جدیدترین و آخرین اخبار مربوط به کرونا در سایر کشورهای جهان
بیش از یک میلیون نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافتند
شمار مبتلایان به کرونا در جهان از سه میلیون نفر فراتر رفته و تعداد فوتیها از دویست و بیست و هشت هزار هم گذشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ،
شمار مبتلایان به کرونا در جهان از سه میلیون و دویست وهجده هزار نفر فراتر رفت و تعداد فوتیها نیز از دویست و بیست و هشت هزار هم گذشت.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در سایر جهان تا ساعت ۰۵:۰۰
در حال حاضر از بین بیماران آلوده به ویروس کووید۱۹ تقریبا به تعداد ۶۰۴۲۴ نفر یعنی سه درصد از مبتلایان وضعیت حاد دارند.
کره جنوبی برای اولین بار از به صفر رسیدن ثبت ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد
به گزارش خبرگزاری رویترز، کره جنوبی برای اولین بار از زمان اوج شیوع ویروس کرونا در ماه فوریه، مورد جدید داخلی ابتلا به ویروس کرونا ثبت نکرد.
مکزیک/ افزایش مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در مکزیک به ۱۷۷۹۹ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت مکزیک اعلام کرد، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۷۷۹۹ نفر افزایش یافته است که از این تعداد ۱۷۳۲ نفر جان باخته اند.
چین/ چهار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین طی ۲۴ ساعت گذشته چهار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرد.
صدها اوکراینی خواهان پایان قرنطینه شدند
صدها نفر از مردم اوکراین خواهان پایان مقررات قرنطینه ای در این کشور شدند.
صدها نفر از مردم اوکراین با تجمع در خیابان های شهر کیف پایتخت این کشور و با به صدا درآوردن بوق خودروها اعتراض خود را به مقررات قرنطینه ای نشان دادند و خواهان لغو آن شدند.
آمار ابتلای به کرونا در امارات
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز دولت امارات از ابتلای ۵۴۹ فرد جدید به کرونا خبر داد.
مجارستان به تدریج زندگی عادی را از سر می گیرد
نخست وزیر مجارستان با انتشار ویدئویی در فیسبوک اعلام کرد، این کشور بر اساس یک زمان بندی مشخص به تدریج زندگی عادی را از سر می گیرد.
دولت فنلاند روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور پس از ۱۳ ماه مه مدارس و مهدکودکها را بازگشایی خواهد کرد.
فنلاند اکثر این اماکن را از تاریخ ۱۸ مارس به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل کرده بود.
سانا مارین نخست وزیر فنلاند اعلام کرد کودکان از تاریخ ۱۴ ماه مه و در دو هفته، به تدریج به مدارس باز میگردند.
وی افزود دانش آموزان در مقاطع متوسطه به تحصیل از راه دور ادامه میدهند.
با مقایسه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای همسایه فنلاند مانند سوئد، نروژ و استونی، نشانههایی از کاهش گسترش ویروس کرونا در این کشور نمایان شده است.
وزیر آموزش فنلاند نیز اعلام کرد دیگر دلیلی برای تعطیل ماندن مدارس و مهدکودکها وجود ندارد.
وی در یک کنفرانس خبری گفت «این مشخص است که تحصیل از راه دور برای یک مدت طولانی ممکن است تاثیرات منفی بر یادگیری و تندرستی کودکان داشته باشد.»
تا روز چهارشنبه، در مجموع ۴۹۰۶ نفر در فنلاند به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۰۶ نفر جان باخته اند.موسسه سلامت و رفاه فنلاند گفته است، در حدود ۲۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در کودکان فنلاندی زیر ۱۶ سال پیدا شده است، اما هیچکدام از آنها بستری نشده اند.
پاکستان ویزای اتباع خارجی را تمدید کرد
دولت پاکستان به دلیل شیوع ویروس کرونا روادید و پروانه اقامت اتباع خارجی را به مدت ۲ ماه تمدید کرد.
وزارت کشور پاکستان در بیانیهای اعلام کرد دولت اسلام آباد مدت روادید تمام اتباع خارجی در پاکستان را به دلیل بسته بودن پروازهای بین المللی تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ تمدید کرده است.
این بیانیه درباره نحوه تمدید روادید و پروانه اقامت اتباع خارجی در پاکستان به دنبال شیوع ویروس کرونا افزود از ۲۹ آوریل (۱۰ اردیبهشت ماه سال ۹۹)، روادید و پروانه اقامت اتباع خارجی به مدت ۲ ماه تمدید شده و این افراد نیازی ندارند برای تمدید، حضورا به بخش مهاجرت و گذرنامه وزارت کشور پاکستان مراجعه کنند.
پاکستان تعلیق پروازهای بین المللی خود را برای سومین بار تا ۱۵ مه ۲۰۲۰ تمدید کرده است.
این درحالی است که برخی از کشورهای خارجی از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه و کانادا هزاران تبعه خود را با پروازهای اختصاصی از پاکستان خارج کرده اند.
دولت پاکستان پیشتر روادید اتباع خارجی را تا ۳۰ آوریل (۱۱ اردیبهشت ماه) تمدید کرده بود.
وزارت بهداشت پاکستان تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا را ۱۵۲۸۹ نفر و تعداد فوتی ها را ۳۳۵ نفر اعلام کرد.
