قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اختصاص ۸ و هفت دهم درصد از درآمد ناخالص ملی کشور به حوزه سلامت خبر داد.
وی افزود: با توجه به تاثیر منفی کرونا در رشد اقتصاد کشورهای جهان از جمله کشورمان و با توجه به تجربه تحریمهای ظالمانه و رشد منفی اقتصاد در سالهای گذشته کشورهای جهان در این شرایط دولت و مردم در بخش سلامت کمتر از گذشته هزینه خواهند کرد.
قائم مقام وزارت بهداشت افزود: باتوجه به شیوع کرونا و ضرورت تشخیص فعال و انجام دادن آزمونهای (تست های) شناسایی بیماران و هزینههای درمان و نگهداری آنان باید در حوزه سلامت بیش از پیش هزینه شود.
حریرچی افزود: طبعا بخش خصوصی در حوزه سلامت بیش از بخش دولتی در این شرایط متضرر خواهد شد، اما تلاش ما حفظ مشاغل به ویژه غیرپزشکی در حوزه سلامت است.
وی گفت: ۸۷۳ هزار نفر در حوزه سلامت فعالند که ۸۶ و چهار دهم درصدشان غیرپزشکند که با احتساب خانوادههای شان دو میلیون و ۷۴۱ هزار شهروند را شامل میشود.
قائم مقام وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت ادامه خدمات بهداشتی همچون واکسیناسیون، مراقبت از زنان باردار و کنترل بیماریهای غیرواگیر (بیماران قلبی، عروقی، کلیوی، دیابت) افزود: به ویژه برای سالمندان، تمام مراکز دولتی و خصوصی ارائه خدمات در این زمینه را با توجه به آیین نامههای بهداشتی پیشگیری از شیوع کرونا آغاز کرده اند و ایرانیان نباید این مراقبتها را به تعویق بیندازند.
حریرچی گفت: در کشورهای دیگر همچون امریکا میزان ابتلا و مرگ و میر در میان مهاجران، سیاهپوستان و فقرا بیشتر از ثروتمندان بوده است، اما در کشور، ما هرچند آمار اندکی از ابتلای بیشتر در مناطق پرتراکم داشته ایم، اما خوشبختانه روند رسیدگی و درمان به بیماران کرونا کاملا عادلانه بوده است.
وی با قدردانی از مشارکت مردم در رعایت موازین بهداشتی و فاصله گذاریهای اجتماعی گفت: با توجه به افزایش رعایت شهروندان در دو هفته گذشته در موارد بهداشتی، بهداشت فردی، فاصله گذاری اجتماعی و همچنین بیماریابی فعال و درمان مناسب در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شاهد روند نزولی و ثبات نسبی در آمار ابتلا و بستری و مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور هستیم.
قائم مقام وزارت بهداشت افزود: این روند نزولی و ثبات نسبی بسیار شکننده است و درصورت هرگونه بی احتیاطی احتمال بروز مشکلات زیادی در حوزه سلامت کشور وجود دارد.
حریرچی افزود: روند تدریجی بازگشایی مشاغل با توجه به نیازهای اقتصادی و معیشتی که بیشتر بخش ضعیف جامعه (فقرا) را تحت تاثیر خود قرارداده است، تصمیم به بازگشایی مشاغل گرفته شده است.
وی با ابراز امیدواری از ادامه این روند گفت: احتمال دارد در برخی از مناطق با افزایش شمار ابتلا به این ویروس مواجه شویم.