وزیر امور خارجه آلمان گفت تسلیحات اتمی همچنان تهدید موجودیتی برای انسان باقی خواهند ماند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آلمان، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان با شرکت در یک ویدئوکنفرانس مشترک با حضور خانم آن لینده، همتای سوئدی اش گفت: تسلیحات اتمی، تهدید موجودیتی برای انسانند و تهدید هم باقی خواهند ماند. به همین علت هدف ما آن است که (در زمینه تلاش برای منع تکثیر هسته ای) به نقطه «صفر جهانی» برسیم و همزمان شاهد جهانی عاری از جنگ افزارهای اتمی باشیم.
وی افزوده تنها با تلاشهای مشترک، مبتنی بر اعتماد متقابل و همین طور نظارتهای متقابل است که میتوانیم به تحقق این هدف نزدیکتر شویم. ما نباید زمانی از خواب بیدار شویم که دیگر، خیلی دیر شده باشد. چرا که اینک زمان (اصطلاحا) «بازگشت هسته ای» (و عقب راندن تسلیحات اتمی) است. بیش از هر زمان دیگری برای سالهای آتی نیازمند آنیم تا تمام توانمان را صرف بازتوانی و سرمایه گذاری در اقتصاد کنیم؛ نه آنکه به رقابتهای تسلیحاتی بپردازیم.
وزیر خارجه آلمان افزود بر همین اساس است که به برقراری یک گفتمان، میان کشورهای هستهای با کشورهای غیرهستهای نیاز داریم و در این زمینه، ابتکار استکهلم، قابل حمایت است که سال گذشته از وجود آن خبر داد و این ابتکار عمل مورد حمایت ما در آلمان نیز هست. ما به طور مشترک برآنیم در آینده نیز این ابتکار را پیش ببریم. ما میخواهیم به طور اشتراکی در زمینه وقفه و بن بستی که در ارتباط با مساله خلع سلاح هستهای بوجود آمده است، فایق آییم و ما از رژیم منع تکثیر حمایت میکنیم.
در ادامه این ویدئو کنفرانس نیز خانم آن لینده، همتای سوئدی هایکو ماس در سخنانی گفت: یک بیماری عالم گیر را میتوان با یک واکنش زنجیرهای کنترل نشده اتمی به شکل «حرکت آهسته» مقایسه کرد. باید عزم و اراده یکسانی را در مقابله با هر دوی اینها از خود نشان دهیم. ظرف روزها و هفتههای آینده قرار بود ۱۹۰ کشور جهان در نیویورک برای شرکت در کنفرانس بررسی پیمان منع تکثیر هستهای (موسوم به ان پی تی) حضور به هم رسانند. امسال، پنجاهمین سالگرد اجرایی شدن پیمان منع تکثیر هستهای (ان پی تی) است. دفاع از آینده این پیمان و احیاء دوباره مساله خلع سلاح هسته ای، مسئولیت مشترک ماست. با این حال بحران «کووید-۱۹»، پاسخی را جز به تعویق انداختن (زمان برگزاری) این کنفرانس باقی نگذاشته است. اما مشارکت و درگیری ما در این خصوص به تعویق نخواهد افتاد بلکه باید این مشارکت، بیش از گذشته، دوام داشته باشد. باید این فرصت را مغتنم شمرد؛ اینکه ما زمان بیشتری برای پر کردن شکافها و اختلافات و نیز مشخص کردن زمینههای مشترک در اختیار داشته باشیم. اکنون زمان فعال سازی استفاده کامل از ظرفیت دیپلماسی است. اما کشورهای دارای تسلیحات اتمی باید در این زمینه به طور مشخص، اقدام کنند. مشارکت کنندگان در (تحقق) ابتکارعمل استکهلم به طور مشترک، انجام مجموعه کاملی از اقدامات را برای پیشبرد مساله خلع سلاح هستهای پیشنهاد داده اند. برای تبدیل کردن این پیشنهادها به عمل، آمادگی بحث و مذاکره داریم.