بنابراین گزارش وضع حال ۸۵ نفر نیز وخیم است.
همچنین تاکنون ۳ هزار و ۴۲۵ نفر بهبود یافته اند.
بازگشایی شهر ممنوعه پکن بر روی گردشگران
به گفته مقامات چین، شهر ممنوعه پکن بعد از سه ماه تعطیلی به دلیل ویروس کرونا روز جمعه به روی بازدیدکنندگان گشوده خواهد شد. این اقدام نشانه دیگری از بازگشت به شرایط عادی در چین محسوب میشود.
کاخ سلطنتی واقع در نزدیکی میدان تیان آنمن روز ۲۵ ژانویه تعطیل شد. در آنروز مقامات چینی دستور بسته شدن کلیه مکانهای گردشگری و اجرای قرنطینه در کل یک استان را صادر کردند.
البته فقط ۵۰۰۰ گردشگر در روز میتوانند از شهر ممنوعه دیدن کنند. این تعداد در شرایط قبل از کرونا ۸ هزار نفر بود.
بازدید کنندگان باید ماسک به صورت بزنند و دارای کد سلامتی باشند. آنها همچنین باید دستکم یک متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.
در ورودی شهر ممنوعه دمای بدن گردشگران اندازه گیری خواهد شد و هر کس تب داشته و یا سرفه کند اجازه ورود به این محل گردشگری را نخواهد یافت. مقامات پکن به تازگی از بازگشایی موزههای این شهر به تدریج از روز ۱ مه خبر داده بودند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر از ابتلای ۲۲۶ فرد جدید به کرونا خبر داد. بدین ترتیب شمار مبتلایان به کرونا در مصر به ۵۲۶۸ نفر رسید.
همچنین با جان باختن ۲۱ نفر جدید، شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور به ۳۸۰ نفر رسید.
کاهش قرنطینه در نیجریه
نیجریه در یک بازه زمانی شش هفته ای قرنطینه وضع شده به دلیل ویروس کرونا را در شهرهای لاگوس، آبوجا و اوگون کاهش می دهد.
ادعاهای واهی سازمان ملل درباره کمک به یمن برای مقابله با کرونا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره؛ وزارت بهداشت یمن ادعاهای هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد درباره کمکهای این سازمان به یمن برای مقابله با شیوع ویروس کرونا زیر سئوال برد. وزارت بهداشت یمن در پاسخ به اظهارات لیز گراندی، مسئول هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد درباره کمکهای سازمان ملل به یمن که مدعی شده بود سازمان ملل ۲۰۸ دستگاه تنفس مصنوعی در یمن توزیع کرده است گفت اولا این سازمان فقط ۹۸ دستگاه تنفس مصنوعی به یمن داده است و ثانیا این دستگاهها دو سال پیش برای بیماریهای دیگری سفارش داده شده بود.
همچنین مسئول هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد مدعی آماده سازی ۵۲۰ تخت مراقبتهای ویژه شده بود و این در حالی است که حتی یک تخت مراقبت ویژه نیز از سوی این سازمان فراهم نشده است و این سازمان تنها اقدام به فراهم کردن ۹۶ تخت عادی کرده است.
علاوه بر این هیچ کپسول اکسیژن و دستگاه پزشکی ویژه icu دراختیار وزارت بهداشت یمن قرار داده نشده است.
وزارت بهداشت یمن اعلام کرد با رایزنی با صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت مقرر شد ۳۹ دستگاه تنفس مصنوعی تهیه شود که این مساله نیز عملی نشد.
لیز گراندی مدعی شد سازمان جهانی بهداشت اقدام به فراهم کردن ۱۰۰۰ تخت icu و ۴۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی کرد این در حالی است که ما به بیش از ۱۰ هزار تخت مراقبهای ویژه نیاز داریم.لیز گراندی مدعی شد ۳۴۰۰ آزمایش کرونا در یمن انجام شده است و این در حالی است که ما نیاز به ۵۰۰ هزار آزمایش فوری و در مرحله دوم نیاز به انجام ۱۰ میلیون آزمایش داریم.
گراندی از آموزش ۱۰ هزار داوطلب و ۹۰۰ نفر از کادر درمانی خبر داد این در حالی است که تنها چند پزشک از سوی این سازمان آموزش دیدند و هیچ یک از داوطلبانی که علاقمند به فعالیت در این حوزه بودند؛ آموزش داده نشدند.
مسئول هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد از استقرار ۹۹۹ تیم پزشکی وابسته به سازمان ملل خبر داده بود این در حالی است که در هر شهرستان تنها یک تیم پزشکی مستقر شد و ما امیدواریم در هر شهرستان حداقل ۱۲ تیم پزشکی مستقر شود. درباره لوازم بهداشتی شخصی هم آنچه در اختیار مردم یمن قرار گرفت تنها ۱ درصد نیاز آنها بود.
شمار رسمی قربانیان از ۱۰۰۰ نفر فراتر رفت
شمار رسمی قربانیان کرونا در هند روز چهارشنبه از مرز ۱۰۰۰ نفر گذشت.
