با ثبت آمار بالای ابتلا، لغو تدریجی محدودیتها در پاناما رنگ باخت
با گزارش ۳۷۰ مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ در پاناما احتمالها در خصوص نزدیک بودن لغو تدریجی قرنطینه در این کشور آمریکای لاتین رنگ باخت.
به گزارش پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، ابتلای ۳۷۰ نفر در یک روز در پاناما به ویروس کرونا موجب شد در پنجاه و چهارمین روز از آغاز همه گیری در این کشور، رکورد جدیدی از آمار مبتلایان به ثبت رسد.
لوئیس سوکره، معاون وزیر بهداشت پاناما روز گذشته اعلام کرد: «مشاهده کردیم که چطور در روزهای اخیر، علیرغم اقدامات وضع شده توسط دولت ملی، قرنطینه نادیده گرفته شد، چه توسط مردها و چه توسط زنهایی که فاصله گذاری فیزیکی لازم را برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ رعایت نکردند».
بالاترین آمار پیش از این، مربوط به ۱۶ آوریل بود که در آن ۲۶۵ مورد ابتلا به ثبت رسید، پس از آن روند کاهشی به وجود آمد و بار دیگر، تعداد مبتلایان در اوایل هفته گذشته رو به افزایش گذارد و هشدار مقامات را به همراه داشت. این مسئله، واکنشهای مردمی را نیز در پی داشت و موجب شد بار دیگر، میزان ابتلای روزانه کاهش یابد، اما در ۲۴ ساعت اخیر، این آمار به طرز ناگهانی افزایش یافت. در ششمین هفته از شناسایی همه گیری در پاناما (بین ۱۲ تا ۱۸ آوریل)، شیوع بیماری با کاهش متوسط روزانه موارد مثبت، کنترل شد که موجب شد امیدها در خصوص این که اقدامات قرنطینهای نتیجه داده و بحران رو به پایان است، قوت گیرد. اما در دو هفته بعدتر با احتساب هفتهای که دیروز به پایان رسید، پسرفت مشاهده شد. در مجموع، از آغاز همه گیری کووید-۱۹ در پاناما ۷ هزار و ۹۰ نفر به این ویروس آلوده شده و ۱۹۷ نفر جان خود را از دست داده اند. همچنین ۶۴۱ نفر سلامت خود را بازیافتند و ۸۹ نفر نیز هم اکنون در بخش مراقبتهای ویژه به سر میبرند.
افغانستان/ کمبود مواد غذایی کودکان کار و خانوادههای آنها را تهدید میکند
کمبود مواد غذایی در افغانستان به علت تعطیلیهای ناشی از کرونا، سلامت کودکان کار در این کشور را تهدید میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی راپتلی، اجرای برخی مقررات و تعطیلیها برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در افغانستان باعث کمبود مواد غذایی در این کشور شده است. نگرانیها درباره تاثیر کمبود مواد غذایی بر کودکان آسیب پذیر در افغانستان رو به افزایش است.
تعطیلی فعالیتهای اقتصادی باعث شده است بخشهایی از جمعیت افغانستان در تامین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکلات زیاد روبرو شوند.
تصاویر منتشر شده از شهر جلال آباد مربوط به روز شنبه، کودکان کار را نشان میدهد که برای تامین نیازهای خود و خانواده شان به مشاغلی مثل جمع آوری مواد بازیافتی روی آوردند.
خودداری سعودیها از بازگرداندن پولهای عمره گزاران مصری
اقدام رژیم سعودی به خودداری از بازگردان پولهای عمره گزاران در پی مشکلات مالی سعودیها به سبب شیوع کرونا و سقوط قیمت نفت، باعث خشم شرکتهای مصری شده است.
نسخه اینترنتی روزنامه العربی الجدید چاپ لندن نوشت اتاق شرکتهای گردشگری مصر از اقدام سعودی به خودداری از برگرداندن پولهای عمره گزاران مصری که پروازهایشان در راستای مقابله با کرونا لغو شده است انتقاد کرد. این در حالی است که شماری از مؤسسات مالی بین المللی درباره دشواریهای مالی که عربستان به علت شیوع کرونا و کاهش قیمت نفت با آن روبروست هشدار دادند.
