معاون کل وزیر بهداشت: سیر کاهشی بیماری کرونا را از هفته دوم فروردین، هم در تعداد بیماران بستری، هم در تعداد مرگ و میرها شاهد بوده ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما دکتر حریرچی در برنامه تیتر امشب شنبه شب شبکه خبر تصریح کرد: این کاهش بیماری به لطف حق و همکاری مردم و تلاش ایثارگرانه همه کارکنان بیمارستانها و آزمایشگاه هاست و اینها در شرایطی روی داد که ما تحت تحریمهای ناجوانمردانه هستیم.
معاون کل وزیر بهداشت با بیان این که پیش بینی میکنیم شرایط نزولی را تا خرداد خواهیم داشت افزود: این پیروزی و دستاورد بزرگ، شکننده است و مهم ترین عامل آن همکاری حماسی مردم و کسبه بوده است که شرایط قرنطینه و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کردند.
دکتر حریرچی گفت: تا موقعی که واکسن موثر تولید شود ما مواجه با این ویروس هستیم و باید احتیاط کنیم.
وی با مقایسه آمار مرگ و میر انگلیس و ایران افزود: بنا بر اعلام معتبرترین مجله پزشکی بریتانیا در انگلیس ۳۳ درصد مبتلایان میمیرند، ولی مرگ و میر ما ۶.۶ درصد است تازه آنها آمار مرگ و میر در خانهها و خانه سالمندان را جزو آمارشان نیاورده اند.
معاون کل وزیر بهداشت همچنین درباره ساخت واکسن کرونا گفت: تا زمان کشف واکسن کرونا زمان طولانی پیش رو داریم، چون الان ظرفیت تولید واکسن آنفلوانزا در جهان ۱۵۰ میلیون دوز است و حداکثر تا ۲۵۰ میلیون دوز قابل افزایش است، اما برای ویروس کرونا سالانه به ۳ میلیارد دوز واکسن نیاز داریم از این رو باید خودمان تلاش کنیم واکسن را بسازیم و همچنین با رعایت شرایط بهداشتی به نحوی رفتار کنیم که نیاز کمتری به واکسن داشته باشیم.
دکتر حریرچی همچنین از مردم خواست اگر بیماری مزمن و جدی دارند حتما برای درمان مراجعه کنند، چون با توجه به روند نزولی بیماری کرونا مردم خیالشان راحت باشد هر بیمارستانی که ما اعلام میکنیم آماده پذیرش بیماران عادی است، ایمن است و هیچ خطری از لحاظ کرونا ندارد.
وی همچنین افزود: دولت قول داده است که امسال بودجه تخصیصی ما را سریعتر و کامل تخصیص دهد.
حریرچی گفت: مبنای برنامههای ما پیشگیری است تا با کمترین هزینه بتوانیم بیماری را کنترل کنیم.
وی با بیان این که پیشنهاد ما به دولت این است که تسهیلات به همه آسیب دیدگان از کرونا در بخش بهداشت و درمان پرداخت شود گفت: ما درخواستمان این است که مطبها هم شامل وام دهی و استمهال وامهای قبلی باشند.
معاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم رعایت همه دستورالعملهای بهداشتی تصریح کرد: مهم ترین خطر یکی این است که مردم شرایط را عادی فرض کنند و دوم افراد کم علامت و بی علامت اند که بیشتر جوانان و بچهها هستند و میتوانند بیماری را به افراد ضعیف و سالخورده منتقل کنند.