به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست مشترک ستادهای مدیریت کرونا و اقتصاد مقاومتی وزارت کشور که به صورت ویدئو کنفرانس با استانداری فارس و سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: مردم در دستگاههای اجرایی در این مدت همراهی بسیار خوبی کردند و در شرایط کنونی بی توجهی به موضوع حمل و نقل میتواند به ما آسیب برساند و اولویت وزارت بهداشت هم رعایت پروتکلها در تاکسی، مترو و اتوبوس هاست.
وی گفت: شاید استفاده از ماسک را در مترو و تاکسیها و اتوبوسها الزامی کنیم و حتما تسهیلاتی قرار خواهیم داد تا ماسک به دست مردم برسد.
وزیر کشور بر رعایت همه پروتکلها در شرایط بازگشایی مشاغل تاکید کرد و در عین حال گزارشهای ارسالی از سراسر کشور نشان دهنده همراهی مشاغل و مردم خواند و افزود: با این وجود توجه به این موضوع باید همچنان در اولویت باشد.
آقای رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنانش درباره موضوع کمکهای مومنانه و مجاهدانهای که از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است، گفت: در استانهای مختلف در قالب خیران، سازمانهای غیر دولتی، مساجد و حسینیهها اقداماتی صورت گرفت و تاکید بر این است که همه ظرفیتهای کمک به مردم را همین نهادها در اختیار بگیرند، اما باید تلاش شود موازی کاری صورت نگیرد و کمکها به اهلش برسد.
وی از خانوادههای توانمند خواست در حد توان حداقل یک خانواده را تحت پوشش قرار دهند و ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم ما آمادگی دارند تا با هزینهای ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون خانوادهای را تحت پوشش قرار دهند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش از استانداران خواست: اعتبارات درخواستی خود را با توجه به شاخصها و نیازهای واقعی خود اعلام کنند.
آقای رحمانی فضلی درباره دروازههای شرقی و امکان ورود برخی بیماریهای بومی به کشور گفت: باید مراقب بود که اگر این بیماریهای بومی با کرونا ترکیب شود شرایط کشور بد خواهد شد و ما در ستاد ملی کرونا و شورای امنیت در این خصوص مصوباتی داشته ایم و به استانداران مرزی تاکید میکنیم مرزها را با مدیریت کنترل کنند و حتی استانهای در مسیر هم نگذارند کسی غیر مجاز از خارج کشور و از استانهای مرزی وارد استان هایشان شوند.
وی افزود: ما برای ایجاد مراکز نقاهتگاهی ویژه اتباع افغانستان هم آمادگی داریم که این اقدامات باید با هماهنگی مسئولان افغانستان و پاکستان باشد.
وزیر کشور از همکاری مردم و دستگاههای اجرایی، اتاق اصناف، صدا و سیما، نیروی انتظامی، علما، مسئولان مساجد و دادستانها در ماههای اخیر قدردانی کرد و گفت: ما هم اکنون به ظرفیت و دانشی رسیده ایم که قطعاً آمادگی بهتری در مقایسه با دو ماه پیش داریم.
در این نشست استانداران و مسئولان استانهای سیستان و بلوچستان و فارس گزارشهایی در خصوص نحوه مدیریت کرونا در این استانها و همچنین آخرین وضع تولید با توجه به شعار امسال یعنی جهش تولید ارائه کردند.