فرماندار رفسنجان: در صورتی که پیمان سپاری ارزی حل و فصل نشود بسیاری از محصول پسته بر زمین میماند.
فصیحی هرندی حل و فصل پیمان سپاری ارزی و ساماندهی بازار جهانی پسته وپیگیری اعتبارات کم بهره به کشاورزان برای برداشت بموقع و فروش محصولات را از جمله درخواستهای کشاورزان رفسنجانی و مشکلات صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد.
اقای قادر مدیر کل گمرکات استان کرمان هم از ۸۰ درصد صادرات محصول پسته در سال گذشته خبرداد و افزود: امسال با توجه به شیوع کرونا وضعیت پذیرش کشورها هنوز برای صاردات پسته مشخص نیست با پیش رفتن زمان و وضعیت جدید مشخص خواهد شد.
وی در خصوص تعهد بازگشت ارز حاصل صادرات به داخل کشور یا به اصطلاح رایج پیمان سپاری ارزی گفت: بر اساس دستور العملهای بانک مرکزی صادرکننده موظف است بغیر از ۱۰ درصد ارز سهم خودش مابقی ارز را بر اساس سامانه نیمایی با بانک مرکزی بفروش برساند که صادر کنندهها با ارز نیمایی موافق نیستند بدلیل این که قیمت ارز نیمایی کمتر است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری رفسنجان هم در این زمینه اظهار اشت: امسال تولید محصول پسته نه تنها در رفسنجان بلکه در کل کشور بسیار خوب است، اما پیش بینی میشود با توجه به مشکلات سد راه صدرات رونق نداشته باشد.
کدخدایی افزود:: امسال تولید داخلی پسته ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن است و از سال ۹۸ نیز ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزارتن پسته در انبارها مانده است و امسال عرضه بالارفته و، اما تقاضا کم شده استوی قیمت گذاری و بازارهای ایران را برای صادرات محصول پسته مهم دانست و گفت: رقبای ایران امریکا و ترکیه بازار را شناسایی کردند و زیر قیمت پسته را عرضه میکنند و این امر باعث کمبود عرضه در محصول ایران میشود.
کدخدایی پیمان سپاری ارزی یا تعهدبرگشت ارز حاصل از صادرات به داخل کشور را از سال ۹۷ طبق مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه اعلام کرد و گفت: قبل از این تاریخ صادرات محصولا ت غیر نفتی از تعهدات برگشت ارز حاصل از صادرات به داخل کشور معاف بود، اما از این تاریخ به بعد صادرات محصولات غیر نفتی مشمول تعهدات ارزی شده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری رفسنجان این مسئله را باعث عدم رغبت صادر کنندگان به صادرات پسته عنوان کرد و افزود: پیمان سپاری ارزی پسته با توجه به دستور العملهای اعمال شده صادرات را کاهش میدهد و تولیده کننده و صادر کننده زیان میدهند.
کدخدایی بخش عمده محصول پسته را صادراتی عنوان کرد و افزود: پیشنهاد ما بر اینست که دولت برای تسهیل شرایط صادر کنندگان پسته انان را از تعهدات ارزی معاف کند تا بتوانند رونق صادرات دوباره بدست بیاورندوی ضررهای حاصل از تعهدات ارزی را علاوه صادر کنندگان عمده مشمول کشاورزان نیز عنوان کرد و افزود: بر اساس تعهدات ارزی بخشی از ارز باید در سامانه نیمایی ارائه شود و مبادلات ارزی در بستر سامانه نیماست که بخشی از صادرات در قبال واردات است.
این مسئول یادآور شد: با توجه به تحریمها، قیمت پایین عرضه، و مشکلات پیمان سپاری ارزی رونق صادرات بسیار کم میشود کدخدایی همچنین برخی اقدامات خیرین در این شهرستان را از سوی صادر کنندگان و کشاورزان عنوان کرد و افزود: این خیرین در بخشهای مختلف کمک خوبی بودند.