وضعیت شیوع کرونا درسایر کشورها
هشدار به موج جدید شیوع کرونا در جهان
مقامات دولتی برزیل اعلام کردند، شمار قربانیان مبتلا به کووید ۱۹ از پنج هزار نفر گذشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آزمایش واکسن ضد کرونا در چین، افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در روسیه و ترکیه و سنگاپور در صدر اخبار کرونایی جهان قرار دارد.
آمارها درباره مبتلایان به کرونا در کشورهای مختلف عربی
شبکه تلویزیونی العربیه در گزارشی درباره شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای عربی در ۲۴ ساعت گذشته، آمار کلی مبتلایان در این کشورها را به این شرح اعلام کرد: در عربستان ۱۲۶۶ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته مبتلا شده اند که بیست و سه درصد آنها از اتباع عربستان و هفتاد و هفت درصد دیگر از اتباع دیگر کشورهایی هستند که در عربستان اقامت دارند. با افزوده شدن مبتلایان جدید، آمار کلی مبتلایان در عربستان به بیست هزار و هفتاد و هفت نفر رسید که در این میان، حال ۱۱۸ نفر وخیم اعلام شده است.
- در قطر نیز با ثبت ابتلای ۶۷۷ نفر دیگر آمار کلی مبتلایان به یازده هزار و نهصد و بیست و یک نفر رسید. آمار مرگ ناشی از کرونا در قطر به ده نفر رسیده است.
- وزارت بهداشت کویت با اعلام ۱۵۲ مورد ابتلای جدید، آمار کلی مبتلایان در کشور را سه هزار و چهار صد و چهل نفر اعلام کرد، در این کشور ۲۳ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان دادند.
- در امارات نیز با ثبت ابتلای ۵۴۱ نفر دیگر، آمار کلی به یازده هزارو سیصد و هشتاد نفر رسید. آمار مرگ کرونایی در این کشور نیز ۸۹ نفر اعلام شده است.
- در بحرین نیز ۸۷ نفر دیگر به آمار مبتلایان افزوده شدند و آمار کلی مبتلایان به دو هزار و هشتصد و ده نفر رسید. آمار مرگ کرونایی در بحرین نیز هشت نفر اعلام شد.
- در مغرب با ثبت ۱۲۶ مورد دیگر از مبتلایان، آمار کلی به چهار هزار و دویست و چهل و شش نفر رسید. آمار مرگ ناشی از کرونا در این کشور ۱۶۳ نفر اعلام شده است.
- در لبنان، با افزوده شدن هفت نفر دیگر به جمع مبتلایان به ویروس کرونا، آمار کلی مبتلایان به هفتصد و هفده نفر رسید. در لبنان نیز تاکنون ۲۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان دادند.
شمار قربانیان مبتلابه کرونا در برزیل از ۵ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، مقامات دولتی برزیل اعلام کردند، شمار قربانیان مبتلا به کووید ۱۹ از پنج هزار نفر گذشت.
بروز شورش در زندان پرو ۹ قربانی گرفت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیما، مقامات دولتی پرو اعلام کردند، در پی جان باختن دو نفر از زندانیان این کشور بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ و بروز شورش زندانیان و درگیری با نیروهای پلیس، ۹ نفر از زندانیان کشته و دهها نفر از نیروهای امنیتی زخمی شدند. این حادثه در زندان کاسترو کاستروی لیما پایتخت پرو روی داد.
مقامات امنیتی پرو که در ابتدا شمار قربانیان شورش زندانیان را ۳ نفر و متعاقبا رفته رفته شمار جان باختگان را ۹ نفر اعلام کردند افزودند با فرا رسیدن شب وضعیت این زندان تحت کنترل نیروهای پلیس قرار گرفت. اداره نظارت بر زندانهای پرو اعلام کرد، در نتیجه بروز شورش در زندان لیما ۹ نفر کشته و ۶۷ نفر زخمی شدند.
مقامات پلیس اعلام کردند، پس از ورود نیروهای پلیس به زندان برای مقابله با شورش زندانیان، درگیریها تشدید شد.
گفته میشود بسیاری از قربانیان این حادثه بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست داده اند که اجساد آنان برای تحقیقات به سردخانه مرکزی منتقل شد.