هند با ۳۱ هزار مبتلا به کرونا، درمقایسه با اروپا و آمریکا مبتلایان و قربانیان کمتری دارد و این موضوع سبب سردرگمی کارشناسان شده است. کارشناسان از بروز یک فاجعه بهداشتی در دومین کشورپرجمعیت جهان (یک میلیارد و سه میلیون ساکن) با نظام بهداشتی بی ثبات و حلبی آبادهای فراوان بیم دارند. اما هند تا امروز شمار مبتلایان را کمی بیش از ۳۱ هزار نفر و شمار قربانیان را ۱۰۰۷ نفر اعلام کرده است و با فاجعه کرونا در جهان فاصله دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، یک اپیدمیولوژیست هندی-کانادایی دردانشگاه تورنتو گفت «ممکن است سیر شیوع کرونا در هند به دلایلی که ما متوجه نمیشویم بسیار متفاوت باشد. در حال حاضر ما تنها فرضیههایی را در اختیار داریم تا این پدیده را توضیح دهیم و هیچ اطمینانی نداریم».
در بین فاکتورهای بالقوه مطرح شده میتوان به جوان بودن مردم هند اشاره کرد که در برابر این نوع ویروس به خوبی مقاومت میکند.
و، اما واکسیناسیون «ب ث ژ» که به شکل گستردهای در هند برای مبارزه با سل استفاده میشود آیا میتواند سبب محافظت بیشتر در برابر شیوع کرونا شود؟ بررسیهای بسیاری درباره تأثیر بالقوه محافظتی بودن این واکسن در دست انجام است، اما هنوز این موضوع ثابت نشده است.
کارشناسان همچنین اجرای قرنطینه سختگیرانه را که در سطح ملی و بلافاصله از تاریخ ۲۵ مارس (ششم فروردین) برقرار شد مطرح کردند. این در حالی بود که تقریبا بیش از ۶۰۰ مبتلا و ۱۰ فوتی تا آن تاریخ شمارش شده بود.
این توقف کاری ضربه سهمگینی به هندیهای بسیار فقیر و میلیونها کارگر روزانه در این کشور وارد کرد و آنها به طور ناگهانی بدون درآمد شدند و ناچار شدند پای پیاده به روستاهای خود بروند و برخی اوقات صدها کیلومتر راه بروند.
اما مقامات هند براین باورند که بدون این تدبیر قرنطینه، ممکن بود ۱۰۰ هزار نفر مبتلا شوند. مقامات هندی از تمدید تدابیر قرنطینه تا تاریخ سوم مه (۱۴ اردیبهشت) خبر داده اند. به اعتقاد آنها هنوز خیلی زود است تا پیروزی را فریاد بزنیم.
نخست اینکه به علت ضعفی که در غربالگری وجود دارد، آمار مبتلایان احتمالا کمتر از میزان واقعی شمارش میشود.
یک ویروس شناس معروف هندی گفت «ما مشاهده میکنیم که آمار پایین است، اما نمیدانیم چگونه آن را تفسیر کنیم. ما برای دانستن آمار واقعی کورکورانه جلو میرویم».
استاد دانشگاه تورنتو گفت درباره شمار واقعی کشتهها نیز تردید وجود دارد. حتی در زمانی هم که هند با شیوع کرونا مواجه نبود، شمار نزدیک به نصف ۱۰ میلیون نفری که سالانه در این کشور و ویژه در مناطق روستایی جان خود را از دست میدادند، ثبت نمیشد.
وی افزود در مورد کرونا، تنها شمار کسانی که در بیمارستانها جان باختند ثبت شده و واقف بودن به اوضاع در روستاهای دورافتاده غیرممکن است.
ونزوئلا از مرزهای خود در برابر کرونا محافظت میکند
نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا روز سه شنبه اذعان داشت امنیت حداکثری را در مرزهای این کشور با کلمبیا و برزیل نگه خواهد داشت تا از این طریق از شیوع کووید-۱۹ در ونزوئلا جلوگیری به عمل آید.
به گزارش پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، رئیس جمهور ونزوئلا در مصاحبهای تلفنی که از شبکه تلویزیونی وِنِزُلانا پخش میشد، گفت: «می دانم نگرانیهایی در ۹۰ درصد از ونزوئلاییها در خصوص این که مبتلا خواهیم شد، وجود دارد. دستور مراقبت حداکثری را از مهاجران صادر میکنم و قرنطینه باید با وجدان و با عشق اجرایی شود».
تا جمعه گذشته، بیش از ۲۰ هزار ونزوئلایی از طریق مرزهای زمینی وارد کشور شده اند. مادورو افزود که به این افراد در مناطقی که از آن وارد کشور شده اند، رسیدگی میشود و تمام منابع لازم در اختیار آنها قرار داده میشود.
در میان اقدامات وضع شده برای مناطق مرزی، دولت دستور داده است که کلیه افرادی که وارد کشور میشوند، باید قرنطینهای اجباری را به مدت دستکم ۱۴ روز پشت سر بگذارند؛ همچنین، از این افراد آزمایشهای تشخیص ویروس کرونای جدید گرفته میشود.
مادورو یادآور شد افرادی که اکنون از بیگانه ستیزی، بدرفتاری و تبعیض گریخته اند، پس از پویش رسانهای به راه افتاده توسط راست گراها، ونزوئلا را ترک کرده بودند که این اقدام برای ایجاد هرج و مرج و ناثباتی صورت گرفته بود.
نیکلاس مادورو اطمینان داد که این کشور آمریکای لاتینی آماده است تا به هزاران هم وطنی که در بحبوحه همه گیری کووید-۱۹ به کشور باز میگردند، رسیدگی کند.