اتاق شرکتهای گردشگری مصر در بیانیهای اعلام کرد این شرکتها هیچ پولی را که به طرفهای مختلف سعودی برای سفر عمره گزاران پرداخت کرده اند، دریافت نکرده اند. بخشی از این سفرها لغو شده است و بخش دیگری از آنان نیز قرار بود در ماههای شعبان و رمضان انجام شود.
شورای مدیریت اتاق گردشگری مصر به اطلاعیه اخیر وزارت حج سعودی که یک ماه پیش صادر شد واکنش نشان داد. وزارت حج سعودی اعلام کرده بود پولهای عمره گزارانی که سفرهایشان لغو شده به شرکتهای سازمان دهنده این سفر بازگردانده شده است.
شورای مدیریت اتاق گردشگری مصر تأکید کرد هیچ پولی به دست هیچ شرکتی از شرکتهای گردشگری مصر نرسیده است.
اتاق گردشگری مصر از همه ارائه دهندگان خدمات، هتلها و وسایل مختلف حمل و نقل در سعودی نیز خواسته است به سرعت مطالبات شرکتهای گردشگری مصری را بابت پروازهای به تعویق افتاده و لغو شده، بپردازند تا جلوی زیان شدید شرکتهای گردشگری و عمره گزار گرفته شود.
عربستان با توجه به پیامدهای شیوع کرونا که به بخشهای غیر نفتی این کشور آسیبهای زیادی وارد کرده و به دلیل کاهش شدید درآمدهای نفتی با توجه به سقوط قیمتها در بازارهای جهانی با فشارهای مالی روبروست.
مؤسسه جهانی اعتبار سنجی مودیز نیز دیدگاه آینده اش را در خصوص سعودی از باثبات به منفی تغییر جایگاه داده که علتش نیز خطراتی است که امکان دارد عربستان به سبب نوسان قیمتهای نفت بر اثر شیوع کرونا با آنها مواجه شود.
العربی الجدید نوشت در همین حال خسارات شرکتهای سعودی در حال افزایش است و ۴۲ درصد از این شرکتها زیان دهی داشتند و سوددهی این شرکتها نیز در سه ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
درآمدهای نفتی عربستان نیز در سه ماهه نخست امسال ۲۴ درصد کاهش یافته و ذخایر ارزی این کشور نیز به کمترین حد در نه سال گذشته یعنی به ۴۷۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
رولز رویس/ هشت هزار فرصت شغلی را حذف میکند
گروه صنعتی انگلیسی «رولز-رویس» در نظر دارد به علت افت شدید ترافیک هوایی که شیوع کرونا سبب شد، تا ۸۰۰۰ فرصت شغلی را حذف کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک سخنگوی رولز-رویس روز یکشنبه اعلام کرد «تأثیر کووید ۱۹ بی سابقه است. ما تدابیری فوری را برای افزایش نقدینگی و کاهش شدید هزینههای خود اعمال کردیم. اما نیاز داریم تا تدابیر دیگری اتخاذ کنیم».
وی افزود گفتگوهایی با اتحادیهها در حال انجام و قرار است تا اواخر ماه مه تصمیمهایی درباره مشاغل اتخاذ شود.
تعداد مبتلایان در هند از ۴۰ هزار نفر گذشت
تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در هند از ۴۰ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، بر اساس اعلام وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون تعداد مبتلایان به این در هند به چهل هزار و دویست و شصت و سه (۴۰۲۶۳) نفر رسید.
از این تعداد ده هزار و هشتصد و هشتاد و هفت (۱۰۸۸۷) نفر از بیمارستان مرخص شدند.
یک هزار و سیصد و شش (۱۳۰۶) نفر نیز جان باختند.
