به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، ویروس کرونا در ذرات آلاینده هوا پیدا شده است و دانشمندان در حال تحقیق هستند که آیا این موضوع موجب انتقال ویروس به مسافتهای دورتر و افزایش تعداد افراد آلوده میشود.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت: بررسیها در مرحله مقدماتی قرار دارد و هنوز مشخص نیست آیا این ویروس در ذرات آلاینده هوا و به میزان کافی برای ایجاد بیماری زنده میماند.
دانشمندان ایتالیایی از تکنیکهای استاندارد برای جمع آوری نمونههای آلاینده هوا در فضای سر باز در یک مکان شهری و یک مکان صنعتی در استان برگامو استفاده و یک ژن بسیار مختص به کووید-۱۹ را در چند نمونه شناسایی کردند.
لئوناردو سِتی در دانشگاه بلونیای ایتالیا که هدایت این تحقیقات را به عهده دارد، گفت: مهم است بررسی شود که آیا ذرات آلایندهِ معلق در هوا میتوانند ویروس را در مسافتی طولانی حمل کنند.
سِتی افزود: من یک دانشمند هستم و وقتی موضوعی را نمیدانم، نگران میشوم. اگر ما موضوعی را بدانیم، میتوانیم راه حلی پیدا کنیم. اما اگر اطلاعی نداشته باشیم، از پیامدهای آن رنج میبریم.
دو گروه تحقیقاتی دیگر اعلام کردند: ذرات آلاینده هوا میتوانند به حمل ویروس کرونا در مسافتی طولانی در هوا کمک کنند.
بررسی آماری گروه ستی نشان میدهد حمل ویروس روی سطوح ذرات آلاینده میتواند درباره تعداد بیشتر آلودگی افراد در بخشهایی از شمال ایتالیا پیش از اعلام قرنطینه، توضیح دهد. یک آزمایش مقدماتی دیگر نیز این ایده را تأیید میکند. این منطقه یکی از آلودهترین مناطق اروپا است.
هنوز دانشمندان دیگری درباره مطالعات گروه ستی اظهار نظر نکرده اند. بنا بر این، بررسیهای این گروه مورد تأیید مستقل دانشمندان قرار ندارد. در عین حال، دانشمندان معتقدند نظر گروه ستی، امکان پذیر و نیازمند بررسی است.
مطالعات قبلی نشان داد ذرات آلایندهِ معلق در هوا، میکروبها را در خود جای میدهند و احتمال دارد ویروسهای آنفلوآنزای پرندگان، سرخک و تب برفکی را به مسافتهای قابل توجهی حمل کرده باشند.
نقش بالقوه ذرات آلاینده هوا به پرسشی گسترهتر درباره نحوه انتقال ویروس مربوط میشود: قطرات بزرگ حاوی ویروس از عطسه و سرفه افراد در فاصله یک متری یا دو متری به زمین میافتند. اما بیشتر قطرات کوچکتر و با قطر کمتر از پنج میکرون میتوانند از چند دقیقه تا چند ساعت در هوا باقی بمانند و مسافتی طولانیتر را طی کنند.
کارشناسان اطمینان ندارند که قطرات ریز معلق در هوا میتوانند موجب آلودگی انسان به ویروس کرونا شوند، هر چند آنها میدانند ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ در هوا منتشر شده بود و این ویروس جدید نیز میتواند ساعتها در قطرات بسیار ریز، زنده بماند.