به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس،مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز گفت: بعد از تعطیلی کلاسهای دانشگاه به واسطه شیوع کروناویروس، تاکنون ۳ هزار و ۷۰۰ کلاس درس به شکل مجازی برگزار شده است.
دکتر فرشاد خونجوش با بیان اینکه تجربه آموزش مجازی اجرا شده در این روزها نشان داد که این شیوه با رفع برخی نواقص، میتوان اثرگذار و مداوم باشد، گفت: آموزشهای مجازی شرایطی را فراهم کرده که دانشجویان در خانه بمانند و همزمان بدون اتلاف وقت، آموزش را پیگیری کرده و بدون توقف ادامه دهند.
او با این اعتقاد که دانشگاه شیراز، یکی از مراکز آموزش عالی پیشرو در این زمینه بوده است، گفت: با توجه به تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در رابطه با برگزاری کلاسهای مجازی و تجربه دانشگاه شیراز در این زمینه؛ در حقیقت از لحاظ امکانات فنی و پهنای باند، امکانات موجود کافی نبود و به همین دلیل تجهیزات بیشتری برای بسترسازی مناسب خریداری شد.
وی با یادآوری اینکه توسعه بستر آموزش مجازی از اوایل اسفند پارسال شروع شد، گفت: در ابتدا دانشگاه تصمیم گرفت که با توجه شرایط، سیستم آفلاین را اجرا کند، یعنی اساتید کلاسها را ضبط کرده و در سیستم آموزشی دانشگاه بارگذاری شد.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز با بیان اینکه بعد از تعطیلات نوروز و با هدف نظم و ممانعت از تداخل دروس، کلاسهای این دانشگاه به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: در روش آنلاین، همه اساتید در همان ساعت برنامه کلاسی، در کلاس حاضر شده و به صورت زنده و با استفاده از بستر فضای مجازی و تعاملی به بیان مطالب میپردازند.
خون جوش ادامه داد: با توجه به حجم بالای کلاسها و تجربه اول دانشگاه در این شیوه آموزشی، در روزهای ابتدایی، مشکلاتی وجود داشت که بخشی از آن به دلیل حملات سایبری از خارج کشور و بخشی هم مسائل تجهیزات سخت افزاری بود که با تلاش کارشناسان و همکاری مطلوب مسئولان دانشگاه، رفع شد.
او با اشاره به تامین اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی و خرید و نصب تجهیزات لازم، از پایداری سیستمها در این دانشگاه و برگزاری کلاسهای درس مجازی بدون مشکل، خبر داد و گفت: امکان استفاده آفلاین از فایلهایی که اساتید ضبط کرده و در اختیار دانشجویان قرار میدهند، برای تمام دانشجویان به دفعات متعدد وجود دارد. این مورد یکی از مزایای برگزاری کلاسهای مجازی است. اینکه دانشجو همواره به محتوای درس دسترسی دارد.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز با یادآوری اینکه تاکنون نزدیک به ۳ هزار و ۷۰۰ کلاس مجازی در این دانشگاه برگزار شده است، خاطرنشان کرد: حدود ۲ هزار و ۳۰۰ کلاس دوره کارشناسی، ۹۴۰ کلاس دوره کارشناسی ارشد، ۳۱ کلاس دکترای عمومی و ۴۰۰ کلاس دکترای تخصصی تعریف شده و به صورت مجازی و به شکل آنلاین در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: این کلاسها در طول هفته توزیع شده،۵۰ درصد کلاسها در روزهای یکشنبه و سه شنبه برگزار میشود به گونهای که همزمان و در یک ساعت مشخص ۲۲۰ کلاس همزمان در حال برگزاری است.
خونجوش با بیان اینکه کلاسها همزمان روی ۸ سرور اجرا میشود، از حضور ۳ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۲۲۰ کلاس آنلاین به شکل روزانه در دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: نرخ متوسط دانشجویان شرکت کننده در هرکلاس حدود ۶۰ درصد است و این آمار در دانشکدههایی مانند مهندسی به بالای ۹۰ درصد میرسد.
مدیر فنی آموزش مجازی دانشگاه شیراز گفت: حدود ۱۵ درصد دروس دانشگاهی شامل دروس عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی است و در آینده درخصوص برگزاری آنها تصمیم گیری و اطلاع رسانی میشود.
او دربارهی تیم پشتیبانی کلاسها نیز گفت: اواخر اسفند ماه ۱۵ نفر به تیم پشتیبانی اضافه شد و هم اکنون حدود ۴۰ نفر، کارشناس خبره، پشتیباتی ۲۴ ساعته آموزش مجازی را برعهده دارند.
خونجوش از راهاندازی سیستم پشتیبانی آنلاین خبر داد و گفت: دانشجو و استاد هنگامی که وارد سیستم آموزشی میشوند، آیکونی در سمت راست صفحه وجود دارد که به محض بروز اشکال، میتوانند با کلیک کردن روی آن، از کمک پشتیبان سیستم استفاده کرده و مشکل را رفع کنند.
خونجوش در خصوص امکان دانلود کلاس آنلاین، گفت: از نظر فنی این امکان وجود دارد و اگر استادی موافق باشد میتواند با یک کلیک این اجازه را به مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه بدهد که امکان دانلود برای دانشجویان فراهم شود.