برای رفاه حال مددجویان
کمک ۱۰۰ میلیاردی کمیته امداد برای مقابله با کرونا
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره): بیش از ۵۵۰ هزار خانوار، از بستههای بهداشتی و کمکهای نقدی این نهاد در مقابله با کرونا برخوردار شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در دیدار با اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی که به ارائه گزارش عملکرد این نهاد در مقابله با کرونا و حفظ سلامت مددجویان اختصاص داشت، اظهار داشت: از نخستین روزهای اعلام رسمی شیوع این ویروس در کشور، ستاد مرکزی مقابله با کرونا در کمیته امداد و به موازات آن ستادهای استانی در ادارت کل این نهاد در سراسر کشور تشکیل و ضمن اجرای پروتکلهای وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، اقدامات لازم و برنامههای پیشگیرانه را به اجرا درآورد.
وی به ایجاد سامانه ثبت اطلاعات کرونا در جامعه مددجویی کمیته امداد اشاره کرد و گفت: علاوه بر ارسال پیامک و اطلاعرسانی به مددجویان در خصوص روشهای پیشگیری و مقابله با کرونا، تردد مددکاران به منازل مددجویان و همچنین مراجعه مددکاران به ادارت کمیته امداد محدود شد و ضمن طراحی روشهای غیر حضوری، سامانه آنلاین کمیته امداد برای ثبت درخواستهای مددجویان و نیازمندان طراحی و عملیاتی شد تا هیچ نیازی از خانوادههای تحت حمایت بدون پاسخ نماند.
بختیاری با بیان اینکه ۷۲ هزار بیمار سخت درمان و ۲۸۲ هزار سالمند تحت حمایت کمیته امداد هستند، اضافه کرد: همچنین دو هزار و ۱۷۵ مادر باردار و شیرده از خدمات کمیته امداد برخوردار هستند که در شرایط شیوع کرونا نیاز به حمایتهای بیشتری دارند.
وی با تقدیر از کمکهای بنیاد مستضعفان برای ارائه کمکهای نقدی به مددجویان و نیازمندان گفت: بنیاد مستضعفان علاوه بر کمک ۳۰ میلیارد تومانی به مددجویان، مبلغ پنج میلیارد تومان نیز از طریق بانک سینا در اختیار کمیته امداد قرار داد. همچنین ۴۰ میلیارد تومان نیز برای ارائه به نیازمندان خارج از حمایت امداد در اختیار این نهاد قرار گرفت که در اختیار مستمندان حاشیه شهرها قرار گرفت.
استمهال اقساط بانکی مددجویان تا پایان اردیبهشت
رئیس کمیته امداد از تمدید دو ماهه پرونده کمکمعیشت مددجویان خبر داد و افزود: اقساط وامهای مددجویان نیز تا پایان اردیبهشت ماه استمهال شده که این موضوع به اطلاع بانکهای عامل طرف قرارداد رسیده است.
بختیاری به حمایتهای این نهاد از نظام بهداشت و درمان کشور در شرایط شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: مددجویان کمیته امداد با هدایت بسیاری از طرحهای اشتغال خود برای تولید اقلام بهداشتی، تاکنون بیش از ۱۳ میلیون ماسک، ۲۷۳ هزار جفت دستکش و حدود یک میلیون دست لباس بیمارستانی تولید و در اختیار بیمارستانها و شبکه بهداشت و درمان کشور قرار دادهاند.
رئیس کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود به گزارش عملکرد این نهاد در حوزه اشتغال پرداخت و گفت: در سال ۹۸ حدود ۱۷۶ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شد و این در حالی است که پرداخت وام برای ۲۰ هزار طرح اشتغال تصویب شده کمیته امداد به دلیل شیوع کرونا در اسفندماه به تعویق افتاد.
