به منظور پاسداشت حافظان قرآن کریم
اهدای هدیه به ۱۸۰۰ حافظ کل قرآن کریم
درسالروز مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ کل قرآن کریم، از سوی معاونت قرآن و عترت مبلغ ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال به هزار و ۸۰۰ حافظ کل قرآن کریم اهدا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تقدیم هدیه نقدی به هزار و ۸۰۰ حافظ کل قرآن کریم خبر داد.
آقای فقهی زاده با اشاره به سالروز مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ کل قرآن کریم گفت: در طول ۹ سال گذشته اقدامات مختلفی در خصوص مطالبه رهبر معظم انقلاب از سوی نهادها و دستگاههای دولتی و مردمی صورت گرفته است که بی شک در ترویج فرهنگ قرآنی و توجه بیشتر به اهمیت حفظ قرآن کریم مؤثر است؛ اما به هر حال تا رسیدن به این هدف بزرگ، فاصله زیادی در پیش است.
وی گفت: معاونت قرآن و عترت در این زمینه در طول سالهای گذشته تلاش کرده است با برنامههای مختلف و از طریق حمایت از مؤسسات قرآنی مردمی در این راستا گام بردارد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: امسال نیز در سال روز مطالبه رهبر معظم انقلاب تصمیم گرفته ایم از حدود هزار و ۸۰۰ حافظ کل قرآن کریم که در هجدهمین آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم، موفق به نمره قبولی شده اند، در حد توان تقدیر کنیم.
گفتنی است؛ رهبر معظم انقلاب، در آغازین روز رمضان سال ۱۳۹۰ در دیدار با حافظان، قاریان و استادان قرآنی، مطالبهای را در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن مطرح کردند. معظمله در بیاناتشان چنین فرمودند: " ... یکی از چیزهایی که میتواند تدبّر در قرآن را به ما ارزانی بدارد، حفظ قرآن است. ما حافظ قرآن، کم داریم. من قبلاً گفتم که در کشور ما حداقل باید یک میلیون نفر حافظ قرآن باشند، حالا یک میلیون که عدد کمی است نسبت به این جمعیتی که ما داریم؛ امّا حالا، چون دوستان الحمدللَّه یک مقدماتی فراهم کردهاند، کارهائی را مشغول شدهاند و دارند برنامههائی را فراهم میکنند برای اینکه انشاءاللَّه حفظ راه بیفتد، ما هم امیدمان بیشتر شده و به جای یک میلیون، میگوئیم انشاءاللَّه ما باید ۱۰ میلیون نفر حافظ قرآن داشته باشیم.
ضرورت بهره گیری و استفاده از ظرفیت های بالقوه طرح های قرآنی در فضای مجازی
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم پیگیری و اجرای طرح های قرآنی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در فضای مجازی تاکید کرد.
در نشست مجازی این معاونت ، عبدالهادی فقهی زاده بهره گیری از ظرفیت دفاتر قرآن و عترت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها برای فعالیت در فضای مجازی در دوران شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فعالیت های نمایشگاه های قرآنی استان ها در ماه مبارک رمضان به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی ، را متذکر شد و هدف از برگزاری این جلسه را هماهنگی و ایجاد ساز وکار یکپارچه در دفاتر قرآن و عترت استان ها برای اجرای طرح های قرآنی در فضای مجازی دانست.
وی بهره گیری از ظرفیت و توان مؤسسات قرانی را به عنوان یکی از راهکارهای اصلی تحقق این هدف بیان کرد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرای مرحله دوم طرح های خانه های نورانی و چلچراغ آسمانی و همچنین نخستین جشنواره کودک و نوجوان در فضای مجازی را از نمونه کارهای در دست اجرای معاونت دانست و تاکیدکرد : از دفاتر استانی انتظار می رود اطلاع رسانی و تشویق هر چه بیشتر مؤسسات قرآنی بویژه در شهرستانها برای ارائه طرح های قرآنی در فضای مجازی اقدامات مؤثر انجام دهند.
فقهی زاده یکی از راهکارهای مبتنی بر فعالیت های منسجم و گسترده در ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را همکاری با سایر دستگاه ها و نهادهای قرآنی دانست و گفت: بی شک تقویت و ارتباط منسجم با نهادهای دولتی و غیر دولتی در زمینه بسط و گسترش فعالیت های قرآنی در استان ها می تواند به مشارکت حداکثری و تقویت جایگاه رفیع قرآن عظیم الشان منجر شود، از این رو می بایست در این زمینه فعالیت های چشمگیری صورت پذیرد.
وی در ادامه بر لزوم ارسال طرح های قرآنی بر اساس اصول یکپارچه و منطبق بر فعالیت های خلاق تاکید کرد و گفت: طرح های ارسالی می بایست بر پایه سه اصل مهم اینکه موضوع طرح ها ناظر به نیاز واقعی مردم آن استان و یا آن منطقه باشد ، تلاش شود تا ارائه آموزه های قرآنی با روشی خلاقانه و نوآورانه همراه باشد و توجه به طیف گسترده تری از مخاطبان باید به عنوان یک اصل در طرح ها لحاظ شود، باشد .