براساس گزارش ها، در حدود ۶۰ نفر از نیروهای نگهبان زندان بر اثر درگیریها زخمی و ۵ نیروی پلیس و دو زندانی کشته شدند. شورش زندان کاسترو کاسترو در پی جان باختن دو زندانی براثر ابتلا به ویروس کرونا روی داده است. زندانیان با نگرانی و ترس از ابتلا به کرونا، با آتش زدن تشکهای خود و نوشتن شعارها، خواستار آزادی از این زندان بسیار شلوغ شدند.
این در حالی است که زندانیان زندان لورینگانچو در شمال لیما، بزرگترین زندان کشور، با برگزاری اعتراض خواستار اقدامات حفاظتی موثر در مقابل کووید ۱۹ شدند. این زندانیان بر روی پلاکارهایی نوشتند: ما در حال مردن هستیم، نگذارید مبتلا به بیماری جان بدهیم ما نیاز به دارو داریم.
این زندان که برای اسکان ۲۵۰۰ زندانی ساخته شده است اکنون دارای بیش از ده هزار زندانی است. موسسه ملی مجازات پرو در مقابل هرگونه اقداماتی که سبب نقض امنیت زندانیان و همزیستی مسالمت آمیز بین زندانیان به ویژه در زمان وضعیت فوق العاده ملی شود به شدت برخورد خواهد کرد.
وزارت بهداشت سوریه:در مواجهه با کرونا خوب اقدام کردیم
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق؛ وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای با اشاره به اینکه نیمی از بیماران کرونایی در این کشور بهبود یافته اند، اعلام کرد اقدامات پیشگیرانه دولت در ۵۰ روز گذشته اثر بخش بوده است.
در این بیانیه آمده است آمار بیماران مبتلا به ویروس کووید - ۱۹ تا به امروز به ۴۳ نفر رسید که از این تعداد ۲۱ نفر بهبود یافته اند. سه نفر از بیماران نیز در گذشتند که به گفته وزارت بهداشت بالای ۶۰ سال سن داشتند و از بیماریهای قلبی و تنفسی رنج میبردند.
محدود بودن موارد ابتلا به ویروس کرونا به شهر دمشق و حومه آن و سرایت نکردن این ویروس به سایر استانهای سوریه و نیز روند کند شیوع بیماری موجب شد تا دولت سوریه از اقدامات پیشگیرانه اش در مقابله با ویروس کرونا بکاهد.
دولت سوریه در جلسه امروز به ممنوعیت مسافرتهای داخلی و مسافرت میان مراکز استانها پایان داد و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، با از سرگیری فعالیت همه مشاغل و اصناف موافقت کرد.
ناظران پیش بینی میکنند، دولت در چند روز آینده ساعتهای مقررات منع آمد و شد را به مدت سه ساعت دیگر بکاهد و با بازگشت فعالیت خودروهای جمعی مسافربری درون شهری موافقت کند.
همچنین دولت سوریه که دو روز پیش پایان سال تحصیلی را اعلام کرد، برگزاری آزمون سراسری دوره متوسطه را به یکم تیر ماه موکول کرد. البته با وجود گذشت یک ماه از قرنطینه منطقه زینبیه (س)، دولت سوریه همچنان به ادامه قرنطینه این منطقه زیارتی در حومه جنوب دمشق ادامه میدهد.
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد ۲۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا ساکن منطقه زینبیه (س) هستند. بنابه اعلام این وزارتخانه، تعداد سه هزار و ۸۵۰ آزمایش تصادفی در منطقه زینبیه (س) انجام شد که در برخی مثبت بوده است. با این وجود، علاء ابراهیم استاندار دمشق میگوید، به زودی قرنطینه منطقه زینبیه (س) برداشته خواهد شد.
نتیجه مثبت تست کرونای ۲۰۰ کارگر رومانیایی در آلمان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، مقامات محلی در آلمان روز سه شنبه از مثبت اعلام شدن تست کرونای حدود ۲۰۰ کارگر رومانیایی کشتارگاهی در غرب آلمان خبر دادند.