تمدید مقررات منع رفت و آمد در ترکیه
مقررات قرنطینهای منع رفت و آمد در ۳۱ استان ترکیه تا ساعت ۲۴ فردا دوشنبه تمدید شد، این مقررات قرار بود ساعت ۲۴ امشب پایان یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه گفت احتمال اجرای مقررات منع رفت و آمد کرونایی در تعطیلات عیدفطر وجود دارد. این موضوع را روند و سیر بیماری کرونا ویروس تعیین میکند.
پروفسور آتش کارآ عضو ستاد مقابله با کرونا گفت ۳۶ هزار ناقل بین ما وجود دارند که هیچ علائمی از خود نشان نمیدهند و فقط با تست مشخص میشوند.
شرکت هواپیمایی ملی پرتغال حضور مسافران در هواپیماها را محدود کرد
پرتغال تصمیم گرفت حضور مسافران درهواپیماهای خود را به دو سوم ظرفیت هواپیماها محدود کند تا فاصله اجتماعی بین مسافران رعایت شود.
چنین تصمیمی با توجه به از سرگیری نخستین پروازهای بین المللی پرتغال از روز پنجشنبه اتخاذ شده است.
براساس فرمانی که در روزنامه رسمی شرکت هواپیمایی ملی پرتغال منتشر شد این محدودیت که از روز یکشنبه اعمال شده است «تضمینی برای رعایت فاصله مناسب بین مسافران و تأمین امنیت آنهاست».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود این، در این فرمان استثناهایی به ویژه برای پروازهایی که عملیات بازگشت اتباع اسپانیایی را به کشورشان انجام میدهند پیش بینی شده است.
براساس این فرمان، مسافران با توجه به ظرفیت هواپیما و شمار مسافران، به شکلی که رعایت فاصله لازم بین آنها رعایت شود، در هواپیما مستقر میشوند.
شرکت هواپیمایی «ایرپرتغال» که از ماه آوریل تنها پروازهای داخلی و بین مجمع الجزایر آزور و مادیرا (در پرتغال) را انجام میداد از روز پنجشنبه پروازهای بین المللی را از سر میگیرد.
براساس اطلاعاتی که در پایگاه اینترنتی این شرکت هواپیمایی منتشر شده است، پروازهای این شرکت هواپیمایی از پنجم مه تا ۱۷ مه دو پرواز هفتگی رفت و برگشت به پاریس و دو پرواز به لندن خواهد داشت.
این شرکت هواپیمایی همچنین در تاریخهای هفتم و هشتم مه دو پرواز استثنایی به سائوپولو در برزیل خواهد داشت.
شرکت هواپیمایی ملی پرتغال ۹۰ درصد از ۱۱ هزار حقوق بگیر خود را در بیکاری فنی قرار داده است.
پرتغال از نیمه شب، وضع فوق العاده در این کشور را که از ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) اعمال شده بود لغو کرد و یک طرح مرحلهای خروج از قرنطینه را در طول ماه مه در نظر دارد.
لغو این تدابیر از روز دوشنبه و با بازگشایی مراکز تجاری کوچک در خیابان ها، آرایشگاهها یا نمایشگاههای خودرو آغاز خواهد شد.
اما در این تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) و براساس تدبیری که تا یکشنبه شب اجرا میشود، پرتغالیها نمیتوانند از منطقه محل سکونت خود خارج شوند مگر در مواردی که امور آنها ضروری تشخیص داده شود.
براساس آخرین آماری که روز شنبه منتشر شد در پرتغال از ۲۵ هزار و ۱۹۰ مبتلا به کووید ۱۹، ۱۰۲۳ نفر جان باختند.
