معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند به یکی از بازیگران اصلی حوزه فناوری و نوآوری تبدیل شود و ما معتقدیم دانشگاهی با این حجم دانشجو و امکانات، باید بتواند یک قطب اصلی اقتصاد دانش بنیان کشور باشد.
ستاری ادامه داد: اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید بر درآمدهای شهریهای تمرکز ندارد و به فکر فروش زمین و ساختمانهای خود نیست، اتفاق مبارکی است. جوانان فعال و باانگیزه و نوآور، سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی هستند و این جوانان میتوانند تولید پتنت و ثروت کنند و نحوه بودجهریزی دانشگاه آزاد اسلامی با اتکا به پارکهای علم و فناوری، سراهای نوآوری، شرکتهای دانش بنیان، کسب و کارهای نو و... انجام شود و این دانشگاه به سمت دانشگاه کارآفرین حرکت کند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند به یکی از بازیگران اصلی حوزه فناوری و نوآوری تبدیل شود.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: برای دانشگاهی که شهریه محور بوده، سخت است که حدود ۷۰۰ هزار مترمربع زمین خود را در مرکز شهر تهران به موضوع نوآوری و اقتصاد دانش بنیان اختصاص دهد و فضایی را برای ثروتآفرینی و اشتغالآفرینی جوانان مهیا کند. این اتفاق در دانشگاه آزاد اسلامی محقق شده است و بنده از آقای طهرانچی و همکاران وی برای این هماهنگی فوقالعاده، تشکر میکنم.
ستاری با اشاره به برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد سراهای نوآوری در دیگر استانها، گفت: مقدمات و امور اجرایی ایجاد سراهای نوآوری در شهرستانها آغاز شده و دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از برنامههای کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شریک است. ما معتقدیم دانشگاهی با این حجم دانشجو و امکانات، باید بتواند یک قطب اقتصادی در کشور باشد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با فعالیتهای اخیر، میتواند به یکی از بازیگران اصلی حوزه فناوری و نوآوری تبدیل شود.
اسماعیل قادریفر رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفت: راه اندازی و تبدیل واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به سراهای نوآوری با جدیت در این دانشگاه دنبال میشود و اولین سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی سال گذشته در کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات افتتاح شد.
وی ادامه داد: امروز هم برج فناوری دکتر قریب که روزگاری میزبان ۱۲ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بود به عنوان سرای نوآوری تحت عنوان توسعه صنایع منطقهای افتتاح شد که در ۵ طبقه آن شتاب دهندههای تخصصی مستقر هستند و دو طبقه نیز به فضای کار اشتراکی اختصاص دارد.
قادری فر دسترسی به دانشگاههای بزرگ کشور از جمله دانشگاه تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر و همچنین نزدیکی به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را از مزیتهای جغرافیایی این سرای نوآوری بیان کرد و افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده اوایل خرداد، سرای نوآوری واحد تهران غرب در پونک و سرای نوآوری هنرهای خلاق و فناوریهای نرم در ساختمان سابق دانشکده هنر و معماری تهران مرکزی و در ۱۵ هزار مترمربع راه اندازی خواهد شد.
وی با اشاره به ایجاد سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در سایر استانها نیز گفت: ما بر این باوریم که جهش تولید جز از طریق نوآوری و پرداختن به کسب و کارهای نوآورانه محقق خواهد شد.
افتتاح نخستین سرای نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد
"نخستین سرای نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران" با عنوان «سرای نوآوری و شتابدهی توسعه صنایع منطقهای» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ساختمان دکتر قریب خیابان انقلاب افتتاح شد.
این مرکز در ۷ هزار مترمربع و ۷ طبقه با سرمایه گذاری دانشگاه آزاد اسلامی و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد و یکی از ساختمانهای زیرمجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شده است.
در این سرای نوآوری سه بازوی فناوری دانش بنیان شامل "شتابدهندهها" ، "مراکز رشد" و "استارتآپها" مستقر شده اند و از ایده های نوآورانه در حوزه فناوریهای راهبردی از جمله قطعه سازی، صنایع غذایی، صنایع دارویی و آی تی و... حمایت می کنند.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات ، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و جواد علمایی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و مدیران این دانشگاه نیز در این مراسم حضور داشتند.
در این مراسم نیز دو یادداشت تفاهم میان دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید که یکی در زمینه همکاری های فناورانه در اولین مرکز فناوری دانشگاه آزاد در ساختمان دکتر قریب خیابان انقلاب و دیگری درخصوص ایجاد دانشگاه فناوری ناحیه پردیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده است .