اخبار مربوط به کووید ۱۹
وضعیت شیوع کرونا در دیگر کشورها
روسیه از آمریکا به علت ادامه فعالیت های آزمایشگاههای بیولوژیک این کشور، به شدت انتقاد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف و همچنین واکنش سازمان های جهانی به شیوع این ویروس، به شرح زیر است:
برزیل
پلاتوی خبرنگار صدا و سیما از سائوپائولو: ۴۳ هزار مبتلا به کرونا در برزیل
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو؛ تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در برزیل به بیش از ۴۳ هزار نفر رسیده است. وزارت بهداشت این کشور اعلام کرده طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۶ نفر در برزیل بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب، تعداد قربانیان کرونا به ۲۷۶۱ نفر رسیده است. طی ده روز گذشته، شمار قربانیان در برزیل دو برابر شده است.
همچنین از وقتی که بولسونارو رئیس جمهور برزیل، مخالفت خود را نسبت قرنطینه اعلام کرد که حتی منجر به برکنار کردن وزیر بهداشت برزیل شد، رعایت قوانین قرنطینه توسط مردم کمی کاهش یافته و رفت و آمدها در شهرها بیشتر شده، اما کسب و کارها همچنان مجاز به فعالیت نیستند.
امارات
فعالیت خدمات حمل و نقل شهری ابوظبی از شنبه ازسرگیری میشود
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات اداره شهرداریها و حمل و نقل ابوظبی در امارات، از بازگشایی خدمات اتوبوس شهری در ساعت ۶ بامداد شنبه خبر دادند.
افزایش شمار قربانیان کرونا در جهان به بیش از ۱۸۰ هزار نفر
به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع رسمی اعلام کردند از زمان شیوع ویروس کرونا در دسامبر گذشته در چین تاکنون بیش از ۱۸۰ هزار نفر از جمعیت جهان بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند که از این شمار، حدود دو سوم مربوط به اروپا میشود.
سازمان بهداشت جهانی از ثبات همه گیری کرونا در کشورهای غربی خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ تدروس ادهانوم گبریسیوس مدیرکل سازمان بهداشت جهانی امروز در ژنو گفت: ما شاهد ثبات و روند رو به پایین همه گیری در کشورهای اروپای غربی هستیم.
وی هشدار داد: در صورت لغو تدابیری مانند محدودیتهای خروج از خانه که موجب کند شدن گسترش ویروس کرونا شده است، باید احتیاط کرد.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، وضعیت در اروپای شرقی، آفریقا، جنوب آمریکا و آمریکای مرکزی را نگران کننده دانست و گفت بسیاری از کشورها همچنان در ابتدای همه گیری قرار دارند.
لبنان
دبیرکل حزب الله: لبنان در مبارزه با کرونا موفق بود
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی که در استقبال از ماه مبارک رمضان ایراد کرد، گفت: «رویارویی با کرونا نبردی واجب و از سر وظیفه است و نمیتوان آن را اختیاری دانست و گفت من به توصیهها عمل نمیکنم و دیگران را هم بدان توصیه نمیکنم. باید بدانیم پایبندی به تدابیر اندیشیده شده واجب است تا خود، خانواده و دیگران را با خطر مواجه نکنید، این تدابیر تنها توصیه بهداشتی نیست بلکه بی توجهی به آن میتواند سبب مرگ بسیاری از افراد شود. به عنوان مثال به اوضاع لبنان اشاره میکنیم، تدابیر دولت و پیگیریهای جدی این تدابیر و پایبندی قابل توجه طیفهای مختلف مردم به تدابیر اعلام شده، موجب شد تا امروز شرایط ما در قیاس با بسیاری از کشورهای جهان بهتر باشد.
وقتی به فهرست کرونایی مراجعه میکنیم لبنان در ته فهرست جای دارد و این اتفاق بسیار خوبی است و دلیل این اتفاق، پایبندی بسیاری از مردم به توصیه هاست، البته با گذشت زمان ممکن است برخی کمی بی توجه شوند، اما باید متذکر شویم که همچنان باید به توصیهها پایبند بود، چون خطر همچنان پابرجاست.
شرایط امروز برخی کشورها گواه خوبی است، برخی کشورها محدودیتهای اعمال شده را کاهش دادند، اما آمار رو به کاهش مبتلایان و مرگ و میردر آن کشورها بار دیگر روند صعودی گرفت. در لبنان تدابیری که اندیشیده شد موفقیتهای بزرگی در پی داشت و دلیل این موفقیت هم پایبندی به توصیهها بود. همه میدانیم پایبندی به توصیهها و تدابیر، نتیجه صبر است. در خانه ماندن و بیرون نیامدن، تحمل مشکلات معیشتی به ویژه برای آنانی که در خورد و خوراک نیازمندند دشوار است، اما با صبر است که میتوان بر کرونا پیروز شد، با صبر میتوان بر دشمن اسرائیلی پیروز شد، با صبر میتوان بر مشکلات داخلی فائق آمد.»
مصر
افزایش مبتلایان کرونا در مصر به ۳۶۵۹ نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، با ثبت ۱۶۹ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در مصر تعداد مبتلایان به این ویروس به ۳۶۵۹ نفر افزایش یافت.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت مصر، در بیست و چهار ساعت گذشته ۱۲ نفر فوت کردند و تعداد فوتیها به ۲۷۶ نفر رسید. امروز همچنین ۶۵ نفر از جمله دو خارجی بهبود یافتند و از بیمارستان مرخص شدند، تا شمار بهبود یافتگان به ۹۳۵ نفر برسد.
هشدار سازمان بهداشت جهانی در خصوص همه گیری طولانی مدت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در باره ادامه همه گیری ویروس کرونا برای زمان طولانی هشدار داد. تدروس ادهانوم گبریسیوس با بیان اینکه اکثر کشورها هنوز در مراحل اولیه مقابله با همه گیری ویروس کرونا هستند، افزود بیشتر مردم روی کره زمین مستعد ابتلا به کووید ۱۹ هستند.
وی در کنفرانس مطبوعاتی خود هشدار داد: اشتباه نکنید، هنوز زمان طولانی در پیش داریم و این ویروس برای زمان طولانی با ما خواهد بود.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی تصریح کرد این سازمان جهت آمادگی کشورها برای برنامه ریزی جهت مقابله با ویروس کرونا تلاش کرد در باره شیوع کووید ۱۹ در "زمانی مناسب" وضع فوق العاده اعلام کند.
وی با توجه با اقدامات انجام شده در گذشته تاکید کرد سازمان جهانی بهداشت در سی ام ژانویه، زمانی که هنوز جهان فرصت کافی برای مقابله داشت، در زمان درست، وضع فوق العاده اعلام کرد.
ترکیه
افزایش مبتلایان به کرونا در ترکیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ وزیر بهداشت ترکیه با تشریح آخرین وضعیت کرونا امروز ۳۰۸۳ نفر مبتلای جدید و ۱۱۷ مورد فوتی ثبت شده است.
فخرالدین کوجا، تعداد کل مبتلایان در ترکیه را ۹۸۶۷۴ نفر و تعداد کل جانباختگان را ۲۳۷۶ نفر اعلام کرد. به گفته وی، تاکنون ۱۶۴۷۷ بهبود یافته اند.
روز ملی ترکیه در سکوت کرونایی
ترکیه
وزارت بهداشت ترکیه از تولید پنج هزار دستگاه تنفس مصنوعی خبر داد
خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در ترکیه در گزارشی از داخل یک مرکز درمانی گفت، مقامات این بیمارستان خبر داده اند به زودی دستگاه تنفس مصنوعی ساخت داخل تحویل این مرکز میشود.
وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد، دستگاه تنفس مصنوعی را در داخل توسعه داده ایم و تا پایان ماه مه، پنج هزار عدد از این دستگاه را میان مراکز درمانی کشور توزیع خواهیم کرد.
بر اساس اظهارات وزیر بهداشت ترکیه و با توجه به افزایش قابل توجه آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به نظر میرسد، زمان اوج این بیماری در ترکیه نزدیک شده است و منابع وابسته به وزارت بهداشت ترکیه، حتی زمان احتمالی آن را همین هفته اعلام کردند.
آفریقای جنوبی
استقرار ۷۳ هزار نظامی دیگر در آفریقای جنوبی
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، وزیر دفاع آفریقای جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد سیریل رامافوسا رئیس جمهور این کشور در نظر دارد برای پایبندی هر چه بیشتر مردم به مقررات قرنطینه با هدف مبارزه با انتشار کرونا، ۷۳ هزار نظامی دیگر در کشور مستقر کند.
این در حالی است که از ۲۷ مارس، جمعیت ۵۷ میلیونی آفریقای جنوبی مشمول تدابیر قرنطینه بسیار سختی شدند. پلیس و ارتش آفریقای جنوبی تلاش میکنند تا مردم به مقررات قرنطینه کاملا پایبند باشند.
هند
پاکستان
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان از ۱۰ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت رسمی وزارت بهداشت پاکستان، امروز بیش از ۳۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور گزارش شده که موجب افزایش تعداد بیماران کرونایی پاکستان به ۱۰ هزار و ۷۶ مورد شود.
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: طی ۱۲ ساعت گذشته ۳ نفر دیگر از شهروندان این کشور براثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند و به این ترتیب تعداد قربانیان این ویروس به ۲۱۲ نفر رسید.
به گفته منابع خبری، تعداد کل موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایالتهای پنجاب و سند پاکستان به ترتیب ۴۳۲۸ و ۳۳۷۳ نفر است، در حالیکه شمار بیماران کرونایی در پایتخت پاکستان نیز به مرز ۲۰۰ نفر نزدیک شد. کارشناسان پاکستانی معتقد هستند سیر صعودی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ماه مبارک رمضان همچنان ادامه خواهد یافت و با گذشت زمان، هر روز به تعداد جانباختگان ناشی از این بیماری نیز اضافه خواهد شد.
این در حالی است که بسیاری از متخصصان پزشکی و سیاستمداران پاکستانی از تصمیم دولت این کشور مبنی بر مجاز کردن فعالیت مساجد و دیگر امکان مذهبی در ماه مبارک رمضان انتقاد کرده و آن را نگران کننده و مانع بزرگی در برابر مهار کرونا توصیف میکنند.
گفتنی است، مقامات دولتی پاکستان از جمله "عمران خان" نخست وزیر و "دکتر ظفر میرزا" وزیر بهداشت این کشور در جدیدترین بیانات خود اذعان کرده اند: چارهای جز رعایت فاصله اجتماعی، افزایش اعمال محدودیتهای شهری و رعایت تدابیر حفاظتی لازم برای کنترل شیوع بیماری کرونا در پاکستان وجود ندارد.
آمریکای لاتین
کرونا میتواند ۲۹ میلیون نفر را در آمریکای لاتین به فقر بکشاند
روزنامه اسپانیایی ال پائیس، چاپ مادرید در تارنمای خود نوشت: ویروس کرونا بدن آمریکای لاتین را لاغرتر و بدون ویتامینتر از آنچه که قبلا بود رها خواهد کرد. بر اساس گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سِپال) در خصوص تاثیر عالم گیری کووید-۱۹ و تاثیرات آن، این کمیسیون، روز سه شنبه اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی این منطقه به میزان ۵ ممیز ۳ دهم درصد سال ۲۰۲۰ سقوط خواهد کرد؛ به گونهای که این میزان سقوط سبب میشود بدترین بحران تاریخ منطقه رقم خورد. این ترمز اقتصادی همچنین با افزایش ۴ ممیز ۴ درصدی میزان فقر و ۲ ممیز ۵ درصدی میزان قحطی منطقه یاد شده را تهدید میکند.
در مجموع، اینطور برداشت شده است که چاله فقر بروز کرده در این منطقه، چیزی حدود ۲۹ میلیون نفر را به سمت خود خواهد کشید. برای یافتن یک شوکه قرینه باید به «رکود بزرگ» دهه ۱۹۳۰ یا حتی اوایل دهه ۱۹۱۰ نگاه کرد. بر اساس گزارش سِپال که از زیر مجموعههای سازمان ملل نیز به شمار میرود، نرخ بیکاری از ۸ ممیز یک درصد به ۱۱ ممیز ۵ درصد خواهد رسید که این نشان دهنده افزایش تقریبا ۱۲ میلیون بیکار است. این وضعیت، فقر در منطقه آمریکای لاتین را که در سالهای اخیر بدتر نیز شده بود، تشدید خواهد کرد. در سال ۲۰۱۹، ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار فقیر بیشتر نسبت به سال ۲۰۱۸ وجود داشت.
با این حال، این جهش در سال ۲۰۲۰ خود را نشان خواهد داد. ۱۸۶ میلیون فقیر سال ۲۰۱۹، امسال به ۲۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید و این رقم برای کسانی که در فقر شدید زندگی میکنند از ۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به ۸۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر میرسد. این انقباض اقتصادی به میزان ۵ ممیز ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی، ضربه مهمی بر منطقهای محسوب میشود که در دوره پنج ساله اخیر، کمترین میزان رشد اقتصادی را در مقایسه با نیم قرن گذشته تجربه کرده است.
