آخرین اخبار شیوع کرونا در کشورهای مختلف
ثبت ۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در کرانه باختری
وزیر بهداشت فلسطین: با ثبت چهار مورد جدید، تعداد مبتلایان به این ویروس در کرانه باختری رود اردن تا روز جمعه به ۴۸۴ مورد رسیده است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، وضعیت شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن در سایر کشورها به شرح زیر است:
تونس
تعداد مبتلایان به کرونا در تونس به ۹۲۲ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری آناتولی از تونس، با ثبت چهار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در تونس، مجموع موارد ابتلا به کرونا در این کشور به ۹۲۲ نفر رسید. وزارت بهداشت تونس روز جمعه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته چهار مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور به ثبت رسیده است.
وزارت بهداشت افزود: آمار قربانیان ویروس کرونا در تونس از روز یکشنبه گذشته تغییری نکرده و همان ۳۸ نفر است. تاکنون ۱۹۴ نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافته اند.
وزارت بهداشت تونس از همه شهروندان خواست برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا قوانین و همه مقررات مربوط به قرنطینه بهداشت فردی و عمومی را به طور کامل رعایت کنند.
مغرب
افزایش موارد ابتلا به کرونا در مغرب
به گزارش خبرگزاری رویترز از رباط، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۱۹۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. وزارت بهداشت مغرب جمعه شب اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور ثبت شده و مجموع آمار مبتلایان به این ویروس در کشور به ۳۷۵۸ مورد رسیده است.
محمد الیوبی مدیر بیماریهای واگیر وزارت بهداشت مغرب گفت: در ۲۴ ساعت گذشته همچنین مرگ سه مورد جدید ناشی از ابتلا به کرونا در کشور ثبت شده و تعداد قربانیان کرونا در کشور تاکنون به ۱۵۸ تن رسیده است و ۴۸۸ نفر هم تاکنون بهبود یافتند.
مغرب از اوایل ماه مارس یک رشته تدابیر احتیاطی را برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا درنظر گرفته است که مهمترین آن اجرای وضعیت اضطراری بهداشتی در کشور است.
این وضعیت ابتدا برای یک ماه (از تاریخ ۲۰ مارس تا ۲۰ آوریل) اعمال و سپس تا تاریخ ۲۰ مه تمدید شد.
سازمان جهانی بهداشت از بسیج برای دسترسی جهانی به واکسن کرونا خبر داد
خبرگزاری فرانسه روز جمعه در گزارشی از ژنو نوشت: سازمان جهانی بهداشت برای دسترسی جهانی به واکسنها و مداواهای همه گیری ویروس کرونا بسیج شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد کشورها و عاملان اقتصادی خصوصی زیادی در کنار سازمان جهانی بهداشت برای تسریع در تولید واکسن ها، مداواها و آزمایشهای تشخیصی علیه کرونا ویروس جدید و اطمینان از دسترسی عادلانه به آنها بسیج شده اند.
این ابتکار در کنفرانس مطبوعاتی مجازی که در آن شماری از کشورها از جمله فرانسه و آلمان، سازمانهای بین المللی، شرکتهایی از بخشهای خصوصی و همچنین بنیاد بیل و ملیندا گیتس، یکی از نخستین اعطاکنندههای کمکهای سازمان جهانی بهداشت، شرکت کرده بودند، اعلام شد. تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد "این یک همکاری تاریخی برای تسریع در توسعه، تولید و توزیع عادلانه واکسن ها، درمانها و آزمایشهای تشخیصی کووید-۱۹ است".
رئیس سازمان جهانی بهداشت افزود "تعهد مشترک ما این است که اطمینان یابیم همه (کشورها) به ابزارهای لازم برای غلبه بر کووید-۱۹ دسترسی پیدا میکنند". درباره راهکار همکاری که قرار است در چارچوب این ابتکار اجرایی شود، به طور ملموس به هیچ گونه جزئیاتی اشاره نشده است. سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای اعلام کرد "چالش ما تسریع و هماهنگ کردن روندی است که بر اساس آن به محض این که محصولاتی که مطمئن و موثر ارزیابی میشود، به دست آیند، امکان توزیع آنها در میان میلیاردها نفر که در سراسر جهان به آنها نیاز دارند، فراهم شود".