رئیس جمهور ونزوئلا افزود: «در انتظار موجی (از شهروندان ونزوئلایی) که از پرو میآیند، هستیم. مشکلات داریم، اما هرگز حمایت ما از ایشان دریغ نمیشود».
ابتلای ۴۵ نفر به کرونا، حین اقامه نماز میت
نتایج آزمایش ویروس کرونای ۴۵ نفر در یکی از مناطق ترکیه که در نماز میت شرکت کرده بودند، مثبت اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، هشت روز پیش برخی از روستاییان در منطقه اورگوپ استان نوشهیر ترکیه که در قرنطینه بسر میبرند، برغم هشدار مسئولان برای یک جان باخته کرونایی بدون رعایت تدابیر بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نماز میت اقامه کردند.
فرمانداری اورگوپ علیه کدخدا، اعضاء شورای روستا و امام جماعت روستای تاشکین پاشا شکایت کرد.
بر اساس اطلاعات بدست آمده همه شرکت کنندگان در این نماز مورد آزمایش کرونا قرار گرفته و مشخص شد که ۴۵ نفر از آنان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۱۴ هزارو ۶۵۳ نفر و تعداد جان باختگان به ۲۹۹۲ نفر رسیده است. هم اکنون ترکیه از نظر شمار مبتلایان به ویروس کرونا در میان کشورهای آسیایی در رتبه اول قرار دارد.
شمار تلفات در اروپا به ۱۳۰ هزار نفر رسید
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، شمار تلفات ناشی از کرونا در اروپا به ۱۳۰ هزار نفر رسید.
کاهش ۵۳ درصدی تردد هوایی در ماه مارس
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، انجمن بینالمللی حملونقل هوایی اعلام کرد تردد هوایی در ماه مارس کاهش تاریخی ۵۳ درصدی را در مقیاس سالانه ثبت کرده است.
ابتلای هزار و ۳۲۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان از مرز ۲۱ هزار نفر گذشت.
براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، با شناسایی هزار و ۳۲۵ مورد جدید ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در عربستان شمار مبتلایان به ۲۱ هزار و ۴۰۲ نفر رسید.
شمار جان باختگان نیز در این کشور با ۵ مورد فوتی جدید به ۱۵۷ نفر افزایش یافت.
سه برابر شدن آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در مادرید در ۲۴ ساعت گذشته
از میان ۲ هزار و ۱۴۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا که در اسپانیا به ثبت رسیده، نیمی از آن در منطقه مادرید بوده است. این میزان معادل با ۴۵ ممیز ۷ دهم درصد کل موارد ابتلا در ۲۴ ساعت اخیر بوده و تقریبا در حدود سه برابر بیشتر از روز گذشته است. آمار در منطقه مادرید از ۳۶۳ مورد به ۹۸۱ مورد ابتلا طی ۲۴ ساعت افزایش یافته است. البته، میزان موارد مرگ و میر در منطقه مادرید همچنان در حال کاهش است و ۵۷ مورد فوت جدید در اثر کووید-۱۹ به ثبت رسیده است.
به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری اسپانیایی اِفه، مادرید دومین روز از رشد تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا را پشت سر گذاشته که این میزان بر آمار کل کشور نیز تاثیر گذار بوده است.
طبق دادههای ارائه شده در روز چهارشنبه توسط وزارت بهداشت این کشور اروپایی، مجموع فوت شدگان در اثر کووید-۱۹ در بیمارستانهای این منطقه به ۸ هزار و ۱۰۵ نفر افزایش یافته، در حالی که موارد ثبت شده ابتلا به ۶۰ هزار و ۷۶۵ نفر میرسد.
علاوه بر این، تعداد فوتیهای تایید شده توسط تستهای PCR در این منطقه، شامل ۳۳ ممیز ۳۸ صدم درصد از ۲۴ هزار و ۲۷۵ مورد به ثبت رسیده در کل کشور است.
البته، تعداد تلفات به رقمی بسیار بالاتر تبدیل خواهد شد اگر به ۸ هزار و ۱۰۵ مورد فوت آمار گرفته شده توسط وزارت بهداشت، که تنها مواردی که در بیمارستانهای مادرید به وقوع پیوسته اند را مد نظر قرار داده است، موارد فوت در منازل، اقامتگاهها و سایر اماکن نیز اضافه شود که در این صورت به مجموع ۱۴ هزار و ۷۴۳ مورد میرسد. بر اساس گزارش روزانه منطقه مادرید، این آمار شامل ۵ هزار و ۸۱۱ مورد فوت در اقامتگاه ها، ۸۰۶ مورد فوت در منازل و ۲۱ مورد در مکانهای دیگر، میشود که بر اساس آخرین سرشماری شورای سیاستهای اجتماعی صورت گفته است. این شورا، دادههای جدید خود را روزهای سه شنبه و جمعه به وزارت بهداشت ارسال میکند.
