به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در سایر کشورهای جهان به شرح زیر است:
درخواست کمک اتحادیه آفریقا از کشورهای عضو و هم پیمانان
نایب رئیس مرکز مبارزه با بیماریها در اتحادیه آفریقا گفت، این مرکز از کشورهای عضو و هم پیمانان اتحادیه آفریقا کمک سیصد و پنجاه میلیون دلاری را درخواست کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، احمد عجویل تاکید کرد، این کمک را برای خرید لوازم پزشکی مورد نیاز در مبارزه با ویروس کرونا نیاز داریم.
وی که در گفتگو با الجزیره سخن میگفت، درباره خطرات تاخیر در پرداخت چنین کمکی به اتحادیه آفریقا هشدار داد و گفت، تاخیر در پرداخت کمک، روند اجرای برنامههای راهبردی مرکز مبارزه با بیماریهای اتحادیه آفریقا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. چنین اتفاقی به معنی کاهش میزان آزمایشات لازم در آفریقاست همانگونه که کمبود تجهیزات پزشکی میتواند کادرهای درمانی آفریقا را در معرض خطرات جدی قرار دهد و آمار مبتلایان را در این قاره به شدت بالا ببرد به همین منظور امیدواریم کمکها به موقع به ما برسد تا بتوانیم فعالانه به مبارزه با ویروس کرونا بپردازیم.
جدیدترین وضعیت شیوع کرونا و اقدامات انجام شده در کشورهای منطقه بالتیک
تعطیلی مدارس گرجستان تا سال تحصیلی آینده
نخستوزیر گرجستان از تعطیلی مدارس این کشور به دلیل شیوع کرونا تا سال تحصیلی آینده خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از پایگاه خبری "نیوز گئورگیا"، "گئورگی گاخاریا" با ارایه برنامه دولت برای مقابله با بحران کرونا گفت: آموزش در مدارس سراسر گرجستان تا اول سپتامبر (۱۱ شهریور ماه) از سر گرفته نخواهد شد. وی همچنین از روند آموزش آنلاین در این کشور ابراز رضایت کرد.
مدارس، مهد کودکها و دانشگاههای گرجستان از ۳ مارس (۱۳ اسفند) گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور تعطیل شده، ولی دانشگاهها و برخی مدارس این کشور به تازگی آموزش آنلاین را در دستور کار خود قرار دادهاند.
دولت گرجستان در عین حال راهاندازی آموزش آنلاین در مدارس سراسر این کشور را امکانپذیر عنوان کرده است. تاکنون ۴۵۶ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند که ۱۳۲ نفر از آنها بهبود یافته و ۵۶ نفر جان باختهاست.
روند صعودی ابتلا به کرونا در مصر
مصر در شبانه روز گذشته ۲۲۷ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد در بیست و چهار ساعت گذشته ۱۳ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ فوت کرده و ۳۹ نفر بهبود یافتند.
بر اساس آمار رسمی، از زمان شیوع کرونا در مصر تاکنون شمار مبتلایان به این ویروس به ۴۳۱۹ نفر، فوتیها به ۳۰۷ نفر و بهبود یافتگان به ۱۱۱۴ نفر رسیده است.
ادامه روند کاهشی ابتلا به کرونا در سوریه
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد، در چهار روز گذشته هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا در سوریه ثبت نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزارت بهداشت در بیانیهای با اعلام این خبر افزود، امروز ۵ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا بهبود یافتند و آمار کل بهبود یافتگان به ۱۱ نفر افزایش یافت. همچنین بنابه اعلام وزارت بهداشت سوریه، تا به امروز ۴۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که سه نفر آنها فوت شدند.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره ابتلای دوباره بهبودیافتگان
سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال ابتلای دوباره بهبود یافتگان به بیماری کووید ۱۹ هشدار داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه شمار مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است، درباره احتمال ابتلای دوباره بهبودیافتگان به این ویروس هشدار داد.
مقامات دولتی در سراسر جهان سرگرم تلاش برای کاهش خسارات اقتصادی گسترش ویروس کرونا هستند که تاکنون نزدیک به سه میلیون نفر را مبتلا و حدود نیمی از انسانها ناگزیر به تحمل زندگی در محدودیتهای اجتماعی شده اند.
سازمان ملل متحد همگام با رهبران جهان برای ساخت واکسن و درمانهای موثر بیماری کووید ۱۹ تلاش میکند اگرچه اینگونه اقدامات با درمان بیماری ویروس کرونا فاصله زیادی دارد.
