اصفهان نخستین شهر کشور است که قرارداد برنامه جامع آن با رویکرد جدید برنامه ریزی شده است.
محمد بنائیان افزود: مهمترین ویژگی برنامه جامع جدید کلانشهر اصفهان که آن را از طرح های قبلی متمایز می کند، همکاری همه دستگاه های مرتبط و صاحبان منفعت، با تأکید بر مشارکت حداکثری شهروندان است.
وی با بیان اینکه مشارکت حقی است برای هر شهروند تا بتواند سهمی در مدیریت شهری داشته باشد، گفت : شهروندان می توانند با مشارکت در تدوین برنامه جامع شهری ، نقش خود را از شهرنشین صرف بودن به شهروند فعال تغییر و مدیران شهری را در راستای فعالیت ها یاری دهند.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: نظر مردم در محله های 200 گانه شهرداری اصفهان بصورت مجازی دریافت می شود تا به لطف خدا تدوین این برنامه به بهترین شکل انجام شود.
برنامه جامع شهر اصفهان، نخستین بار در کشور و این شهر در حال اجرا است.
در این برنامهها ابتدا با جمعآوری اطلاعات مختلف مثل ذخایر آبی، آلودگی هوا، مهاجرت، آسیبهای اجتماعی، سرمایهها ، سلامت و بهداشت، ترافیک و معیشت شهروندان، موقعیت فعلی شهر مشخص میشود. در ادامه، عوامل منجر به شکلگیری وضع موجود بررسی و در گام بعدی برنامه، تعیین چشمانداز وضع مطلوب شهر بر اساس گروه های مختلف همچون زنان، جوانان، کارگران، است.
بر مبنای این چشمانداز، مجموعهای از اهداف کلان و خرد، سیاست، طرحها و نقشههای کاربری در راستای توسعه شهری تدوین و اجرا می شود.