یونان/ کاهش تدریجی محدودیتهای قرنطینهای از چهارم مه
کریاکاس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان اعلام کرد در چارچوب خروج تدریجی از اقدامات قرنطینهای با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونای جدید، از چهارم مه محدودیتهای تردد لغو خواهد شد و بیشتر کسب و کارها اجازه خواهند یافت فعالیت خود را از سر بگیرند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از آتن، یونان تایید کرده است که تا کنون دو هزار و ۵۶۶ مورد ابتلا در این کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد ۱۳۸ نفر جان خود را از دست داده اند. این آمار در مقایسه با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بسیار کمتر است که تا حدی به علت اقدامات قرنطینهای است که از ۲۳ مارس در این کشور اعمال شده است. اما این محدودیت ها، اقتصاد این کشور را که تابستان ۲۰۱۸ توانست از بحران اقتصادی یک دهه خود خارج شود، فلج کرده است. در حال حاضر امیدها برای رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ از بین رفته و دولت حالا انتظار دارد که کشور دچار رکود شدیدی شود.
نخست وزیر یونان در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «خروج از محدودیتهای قرنطینهای به صورت مرحله به مرحله خواهد بود. خطر ظهور مجدد بیماری منتفی نیست و بازگشت به شرایط عادی نباید موجب افزایش مجدد اپیدمی شود.»
هر چند که محدودیتهای تردد از چهارم مه لغو خواهد شد، اما مردم در این مرحله مجاز به تردد بین شهری نیستند.
هتل ها، رستوران ها، کافهها و مراکز تجاری از اول ژوئن اجازه دارند کار خود را از سر بگیرند، اما با حفظ فاصله گذاری اجتماعی و همچنین استفاده از ماسک برای کارکنان این مراکز اجباری است.
کند شدن سرعت شیوع کرونا در کانادا
جاستین ترودو نخست وزیر روز سهشنبه هشدار داد که گسترش کرونا ویروس در کانادا در حال کاهش است، اما این کشور از مشکلات خارج نشده است، زیرا شمار تلفات ناشی از بیماری کووید-۱۹ به ۳۰۰۰ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مونترال، نخست وزیر اطمینان داد: "اقداماتی که ما انجام داده ایم موثر است. " وی در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود گفت: "در بسیاری از مناطق کشور، ویروس کاهش یافته است، اما مشکلات هنوز تمام نشده است. "
کبک، استانی که بیشترین تأثیر را از شیوع کرونا در کانادا داشته، روز سه شنبه برنامه خود برای بازگشایی تدریجی اقتصاد این منطقه اعلام کرد. فروشگاههای دارای دسترسی مستقیم به خارج محوطه میتوانند فعالیت خود را از تاریخ ۴ ماه مه از سر بگیرند، به غیر از مونترال که از ۱۱ ماه مه مجدداً بازگشایی میشوند.
پیر فیتزگیبون، وزیر اقتصاد کبک، گفت که امیدوار است تقریباً ۵۰۰ هزار نفر را از این ۱.۲ میلیون بیکار کبک به کار بازگرداند.
دکتر هوراسیو آرودا، مدیر ملی بهداشت عمومی، اذعان کرد: "مشخص است که به محض بازگشایی اندک شرایط، انتقال در جامعه افزایش خواهد یافت. " وی هشدار داد: "اگر فکر کنیم خیلی سریع پیش میرویم، به عقب خواهیم رفت. "
دکتر ترزا تام، مدیر آژانس بهداشت عمومی کانادا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "تعداد کل موارد در کانادا کندتر از بیشتر کشورها افزایش مییابد. "
وی با به روز کردن پیش بینیهای ارائه شده گفت: "آخرین باری که این نمودار را برای شما ارائه کردم، تعداد موارد تایید شده در کانادا هر ۳ تا ۵ روز دو برابر میشد، اکنون تعداد موارد قطعی هر ۱۶ روز دو برابر میشود. "
مقامات بهداشت و درمان کانادا اکنون پیش بینی کرده اند که تعداد مبتلایان آلوده تا ۵ ماه مه بین ۵۳۱۹۶ نفر تا ۶۶۸۳۵ باشد، در حالی که آمار تلفات بین ۳۲۷۷ تا ۳۸۸۸ نفر است.
هشدار کمیته بین المللی نجات دباره خطر شیوع گسترده در کشورهای ضعیف
کمیته بین المللی نجات درباره گسترش شدید ابتلا به کرونا در جهان در صورت اتخاذ نشدن تدابیر فوری هشدار داد.
پایگاه اینترنتی السومریه نیوز گزارش داد کمیته بین المللی نجات (IRC) هشدار داده است درصورت اتخاذ نشدن تدابیر سریع برای مقابله با ویروس کرونا، احتمالاً یک میلیارد در جهان به این ویروس مبتلا خواهند شد.
این کمیته با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: اوضاع کنونی اگر تداوم یابد احتمالاً منجر به مرگ حدود ۳.۲ میلیون نفر در جهان براثر ابتلا به کرونا خواهد شد. کشورهای ضعیفی همچون افغانستان، سوریه و یمن برای مقابله با این ویروس به کمکهای فوری نیاز دارند.
دیوید میلیبند رئیس این کمیته اعلام کرد هنوز در بسیاری از کشورهای ضعیف و گرفتار جنگ آثار مرگبار این ویروس احساس نشده است.
این کمیته افزود: کشورهای بحران زده، بیشترین زیان را از شیوع این ویروس متحمل خواهند شد. این کشورها عبارتند از: افغانستان، بروندی، بنگلادش، بورکینا فاسو، کامرون، آفریقای مرکزی، چاد، کلمبیا، کنگو دمکراتیک، السالوادور إتیوپی، یونان، عراق، أردن، کنیا، لبنان، لیبیریا، لیبی، مالی، میانمار، نیجر، نیجیریه، پاکستان، سیرالئون، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، تانزانیا، تایلند، اوگاندا، ونزوئلا و یمن.