بنابر اعلام مقامات محلی، نتیجه آزمایش حدود ۳۰۰ کارگر کشتارگاهی در منطقه Birkenfeld مثبت اعلام شد. وزارت امور خارجه رومانی به نوبه خود اعلام کرد حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این کشتارگاه که به کرونا مبتلا شدند، اهل رومانی هستند.
در آلمان، رومانیاییها هر ساله سهم قابل توجهی از حدود ۳۰۰ هزار کارگر فصلی را به خود اختصاص میدهند که همه ساله در این کشور کار میکنند. به رغم بسته شدن مرزها با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، این کارگرها که بیشتر در زمینهای زراعی از آنها استفاده میشود، مجوز داشتند تا در آلمان کار کنند. با وجود این، وزارت امور خارجه رومانی اعلام کرد نه تنها افراد رومانیایی مبتلا به کرونا کارگران فصلی نیستند بلکه کارگران شرکتهای پیمان کاری هستند که با کشتار گاههای آلمانی همکاری میکنند.
برگزاری انتخابات پارلمانی رومانی به چگونگی مهار همهگیری بستگی دارد
به گزارش خبرگزاری رویترز از بخارست، کلاس یوهانیس رئیس جمهور رومانی گفت: انتخابات پارلمانی کشور که پیشتر قرار بود اواخر نوامبر یا اوایل دسامبر سال کنونی برگزار شود اکنون تحت تاثیر وضعیت گسترش ویروس کرونا قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هنوز زود است که بتوان درباره برگزاری انتخابات پارلمانی در سال کنونی پیش بینی کرد افزود، شرایط و زمان دقیق برگزاری این انتخابات به چگونگی مدیریت کرونا بستگی دارد چرا که تحت شرایط همه گیری کرونا نمیتوان چنین رویدادی را برگزار کرد.
وزیر بهداشت ترکیه از شناسایی ۲۳۹۲ بیمار قطعی کرونا خبر داد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی دو هزار و ۳۹۲ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۱۴ هزار و ۶۵۳ مورد رسید.
فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۹۲ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان نیز به دو هزار و ۹۹۲ مورد افزایش یافت. در ۲۴ ساعت گذشته پنج هزار و ۱۸ بیمار بهبود یافتند و شمار بهبود یافتگان به ۳۸ هزار و ۸۰۹ رسید.
به گفته وزیر بهداشت ترکیه، هم اکنون هزار و ۶۲۱ بیمار کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند که ۸۴۵ تن از این بیماران به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند.
نخست وزیر یونان از کاهش تدریجی محدودیتهای اجتماعی خبر داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، کاریا کاس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان با اعلام روند تدریجی کاهش قوانین و مقررات مربوط به محدودیتهای اجتماعی ناشی از گسترش ویروس رونا که از چهارم مه آغاز میشود از نظارت روزانه بر اجرای اینگونه روند جدید در کشور تاکید کرد.
وی در گفتگوی تلویزیونی خود با اشاره به مهار شدن اولین موج از گسترش ویروس کرونا افزود، اکنون آماده ورود به مرحله دوم هستیم که این مرحله با کاهش تدریجی تصمیمات و اقدامات مربوطه آغاز میشود.
کرملین: سیاسی کردن کمکهای روسیه، اتهامی بی اساس و پوچ است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه با انتقاد از تلاش برخی دولتها برای سیاسی کردن کمکهای روسیه به کشورهای درگیر مبارزه با ویروس کرونا گفت: این اتهامات کاملا دروغ و بی اساس است.
دیمیتری پسکوف افزود: با توجه به ادعاهای پوچ آنها در موارد مختلف، وارد کردن چنین اتهاماتی به روسیه، آن هم در شرایطی که برای شکست ویروس کرونا به همدلی و همکاری کشورها نیاز است، دور از انتظار نیست.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه با اشاره به اینکه روسیه براساس اصل «تو برای من و من برای تو»، هیچ توقعی در قبال ارائه کمکهای خود ندارد، گفت: توقع اقدام متقابل در برابر کمک بشردوستانه، با باورهای روسی و اعتقادات رئیس جمهوری این کشور سنخیتی ندارد.
