وزیر صمت: ایران در بخش معدن شرایط خوبی برای تولید و صادرات دارد و چنانچه این فرصت را قدر بدانیم امسال در این بخش شاهد جهش تولید خواهیم بود.
وی با مساعد خواندن شرایط فعالیت در حوزه معدن، بر اهمیت تسریع در جذب سرمایه داخلی و خارجی برای تامین نقدینگی به عنوان یکی دیگراز الزامات این بخش تاکید کرد.
وزیر صمت با اشاره به تدوین نقشه راه معادن برای نخستین بار که در سال گذشته ابلاغ شد؛ توسعه فعالیتهای اکتشافی، احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی (فولاد، مس و آلومینیوم)، تجهیز و نوسازی معادن کشور و توسعه پایگاه ملی دادههای علوم زمین را از جمله برنامههای امسال این وزارتخانه برای توسعه معادن و صنایع معدنی عنوان کرد.
وی با مهم خواندن آگاهی افکارعمومی از فعالیتهای معدنی در جهت جلب مشارکت آنان، بر ضرورت اطلاع رسانی گسترده به مردم تاکید کرد.
وزیر صمت گفت: رویکرد وزارت صمت در این دوره، تفویض گسترده اختیارات به تشکلهای مردم نهاد است، اما این تفویض تنها در صورتی ثمربخش خواهد بود که این تشکلها پای کار بیایند و مسئولیت بپذیرند.
رحمانی با اعلام این که در وضعیت کنونی، حجت برای همه تمام شده است، از رئیس نظام مهندسی معدن خواست تا با همراهی معاون امور معادن و صنایع معدنی صمت، با بسیج همه فعالان این حوزه، برای ایجاد تحول در این بخش دست به کار شود.
وی پیشنهاد داد شورای منظمی با حضور سازمانها و تشکلها و نهادهای مردمی مرتبط، برای تقویت همگرایی در بخش معدن تشکیل شود.
رحمانی با یادآوری بیانات رهبری به وی که فرموده بودند «تولید داخل را جدی بگیرید و پرچم ایران را همیشه برافراشته نگه دارید»؛ از رئیس جدید نظام مهندسی معدن خواست تا به تاسی از منویات معظم له، پرچم تولید در بخش معدن را برافراشته نگه دارد.
وی با مهم خواندن هوشمندسازی فرآیندهای بخش معدن، سامانه اینترنتی ثبت مکانیزه محدودههای معدنی (کاداستر) را که به منظور تسهیل امور متقاضیان، طراحی شده، نشانگر پویایی و همگام شدن با دنیا دانست و افزود: راه اندازی سامانه کاداستر علاوه بر کاهش ترددهای غیر ضروری و سالم سازی محیط، موجبات ایجاد شفافیت در سازمان و مقابله با فساد را نیز فراهم کرده است.
تقی نبئی، رئیس جدید نظام مهندسی معدن کشور، ضمن اعلام آمادگی برای همراهی با سیاستهای وزارت صمت برای توسعه معادن و جذب سرمایه گذاری، با تشریح تفاوتهای اقتصاد معدنی با سایر بخشها از تحریم ناپذیری این بخش و جاذبههای سرمایه گذاری درمعادن گفت و اذعان کرد که در صورت افزایش ظرفیت تولید و کاهش قیمت تمام شده، نگرانیهای بازار مصرف به حداقل خواهد رسید.