رئیس مجلس گفت: کارگران با فداکاری و تلاش شبانه روزی کشور را اداره کرده و میکنند و اجازه ندادند خواب حاکمان کاخ سفید در ایران تعبیر شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای لاریجانی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود خاطرنشان کرد: لازم میدانم از مراحم رهبر معظم، مراجع عظام تقلید، علما، دانشمندان و سایر دوستان تشکر نمایم و روز کارگر را به همه کارگران سختکوش کشور تبریک عرض میکنم که در شرایط سخت که با شیوع کرونا به وجود آمد مجاهدانه برای رفع نیازهای کشور تلاش نمودند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کارگران در نبردی که آمریکا با تحریم خود ضد ملت ایران ایجاد نمود با فداکاری و تلاش شبانه روزی کشور را اداره کرده و میکنند و اجازه ندادند خواب حاکمان کاخ سفید در ایران فراگیر شود.
وی افزود: به ویژه با فراگیر شدن بیماری کرونا در کشور، مردان، زنان، جوانان یعنی همه دست اندرکاران صنعت برق، آب، گاز، نفت، کشاورزی، منابع طبیعی، بهداشت، راه، مسکن، آموزش، صنعت و معدن، خدمات، بانک ها، بیمه، نیروهای مسلح، اطلاعات و امنیت، سیاست خارجی، صداوسیما، رسانه ها، امور فرهنگی، قضایی، شهرداری ها، استانداران، فرمانداران، بخشداران و مردان غیوری که امور حمل و نقل کشور را در این ماههای پر مشکل بر عهده داشتند، رانندگان عزیزی که با تریلرها، کامیونها و یا وانتهای خود در خانه ننشستند و کالاهای مورد نیاز مردم را به شهرها و روستاها و نقاط مختلف کشور رساندند، همه این عزیزان امروز در صحنه مجاهدت ارزشمندی گام نهادند.
آقای لاریجانی در ادامه تصریح کرد: به خصوص پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستانها و وزارت بهداشت که انصافا رشادت از خود نشان دادند و اینکه حدود ۸۰ درصد افرادی که درگیر این بیماری شدند در ایران بهبود یافته اند، نتیجه برنامه ریزی درست وزارت بهداشت و مجاهدت این عزیزان بوده است؛ این تلاشهای همگانی ان شاءالله مشمول رحمت الهی خواهد بود و در حافظه تاریخی کشور به نام تک تک جوانمردان رقم خواهد خورد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: اگر امروز شرایط کشور ما از نظر مایحتاج ضروری مردم علیرغم تحریمها و مشکلات حادث شده از بیماری، در سطح قابل قبولی است به همت و اراده کارگران عزیز میسر شده است. قدر فداکاری شما را میدانیم و پشتیبان شما هستیم.
وی در ادامه ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان، اساتید، دانشجویان و دانش آموزان، گفت: از تلاشهای وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش و رؤسای دانشگاهها و اساتید و معلمان گرانقدر که با استفاده از فضای مجازی نگذاشتند به حرکت علمی کشور لطمه وارد شود و با ابتکارات مناسب از فرصت استفاده کرده و طرق دیگری را برای آموزش ایجاد کردند، نهایت تشکر و سپاسگزاری را داریم و تلاشهای ارزشمند شما را ارج مینهیم.
آقای لاریجانی همچنین با گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله استاد مطهری (ره)، تصریح کرد: این مرد الهی سخنی در باب آزادی دارند که این روزها جلوههایی از آن در صحنه بین المللی مشاهده شد. ایشان به جد به آزادی فکر و اندیشه معتقد بوده و آن را عامل پویایی جامعه اسلامی میدانستند و حتی در بحث آفات انقلاب اسلامی، یکی از آفات را نسیان نسبت به مقوله آزادی فکر میدانستند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: ایشان تفاوت آزادی در تفکر اسلامی را با آنچه امروز در دموکراسی لیبرال مطرح است، در این میدانستند که اسلام با آزادی فکر انسانیت رها شده را نظاره میکند و آزادی غرب که بر اساس آزادی میل استوار است، حیوانیت رها شده را حاصل میکند.
وی افزود: در ماجرای بحران کرونا مشاهده کردید که چگونه مقوله انسانیت به عنوان یک ارزش در غرب سقوط کرد و با آن تجاری برخورد شد و سالمندان را رها کردند و گاه بیان کردند که وجود آنها فایده اقتصادی ندارد. پس آن همه سر و صدا در مساوات و حقوق انسان چه شد.
آقای لاریجانی ادامه داد: این یک صحنه است که به تعبیر استاد مطهری همان حیوانیت رها شده است، اما صحنه دیگر روحیه فداکاری و مجاهدت ملی که در آحاد مردم ایران به وجود آمد و تن به خطر دادند و همه افراد را مخصوصا سالمندان را با کمال احترام تحت مداوا و اکرام قرار دادند.