پسکوف تاکید کرد: این کمکهای انساندوستانه در وهله نخست به کشورهایی اهداء شده است که بیشتر به آن احتیاج داشتند.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره کاهش زودهنگام تدابیر
سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه از تاثیر مناقشهها در منطقه خاورمیانه در زمینه مبارزه با ویروس کرونا انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، سازمان جهانی بهداشت ضمن محکوم کردن تاثیر مناقشهها در منطقه خاورمیانه در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، از کشورهای این منطقه خواست تدابیر کاهش محدودیتهایی که برای متوقف کردن انتشار این ویروس در نظر گرفته شده است را به تعویق بیاندازند.
احمد المنداری مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در امور مدیترانه شرقی، در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی، جنگ در کشورهایی مانند سوریه، لیبی و یمن را به علت شیوع ویروس کرونا سختتر از همیشه عنوان کرد. وی همچنین با بیان این که چندین سال مناقشه در این کشورها، نظام سلامتشان را تضعیف و شکننده کرده است گفت علاوه بر این موضوع، مشکلات اقتصادی در سوریه، لیبی و یمن، بمبارانها و درگیریهایی که در طرابلس لیبی و به ویژه شمال شرق سوریه وجود دارند از دیگر عواملی هستند که کار مبارزه با کرونا را در این مناطق با چالش مواجه خواهند کرد.
بنابر اعلام مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در امور مدیترانه شرقی، در یمن، بیش از ۱۳ میلیون نفر برای ادامه حیات به کمکهای غذایی نیازمند هستند. این در حالی است که ۸ میلیون و هشتصد هزار نفر از آنها به مراقبتهای پزشکی نیازمند هستند که در عین حال در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر هستند.
احمد المنداری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که چندین کشور منطقه کاهش تدابیر سختگیرانه برای مبارزه با کرونا را آغاز کردند، در خصوص حذف فاصله اجتماعی در این کشورها هشدار داد و گفت این اقدام شیوع مجدد این بیماری را در پی خواهد داشت.
از هفته گذشته تا کنون، کشورهای مصر، عربستان سعودی و عراق مقررات منع رفت و آمد را برای ماه رمضان کاهش دادند. این مسئول سازمان جهانی بهداشت با بیان این که زمان آن فرا رسیده است تا کشورها در زمینه مبارزه با کرونا با هم همکاری کنند، همبستگی آنها در این زمینه را خواستار شد.
آمار مرگ ناشی از کرونا در ترکیه به حدود سه هزار نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد، با مرگ ۹۲ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در ترکیه به دو هزار و ۹۹۲ نفر رسید. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۳۹۲ نفر دیگر به آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه افزوده شد.
تمدید دوهفتهای طرح قرنطینه خانگی و محدودیت تردد در روسیه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از بیروت، رئیس جمهور روسیه در نطق تلویزیونی از تمدید دو هفتهای مقررات قرنطینه خانگی، محدودیت تردد و تعطیلی مشاغل غیر ضروری، به علت ادامه شیوع ویروس کرونا در این کشور خبر داد. پوتین همچنین به دولت دستور داد توصیههایی برای چگونگی رفع محدودیتها بعد از تمدید دو هفتهای قرنطینه آماده کنند.
ولادیمیر پوتین گفت: با آغاز شیوع کرونا، تولید داروهای خاص و دستگاههای تنفسی در روسیه به بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است.
رئیس جمهور روسیه با تمجید از عملکرد کادر درمانی و بهداشتی کشورش در مقابله با ویروس کرونا گفت: همزمان با شیوع کرونا در روسیه، تولید برخی داروهای خاص، دستگاههای تنفسی، لباسهای محافظ و ماسکهای پزشکی تا ۱۰ برابر افزایش یافت و بزودی این رقم به ۳۰ برابر خواهد رسید.
کرونا در هند به ۳۰ هزار مبتلا رسید
شمارمبتلایان به ویروس کرونا در هند به حدود ۳۰ هزار نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند اعلام کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۹ هزار و ۹۷۴ نفر رسید. از این تعداد، هفت هزار و ۲۷ نفر از بیمارستان مرخص شدند. ۹۳۷ نفر نیز جان باختند.