در حالی که همه گیری ویروس کرونا در آمریکا و اروپا به اوج خود نزدیک میشود مقامات دولتی ضمن تلاش برای کاهش تدریجی محدودیت ها، تلاش برای بهبودی وضع اقتصادی در مقابل خطرات احتمالی ناشی از ایجاد موج دوم عفونتها را بررسی میکنند.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد هنوز مدرکی وجود ندارد که نشان دهد افرادی که کرونا میگیرند و بهبود مییابند در برابر ابتلای دوباره به این بیماری مصون و محافظت شده اند.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد برخی دولتها با استفاده از " گذرنامههای مصونیت" یا اسنادی که حاکی از بهبودی اینگونه بیماران است تلاش میکنند پس از گذشت چند هفته از قرنطینههای اجتماعی، آنان را به سرکارشان بازگردانند.
این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیهای اعلام کرد، تاکنون هیچ دلیل و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد افرادی که از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یافته اند و دارای آنتی بادی هستند از ابتلای دوباره به این عفونت محفوظ خواهند بود.
در حالی که گسترش کووید ۱۹ میتواند سبب افزایش دیگر خطرات پزشکی شود، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد اختلال در تامین و توزیع توریهای پشه گیر و دارو احتمالا میتواند سبب شود نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر دیگر بر اثر مالاریا جان خود را از دست بدهند.
امروز روز جهانی مالاریاست، بیماری ای که به گفته سازمان جهانی بهداشت میتواند در سال کنونی ۷۷۰ هزار قربانی یا دو برابر قربانیان ۲۰۱۸ برجا بگذارد.
کاهش شمار مرگ و میر در کشورهای غربی چیزی است که متخصصان پدیده شناسی چشم انتظار آن بوده اند، اما سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است کشورهای دیگر هنوز در مراحل اولیه مبارزه با این بیماری به سر میبرند.
ترکیه/تلفات به بیش از ۲۷۰۰ تن رسید
وزارت بهداشت ترکیه روز شنبه اعلام کرد این کشور در ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۸۶۱ مورد ابتلا به ویروس کرونا را به ثبت رسانده است و ۱۰۶ تن دیگر نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از استانبول، بدین ترتیب شمار تلفات ویروس کرونا در ترکیه به ۲ هزار و ۷۰۶ تن رسید.
اطلاعات وزارت بهداشت ترکیه نشان میدهد تعداد کل موارد این بیماری به ۱۰۷ هزار و ۷۷۳ مورد رسیده است. در مجموع ۲۵ هزار و ۵۸۲ نفر تاکنون بهبود یافته اند. تعداد آزمایشهایی که در ۲۴ ساعت گذشته در ترکیه انجام شده، ۳۸ هزار و ۳۰۸ مورد است.
اسپانیا/ تعدادکل موارد آلودگی به ویروس کرونا به حدود ۲۰۶ هزار مورد رسید
مقامات بخش بهداشت اسپانیا روز شنبه اعلام کردند دو هزار و ۹۴۴ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور تایید شده است.
بدین ترتیب، تعداد کل موارد آلودگی به ویروس کرونا در اسپانیا به حدود ۲۰۶ هزار مورد رسید.
همچنین ۳۷۸ مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است. بدین ترتیب، تعداد کل تلفات از زمان آغاز شیوع این بیماری در اسپانیا به تقریبا ۲۳ هزار تن رسید.
فرناندو سیمون، مقام بخش بهداشت اسپانیا، اعلام کرد: "ما باید محتاط باشیم. ما باید راههایی برای دوره گذر (برون رفت از قرنطینه) پیدا کنیم، ولی نخست باید تواناییهای امنیتی خود را تضمین کنیم".
از روز یکشنبه، کودکان اسپانیایی زیر ۱۴ سال میتوانند حداکثر یک ساعت و تا شعاع یک کیلومتری خانه خود همراه با یکی از والدینشان بیرون بروند. آنها از چهاردهم ماه مارس در قرنطینه خانگی بوده اند. پارکها و مدارس همچنان بسته میمانند.
سودان/ صف طولانی خودروها در مقابل پمپ بنزینها
شبکه تلویزیونی راپتلی در گزارشی اعلام کرد مردم سودان به خاطر نگرانی از وضعیت شیوع کرونا در این کشور صفهای طولانی در مقابل پمپ بنزینها تشکیل داده اند.