رئیس سازمان ملی استاندارد:
فضا برای متخلفان استاندارد امن نیست
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران: فضا برای متخلفان استاندارد امن نیست.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما خانم نیره پیروزبخت در ارتباط با رسانه ملی با اعلام این خبر و با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان یک سازمان نظارتی و حاکمیتی بر محصولاتی که مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند، نظارت مستمر دارد افزود: تولیدکنندگان نمیتوانند محصولات خود را بدون توجه به ضوابط استاندارد و از راه خلاف در بازار عرضه کنند، چرا که محصولات از طریق طرح طاها و در چند مرحله توسط بازرسان سازمان ملی استاندارد ایران کنترل و شناسایی میشود.
وی در ادامه درباره برخورد این سازمان با متخلفان گفت: درصورت مشاهده تخلف واحدهای تولیدی، پروانه کاربرد علامت استاندارد باطل و خط تولید آن فرآورده خاص تا رفع مشکل و تایید مجدد استاندارد متوقف میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران همچنین درمورد استاندارد ماسک گفت: سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان یکی از اعضای سازمان بین المللی استاندارد بر اساس مقررات موجود، وظیفه تدوین استانداردها را عهده دار است.
پیروزبخت با بیان اینکه همزمان با شیوع ویروس کرونا با نیازهای جدیدی مواجه شدیم که لازم بود تمرکز بیشتری بر روی آنها داشته باشیم افزود: مقررات و الزامات استانداردهای تجهیزات حفاظت شخصی، پایپوش ها، پوشاک حفاظتی، دستکش ها، تجهیزات الکتریکی پزشکی، شوینده ها، سترون سازها و مدیریت پزشکی که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه تدوین شد هم اکنون از طریق پورتال سازمان ملی استاندارد ایران در اختیار همه قرار دارد.
رعایت استاندارد الکل ۹۶ درصد اجباری است
وی در خصوص کنترل و نظارت بر محصولات بهداشتی گفت: استانداردهای تدوین شده تشویقی است و فقط استاندارد الکل خالص ۹۶ درصد مشمول استاندارد اجباری است که تحت نظارت و کنترل استاندارد قرار دارد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه ۴۰ واحد تولیدی در کشور الکل خالص ۹۶ درصد تولید میکنند افزود: از این تعداد ۳۴ واحد پروانه کاربرد علامت استاندارد را دریافت کردند و بقیه واحدها در مراحل تشریفات اداری برای دریافت پروانه هستند.
پیروزبخت در ادامه گفت: در انتهای سال گذشته ۲۷۱ نمونه الکل ۹۶ درصد آزمایش شد که از این تعداد ۲۳۵ مورد قبول و ۳۶ مورد مردود اعلام شد.
تولید پراید متوقف شد
وی با اشاره به اینکه این سازمان سختگیری خود را در اجرای استانداردهای تولید خودرو اعمال میکند افزود: درمورد همه حوادث باید تمامی مولفههای موثر برحادثه در نظر گرفته شود که موثرترین مولفه بر حوادث خودرویی به عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی مربوط است.
پیروز بخت اضافه کرد: در بسیاری از کشورها خودروهای کوچک مثل پراید نباید از شهر خارج شود و به عنوان خودروهای درون شهری مورد استفاده قرار میگیرد، اما این مقررات در کشور ما حاکم نیست و متاسفانه بیشترین حوادث در جادهها رخ میدهد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه در هر شرایطی استاندارد به وظیفه اش عمل میکند و مراقب سلامت و ایمنی جامعه است گفت: با اعمال استانداردهای ۸۵ گانه خودرو مراقب تولیدات خودروسازان هستیم.
هیچ کالای ضروری در گمرک نمیماند
پیروز بخت درباره ماندگاری کالا در گمرکات نیز افزود: اگر کالای وارد شده به گمرک، همان موقع ترخیص و وارد بازار مصرف شود لازم است به تاریخ تولید و مصرف آن توجه شود، مثل لاستیک، اما مواد اولیه و حد واسط اگر براساس قوانین و مقررات استاندارد مشکلی نداشته باشد میتواند فرآیند ترخیص کالا را دنبال کند.