ابتلای ۶۷۷ نفر دیگر به کرونا قطر
وزارت بهداشت قطر اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۶۷۷ نفر دیگر افزایش یافت و به ۱۱ هزار و ۹۲۱ نفر رسید
بازگشایی مراکز تجاری ارمنستان تا ۱۰ روز آینده
تمامی مراکز اقتصادی و تجاری ارمنستان تا ۱۰ روز آینده فعالیت خود را از سر میگیرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان امروز با اعلام این خبر افزود: این مراکز موظف خواهند بود مقررات مربوط به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را بطور جدی رعایت کند. وی گفت مراکز آموزشی کشور همچنان تعطیل خواهند بود.
نخست وزیر ارمنستان با اشاره به این که حداقل تا بهار سال آینده ویروس کرونا با ما خواهد بود تصریح کرد کشور در بحران به سر میبرد و ما باید در شرایط جدید با رعایت نکات بهداشتی به زندگی خود ادامه دهیم.
شیوع ویروس کرونا در زندان های افغانستان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، «فرهاد بایانی» سخنگوی اداره تنظیم امور زندانهای دولت افغانستان اعلام کرد: نتایج ابتدایی ۴۶ زندانی مشکوک به بیماری کووید ۱۹ که با تست سریع انجام شده، مثبت بوده است.
وی افزود: نمونههای این زندانیان برای تثبیت و تشخیص نهایی به وزارت بهداشت و درمان افغانستان سپرده شده است.
برخی گزارشها حاکی از آن است که ویروس کرونا در زندان پلچرخی کابل که بزرگترین زندان افغانستان محسوب میشود، شیوع یافته است.
تاکنون دولت افغانستان برای مبارزه با ویروس کرونا بیش از شش هزار زندانی را آزاد کرده است و این روند همچنان ادامه دارد.
"اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان دیروز نیز دستور آزادی حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ زندانی را صادر کرد.
براساس آمار وزارت بهداشت و درمان افغانستان، تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به بیش از هزار و هشتصد نفر رسیده است.
تایلند وضعیت اضطراری را یک ماه دیگر تمدید کرد
استریت تایمز نوشت: تایلند به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، وضعیت اضطراری دراین کشور را تا ۳۱ ماه مه (۱۱ خرداد) تمدید کرد.
این روزنامه سنگاپوری در پایگاه اینترنتی خود افزود: پرایوت چان او چا، نخست وزیر تایلند، روز سه شنبه اعلام کرد باوجود آنکه تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا در چند هفته اخیر کاهش یافته است، اما وضعیت اضطراری در این کشور تا آخر ماه مه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اقداماتی که در حال حاضر برای قرنطینه شهرها انجام میشود، گفت: تمدید این وضعیت ضروری است. بسیاری از دستورها به ویژه در زمینه حمل و نقل به همین منوال ادامه خواهد داشت، ولی برخی محدودیتها کاهش خواهد یافت.
نخست وزیر تایلند افزود: نمیخواهم با کاهش اقدامات به همان وضع قبل باز گردیم و تعداد مبتلایان افزایش یابد.
در ۲۶ مارس در تایلند وضعیت اضطراری اعلام و به دولت اختیار تام داده شد به منظور مهار شیوع ویروس کرونا فرمانهای قرنطینه ازجمله حکومت نظامی شبانه را اجرا کند. قرار بود این وضع اضطراری در ۳۰ آوریل خاتمه یابد.
حکومت نظامی شبانه بین ساعتهای ۱۰ شب تا ۴ صبح و محدودیتهای مسافرتی به قوت خود باقی خواهند ماند.
برگزاری جشنهای سال نوِ سنتی تایلند که از ۱۳ تا ۱۵ آوریل است، امسال لغو شد.
ابتلای ۱۲۰ زندانی ترکیه به ویروس کرونا
وزیر دادگستری ترکیه از ابتلای ۱۲۰ زندانی این کشور به کرونا ویروس خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، عبدالحمید گل گفت: تا کنون در چهار زندان ترکیه ۱۲۰ محکوم و زندانی به کووید۱۹ مبتلا شده اند اما هیچکدام از آنان در بخش مراقبتهای ویژه بستری نیستند.
وزیر دادگستری ترکیه افزود: با توجه به شرایط کرونایی کشور همه جلسات دادگاه به بعد از ۱۵ جون (۲۶ خرداد) موکول شده است، اما ممکن است این تاریخ تغییر کند.
