در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک ، هشت طرح تحقیقاتی برای درمان این ویروس در حال انجام است.
دکتر جمالیان گفت: اطلاعات در مورد این ویروس روز به روز در حال تغییر است و به همین علت غلبه کامل به این ویروس منحوس ، شاید ماه ها و سال ها طول بکشد.
وی ضمن اشاره به این موضوع که کنترل استرس مردم در روزهای نخست شیوع این بیماری از اولویت های دانشگاه بودافزود : با تشکیل مجموعهای از همدلی و یکپارچگی در استان و رقم خوردن وحدت ملی والبته برنامهریزیهای مدونی که قبل از درگیری استان به این ویروس طرح ریزی شده بود باعث شد،امروز تا حد قابل ملاحظهای،این ویروس تحت کنترل باشد .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی همچنین در ادامه از رسانه های ارتباط جمعی استان بابت بالا بردن سطح سواد سلامت مردم که در روزهای اخیر به همکاری آنان و رعایت نکات بهداشتی و همچنین در خانه ماندن منجر شده تشکر کرد و گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک برای مقابله با این بیروز به کمک رسانه ها تا پایان راه نیاز مبرم دارد.
جمالیان در ادامه در پاسخ به یک سوال خبرنگار که آیا دستوالعمل های درمان در استان ها با یکدیگر متفاوت است گفت : دستوالعمل های درمان این ویروس سراسری ، از طریق وزارت خانه به تمامی استان ها ابلاغ می شود و تنها طرح های تحقیقاتی در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی با یکدیگر متفاوت است.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به صنعتی بودن استان،از صنایع و واحدهای فعال در این حوزه به خصوص صنایع بزرگ انتظار می رفت به یاری مردم و البته کادر بهداشتی و درمانی بیایند ، اما متاسفانه مبالغ وصول شده از صنایع در استان ما حتی از استانهایی که تعداد صنایع شان کمتر است نیز،کمتر بوده است .
نظارت بر تاکسی ها و حمل و نقل عمومی با همکاری دستگاههای مربوطه،ممانعت از حضور افراد در محلات و پارک ها توسط ادارات مرتبط و توصیه به والدین برای حضور پیدا نکردن کودکان در کوچه و خیابان ها به بهانه بازی،آمادگی زیرساختهای لازم برای غربالگری معتادان متجاهر تا دو هفته آتی،و اقدام شهرداریها و بهزیستی به توجه و ساماندهی زباله گردها و کودکان کار از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست خبری بود.