وی افزود: مساجد پایگاه کمک به بیمارستانها و نیازمندان شد که این صحنههای غرورآفرین که با رهنمودهای رهبر عظیم الشأن انقلاب، حضرت آیت الله خامنهای به ظهور رسید یادآور صحنههای شورآفرین صدر اسلام بود که مساجد پایگاه اصلی حمایت از اسلام در همه وجوه بود؛ حتی جنگ.
رئیس مجلس همچنین گفت: همه آمدند؛ کارگران، کارمندان، مهندسان، روحانیون، پزشکان، پرستاران، خلبانان، امدادگران، رانندگان، کشاورزان، کاسبان، فعالان عرصه خدمات، استادان، معلمان، دانشجویان، دانش آموزان و سایر اقشار و مردم منظومه زیبا و به یادماندنی از وحدت و همبستگی و همدردی و غیرت دینی را در آسمان پرمهر ایران به نمایش گذاشتند. خداوند به همه پاداش خیر دهد و من دست تک تک آنها را از سر ارادت میبوسم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این روحیهها همان تعبیر استاد مطهری را نشانگر است که آزادی اسلامی انسانیت رها شده را مقصد خود قرار داده است، اظهار داشت: آفرین بر شما ملت نستوه و مسئولیت شناس که با درک شرایط، با مجاهدت خویش جایگاه رفیعی را در انقلاب رقم زدید.
وی همچنین با بیان اینکه در این شرایط توجه به وضعیت اقتصادی قشرهایی که در ماجرای کرونا آسیب دیده اند، اهمیت بسزایی دارد، گفت: از تلاشهای دولت تشکر میکنیم؛ کمیسیون ویژه و مرکز پژوهشها بررسیهای دقیق کردند که به زودی گزارش آن در مجلس مطرح خواهد شد.
اقای لاریجانی ادامه داد: به خصوص برای جلوگیری از رکود واحدهای تولیدی تمهیدات بیشتری لازم است که در پیشنهادات کمیسیون ویژه آمده البته این کمیسیون و سایر کمیسیونهای تخصصی در طول این دوره مجلس تصمیمات مهمی در جهت رونق تولید و رفع موانع تولید داشته اند که باید به اجرا درآید و این امر زمینه نظریه جهش تولید رهبری معظم را فراهم میکند.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: مجلس انقلابی یعنی همین؛ یعنی به جای کشمکش سیاسی پیگیر حل مسائل قشرهای مختلف و راه اندازی تولید کشور بود. آن هم در شرایط سخت و استثنایی تحریم.
وی در ادامه با بیان اینکه قانون توسعه روستا و سرمایه گذاری در روستاها که با اذن رهبری و کمک صندوق توسعه، سامان یافت یک اقدام انقلابی بود، اضافه کرد: قانون رفع موانع تولید و اختیاراتی که در استانها توزیع شد تا مراقبت کنند و کارگاهها از حرکت نایستند یک اقدام انقلابی بود و بنده در سفرهای استانی کاملا در جریان نتایج آن قرار گرفتم.
اقای لاریجانی ادامه داد: اقدامی که در قانون برنامه ششم انجام شد و اختیارات سرمایه گذاری در بخش معدن به شوراهای استانی معدن واگذار شد، یک اقدام انقلابی بود که حرکت در بخش معدن را ایجاد کرد، جلسات مختلفی که برای حل مسکن در مجلس گذاشته شد و منجر به واگذاریهای اخیر شد تا مشکل مردم به خصوص جوانان در زمینه مسکن حل شود، یک اقدام انقلابی بود.
وی افزود: اقدامی که مجلس انجام داد در مشکلات سختی که برای مردم عزیز در مؤسسات اعتباری پیش آمد یک اقدام انقلابی بود که چند میلیون نفر را نجات داد.
اقای لاریجانی در ادامه با تأکید بر اینکه هیچ مجلسی به اندازه مجلس دهم در زمینه بنیه دفاعی کشور با حساسیت برخورد نکرد و به این اندازه توجه نشان نداد، عنوان کرد: این یعنی یک اقدام انقلابی و از سر بصیرت. اقدامی که مجلس در مقابل رفتار ماجراجویانه آمریکا انجام داد و به نیروی قدس منابع جدیدی اختصاص داد و برای بار دوم پس از شهادت سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی تصمیم به حمایت از نیروی قدس گرفت، یعنی یک اقدام انقلابی آگاهانه.
وی افزود: اگر بودجههایی که مجلس برای شرکتهای دانش بنیان هر ساله در نظر نگرفته بود و اگر حمایت از این واحدها و بخشهای نوآورانه جهاد دانشگاهی نبود، امروز در بحث کرونا اینگونه خدمات به مردم عرضه نمیشد که این نگاهها نگاه انقلابی واقعی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس دهم انقلابی بودن را در خدمت خاکسارانه به ملت و سنگر مقاوم در مقابل دشمن معنا کرد و عمل کرد. البته دنبال اقدامات شعاری و سرگرمیهای سیاست زده نبود. خداوند به همه خدمات صادقانه شما اجر دهد.