در زمینه مالی، چهارم ماه مه کنفرانس اعطا کنندگان کمکهای مالی زیر نظر اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا تشکیل خواهد شد که هدف آن تامین هفت و نیم میلیارد یورو خواهد بود.
چین
رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین: اولین واکسن کرونا تا ۵ ماه دیگر آماده میشود
به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در چین اعلام کرد اولین واکسن ویروس کرونا ساخت این کشور میتواند در کمتر از پنج ماه آینده آماده شود.
دکتر گائو فو گفت: چین انتظار دارد تا ماه سپتامبر یک واکسن موفقیت آمیز را برای بیماری کشنده کووید-۱۹ تولید کند. این مقام چینی افزود: این واکسن در مواقع اضطراری از جمله موج جدید شیوع ویروس کرونا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
دکتر گائو روز پنجشنبه به شبکه تلویزیونی سی جی تی ان گفت: لازمه تهیه واکسن یا هر داروی خاصی زمان است. از آنجا که واکسن برای افراد سالم استفاده خواهد شد، میتوان مطمئن بود که این واکسن تولید شده ایمن و کارآمد است.
این متخصص ویروس شناسی با تاکید بر اینکه چین پیشگام تلاشهای جهانی برای تولید واکسن است، افزود: این واکسن که در مرحله دوم و سوم آزمایشات بالینی قرار دارد، میتواند قبل از استفاده عمومی برای کادر پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد. به نظر من، ما میتوانیم اوایل سال آینده این واکسن را برای افراد سالم استفاده کنیم.
جمهوری آذربایجان
کاهش محدودیتهای قرنطینهای در جمهوری آذربایجان
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو، محدودیتهای قرنطینهای اعمال شده در جمهوری آذربایجان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، از ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) کاهش مییابد.
قرارگاه ویژه مقابله با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: از هشتم اردیبهشت محدودیتهای قرنطینهای وضع شده برای برخی صنوف و فعالیتهای خدماتی و تجاری از جمله کتاب و روزنامه فروشیها، عرضه لباس، محصولات الکترونیکی، لوازم خانگی، خدمات خیاطی و عکاسی برداشته میشود.
کاهش محدودیتهای قرنطینهای همچنین واحدهای تجاری فروش مبل، خودرو، لوازم آرایشی، گل فروشی، کود و ماشین آلات کشاورزی را شامل میشود. قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کرد که تصمیم درباره کاهش محدودیتهای قرنطینه با در نظر گرفتن شرایط بهداشتی کشور اتخاذ شده است.
دولت جمهوری آذربایجان در قالب اقدام پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا، وضعیت ویژه قرنطینهای را ازهفدهم فروردین تا ۱۵ اردیبهشت در سراسر این کشور در دو مرحله اعلام کرد که در قالب آن، خروج از خانه در این کشور ممنوع شد و شهروندان آذری فقط با ارسال پیامک به سامانه الکترونیکی وزارت کشور میتوانند روزانه مجوز دو ساعت تردد برای حضور در فروشگاههای موادغذایی، داروخانه و بیمارستانها و همچنین شرکت در مراسم دفن فامیل درجه یک را دریافت کنند.
براساس آخرین آمار اعلام شده تاکنون در این کشور ده میلیون نفری، یکهزار و ۵۹۲ نفر به کرونا مبتلا شده اند که یکهزار و ۱۳ نفر آنها درمان و ۲۱ نفر نیز جان باخته اند. هم اکنون ۵۵۸ بیمار مبتلا به کرونا در چند بیمارستان تخصصی جمهوری آذربایجان بستری هستند که حال ۱۶ نفر آنها وخیم اعلام شده است.
بلژیک
ازسرگیری فعالیت تدریجی بخشهای اقتصادی و مدارس در بلژیک
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، بلژیک اعلام کرد بخشهای اقتصادی و مدارس این کشور از اواسط ماه مه فعالیت تدریجی خود را از سر خواهند گرفت.