تمدید توقف پروازهای شرکت هواپیمایی ترکیش ایر ترکیه
شرکت هواپیمایی ترکیش ایر از ادامه توقف پروازهای این کشور تا یک ماه دیگر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا ، در اطلاعیه منتشره از سوی این شرکت با اشاره به ادامه شیوع ویروس کرونا در جهان و در راستای تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری هرچه بیشتر از این شیوع توقف پروازههای داخلی و خارجی شرکت هواپیمایی ترکیش ایر تا تاریخ ۲۸ می (۸ خرداد) تمدید میشود.
بلال اکشی مدیرکل ترکیش ایر در حساب توییتری خود ضمن اینکه از مردم خواست در این روند صبور باشند نوشت: میدانیم که سخت است، اما برای پیروزی در این مبارزه متاسفانه مجبور شدیم پروازهای داخلی و خارجی مان را تا روز ۲۸ ماه میلغو کنیم.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۱۴ هزارو ۶۵۳ نفر و تعداد جان باختگان به ۲۹۹۲ نفر رسیده است.
بوئنوس آیرس در میان کووید-۱۹ و تب دنگی
آرژانتین در میان نبرد با همه گیری ویروس کرونا که تا کنون بیش از ۴ هزار نفر را مبتلا کرده است، با شیوع بیماری دیگری مواجه است.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، آرژانتین در حالی با کرونا مبارزه میکند که این بیماری بیش از ۴ هزار فرد را آلوده کرده که از این میان، ۲۰۷ نفر جان خود را از دست داده اند. اکنون، بوئنوس آیرس (پایتخت این کشور) که بیشترین میزان بیماری در آنجا متمرکز است، با تب دنگی نیز درگیر است.
در پایتخت فدرال این کشور، "فُلورِس" منطقهای است که تا این لحظه بیشترین تاثیرپذیری را بر اثر ویروس کرونای جدید داشته است؛ البته همچنین، تعداد بالایی از مبتلایان در محلههای متمول تری مانند "بِلگِرانو"، "پالِرمو و رِکُلِتا" و "بالوانِرا" دیده میشود.
علاوه بر شیوع کرونا، نگرانی بزرگ دیگری در این کشور به چشم میخورد. بر اساس دادههای وزارت بهداشت آرژانتین، اکنون ۵ هزار و ۲۲۱ مورد مبتلا به تب دنگی وجود دارد که از این تعداد ۶۶۰ مورد در هفته گذشته گزارش شدند.
تب دنگی از آغاز شیوع خود در سال ۲۰۲۰ در پایتخت، بیش از ۷ هزار پایتخت نشین را مبتلا کرده؛ همچنین، یک مورد فوت ناشی از این بیماری نیز به ثبت رسیده است.
در بحبوحه قرنطینه اجتماعی، پیشگیرانه و اجباری که از تاریخ ۲۰ مارس در این کشور آمریکای لاتینی اجرایی شده است، دولت به همراه توصیههایی در زمینه کووید-۱۹، یک برنامه آگاهی سازی در خصوص تب دنگی نیز به پیش میبرد که از جمله آن، درخواست از شهروندان برای عدم نگهداری محفظه (و ظروف) در فضای باز مانند حیاط ها، تراسها و بالکنها است که آب در آنها انباشته میشود.
تمدید ممنوعیت ورود و خروج از مرزهای زمینی و هوایی جمهوری آذربایجان
جمهوری آذربایجان ممنوعیت ورود و خروج از مرزهای زمینی و هوایی خود را تا ۳۱ ماه می (۱۱ خرداد) تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: با توجه به وضعیت شیوع کرونا در کشورهای مختلف و پس از تحلیل وضعیت جاری و در راستای پیشگیری از شیوع ویروس در کشور، ممنوعیت ورود و خروج از مرزهای زمینی و هوایی کشور تا آخر ماه میتمدید شد.
با توجع به شیوع کرونا اکثر دولتها در جهان ضمن لغو پروازهای بین المللی در زمینه ورود و خروج به کشور خود محدودیت و ممنوعیتهایی را اعمال کرده اند.
مرزهای زمینی جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان هم از ۱۱ اسفند سال گذشته آغاز شده است و با تمدید چندین باره تا پایان ماه میاین وضعیت ادامه خواهد داشت.
افزایش شمار مبتلایان به سه هزار و ۷۴۰ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت کویت اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، یک نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت و سیصد مورد جدید ابتلا به این ویروس شناسایی شد. به این ترتیب، شمار مبتلایان به سه هزار و ۷۴۰ تن رسید.
تمدید ممنوعیت ورود اتباع خارجی
روسیه روز چهارشنبه از تمدید ممنوعیت ورود اتباع خارجی به خاک خود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه در یک نشست دولتی در مورد مبارزه با ویروس کرونا اعلام کرد ممنوعیت ورود اتباع خارجی به خاک این کشور از ۱۸ مارس آغاز شده است تا ۳۰ آوریل ادامه دارد. اما من دستور تمدید این ممنوعیت را تا زمانی که مبارزه با کرونا به پایان برسد و وضعیت همه گیری بهبود یابد صادر میکنم.
