کاهش دهیم، اما ویروس کرونا همچنان میهمان ماست و از یازدهم مه و بازگشایی مدارس، نگرانی ما بیشتر میشود؛ بنابراین باید نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم.