این بیماری با علائم ریوی و تنفسی سیستم ایمنی را ضعیف می کند از این رو برای بازیابی قوای جسمی نیازمند رعایت اصول غذایی خاص در بهبود یافتگان هستیم، همچنین با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان رعایت اصول غذایی ویژه برای همه از جمله مبتلایان به کرونا ضروری است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افرادی که به این بیماری مبتلا نشده اند و قصد روزه داری دارند دغدغه هایی از جمله ضعیف شدن سیستم ایمنی بدنشان دارند، افرادی هم که از بیماری کرونا بهبود پیدا کردند نگران هستند به علت ضعف و کم شدن قوای جسمی مشکلی دوباره برای آن ها بروز کند به همین دلیل به میان مردم رفتیم تا از نگرانی های آنها بیشتر جویا شویم.
میدان هفت تیر، مقصد ما برای گفتگو با هموطنان در خصوص روزه داری در روزهای کرونایی بود.
هموطنی آقا که بنا به گفته خودش کارمند بود گفت: ما طبق روال هر ساله و با عنایت خداوند روزه می گیریم و در خصوص این بیماری نگرانی خاصی نداریم.
چون من و خانواده ام به طور کامل اصول بهداشتی را رعایت می کنیم و برای تغذیه در افطار و سحر هم برنامه ریزی کرده ایم، از برنامه های تلویزیون و کارشناسان تغذیه هم راهنمایی های خوبی گرفته ایم.
خانمی که ماسک بر صورت داشت و بنا به گفته خودش یک ماهی درگیر بیماری کرونا بوده نیز در گفتگو با ما گفت: من به تازگی از بیماری کرونا بهبود پیدا کردم و هنوز مراحل درمان را طی می کنم، به علت ضعف حاصله از این بیماری و مشکلات ثانویه تنفسی پزشک اجازه روزه داری به من نداده است و بسیار ناراحتم، امیدوارم با بازیافتن سلامتی خود بتوانم به زودی روزه بگیرم.
فرد دیگری درباره برنامه ریزی غذایی برای روزه داری در ماه رمضان گفت: من و همسرم طبق روال هر ساله در ماه رمضان روزه می گیریم و اگر مشکلی برای سلامتی ما پیش بیاید و گرفتار کرونا شویم در این خصوص با پزشکان مشورت خواهیم کرد.
برای کسب اطلاعات دقیق و علمی برای دستورالعمل روزه داری در روزهای کرونایی سری به انستیتو تغذیه دانشگاه شهید بهشتی زدیم و از پزشکان این مرکز در خصوص نحوه بهره مندی از تغذیه سالم در این روزها پرس و جو کردیم.
دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما گفت: امسال هم اصول تغذیه در ماه رمضان هم چون سال های قبل است و هموطنان باید توجه داشته باشند که در وعده های افطار و سحر از همه گروه های اصلی غذایی شامل غلات، پروتئین ها، سبزی ها، لبنیات و چربی ها به صورت متعادل استفاده کنند.
وی افزود: وعده افطار با یک نوشیدنی گرم چون آب ولرم یا چای کم رنگ و خرما آغاز شود، سوپ یا آش رقیق میل شود و در فاصله افطار تا سحر نیز یک وعده شام سبک به همراه یک تا دو واحد میوه خورده شود، وعده سحری نیز وعده ای کامل باشد که مشابه وعده ناهار برای افراد است با این تفاوت که از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده و ترش پرهیز شود تا در طول روز مشکلی برای فرد روزه دار ایجاد نکند.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد شرایط کرونایی کشور و تقارن با ماه رمضان این گونه پاسخ داد: رعایت دستورالعمل های بهداشتی و داشتن تغذیه متعادل برای همه توصیه می شود و نیاز به تغذیه از ماده ای خاص نیست و آنچه در فضای مجازی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی گفته می شود چندان واقعیت ندارد.
*از دست دادن بیش از 5 درصد از وزن بدن نگران کننده است.
آقای دکتر نیستانی در ادامه به افرادی که بیش از 5 درصد وزن بدنشان را براثر بیماری کرونا از دست داده اند توصیه کرد: این افراد باید از روزه داری در ماه رمضان امسال خودداری یا تحت نظارت پزشک تغذیه و با احتیاط خاص روزه داری کنند.
گفتنی است به علت تأثیر ویتامین ها و املاح در بالا بردن ایمنی بدن در برابر بیماری ها استفاده بیشتر از این گروه مواد غذایی در ماه رمضان به علت تأمین آب بدن ضرورت بیشتری دارد.
خانم منیره دادخواه کارشناس ارشد تغذیه در ادامه توضیح داد: افراد روزه دار سعی کنند در فاصله افطار تا سحر 8 لیوان آب و مایعات بنوشند و استفاده از سبزی ها در وعده سحری کمک می کند تا در طول روز روزه داران کمتر تشنه شوند زیرا فیبر موجود در این مواد در طول روز آب موجود در بافت خود را آزاد کرده و فرد احساس تشنگی کمتری خواهد داشت.
خانم دادخواه ادامه داد: جایگزینی گوشت سفید به جای گوشت قرمز نیز می تواند به داشتن تغذیه سالم در ایام ماه مبارک رمضان کمک کند.
امیدواریم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و توجه به اصول تغذیه مناسب در ایام ماه مبارک رمضان ضمن خانه تکانی دل بتوانیم سلامتی بیشتری نیز بدست آوردیم.