ترکیه
گفتگوی تلفنی رئیس جمهور ترکیه و امیر قطر درباره مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیس جمهور ترکیه و امیر قطر بر تقویت همکاریهای مشترک دو کشور در زمینه مقابله با کرونا تاکید کردند. رجب طیب اردوغان و تمیم بن حمد آل ثانی روز جمعه تلفنی، راههای گسترش همکاری مشترک دو کشور در زمینه نابودی ویروس کرونا را بررسی کردند.
گفتنی است، رئیس جمهور ترکیه، همچنین با جاستین ترودو نخست وزیر کانادا تلفنی درباره روابط دوجانبه و راههای گسترش همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با ویروس کرونا گفتگو کرد.
این در حالی است که وزارت بهداشت ترکیه روز جمعه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ابتلای ۲۱۲۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور تایید شده است و ۱۰۹ نفر هم جان باختند.
بر اساس بیانیه وزارت کشور ترکیه، تعداد مبتلایان به کرونا در کشور به ۱۰۴۹۱۲ نفر رسیده است و ۲۶۰۰ نفر هم تاکنون جان را از دست دادند.
وزارت بهداشت قطر هم اعلام کرد با ابتلای ۷۶۱ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا، مجموع مبتلایان به ۸ هزار و ۵۲۵ نفر افزایش یافته است.
عراق
۳۱ مورد جدید ابتلا به کرونا و مرگ سه نفر در عراق
به گزارش خبرگزاری آناتولی از بغداد، وزارت بهداشت عراق روز جمعه از ثبت ۳۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و جان باختن سه تن دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس خبر داد.
وزارت بهداشت عراق تاکید کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۳۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است. سه نفر هم در بغداد و استان المثنی بر اثر کرونا جان باختند.
بر اساس آمارهای جدید، موارد ابتلا به ویروس کرونا در عراق به ۱۷۰۸ مورد و شمار قربانیان هم به ۸۶ تن رسیده است. ۱۲۰۴ نفر هم تاکنون بهبود یافتند.
در همین حال، محمد الحلبوسی رئیس پارلمان عراق روز جمعه یک بیمارستان صحرایی را در استان نینوا برای مداوای مبتلایان به ویروس کرونا افتتاح کرد. دفتر روابط عمومی الحلبوسی در بیانیهای اعلام کرد: این بیمارستان ۱۳۰ تختخوابی در منطقه جلیوخان در موصل افتتاح شده است. در این بیانیه آمده است در روزهای آینده بیمارستانهای صحرایی دیگری در استانهای الانبار و النجف افتتاح خواهند شد.
میانگین موارد ابتلا به ویروس کرونا در عراق در روزهای گذشته کاهش یافته و آمار روزانه ابتلا به این ویروس از مرز ۵۰ نفر فراتر نرفته است.
چین
شهرداریهای تهران و پکن نقش مدیریت شهری در مقابله با کرونا را بررسی کردند
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از پکن، نمایندگان شهرداریهای تهران و پکن با هدف ارتقاء عملکرد مدیریت شهری در مبارزه با کووید-۱۹ با استفاده از وبینار (سمینار آنلاین) به تبادل تجربه و اطلاعات پرداختند.
این نشست مجازی که با حضور ۶۰ نفر از ۲۶ شهر خواهر خوانده پکن و نمایندگان سه سازمان بین المللی برگزار شد فرصتی برای تبادل نظر میان شهرهای مختلف جهان از سه قاره آسیا، اروپا و آمریکای لاتین درباره روشهای پیشگیری، کنترل و مبارزه با ویروس کرونا فراهم کرد.
مدیر مرکز بهداشت جهانی پکن، رئیس بیمارستان دیتن پکن (مرکز اصلی درمان مبتلایان پکن) و یکی از مدیران کمیسیون توسعه و اصلاحات دولت محلی پکن در این وبینار با ارائه توضیحاتی به تشریح دستاوردها و نیز چالشهای مقابله با این همهگیری پرداختند و در پایان نشست، به سوالات شرکت کنندگان پاسخ گفتند.
