مایکل مور در گفتگو با ام اس ان بی سی
انتقاد شدید از عملکرد آمریکا در مواجهه با کرونا
مستندساز معروف آمریکایی و برنده جایزه اسکار گفت شیوع کرونا به افرادی که در مناطق مختلف آمریکا زندگی می کنند، به شدت لطمه زده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی، مستند ساز معروف آمریکایی از عملکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در بحران شیوع کرونا انتقاد کرد.
این شبکه در ابتدای مصاحبه اعلام کرد: معترضان در شهر ریچموند مرکز ایالت ویرجینیای آمریکا تظاهرات برگزار کردند و از «رالف نورتهم» (Ralph Northam) فرماندار دمکرات این ایالت - که اتفاقا پزشک هم هست - خواستند تا فعالیتها در این ایالت را از سربگیرد. ویرجینیا یکی از ایالتهایی است که رئیس جمهور آمریکا با انتشار توئیتی تاکید کرده بود که باید این ایالت آزادسازی شود (منظور اینکه از کنترل دمکراتها خارج شود). همچنین نظرسنجی جدید خبرگزاری آسوشیتد پرس نشان میدهد حدود ۶۱ درصد آمریکاییها احساس میکنند گامهای برداشته شده دولت برای جلوگیری از گسترش عفونت گامهایی درست است.
ام اس ان بی سی در ادامه با مایکل مور مستند ساز آمریکایی گفتگو کرد.
مجری ام اس ان بی سی گفت: استیون مور -که هیچ ارتباطی هم به شما ندارد و یک اقتصاد دان است- این تظاهرات را با ماجرای رزا پارکس (زنی که در جنبش مدنی آمریکا نقش آفرینی زیادی کرد) مقایسه کرد. به نظر من مقایسه با رزا پارکس و دکتر مارتین لوترکینگ باید متوقف شود. نظر شما درباره این جنبش چیست؟ همه دوست دارند که فعالیتها از سرگرفته شود تا بتوانند مجددا سر کارهای خود بروند.
مایکل مور مستند ساز آمریکایی و برنده جایزه اسکار گفت: بله همه دوست دارند که به برخی از کارهایی که در گذشته انجام میدادیم بازگردیم. آنچه که به عنوان تظاهرات میبینید واقعا اینگونه نیست. این افراد اساسا طرفداران ترامپ و از حامیان او هستند. حامیان ترامپ از این معترضان حمایت مالی میکنند. شما در خبر شبانگاهی خود گفته بودید که حامیان این معترضان، جزو افراد ثروتمند در ویسکانسین هستند.
مایکل مور افزود: وقتی ترامپ درباره آزاد سازی میشیگان توئیت کرده بود من هم گفتم بله همین طور است ما هم داریم برای آزادسازی برنامه ریزی میکنیم. ما در نظر داریم سوم نوامبر امسال (روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) همین کار را بکنیم (ترامپ را کنار بزنیم). پیشنهاد خوبی است. ما جزو ایالتهایی هستیم که به ترامپ رای داد. بسیاری از ما به این فکر میکنیم که چنین اتفاقی مجددا رخ ندهد.
مجری گفت: اجازه دهید درباره میشیگان صحبت کنیم آن هم وقتی که یک بیماری همه گیر جهانی در این ایالت شیوع مییابد درحالی که وضعیت اقتصادی سختی در ایالت میشیگان حاکم است.
مایکل مور در پاسخ گفت: ضرورتی به بیان نیست که که اوضاع میشیگان اصلا خوب نیست. وضعیت در شهر دیترویت خوب نیست. وضع در آن مناطقی که آفریقایی تبارها ساکنان اکثریت هستند خوب نیست. شیوع کرونا به افرادی که در این مناطق زندگی میکنند به شدت لطمه زده است. در بخشهای مختلف ایالت میشیگان نابرابری درآمدی و تبعیض نژادی وجود دارد. ایالت میشیگان دههها است که وضعیت دشواری دارد. من درک میکنم که چرا مردم برخی حرفها را باور نمیکنند؟ علت این است که آنها مدت زمانی طولانی است که چنین حرفهایی میشنوند، اما با این وجود واقعا مایوس کننده است که ببینیم میشیگان در صدر ایالتهای مبتلا قرار دارد. میشیگان بیش از ایالت کالیفرنیا مبتلا دارد و در رتبه سوم قرار گرفت. تعداد فوتیهای آن زیاد است. اکنون کالیفرنیا، میشیگان، ایلی نوی و پنسیلوانیا به یکدیگر نزدیک شدند. این آمار و ارقام فقط عدد و رقم نیستند بلکه انسانهایی هستند که نباید جان خود را از دست میدادند. شما و دیگران خوب اطلاع رسانی کردید و گفتید که چگونه میشد از این بیماری پیشگیری کرد؟ ویروس وجود دارد و ما همیشه ویروس داریم و باید با آنها بجنگیم، ولی ما زود اقدام نکردیم. اگر ما زودتر اقدام میکردیم و اگر رئیس جمهور شیوع کرونا را «فریب» نمیخواند و اگر با واقعیتِ کرونا مبارزه نمیکرد (در این صورت وضعیت فرق میکرد). وی حتی امروز هم بالاترین مقام مسئول تولید واکسنها را در آمریکا کنار زد. (اشاره به برکناری ریک برایت رئیس مرکز تحقیق و توسعه پیشرفته بیوپزشکی آمریکا).