وزارت بهداشت لبنان: ۷۱۷ شهروند لبنانی به ویروس کرونا مبتلا هستند
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد: آزمایش کرونای هفت نفر در شبانه روز گذشته مثبت شد و با این حساب تاکنون ۷۱۷ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در اطلاعیه وزارت بهداشت لبنان آمده است: ۱۴۵ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۴ نفر هم جان باختند.
مالاریا و کووید ۱۹؛ درد مضاعف آفریقا
نشریه فرانسوی لوپوئن نوشت کووید ۱۹ و مالاریا دردی مضاعف برای آفریقای سیاه محسوب میشوند.
به نوشته این روزنامه، در حالی که همه توجهات به سوی مبارزه با کروناست، مالاریا همچنان جان انسانها را میگیرد. سازمان جهانی بهداشت هشدار داد شمار مرگ و میر ناشی از مالاریا در آفریقای سیاه ممکن است دو برابر شود و به ۷۶۹ هزار مورد برسد، زیرا تلاشها برای مقابله با این بیماری در پی مبارزه با همه گیری مختل شده است. در واقع همه گیری ویروس کرونا میتواند کمپینهای پیشگیرانه به ویژه توزیع پشه بند و داروی مالاریا را مختل کند.
برای رفع این مشکل آفریقای سیاه باید به محدودیت لجستیکی و همچنین جمعیت توجه بیشتری داشته باشد. در زمان شیوع ویروس کرونا بسیاری از خانوادهها از بردن فرزندان خود به مراکز بهداشتی خودداری میکنند و نگرانند فرزندانشان در این مراکز به کووید ۱۹ مبتلا شوند. علاوه بر این علائم مالاریا و کووید ۱۹ بسیار به هم شبیه هستند و این موجب اشتباهاتی در این زمینه میشود. کشورهای آفریقایی برای مقابله با ویروس کرونا به سرعت مرزهای خود را بستند و حتی تردد در مراکز شهرها را ممنوع اعلام کردند. هیمن اقدام تحویل تجهیزات را به تاخیر انداخت.
دکتر ماتشیدیسو موئتی مسئول سازمان جهانی بهداشت برای آفریقا میگوید آفریقا در ۲۰ سال گذشته پیشرفتهای قابل توجهی داشت. اگرچه کووید ۱۹ تهدید بزرگی برای بهداشت است، حفظ برنامههای پیشگیرانه و درمان مالاریا هم ضروریست. ما نباید به عقب بازگردیم.
سازمان جهانی بهداشت با استناد به تحلیلهای جدید صورت گرفته هشدار دارد اختلال شدید در کمپینهای توزیع پشه بند و دسترسی به درمان ضد مالاریا میتواند موجب دوبرابر شدن میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در آفریقای سیاه در سال جاری در مقایسه با سال ۲۰۱۸ شود.
زیمبابوه که از ۲۹ مارس در قرنطینه به سر میبرد به طور رسمی ۲۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا را ثبت کرده است که تاکنون ۴ مورد آن به مرگ منجر شده است. وزارت بهداشت این کشور در پیامی توئیتری اعلام کرد در سال جاری شمار افراد مبتلا به مالاریا در کشورها به ۱۷۰ هزار و ۳۰۳ نفر رسیده است و تاکنون ۱۵۲ نفر نیز جان باخته اند. شمار افراد مبتلا به مالاریا در همین بازه زمانی در سال گذشته ۱۱۷ هزار و ۷۱۵ نفر بود و ۱۲۷ نفر نیز جان باختند.
نرمن ماتارا از انجمن پزشکان برتی جق. ق بشر زیمبابوه میگوید ما شاهد افزایش موارد ابتلا به مالاریا هستیم. متاسفانه این در شرایطی است که ما با بحران بهداشتی دیگیری یعنی کووید ۱۹ رو به رو هستیم. احتمال اشتباه گرفتن دو بیماری وجود دارد، زیرا برخی علائم آن مشابه هستند.
تنها راه تشخیص آزمایش کووید ۱۹ است که زیمبابوه که از دو دهه پیش گرفتار بحران اقتصادی است با کمبود شدید آن رو به روست. ماتارا میگوید احتمال دارد بیماران مبتلا به مالاریا به جای آمدن به مراکز درمانی در خانه بمانند، زیرا نگرانند که به ویروس آلوده شوند.