غیر از تهران و پکن، نمایندگان شهرداریهای مسکو، لندن، پاریس، ریودوژانیرو، برازیلیا، تالین، بلگراد، بروکسل، آمستردام، بوداپست، دوبلین، توکیو، سئول، اولان باتور، لاتویا، هلسینکی و جاکارتا، کلن، مادرید و آتن نیز حضور داشتند.
کره جنوبی
تصمیم کره جنوبی به افزایش مشارکت در کمکهای بشردوستانه سازمان ملل
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سئول، وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد در چارچوب تلاشها برای کمک به کشورهای آسیب پذیر در مبارزه با همه گیری جهانی کرونا ویروس جدید، مشارکتهای خود را در کمکهای بشر دوستانه سازمان ملل افزایش خواهد داد.
کانگ کیونگ-وا، وزیر امور خارجه کره جنوبی، در گفتگوی تلفنی با دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا درباره همکاری در زمینه مبارزه با کووید-۱۹، طرح گسترش مشارکتهای سئول را برای وی تشریح کرد.
خدمات هوایی کمک بشردوستانه سازمان ملل که برنامه جهانی غذا آن را مدیریت میکند، خدمات حمل و نقل مسافر و هزینه باربری برای مناطق بحران زده ارائه میکند.
کره جنوبی بین سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در خدمات هوایی کمکهای بشر دوستانه سازمان ملل متحد مشارکت کرده است و قصد دارد برای دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ مبلغ پنج میلیون دلار مشارکت کند.
کانگ در این گفتگو گفت به رغم پیشرفتهای به دست آمده در مبارزه کره جنوبی با همه گیری، کشور هوشیاری خود را حفظ کرده است. وی همچنین از برنامه جهانی غذا در توزیع موثر تلاشهای بشر دوستانه به رغم چالشهایی مانند بسته شدن مرزها که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اعمال شده است، استقبال کرد.
وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد بیزلی نیز با سپاسگزاری از حمایت کره جنوبی در فعالیتهای برنامه جهانی غذا، از جامعه جهانی غذا خواست همکاری برای مبارزه با بحران سلامتی جهانی را افزایش دهد.
به گفته مقامات برنامه جهانی غذا، در صورتی که جهان هر چه سریعتر به مقابله با همه گیری جهانی اقدام نکند، نزدیک به ۲۵۶ میلیون نفر در ۳۶ کشور ممکن است تا پایان سال با بحران غذایی مواجه شوند.
آرژانتین
اعتراض زندانیان زندانی در آرژانتین به عدم آزادی آنها در میانه شیوع کرونا
خبرگزاری رویترز گزارش داد: زندانیان یک زندان در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین پتوهای خود را در اعتراض به وضعیت بهداشتی زندان آتش زدند و روی سقف این زندان، تظاهرات کردند. آنها آزادی برخی از زندانیان برای کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا را خواستار شدند.
به گفته یک شاهد رویترز، در بیرون از زندان دهها نفر بر روی سقف زندان در منطقه ویا دووتو (Villa Devoto) جمع شده بودند در حالی که زنجیر، چماق و نظایر آن را در دست داشتند. آنها بنری را از یک طرف زندان آویخته بودند که روی آن نوشته بود «در زندان نخواهیم مرد.» روی یک بنر دیگر نوشته بود: «کووید ۱۹ در دووتو است. قضات نسل کش، سکوت زبان ما نیست.»
این آشوب اواخر پنج شنبه و زمانی آغاز شد که برخی از زندانیان متوجه شدند برخی افراد در داخل زندان به بیماری کرونا دچار شده اند. آنها خواستار آزادی زندانیانی بودند که ابتلا به کرونا برای آنها مخاطره بیشتری دارد.این زندان حدود ۱۶۸۰ زندانی را در خود جای داده است. یک شاهد رویترز گفت صداهایی شبیه شلیک گلوله شنیده و بالگردهای پلیس را دیده که بر فراز زندان پرواز میکردند.
پاکستان
تمدید طرح فاصله گذاری فیزیکی در پاکستان
دولت پاکستان برای سومین بار طرح فاصله گذاری فیزیکی و اعمال محدودیت رفت و آمدها، با هدف کنترل شیوع کرونا را به مدت دو هفته تمدید کرد.
