رئیس جمهوری گفت:ساخت دستگاه تنفس مصنوعی در پارک علم و فناوری خراسان اقدامی ارزشمند و تامین کننده نیاز داخل کشور در شرایط موجود است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ارتباط ویدئوکنفراسی با پارک
وی اظهار امیدواری کرد طرح توسعه شرکت "احیا درمان پیشرفته" به عنوان تولیدکننده این 2دستگاه در استان خراسان رضوی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سریعتر اجرایی شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت تولید و ساخت ونتیلاتور در پارک علم و فناوری خراسان گفت: هم اکنون تمام دنیا به این دستگاه نیاز دارد و امکان خرید از هیج کشوری وجود ندارد لذا تولید این دستگاه در داخل کشور بسیار مهم است.
سورنا ستاری افزود: مشکلی برای تامین تجهیزات مورد نیاز ساخت ونتیلاتور در داخل نداریم و نیاز تجهیزاتی این شرکت به خوبی تامین میشود
وی ادامه داد: امکان ورود به حوزه صادرات ونتیلاتور را هم داریم اما با توجه به نیاز داخل در این زمینه، هنوز وارد مبحث صادرات نشدهایم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان نیز دراین ارتباط ویدئویی گفت: شرکت احیا درمان پیشرفته به عنوان یکی از شرکتهای دانش بنیان زیرپوشش این پارک هم اکنون 75درصد تولید روزانه کشور در زمینه دستگاه ونتیلاتور و سی.تی. اسکن را بر عهده دارد.
رضا قنبری افزود: تا کنون بیش از سه هزار تخت بخش آی.سی.یو در کشور به دستگاه ونتیلاتور مجهز شده است
عضو هیات مدیره شرکت احیا درمان پیشرفته نیز در این جلسه با اشاره به توانمندیهای این شرکت گفت: حمایت بی دریغ و هوشمندانه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری از این شرکت در روند تولید و ساخت دستگاه ونتیلاتور شایسته قدردانی است.
حمیدرضا بهفرمقدم افزود: این شرکت تنها تولیدکننده ونتیلاتور در ایران است که با تاسی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در راستای عمل به وظایف اجتماعی خود در زمینه جهش تولید و تامین نیاز کشور فعالیت مضاعفی را از خود نشان داد.
وی با بیان اینکه هر 45دقیقه یک دستگاه ونتیلاتور در این شرکت تولید میشود، اظهار داشت: از ابتدای آغاز بحران کرونا در کشور تاکنون 600دستگاه ونتیلاتور تحویل مراکز درمانی کشور شده و طی دو هفته آینده 400دستگاه جدید نیز تحویل خواهد شد.
وی گفت: نیاز اعلام شده کشور از سوی وزارت بهداشت در این زمینه چهارهزار دستگاه ونتیلاتور است که این شرکت توان تولید این تعداد را دارد و طی چهار ماه آینده تمامی این تعداد توسط این شرکت تامین میگردد.
مقدم با بیان اینکه قیمت تمام شده این دستگاه در داخل حدود 1.7میلیارد ریال است افزود: این شرکت قبل از آغاز بحران کرونا در کشور روزانه ظرفیت تولید پنج دستگاه ونتیلاتور را داشت که با آغاز اپیدمی کرونا صادرات این دستگاه متوقف و ظرفیت تولید با 6برابر افزایش به 30دستگاه در روز رسید.
وی با اشاره به طرح جامع افزایش 2برابری تولید ونتیلاتور در این شرکت ادامه داد: در اجرای این طرح با اتمام و بهرهبرداری از کارخانه جدید شرکت در صورت حمایت دولت، امکان افزایش 2برابری ظرفیت تولید ونتیلاتور در این مجموعه وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد این کارخانه در تابستان امسال مورد بهرهبرداری قرار گیرد و امکان صادرات ونتیلاتور نیز فراهم شود.
مقدم با بیان اینکه تولید دستگاه سی.تی اسکن نیز در کشور بومی شده است گفت: این شرکت هم اکنون تنها تولیدکننده این دستگاه در خاورمیانه است و با توجه به اشرف مهندسان آن در تولید این دستگاه امکان تولید و تامین نیاز تمام مراکز درمانی کشور را داریم.
وی افزود: این شرکت هم اکنون امکان تولید سه دستگاه سی.تی.اسکن را در هر هفته دارد.