یک انگل ریز به نام پلاسمودیوم که عمدتا در مناطق گرمسیری آفریقا و آسیای جنوب شرقی و همچنین آمریکای جنوبی و مرکزی، خاورمیانه؛ ترکیه، پاکستان، هند و چین یافت میشود عامل بیماری مالاریاست.
پشه ماده در حالی که برای مکیدن خون انسان را نیش میزند این انگل را منتقل میکند. این انگل در کبد مستقر میشود و گسترش مییابد. پس از ده روز انگل در خون گسترش یافته است. در این مرحله است که تب، سرگیجه و درد عضلات آغاز میشود. بدون درمان، کم خونی، مشکلات تنفسی و حتی مرگ ممکن است رخ دهد.
مالارا تشخیص داده میشود و قابل درمان است. تشخیص به موقع و درمان فوری راههای موثری برای جلوگیری از وخامت حال بیمار مبتلا به مالاریاست. ساکنان مناطق تحت تاثیر این بیماری خطر را با استفاده از پشه بندهای آغشته به حشره کش محدود میکنند. علاوه بر این مسافران این مناطق میتوانند داروهای ضد مالاریا به همراه داشته باشند. غربالگری هم در دستر است. موثر بودن این اقدامات در برابر مالاریا به خوبی نشان داده شده است. اگر سازمان جهانی بهداشت هشدار میدهد برای آن است که بعدها به تاخیر در اقدامات پیشگیرانه متهم نشود.
سازمان جهانی بهداشت میگوید زمانی که افراد بیمار میشوند داروهای موجود برای زنان باردار و کودکان موثر است، اما از هر سه کودک تنها یک کودک میتواند به طور مرتب دارو دریافت کند.
غنا، کنیا و مالاوی کمپین گستردهای را برای واکسیناسیون بسیار پیشرفته علیه این بیماری آغاز کردند. این کمپین که نتیجه ۳۰ سال کار است در این سه کشور اجرا میشود تا موثر بودن واکسن بر روی کودکان کمتر از ۲ سال را نشان دهد که به دشت در برابر مالاریا آسیب پذیر هستند.
اگر در سال ۲۰۱۸ حدود ۲.۷ میلیارد در مبارزه با مالاریا سرمایه گذاری شده است این مبلغ توسط کشورهای خارجی و در راس آنها آمریکا تامین شده است. این رقم از مبلغ ۵ میلیارد دلاری تعیین شده برای مقابله با مالاریا در ابعاد جهان ناکافی است. متاسفانه کشورهایی که کمتر سرمایه گذاری میکنند بیشتر تحت تاثیر بیماری قرار دارند. نیجریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، اوگاندا و همچنین ساحل عاج، موزامبیک و نیجر در مجموع بیش از نیمی از موارد ابتلا به مالاریا را تشکیل میدهند.
جهش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
افزایش جهشی شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان همچنان ادامه دارد و تعداد افراد آلوده به ویروس کووید -۱۹ در این کشور از مرز ۱۴ هزار نفر عبور کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت رسمی وزارت بهداشت پاکستان، ۷۵۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در پاکستان گزارش شد تا تعداد بیماران کرونایی این کشور به ۱۴ هزار و ۷۹ نفر افزایش یابد.
وزارت بهداشت پاکستان همچنین از ثبت ۲۰ مورد مرگ ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته خبر داد و اعلام کرد: قربانیان کووید-۱۹ در پاکستان نیز از مرز ۳۰۰ نفر عبور کرده است.
همزمان با افزایش تصاعدی شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان، بی توجهی مردم به تدابیر حفاظتی و پیشگیرانه از کرونا در ماه مبارک رمضان نگرانی مقامات دولتی پاکستان از شیوع بیشتر کرونا در این کشور را در پی داشته است.
به گفته منابع خبری، با وجود تمدید طرح فاصله گذاری اجتماعی در پاکستان و درخواست مقامات دولتی این کشور از مردم مبنی بر به جای آوردن اعمال و عبادات ماه مبارک رمضان در منازل، اما گزارش رسانههای پاکستانی حاکی از تجمع مردم برای برگزاری مراسمهای ماه رمضان است.
