مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: ۱۰ اثر ناملموس فرهنگی مرتبط با ماه مبارک رمضان در این استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی افزود: شیوه پخت حلوای انگشت پیچ، رنگینگ که از خرما میوه بومی محل درست میشود، آش بوشهری و پخت گرده محلی ۴ غذای بومی مناطق مختلف استان است که پای ثابت سفره افطار مردم بوشهر بوده و در دیگر مراسمات آیینی سال هم بهعنوان نذری پخت و تقسیم میشود که این غذاهای بومی به ثبت ملی رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر به مراسمات سینه زنی بوشهری، سنج و دمام و پا منبری اشاره و اضافه کرد: این مراسمات در بوشهر جایگاه خاصی دارند و در ایام سوگواری و عزاداری و همچنین شبهای قدر در بوشهر برگزاری میشود.
ارسطو زاده مراسم نون پوشی، گره گشو و دم دم سحری را مختص ماه رمضان دانست و ادامه داد: آیین گره گشو مربوط به نیمه ماه رمضان همزمان با میلاد امام حسن مجتبی بوده و برای ایجاد نشاط در بین کودکان برگزار میشود و مراسم نون پوشی ریشه در باورهای بومی و مذهبی مردم دارد و با عنوان نذر برگزار میشود.