این تصمیم در نشست ویدیویی امروز نخست وزیر و سر وزیران چهار ایالت پاکستان گرفته شد و بر اساس آن، طرح محدودیت در رفت و آمدها و فاصله گذاری اجتماعی در سرتاسر این کشور تا ۹ مه ۲۰۲۰ تمدید شد.
«اسد عمر» وزیر برنامه ریزی پاکستان با بیان اینکه دولتهای محلی در چگونگی اجرای طرح محدودیتها در ماه مبارک رمضان خود مختارند، گفت: دولت سعی دارد روند غربالگری در کشور را تسریع ببخشد. امیدواریم با همکاری مردم بعد از ماه مبارک رمضان شاهد توقف زنجیره ابتلا به کرونا در پاکستان باشیم.
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان ۱۱ هزار و ۵۶۹ نفر اعلام شده که از این میان ۲۴۲ نفر جان خود را از دست داده و بیش از ۲۵۲۷ نفر بهبود یافته اند.
الجزایر
افزایش شمار جان باختگان بر اثر کرونا در الجزایر به ۴۱۵ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۸ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و افزایش شمار جان باختگان در این کشور به ۴۱۵ نفر خبر داد. همچنین شمار افراد مبتلا به کرونا در الجزایر با ثبت ۱۲۰ مورد جدید به ۳ هزار ۱۲۷ نفر رسید.
مغرب
ممنوعیت تردد شبانه در مغرب در ماه رمضان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رباط، وزارت کشور مغرب با انتشار بیانیهای اعلام کرد این کشور با اجرای مقررات منع تردد شبانه در ماه رمضان که از روز شنبه آغاز میشود، قرنطینه بهداشتی در این کشور با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا را تشدید کرده است.
وزارت کشور مغرب افزود: دولت در راستای تشدید مقررات وضعیت اضطراری بهداشتی در کشور با هدف مقابله با گسترش شیوع ویروس کرونا، تردد شبانه در ماه رمضان را از ساعت ۷ شب تا ۵ صبح ممنوع اعلام کرد.
لبنان
تمدید دو هفتهای حالت "بسیج عمومی" برای مقابله با کرونا در لبنان
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، شورای وزیران لبنان حالت "بسیج عمومی" در این کشور برای مقابله با کرونا را دو هفته دیگر تمدید کرد.
فلسطین اشغالی
افزایش شمار مبتلایان به ۱۵ هزار و ۸۰۳ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۹۲۱ مورد جدید ابتلا به کرونا شمار مبتلایان در "اسرائیل" به ۱۵ هزار و ۸۰۳ نفر رسید.
رومانی
بیش از ۱۰ هزار رومانیایی به کرونا مبتلا شده اند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ بر اساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت رومانی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۰ هزار و ۴۱۷ نفر رسیده است. وزارت بهداشت رومانی اعلام کرد تا به امروز ۵۶۷ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت رومانی، حدود ۲ هزار و ۸۱۷ بیمار نیز بهبود یافته اند.
سوییس
شش هفته تعطیلی در سوییس ۱۷ میلیارد یورو هزینه در برداشت
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ مرکز پژوهشهای اقتصادی دانشگاه زوریخ سوییس اعلام کرد: تعطیلی شش هفتهای در این کشور ۱۷ میلیارد یورو هزینه در برداشته است.
براساس محاسبات اقتصاددانان این مرکز پژوهشی؛ مخارج کل بحران ویروس کرونا فقط در ماههای مارس تا ژوین ۳۲ میلیارد یورو برآورد میشود.
دبیرخانه اقتصاد سوییس هم روز گذشته در تحقیقاتی کاهش تولیدات ناخالص داخلی در سال جاری را ۶,۷ درصد یعنی سی و سه میلیارد فرانک سوییس تخمین زده است. سوییس قرار است از روز دوشنبه به طور آهسته فعالیت کسب و کارها را آزاد کند.