صحنه تجمع مردم در بازارها و مساجد در بیشتر شهرهای این کشور مثل پیشاور و لاهور دیده میشود. مردم میگویند با پوشیدن ماسک و دستکش میتوانند همزمان مراسم مذهبی خود را برگزار کنند.
" ظفر میرزا " مشاور ویژه نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت، با اشاره به هجوم مردم به بازارها و برگزاری ضیافتهای افطار در برخی از شهرهای پاکستان نسبت به شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور هشدار داد و گفت: این خلاف دستورالعملهای دولت و وزارت بهداشت است.
وی گفت: پاکستان در حال گذر از یک مرحله بسیار مهم است و اگر ما اقدامات پیشگیرانهای را انجام ندهیم، این بیماری خیلی سریع سرایت میکند.
اندونزی
یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز سه شنبه از ۴۱۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۹ هزار و ۵۱۱ مورد رسید.
اندونزی همچنین از هشت مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی ۷۷۳ مورد رسید.
وی افزود یک هزار و ۲۵۴ نفر نیز تاکنون بهبود یافته اند.
اسپانیا
وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد تعداد کل موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور روز سه شنبه به ۲۱۰ هزار و ۷۷۳ مورد رسید.
تعداد کل موارد آلودگی به ویروس کرونا در اسپانیا روز دوشنبه ۲۰۹ هزار و ۴۶۵ مورد بود.
مالزی
مالزی روز سه شنبه از ۳۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در مالزی به پنج هزار و ۸۵۱ مورد رسید.
مالزی همچنین روز سه شنبه از یک مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در مالزی به ۱۰۰ مورد رسید.
مرز جمهوری چک با اتریش از ماه ژوئیه باز میشود
وزیر امور خارجه جمهوری چک اعلام کرد مرز این کشور با اتریش از اول ژوئیه باز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ توماس پتریج وزیر خارجه جمهوری چک گفت: ما قصد داریم مرز خود را از اول ژوئیه به روی جهانگردان اتریشی باز کنیم و چنانچه وضعیت مثبت در کشور ادامه یابد، شاید زودتر از اول ژوئیه مرز جمهوری چک برای اتریشیها باز شود.
وزارت بهداشت جمهوری چک اعلام کرد تاکنون هفت هزار و ۴۴۹ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۲۲۳ نفر جان باخته اند. براساس گزارش وزارت بهداشت جمهوری چک حدود چهار هزار و ۳۸۴ بیمار نیز بهبود یافته اند.
عضو ستاد مقابله با کرونای ترکیه: آمار واقعی مبتلایان دو برابر است
عضو ستاد مقابله با کرونا در ترکیه اعلام کرد: آمار واقعی مبتلایان به کووید۱۹ در ترکیه دو برابر آماری است که اعلام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، پروفسور آلپای عذاب یکی از اعضای ستاد مقابله با کرونا ویروس ترکیه در مصاحبه با سایت خبری مدیااسکوپ گفت: آمار اعلام شده در مورد مبتلایان به کرونا فقط آمار آندسته از افرادی است که تست کرونایی شان (پی. سی. آر) مثبت شده باشد، این در حالی است که یک دسته دیگر از بیماران کرونایی هستند که در آماری که هر شب اعلاممی شود در نظر گرفته نمیشوند، این دسته افرادی هستند که مشخصات بیماری کرونا را داشته و در حالیکه علایم این بیماری از از خود نشان میدهند تست شان منفی است.
آلپای عذاب با بیان اینکه آمار این دسته از افراد نیز از آغاز تا کنون ثبت شده افزود: با احتساب این آمار میتوان گفت شمار واقعی مبتلایان به کووید ۱۹ دو برابر آماری است که اعلام میشود.
بر اساس آخرین آمار رسمی منتشره از سوی وزارت بهداشت ترکیه شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۱۲ هزار و ۲۶۱ و جانباختگان به ۲۹۰۰ مورد رسیده است.
بر اساس این آمار تا کنون ۳۳ هزار و ۷۹۱ بیمار نیز بهبود یافته اند.