افزایش تلفات کرونا در اکوادور به هزار و ۳۷۱ نفر
شمار افرادی که جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در اکوادور از دست داده اند به هزار و ۳۷۱ نفر افزایش یافته است. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا نیز در این کشور آمریکای لاتین به ۲۷ هزار و ۴۶۴ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی اِفه، بر اساس دادههای رسمی اعلام شده در روز شنبه (به وقت محلی) از سوی خانم ماریا پائولا رومو، وزیر کشور اکوادور، تعداد هزار و ۴۶۷ فوت احتمالی بر اثر کووید-۱۹ نیز در این کشور به چشم میخورد. این مقام اکوادوری همچنین در خصوص سایر دادههای مرتبط با این همه گیری، از جمله تعداد آزمایشهای تشخیص کرونا در این کشور گفت: «تاکنون ۷۳ هزار و ۹۲۹ آزمایش تشخیصی کووید-۱۹ به انجام رسیده است و تاکنون ۲ هزار و ۱۳۲ نفر سلامت خود را به دست آورده اند». اکوادور روز دوشنبه آینده، مرحله جدیدی را در قالب اضطرار سلامت شروع خواهد کرد که شامل راهبرد فاصله گذاری اجتماعی در جایگزینی با قرنطینه اجتماعی است. این طرح با هدف از سرگیری برخی فعالیتهای کاری اجرا میشود. با وجود این، به گفته لِنین مورنو، رئیس جمهور اکوادور، تغییر مرحلهها در مناطق مختلف کشور به تصمیم هر یک از دولتهای محلی بستگی خواهد داشت.
کره جنوبی دستورالعملهای فاصله گذاری اجتماعی را تسهیل میکند
چونگ سی کیون نخست وزیر کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد این کشور دستورالعملهای فاصله گذاری اجتماعی را از ششم ماه مه – ۱۷ اردیبهشت ماه- بیشتر تسهیل خواهد کرد و اجازه بازگشایی مرحلهای کسب و کارها را خواهد داد.
نخست وزیر کره جنوبی در نشستی با حضور مقامات دولتی که از تلویزیون این کشور پخش میشد اعلام کرد دولت به کسب و کارهایی که تا امروز تعطیل مانده بودند، اجازه بازگشایی مرحلهای را خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تسهیل بیشتر این دستورالعملها در واقع بدان معنا است که اماکن عمومی نظیر پارکها، کتابخانهها و مدارس میتوانند به صورت مرحلهای بازگشایی شوند، اگر چه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای در کره جنوبی به شهروندان این کشور توصیه کرده است تا همچنان در زندگی روزمره خود احتیاط را رعایت کنند.
در دستورالعمل جدید دولت کره جنوبی به همه شهروندان توصیه شده است تا در صورت احساس ناخوشی برای سه یا چهار روز در خانه بمانند، فاصله گذاری اجتماعی را در اماکن عمومی همچنان رعایت کنند و همچنان دستان خود را به طور مرتب بشویند.
انجام آزمایشهای گسترده برای تشخیص کووید – ۱۹، رعایت جدی فاصله گذاریهای اجتماعی و استفاده از برنامههای کاربردی در تلفنهای همراه هوشمند برای ردیابی مبتلایان، این امکان را به کره جنوبی داد تا بتواند شیوع ویروس کرونا را بدون تعطیلیهای طولانی، محدود کند.
دولت سئول از آن جا که توانست موارد ابتلای روزانه به کووید – ۱۹ را از بیش از ۹۰۰ مورد در اواخر ماه فوریه به حدود روزانه ۱۰ مورد ابتلا در هفته گذشته کاهش دهد، دستورالعمل فاصله گذاری اجتماعی خود را تا تاریخ پنجم ماه مه – ۱۶ اردیبهشت ماه- تمدید کرد.
شمار تلفات مبتلایان به کووید – ۱۹ در کره جنوبی تا دیروز ۲۵۰ نفر و شمار موارد ابتلا به این بیماری نیز ۱۰ هزار و ۷۹۳ نفر اعلام شد.
فیلیپین/نداشتن مراسم تدفین، دردی مضاعف برای خانوادههای قربانیان است
در فیلیپین، خانوادههای قربانیان کرونا از انجام مراسم سنتی تدفین محروم شده اند و طی مراسمی که افراد دیگری، اجساد نزدیکان آنها را خیلی سریع میسوزانند با عزیزان خود وداع میکنند.