استثناهایی برای برخی اتباع خارجی به ویژه متخصصین در نصب و نگهداری فنآوریهای تجهیزاتی ساخت خارج در نظر گرفته شده است. میشوستین گفت چنین تدابیری اجازه خواهد داد تاثیر منفی این ممنوعیت بر فعالیتهای شرکتهای صنعتی روسیه به ویژه شرکتهایی که برای مقابله با ویروس کرونا تجهیزات تولید میکنند کاهش یابد. روسیه به طور رسمی ۹۹ هزار و ۳۹۹ مورد آلوده به ویروس کرونا ثبت کرده استک ه ۹۷۲ مورد آن به مرگ منجر شده است.
شمار تلفات به هزارو ۵۶۹ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت مکزیک اعلام کرد: «شمار تلفات ناشی از کرونا در این کشور به هزارو ۵۶۹ نفر و شمار آلوده شدگان به ۱۶ هزارو ۷۵۲ نفر رسیده است».
شمار تلفات ۴ هزار و ۶۳۳ نفر اعلام شد
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین اعلام کرد شمار تلفات ناشی از کرونا در این کشور تا پایان ۲۸ آوریل (نهم اردیبهشت) ۴ هزارو ۶۳۳ نفربوده است. شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۸۲ هزارو ۸۵۸ نفر، ثبت شده است.
شناسایی و ثبت ۲۲ مورد جدید مبتلا به کووید ۱۹ در چین
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین، کمیسیون ملی سلامت چین در گزارش روز چهارشنبه از شناسایی و ثبت ۲۱ مورد جدید مبتلا به کووید-۱۹ تا پایان روز سه شنبه خبر داد که ۲۱ نفر از مبتلایان از خارج از چین وارد این کشور شده اند. تنها مورد بومی مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در استان گوانگ دونگ چین ثبت شده است. همچنین روز سه شنبه هیچ مورد فوتی ناشی از این بیماری در چین ثبت نشده است و در مجموع ۲۳ بیمار بهبود یافته در این روز از بیمارستانها مرخص شده اند. این در حالیست که تعداد مبتلایان حاد بدون تغییر ۵۰ نفر گزارش شده است. در مجموع هزار و ۶۶۰ مورد ابتلای وارداتی تا روز سه شنبه در چین ثبت شده است که از این میان هزار و ۱۰۷ نفر پس از بهبودی از بیمارستانها مرخص شده اند. تاکنون هیچ مورد فوتی از موارد وارداتی مبتلا به کووید -۱۹ در چین گزارش نشده است. تعداد کل مبتلایان قطعی در چین تا پایان روز سه شنبه ۸۲ هزار و ۸۵۸ نفر، تعداد مبتلایان بستری در بیمارستانها ۶۴۷ نفر و تعداد بیماران بهبود یافته ۷۷ هزار و ۵۷۸ نفر بوده است. تاکنون تعداد ۴ هزار و ۶۳۳ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند.
در استان هوبی مرکز انتشار ویروس کرونا در روز سه شنبه مورد جدید ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ گزارش نشد. در مجموع تعداد مبتلایان قطعی در استان هوبی تاکنون ۶۸ هزار و ۱۲۸ نفر شامل ۵۰ هزار و ۳۳۳ مورد در ووهان بوده است. تا روز سه شنبه تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در هنگ کنگ هزار و ۳۷ نفر و تعداد جان باختگان ۴ مورد, ۴۵ مورد ابتلا در ماکائو و در تایوان ۴۲۹ مورد ابتلا و ۶ مورد فوتی گزارش شده است. تا روز سه شنبه ۸۱۱ بیمار در هنگ کنگ, ۳۳ بیمار در ماکائو و ۳۰۷ بیمار در تایوان بهبود یافته اند.
پکن از لغو تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با شیوع کرونا خبر داد
پکن روز چهارشنبه اعلام کرد از روز پنج شنبه تدابیری را که برای کنترل شیوع کرونا اتخاذ کرده بود لغو میکند و به ویژه دیگر افرادی را که از مناطق کم آسیب دیده از کرونا میآیند قرنطینه نمیکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، این خبر همزمان با خبر دیگری از شینهوا (خبرگزاری رسمی چین) اعلام شد. شینهوا از برگزاری نشست سالانه پارلمان چین در پکن در تاریخ ۲۲ مه (دوم خرداد) خبر داد. این نشست در ابتدا قرار بود اوایل مارس برگزار شود. براساس آمار رسمی چین، شیوع ویروس کرونا که ماه دسامبر در مرکز این کشور ظاهر شد و بیش از ۲۰۰ کشور دنیا را فرا گرفت، سبب شد تا نزدیک به ۸۳ هزار نفر در چین مبتلا شوند و بیش از ۴۶۰۰ نفر جان خود را از دست دهند. براساس این آمار، در حال حاضر، شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در چین در مقایسه با اوج شیوع این بیماری در ماه فوریه، کاهش شدید دارد.