آلیسیا بارسِنا، دبیر اجرایی سِپال در کنفرانس مطبوعاتی که در سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، اذعان داشت: «از سال ۲۰۱۴ منطقه به طور متوسط ۴ دهم درصد رشد داشته است و آغاز این بحران، وضعیت بسیار شکنندهای را برای ما ایجاد خواهد کرد».
روسیه
گزارش خبرنگار صدا و سیما: سن پترزبورگ در آستانه اوج شیوع کرونا
اظهارات:
مصاحبه شونده اول: الکساندر بگلوف فرماندار شهر سن پترزبورگ
مصاحبه شونده دوم: پرفسورالکساندر آوریانف، جراح و فوق تخصص امراض تنفسی
شهر سن پترزبورگ دومین شهر بزرگ روسیه در آستانه اوج شیوع کرونایی خود قرار گرفته است. متخصصین ایمونولوژیست روسی پیش بینی کرده اند که تا آخر هفته آینده شهر هفت میلیونی سن پترزبورگ به اوج بحران کرونایی خود می رسد. فرماندار سن پترزبورگ همچنان شهروندان را به رعایت نکات ایمنی و حفظ فاصله اجتماعی و در خانه ماندن ترغیب می کند.
هم اکنون حدود دو هزار بیمار مبتلا به ویروس کووید نوزده در این شهر به ثبت رسیده اند. آنطور که به نظر می رسد، مسئولان محلی سیاست کند کردن شیوع بیماری در سن پترزبورگ را پیش رو گرفته اند. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت فدراسیون روسیه، روزانه بین هفت تا ده هزار تست تشخیص کرونا در این شهر انجام می شود.
هشدار رئیس برنامه جهانی غذا درباره احتمال قحطیهای بی سابقه در جهان
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع بیماری کووید-۱۹ بی تردید مشکلی جدی در زمینه سلامت و درمان است. اما باید توجه داشت که همین بیماری برای شماری از مردم جهان، بحث مرگ و زندگی است، زیرا بقای آنها را تهدید میکند. سازمان برنامه جهانی غذا درباره بروز قطحی گسترده ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ هشدار داده است. به گفته دیوید بیزلی رئیس برنامه جهانی غذا، ممکن است قحطیهایی بی سابقه در جهان بروز کند. این هشدار بسیار تکان دهنده است. او روز گذشته به صورت مجازی برای اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد و از این کشورها خواست در این زمینه سریع اقدام کنند.
وی تاکید کرد: با شیوع بیماری کووید-۱۹، ما نه تنها با یک بیماری همه گیر جهانی مواجه هستیم بلکه با یک فاجعه انسانی جهانی نیز مواجهیم. میلیونها غیرنظامی که در مناطق جنگی زندگی میکنند با سوء تغذیه شدید مواجه هستند. زنان و کودکان به علت گرسنگی به سمت مرگ میروند. شبح قحطی بسیار جدی و بسیار خطرناک است.
براساس برنامه جهانی غذا، تا سال دو هزار و نوزده، هشتصد میلیون نفر در جهان به اندازه کافی غذا برای خوردن ندارند یعنی از هر نه نفر در جهان یک نفر با مشکل تغذیه ناکافی مواجه است. برنامه جهانی غذا به حدود یکصد میلیون نفر در جهان غذا میدهد. اما هشدار داده شده است که اگر کمکها به این سازمان به موقع نرسد، ممکن است در سه ماه آینده، روزانه سیصد هزار نفر به علت گرسنگی در جهان جانشان را از دست بدهند. حمله ملخها به مزارع چندین کشور جهان مشکلی بر مشکلات قبلی در این زمینه افزوده است و مشکل را بسیار پیچیدهتر کرده است.
پاکستان
تاکید رئیس مجلس ملی پاکستان بر لغو تحریمهای ظالمانه علیه ایران
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، رئیس مجلس ملی پاکستان با ملت و دولت ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا ابراز همدردی و اعلام همبستگی کرد.
«اسد قیصر» در واکنش به نامه سفیر کشورمان در پاکستان، اعلام کرد: در این ایام چالش برانگیز ناشی از شیوع بیماری همه گیر کرونا، ما حمایت و همبستگی صمیمانه خود را با شما و مردم جمهوری اسلامی ایران اعلام میداریم و نسبت به از دست رفتن جانهای انسانی در ایران و پیامدهای ویروس کرونا بر زندگی مردم غمگین هستیم.