بحرین
افزایش موارد ابتلا به کرونا در بحرین
به گزارش خبرگزاری آناتولی از منامه، وزارت بهداشت بحرین در بیانیهای اعلام کرد با ثبت ۲۸۹ مورد جدید ابتلا به کرونا، آمار مبتلایان به این ویروس در کشور به ۲۳۸۷ تن رسیده است.
وزارت بهداشت بحرین افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا در بحرین، دست کم هشت نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند و ۱۱۱۳ نفر هم بهبود یافتند.
در همین حال، وزارت بهداشت امارات هم روز جمعه اعلام کرد با ثبت مرگ هشت مورد جدید، آمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور به ۶۴ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت امارات افزود: با ثبت ۵۲۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور، شمار مبتلایان به ۹۲۸۱ نفر رسیده است.
چین
سخنگوی وزارت خارجه چین: سازمان جهانی بهداشت، فرمانبردار آمریکا نیست
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا اظهاراتی مطرح و در آن، بر پیوستن کشورهای دیگر به نگرش آمریکا برای اعمال فشار بر سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد.
جِنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پکن به این اظهارنظر رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا پاسخ داد.
وی گفت: آمریکا تصور میکند سازمان جهانی بهداشت باید مطابق دستوراتش عمل کند، زیرا آمریکا بزرگترین تامینکننده مالی این سازمان است. این همان ذهنیت سلطه طلب شناخته شده است. در حال حاضر، حمایت از سازمان جهانی بهداشت، ما را قادر میسازد تا جان شمار بیشتری از انسانها را نجات دهیم و مانع از شیوع بیشتر بیماری همه گیر کووید-۱۹ شویم. اکثر کشورها در این خصوص اتفاق نظر دارند و هر فرد باوجدانی، همین کار را میکند. در چین ضرب المثلی داریم با این مضمون، که آرمان عادلانه با حمایتهای گستردهای مواجه میشود حال آنکه آرمان ناعادلانه، حمایت چندانی نخواهد داشت. امیدواریم، آمریکا در مسیر اشتباه و متفاوت از جامعه بین المللی حرکت نکند.
اسپانیا
به رغم کاهش تعداد قربانیان کرونا در اسپانیا، دولت محتاط است
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: آمارهای روزانه منتشر شده از گسترش ویروس کرونا در اسپانیا امیدوار کننده هستند. آمارها همچنان رو به کاهش هستند. در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۷ نفر بر اثر ابتلا به کووید - ۱۹ جان خود را از دست داده اند. تعداد تلفات در مادرید و کاتالونیا> بیشتر از سایر مناطق این کشور بود.
گزارشگر این شبکه در مادرید گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۷ نفر در اسپانیا جان باخته اند و این پایینترین آمار تلفات در یک ماه گذشته بوده است. آمارهای مربوط به بهبودیافتگان، مثبت هستند. در مجموع، ۹۲ هزار نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافته و از بیمارستانها مرخص شده اند. شادی کادر درمانی را میتوان دید. پرسنل درمانی برای بیماران بهبود یافته کف میزنند. در اصلیترین بیمارستان ویژه درمان مبتلایان به ویروس کرونا در مادرید، دو بخش تعطیل شده اند.
اما به رغم آمارهایی که در جهت مثبتی در حال تغییر هستند، دولت اسپانیا همچنان محتاط است. این کشور از نظر تعداد قربانیان به ازای هر یک میلیون نفر رکورددار است. از طرف دیگر در اسپانیا سختگیرانهترین قوانین قرنطینه در اروپا اعمال میشود. دولت تصمیم گرفته به افراد زیر ۱۴ سال اجازه بدهد که در روز یکشنبه آینده از خانههای شان خارج شوند. در اسپانیا حرفی از پایان قرنطینه در میان نیست. اما احتمال سبکتر شدن مقررات قرنطینه از اواسط ماه مه وجود دارد.
ترکیه
افزایش شمار جان باختگان به ۲۶۰۰ نفر در ترکیه
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۱۰۹ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته شمار جان باختگان این ویروس در ترکیه به ۲۶۰۰ نفر رسید و شمار افراد مبتلا نیز با ثبت ۳۱۲۲ مورد جدید به ۱۰۴ هزار و ۹۱۲ نفر رسید.
