به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، رییس جوزه قضایی بخش مروست در نخستین جلسه طرح شورا یار شوراهای حل اختلاف با اشاره به دستوالعمل ابلاغی ریاست قوه قضائیه در خصوص نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با این قوه گفت: در همین راستا حوزه قضایی بخش مروست با هدف صلح و سازش بین طرفین دعوا و نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه طرح شورا یار شورای حل اختلاف را در دستور کار خود قرار داده است.
حسین رعیت افزود: توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مردمی بودن برنامههای تحولی قوه قضائیه، جذب مشارکت مردمی و ظرفیت گسترده نهادهای مردمی در اجرای اصل یکصدو پنجاه وششم قانونی اساسی و همچنین در جهت حل اختلاف و برقرای صلح وساز بین طرفین دعوا از دیگر اهداف تشکیل این شورا بوده است.
وی اظهار داشت: جلسات این شورا با حضور تعدادی از معتمدین، ریش سفیدان، نخبگان، خبرگان، مشاوران خانواده، کارشناسان محلی و ریاست شورای صلحی حل اختلاف مروست برگزار میشود.
رعیت با بیان اینکه اجرای اینگونه طرحها در جهت استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای مردمی برای مشارکت در زمینههای پیشگیری از وقوع جرم و میانجیگیری و صلح و سازش یک امری اجتناب ناپذیر است، ادامه داد: اجرای چنین طرحهایی میتواند موجب کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی شود.
وی تأکید کرد: قطعا نتیجهای که از صلح و سازش حاصل میشود بازخورد اجتماعی مناسب تری را در جامعه به همراه دارد که زمینه ساز تعاملات بیشتر مردم با یکدیگر میشود.
رئیس حوزه قضایی بخش مروست با اشاره به نوع بافت و ظرفیتهای مردمی این بخش ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح شورا یار شوراهای حل اختلاف، شاهد افزایش روند صلح و سازش در پروندههای این حوزه قضایی باشیم.
وی درباره شیوع ویروس کرونا و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: این احتمال وجود دارد که با خارج شدن از دوران پیک بیماری با هجمهای از دعاوی در مراجع قضایی روبرو شویم.
رعیت افزود: قطعا در چنین شرایطی طرح شورا یار شوراهای حل اختلاف میتواند بازوی توانمندی برای رسیدگی و صلح و سازش در چنین پروندههایی باشد.