چنین تغییر اساسی در آداب و رسوم هم برای کارکنانی که اجساد را میسوزانند و هم برای خانوادهها دشوار و دردناک است. در فیلیپین که اکثر مردم آن کاتولیک هستند، به طور معمول، نخست، اجساد مردگان را برای آنکه نزدیکان در خانه یا در کلیسا از آنها خداحافظی کنند، آماده و پس از آن، اجساد را اکثرا دفن میکنند. با وجود آنکه دفن سریع اجساد اجازه داده شده است، اما مقامات به علت شیوع کرونا، سوزاندن فوری اجساد قربانیان کووید ۱۰ یا اجساد مشکوک به ابتلا به این بیماری را توصیه میکنند. در چنین شرایطی، مراسم خداحافظی با اجساد قربانیان، ممنوع است و اجساد، این بار برای سوزاندن آماده میشوند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از مانیل، مسئولان بخش سوزاندن اجساد اعلام کردند از آغاز شیوع کرونا در ماه مارس، روزانه شش تا هفت جسد را میسوزانند که دو برابر شمار (روزهای) عادی است. براساس آمار رسمی فیلیپین، نزدیک به ۹۰۰۰ نفر در این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و از این تعداد ۶۰۳ نفر جان باختند. با توجه به محدود بودن شمار تستهای کرونا، آمار واقعی، احتمالا بیش از این است.
آغاز مرحله اول برچیدن قرنطینه اجتماعی در اسپانیا از فردا
در اولین مرحله از کاهش محدودیتهای قرنطینهای در اسپانیا، دولت این کشور، اجازه برگزاری گردهمایی را با حضور ۱۰ نفر صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی اِفه، دولت اسپانیا اعلام کرد: اجازه گردهمایی با حضور حداکثر ۱۰ نفر، بدون در نظر گرفتن این که اعضای یک خانواده هستند یا خیر، در اولین مرحله از برداشتن محدودیتهای قرنطینهای داده میشود. این مجوز از تاریخ فردا ۴ ماه مه (پانزدهم اردیبهشت ۹۹) برای "ال اییِرو"، "لا گراسیوسا" و "لا گومِرا" در جزایر قناری و نیز "فورمِنتِرا" در بالِئارس، قابل اجراست. دولت از طریق فرمان وزارتی که روز یکشنبه منتشر میشود، مشخص میکند حداکثر چه تعداد نفر میتوانند در هر یک از مناطقی که مشمول نخستین مرحله هستند، دور هم جمع شوند. پیش بینی میشود در حالت کلی، سایر استانها در تاریخ ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت ۹۹) به مرحله اول برسند. این تاریخ، یک هفته پس از آن خواهد بود که در ۴ جزیره مذکور، میزان همه گیری بیماری کاهش یافته است. به گفته منابع دولتی، همه ۱۰ نفری که در یک مکان جمع میشوند باید فاصله فیزیکی و قواعد بهداشتی مرتبط با کووید-۱۹ را از جمله شستن دستها رعایت کنند.
چین از دو مورد ابتلا جدید به کرونا خبر داد
مقامات بهداشتی چین از دو مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبردادند و اعلام کردند: هیچ مورد مرگ و میر دیگری مربوط به این ویروس در کشور ثبت نشده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز ، ویروس کرونا اواخر سال گذشته میلادی در ووهان چین شیوع پیدا کرد. کمیسیون بهداشت ملی چین اعلام کرد: یکی از موارد جدید کرونا، یک مورد "وارد شده از کشور دیگر" بوده است. در مجموع براساس اطلاعات ارائه شده چین، ویروس کرونا در این کشور ۸۲۸۷۷ نفر را آلوده کرده و موجب کشته شدن ۴۶۳۳ نفر شده است.
اسکای نیوز گزارش داد در اکوادور اوضاع به قدری بد است که اجساد جان باختگان بر اثر کرونا را در خیابانها به حال خود رها میکنند، و با توجه به رعایت نکردن فاصله اجتماعی و فقدان سازماندهی از سوی مقامات، خطر موج دوم بیماری در این کشور بسیار جدی است.