جمهوری آذربایجان
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
با ابتلای ۴۴ شهروند دیگر جمهوری آذربایجان به کرونا، تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در این کشور به ۱۵۹۲ نفر و با مرگ یک نفر دیگر تعداد جانباختگان به ۲۱ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، امروز با بهبودی ۶۵ نفر از مبتلایان مجموع بهبودیافتگان هم به ۱۰۱۳ نفر رسید. براساس این گزارش، هم اکنون ۵۵۸ نفرمبتلابه کرونا در این کشور در بیمارستانها بستری هستند که حال ۱۶ نفر از آنها وخیم، ۲۳ نفر نسبتا وخیم و حال بقیه پایدار است. تا به امروز ۱۱۴ هزار و ۴۱۰ تست کرونا در این کشور انجام شده است.
فلسطین
ثبت ۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در کرانه باختری رود اردن
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین روز جمعه از ثبت چهار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کرانه باختری رود اردن خبر داد.
میالکلیه شامگاه جمعه در کنفرانس خبری اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته چهار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در شهرهای الخلیل، بیت لحم و شهر قدس ثبت شده است.
وزیر بهداشت فلسطین افزود: با ثبت چهار مورد جدید، تعداد مبتلایان به این ویروس در کرانه باختری رود اردن تا به امروز (جمعه) به ۴۸۴ مورد رسیده است.
میالکلیه در این کنفرانس خبری تاکید کرد با درمان ۱۱ مورد جدید مبتلایان به کرونا در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن، تعداد افرادی که تاکنون بهبود یافتند به ۱۰۳ نفر رسیده است. در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۰۰ مورد جدید تست کرونا در کرانه باختری رود اردن انجام شده است.
امارات
ثبت ۸ مورد جدید فوت و ۵۲۵ مورد جدید ابتلا در امارات
شبکه تلویزیونی الجزیره از ثبت ۸ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و ۵۲۵ مورد جدید ابتلا به این ویروس در امارات خبر داد.
برزیل
تصاویر دفن دسته جمعی قربانیان کرونا در برزیل
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تصاویر پهپادی نشان میدهد که خاکسپاری قربانیان ویروس کرونا در شهر مانائوس واقع در ایالت آمازون در برزیل که در کنار جنگلهای بارانی آمازون قرار دارد، در گور جمعی و با حضور بستگان آنها انجام شده است.
مصر
ثبت ۷ مورد جدید فوت و ۲۰۱ مورد جدید ابتلا در مصر
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی از ثبت ۷ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و ۲۰۱ مورد جدید ابتلا به این ویروس در مصر خبر داد.
کانادا
افزایش شمار مبتلایان به ۴۲ هزار و ۷۵۰ نفر در کانادا
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، با ثبت ۲۰۲۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در کانادا شمار مبتلایان در این کشور به ۴۲ هزار و ۷۵۰ نفر افزایش یافت.
سوییس
وزارت بهداشت سوییس: حداکثر ۱۰ درصد مردم سوییس به کرونا مبتلا شدند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، مدیر بخش بیماریهای عفونی وزارت بهداشت سوییس گفت: حداکثر ۱۰ درصد از مردم سوییس به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
دانیل کخ عصر امروز در نشست مطبوعاتی با درخواست از مردم این کشور برای ادامه رعایت موازین بهداشتی، افزود: امار مبتلایان جدید به ویروس کرونا در سوییس رو به کاهش است.
وی گفت: ما نمیخواهیم دوباره آمار مبتلایان افزایش پیدا کند و این به رفتار مردم سوییس بستگی دارد و اگر علاقهمند به کاهش آمار مبتلایان هستید، جشن و کباب درست کردن در پارک را کنار بگذارید.
دانیل کخ افزود: در صورتی که آمار را پایین نگاه داریم این امکان وجود دارد که در تابستان به شکلی از زندگی معمولی خود بازگردیم.
به گفته وی، کودکان به ندرت به ویروس کرونا مبتلا میشوند و به ندرت هم میتوانند آن را به دیگران انتقال دهند.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۲۰۰ بیمار مبتلا در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها به دستگاههای تنفسی متصل هستند؛ و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند و امروز جمعه هم ۴۱ نفر هم فوت کردند.