رئیس مجلس پاکستان گفت: اسلام آباد کاملاً از تاثیر تحریمهای آمریکا علیه کشور برادر جمهوری اسلامی ایران در برخورد با کرونا به عنوان چالش جهانی بهداشت، آگاه است و به همین دلیل، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان با صدای رسا پیامدهای تحریمهای ضدایرانی را برجسته کرد و از آمریکا خواست تا نسبت به لغو این تحریمها اقدام کند.
«اسد قیصر» افزود: اخیراً نامهای برای «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ارسال کرده و طی آن بر لزوم لغو تحریمهای ایران را تصریح کرده ام.
وی خطاب به سفیر ایران در اسلام آباد، اظهار داشت: اکنون نیز تاکید میکنیم که ما به این تلاشها ادامه خواهیم داد.
رئیس مجلس ملی پاکستان از سفیر جمهوری اسلامی ایران درخواست کرد تا احترام و ارادت خود را به دولت و ملت کشورمان از جمله علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی منتقل کند.
«سید محمدعلی حسینی» سفیر کشورمان در پاکستان نامهای به رئیس مجلس ملی پاکستان نوشته بود که در آن ضمن اشاره به تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با ویروس کووید ۱۹، تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه ملت ایران تقبیح شده، جنایت علیه بشریت خوانده شده و از جامعه بین الملل و مقامات پاکستانی خواسته شده تا در جهت رفع آن جدا بکوشند.
سوئیس
خسارت کرونا به اقتصاد سوئیس؛ هر هفته پنج میلیارد فرانک
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزیر دارایی سوییس گفت خسارت اقتصادی ناشی از تعطیلی کسب و کارها در کشور، حدود پنج میلیارد فرانک سوییس برای هر هفته تخمین زده میشود.
اولی مایررر وزیر دارایی سوییس، امروز در نشست خبری اعلام کرد که این روند رو به افزایش است، چرا که هزینهها با افزایش مدت زمان افزایش پیدا میکنند.
آلن برست وزیر بهداشت سوییس نیز در این نشست مطبوعاتی مشترک گفت در بیست و نه آوریل (هفت روز دیگر) درباره فعالیت دوباره رستورانها و قهوه خانه ها در کشور تصمیم گرفته خواهد شد. وی تاکید کرد که باید این گشایش گام به گام باشد و باید مراقب روند اپیدمی کرونا در کشور باشیم.
دانیل کخ مدیر بخش بیماریهای عفونی وزارت بهداشت سوییس نیز در این نشست مطبوعاتی گفت براساس تحقیقات انجام شده، کودکان نمیتوانند ویروس کرونا را به دیگران منتقل کنند و برای همین، میتوان مدارس کشور را باز کرد.
پلاتوی خبرنگار صدا و سیما از نیویورک: سازمان ملل با کرونا چه میکند؟
اتریش
محدویتهای تازه برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی در اتریش
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ زیر راه و ترابری اتریش اعلام کرد؛ مسافرانی که سالم هستند میتوانند از وسایل نقلیه عمومی در کشور استفاده کنند.
لیونره گوسلر وزیر راه و ترابری اتریش امروز چهارشنبه چارچوب جدیدی برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی در سراسر کشور به دلیل بحران ویروس کرونا ارایه کرد. براساس این طرح؛ مسافرانی که احساس میکنند سالم هستند سوار اتوبوس؛ مترو و قطار شوند.
وزیر راه و ترابری اتریش همچنین به رعایت فاصله فیزیکی کافی بین مسافران و پوشش ماسک تاکید کرد و گفت که از دیگر شروط استفاده از وسایل نقلیه عمومی هستند. این قواعد جدید برای کارکنان وسایل نقلیه عمومی و مسافران اجرا میشود.
روسیه
پلاتوی خبرنگار صدا و سیما از مسکو: انتقاد تند روسیه از آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا
کویت
افزایش مبتلایان به کووید-۱۹ در کویت
به گزارش خبرگزاری شینهوا از کویت، کویت روز چهارشنبه از آلودگی ۱۶۸ نفر دیگر به ویروس کرونا و مرگ دو تن دیگر بر اثر این ویروس خبر داد.
بر این اساس، مجموع افرادی که تاکنون در کویت به کووید-۱۹ دچار شده اند به ۲ هزار و ۲۴۸ نفر رسیده است و ۱۳ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. در بیانیهای که در این باره صادر شده آمده است، در میان مبتلایان جدید، شش شهروند کویتی از امارات عربی متحده و از بحرین بازگشته اند.