این کابوسی است که همه ما از آن میترسیدیم. دولت در زمانی که بیش از هر وقت دیگر به آن احتیاج داریم، ما را مایوس میکند، و نظام بهداشتی رو به فروپاشی است. در اکوادور اوضاع به قدری بد است که اجساد را در خیابانها به حال خود رها میکنند. شاید این صحنهها وحشت آور باشد، اما صحنههای بعدی شوک آور است.
بلانکا ریز با گذشت یک ماه از زمانی که کارکنان بیمارستان گفتند پدرش بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است، در جستجوی جسد او، دوباره در راه بیمارستان است.
او گفت: من به آنها گفتم این نمیتواند واقعیت داشته باشد. او حالش خوب بود. این چیزی بود که خودتان آخرین بار به من گفتید. اما آنها گفتند اگر شما بلانکا ریز هستید، در این صورت پدرتان مرده است. لطفاً به بیمارستان بیایید.
بلانکا بعد از گذشت یک ماه هنوز پاسخی از بیمارستان درباره اینکه جسد پدرش کجاست، دریافت نکرده است. گواهی فوت وی صادر شده است، اما جسدی در کار نیست.
بلانکا گفت: من حدسهایی میزنم. از جمله اینکه آنها این را به خانوادهها نگفتند، چون نمیخواستند اجساد را تحویل بدهند؛ و میخواستند در آن اوایل، تعداد تلفات بیماری کووید ۱۹ را مخفی کنند.
گوایاکیل یکی از شهرهایی در منطقه آمریکای لاتین است که بیماری کووید ۱۰ بیش از همه در آنها شیوع یافته است. گفته میشود بالغ بر هفت هزار نفر فقط در این شهر بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. کمکها به بیماران کافی نبوده است و وقتی که افراد میمیرند هم کمکی نمیشود. این خانواده مجبور بوده اند جسد پدرشان را سه روز در خانه نگه دارند و از لیمو برای جلوگیری از تجزیه شدن آن در گرما استفاده کنند.
پسر خانواده گفت: وقتی او درگذشت، اوضاع بسیار بد بود، ما عاجز بودیم.. هیچ کسی به سراغمان نیامد، همه چیر حتی برای بستگان سختتر شد.. تصورش را بکنید یک جسد در خانه است و هیچ کاری نمیتوانید بکنید. سخت است.
در اینجا مردم میترسند انتقاد علنی کنند. یک پزشک حاضر شد در صورتی که نامش فاش نشود، درباره قصور دولت در جمع آوری اجساد صحبت کند.
وی گفت: در اطراف سردخانه بوی شدید تعفن به مشام میرسد، به طوری که نمیتوان نفس کشید. بعضی از مناطق را بسته اند و میتوانید ببیند که به خاطر تعداد اجساد چقدر مگس آنجا جمع شده است؛ سه کانتینر پر از جسد؛ این تعداد زیادی است.
میزان مرگ و میر در این شهر در شرایط عادی ۵۰ نفر در روز است. این رقم پس از شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹ به ۶۰۰ نفر در روز رسیده است. تابوتها برای این اجساد کافی نبوده است. مقام مسئول تدفین اجساد اذعان کرد که نمیدانند باید چه کنند.
وی گفت: هیچ کسی برای سونامی یا زلزله آمادگی ندارد؛ و هیچ کسی در جهان هم برای بیماری همه گیری مثل این آمادگی ندارد. هیچ کسی. چون کل این روند توام با ترس است. ما مشکلاتی داریم. نمیتوانم بگویم که مشکل نداریم. اما در این اوضاع شیوع بیماری همه گیر، همه تلاش خود را میکنیم.
بنابراین خانوادهها یکی از پس از دیگری در مقابل قبرستان منتظرند تا نوبت شان شود. با وجود خطر آلودگی، آنها باید خودشان اجساد عزیزانشان را دفن کنند. با توجه به اینکه فاصله اجتماعی چندان رعایت نمیشود، و مقامات اوضاع را سازماندهی نمیکنند، خطر بروز موج دوم بیماری در اینجا بسیار جدی است.