افزایش قربانیان کرونا و تمدید محدودیتها در فنلاند
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، موسسه ملی بهداشت و رفاه اجتماعی فنلاند اعلام کرد با اضافه شدن ۱۱۱ نفر بیمار طی بیست و چهار ساعت گذشته تاکنون، ۴۳۹۵ نفر در این جمهوری به کرونا مبتلا شده اند.
همچنین، در شبانه روز گذشته ۲۳ نفر بر اثر کرونا جان باخته اند. ویروس کرونا در این کشور پنج و نیم میلیونی، در مجموع جان ۱۷۲ نفر را گرفته است.
سانا مارین نخست وزیر فنلاند گفته است برای کند شدن گسترش ویروس کوید ۱۹-، بعضی محدودیتها از جمله ممنوعیت اجتماعات بیش از ۵۰۰ نفر در این جمهوری، به مدت سه ماه یعنی تا دهم مرداد تمدید میشود. مارین همچنین افزود: بعضی محدودیتها از هفته آینده به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد.
نیجریه
کرونا روزانه ۳۵ میلیون دلار به اقتصاد نفتی نیجریه ضربه میزند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، سقوط شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی به اقتصاد کشور آفریقایی نیجریه بسیار ضربه وارد کرده است. نیجریه به شدت به درآمدهای نفتی وابسته است. براساس اعلام صندوق بین المللی پول، نود درصد ارز این کشور از فروش نفت تامین میشود. فروش نفت، شصت درصد درامدهای دولت نیجریه را نیز تامین میکند. درواقع، ۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور آفریقایی از فروش نفت است. درواقع، شیوع بیماری کووید-۱۹ به اقتصاد نیجریه به شدت ضربه زده است.
این درحالی است که شمار موارد فوتی و شمار مبتلایان به این بیماری در نیجریه در حال افزایش است. هرروز نیجریه به علت شیوع بیماری کووید-۱۹، سی و پنج میلیون دلار از محل حذف درامدهای نفتی اش متضرر میشود. درحالی اقتصاد نیجریه به علت بحران نفت و کرونا دچار این مشکلات شده است که چند ماه پیش، تصور میشد سال دو هزار و بیست سالی بسیار خوب و توام با شکوفایی اقتصادی برای نیجریه باشد.
در حال حاضر، نهصد و هشت نفر مبتلا در نیجریه شناسایی شده اند. سی و یک نفر نیز به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در نیجریه جان باخته اند. محدودیتهای شدیدی در نیجریه نیز اعمال شده است. باتوجه به اولویت دادن مسئله سلامت به اقتصاد، طبیعی است که اقتصاد نیجریه نیز به شدت ضربه بخورد.
اتریش
صدراعظم اتریش: ممنوعیت سفر به دیگر کشورها گام به گام اجرا میشود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، صدراعظم اتریش به مردم کشورش توصیه کرد تعطیلات تابستان امسال را در اتریش بگذرانند. سباستین کورتس پس از یک کنفرانس ویدیویی با همتایان خود از شش کشور از و جمله جمهوری چک و یونان که در مبارزه با ویروس کرونا موفق بوده اند گفت: گشایش مرزها، هفتهها طول خواهد کشید و برای مهار ویروس کرونا، آزادی سفر اتریشیها به دیگر کشورها، گام به گام انجام میشود.
وی افزود: تعطیلات تابستانی خود را در اتریش خواهم گذراند و به دیگران هم توصیه میکنم، همین کار را انجام دهند.
صدراعظم اتریش با اشاره به اینکه آزادی سفر در ابتدا به کشورهای همسایه خواهد خواهد بود؛ افزود: گشایش مرزهای اتریش با کشورهایی خواهد بود که از پایینترین امار مبتبلایان به ویروس کرونا مانند اتریش برخوردار هستند.
کورتس اضافه کرد: آزادی سفر به کشورهایی که آمار مبتلایانشان بسیار بالاست، دیوانگی است، چرا که دوباره بیماری را از خارج وارد کشور میکند.