استرالیا ده میلیون آزمایش غربالگری از چین وارد میکند
یکی از غولهای صنعت معدن استرالیا روز چهارشنبه از توافق برای وارد کردن ۱۰ میلیون آزمایش غربالگری ویروس کرونا از چین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سیدنی، اندرو فارست رئیس شرکت معدنی فورتسکیو اعلام کرد از ارتباطات خود برای تضمین سفارش آزمایشهای غربالگری به شرکت بی جی چین با قیمتی پایینتر از سایر رقبا بهره برده است. استرالیا از جمله کشورهایی است که به خوبی موفق شده است شیوع ویروس کرونا را مهار کند. این کشور ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت ۲۵ میلیونی این کشور را غربالگری کرد. گرگ هانت وزیر بهداشت استرالیا اعلام کرد تحویل این آزمایش جدید میتواند به بهبود برنامه ردیابی که در کشور اجرا شده است و همچنین کمک به احیای اقتصاد کشور کمک قابل ملاحظهای کند. وی گفت برای استرالیاییها این بدان معناست که ما زنجیرههای تامین مایحتاج و ظرفیت بهداشتی داریم و در مسیر بازگشت به وضعیت عادی قدم بر میداریم. این توافق در حالی صورت میگیرد که استرالیا و چین در مورد همه گیری دچار اختلاف شده اند. کانبرا تحقیق مستقل در مورد شیوع مدیریت همه گیری توسط چین از زمان ظهور آن در ووهان را خواستار شده است و این اقدام خشم پکن را برانگیخته است.
این هفته سفیر چین در کانبرا تهدید تحریم برخی محصولات استرالیایی را مطرح کرد. صنایع معدن استرالیا به شدت به شرکتهای چینی وابسته است. علاوه بر این چین هم به منابع معدنی استرالیا برای توسعه اقتصادی خود نیازمند است. استرالیا تاکنون ۶ هزار و ۷۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده است که ۸۴ مورد آن به مرگ منجر شده است. شمار موارد جدید آلودگی از هفته گذشته به وضوح رو به کاهش است. اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور میتواند از این پس به تسهیل تدابیر فاصله گذاری اجتماعی بپردازد که از یک ماه پیش در این کشور اجرایی شده است.
ثبت بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر روزانه کرونا در پاکستان
با شناسایی ۸۱۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و ۲۷ مورد مرگ ناشی از این بیماری، بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر روزانه کووید-۱۹ در این کشور به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه رسمی وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: با شناسایی ۸۱۱ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد بیماران کرونایی در پاکستان به ۱۴ هزار و ۸۸۵ مورد رسید. همچنین با فوت ۲۷ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته، شمار جانباختگان به ۳۲۷ نفر افزایش یافت. در ۲۴ ساعت گذشته همچنین ۱۹۲ بیمار بهبود یافته و شمار بهبود یافتگان به ۳ هزار و ۴۲۵ افزایش یافت. به گفته وزارت بهداشت پاکستان، تاکنون ۱۶۵ هزار و ۹۱۱ نفر در پاکستان تست کرونا داده اند که از این میان تست ۵ هزار و ۸۲۷ نفر در ایالت پنجاب مثبت اعلام شده و این ایالت بیشترین موارد آلودگی کووید-۱۹ در پاکستان را دارد. این درحالی است که در ایالت خیبرپختونخوا این کشور بیشترین مرگ ناشی ازابتلا به کرونا ثبت شده و ۱۱۴ نفر جان خود را از دست داده اند. منابع خبری افزودند: دولت محلی ایالت سند به عنوان دومین استان پاکستان که بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را دارد، با بازگشایی تدریجی مراکز تجاری در این ایالت موافقت کرده همچنین مجوز از سرگیری فعالیت ۳۷۳ واحد صنعتی را صادر کرده است. در دیگر ایالتهای پاکستان از جمله ایالت پنجاب، خیبرپختونخوا و بلوچستان نیز واحدهای صنعتی پیش از این فعالیت خود را از سرگرفته بودند.
نخست وزیر روسیه: محدودیت ورود افراد خارجی به روسیه ادامه خواهد داشت
«میخائیل میشوستین» نخست وزیر روسیه با اشاره به تداوم شیوع ویروس کرونا در این کشور گفت: محدودیت ورود افراد خارجی به روسیه تا اطمینان از بهبود وضعیت شرایط ادامه مییابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، میشوستین افزود: هنوز نمیتوان تاریخ دقیقی در مورد لغو محدودیتها و بازگشایی مرزها اعلام کرد.
روز گذشته «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه طرح قرنطینه و تعطیلی سراسری در این کشور را تا ۲۳ اردیبهشت تمدید کرد.
اسپانیا / افزایش مجدد تلفات روزانه کووید ۱۹
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، مقامات رسمی اسپانیا از افزایش روزانه شمار قربانیان کووید ۱۹ در کشورشان خبر دادند. طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۲۵ نفر دیگر بر اثر این بیماری در اسپانیا جان باختند.
اندونزی/ شمار مبتلایان به کرونا به مرز ده هزار نفر نزدیک میشود
یک مقام وزارت بهداشت اندونزی اعلام کرد با تایید ابتلای ۲۶۰ تن دیگر به بیماری کرونا شمار مبتلایان در این کشور امروز چهارشنبه به ۹ هزار و ۷۷۱ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، این مقام وزارت بهداشت اندونزی افزود ۱۱ تن دیگر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند و شمار تلفات کرونا در این کشور به ۷۸۴ نفر رسید.
به گفته وی یک هزار و ۳۹۱ نفر از مبتلایان به کرونا در این کشور بهبود یافته و بیش از ۶۷ هزار و ۷۰۰ نفر نیز مورد آزمایش قرار گرفته اند.