جانشین معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی از ثبت ملی خوراک محلی فتیر مسکه عشایر خراسان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، احسان زهرهوندی اظهار کرد: فتیر مسکه، خوراکی بهاری و ویژه فصل شیردوشی در
او با بیان اینکه فتیرمسکه از دو واژه فتیر و مسکه تشکیل شده است، افزود: فتیر یکی از نانهای مهم اقوام ایرانی است که خمیر آن بدون مایه زدن تهیه میشود و بر روی ساج یا در تنور پخته میشود و مسکه نیز یک واژه کهن ایرانی به معنی کره است؛ بنابراین فتیر مسکه خوراکی شامل فتیرهای آغشته به کره تازه گوسفندی و خاک قند یا شکر است و مواد لازم برای تهیه آن شامل آرد، آب، کره تازه گوسفندی، خاک قند یا شکر و دوغ است.
جانشین معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی عنوان کرد: با توجه به پیشینه چند صد ساله عشایر در شمال خراسان، قطعا پیشینه این خوراک به صدها سال پیش بازمیگردد اما با توجه به نبود منابع مکتوب، با انجام مصاحبههای فراوان انجام شده از کهنسالان عشایر و روستایی و همچنین مشاهده روش پخت این خوراک در مناطق مختلف عشایر شمال خراسان، پیشینه این خوراک را دست کم تا 200 سال پیش میتوان با قطعیت نشان داد.
زهرهوندی بیان کرد: این خوراک در استانهای خراسان رضوی و شمالی و در شهرهای کلات، درگز، چناران، قوچان، فاروج، شیروان، بجنورد، آشخانه، اسفراین، نیشابور، کلات، درگز، سبزوار، روستاها و بنههای عشایری اطراف این شهرها پخته میشود.