وی از موافقت بانک مرکزی برای ارائه وام به کارفرمایان خبر داد و افزود: هر کارفرمایی که برای ۱۰ مددجو شغل ایجاد یا آنها را استخدام کند، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهد کرد. همچنین برای سال ۹۹ از محل تبصره ۱۶ رقمی معادل ۴۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال از محل شبکه بانکی پیشبینی شده که با توجه به ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی صندوق امداد ولایت و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی، این رقم به ۶۲۰۰ میلیارد تومان میرسد.
بختیاری به توافقنامه این نهاد با سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو اشاره کرد و ادامه داد: براساس این توافق، هر میزان پنل خورشیدی که در اختیار مددجویان قرار گیرد، وزارت نیرو مکلف است تا ۱۰ سال برق تولیدی را به صورت تضمینی خریداری کند که یک کمک هزینه قابل قبول برای خانوادههای تحت حمایت به شمار رفته و سبب ماندگاری در روستاها میشود.
رئیس کمیته امداد با اشاره به برنامههای این نهاد در حوزه اشتغال برای سال ۹۹ و تحقق شعار سال جهش تولید، خاطرنشان کرد: زنجیره تولید گوشت قرمز از طریق دام سبک و دام سنگین و گوشت بوقلمون با حمایت از طرحهای اشتغال مددجویان در سال جاری راهاندازی خواهد شد. همچنین در حوزه نوغانداری، زعفران، سنگهای قیمتی، بازار دیجیتال و رباتیک برنامهریزیهای خوبی انجام شده است.
وی به حمایتهای این نهاد از تولیدات مددجویان پرداخت و افزود: با برنامهریزی انجام شده، امسال هیچ محصول تولیدی روی دست مددجویان نخواهد ماند. همچنین تولیدات فرش روستائیان را به هر میزانی که باشد خریداری میکنیم.
رئیس کمیته امداد از حمایتهای مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون اجتماعی در تصویب بودجههای پیشنهادی کمیته امداد تشکر کرد و گفت: اگرچه کمیته امداد همچون دیگر دستگاهها شرایط مطلوبی از نظر بودجه در سال جدید نخواهد داشت، اما بخش قابل توجهی از مطالبات ما برای کمک به مددجویان، با تلاش اعضای کمیسیون اجتماعی محقق شد.
بختیاری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی
۸۰ درصد زکات صرف امور معیشتی نیازمندان میشود
رئیس کمیته در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی که با هدف ارتقای همکاریها و ترویج فرهنگ زکات برگزار شد با اشاره به ظرفیت بالای سازمان تبلیغات اسلامی برای ترویج نهضت زکات، گفت: سال گذشته ۶۴۱ میلیارد تومان زکات در سراسر کشور جمعآوری و ۸۰ درصد آن صرف امور معیشتی نیازمندان و بقیه در امور زیربنایی و عمرانی مناطق محروم هزینه شد.
سیدمرتضی بختیاری افزود: حضور روحانیون مستقر و اعزامی سازمان تبلیغات در روستاها یک ظرفیت بیبدیل برای احیای نهضت زکات به شمار میرود و کمیته امداد مصمم است از این مزیت به نفع محرومان و نیازمندان بهره ببرد.
وی بر نقش زکات در ایجاد سلامت اقتصادی در کشور و رونق اقتصاد خانوادهها تاکید کرد و گفت: تجربه مستند به آمار کمیته امداد گویای این واقعیت است که با وجود همه مشکلات اقتصادی، تحریمهای ظالمانه، خشکسالی و خسارات سیل به مزارع و باغات، زکات پرداختی مردم رو به افزایش است که باید در مسیر درست و مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس کمیته امداد از پرداخت ۶۴۱ میلیارد تومان زکات از سوی مردم مومن ایران اسلامی در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: با تلاش همه دست اندرکاران برای احیای نهضت زکات، پیشبینی ما در سال زراعی جاری، جمعآوری بیش از هزار میلیارد تومان زکات است که براساس مصوبه شورای عالی زکات بیش از ۸۰ درصد آن صرف امور معیشتی خانوادههای نیازمند خواهد شد و بقیه آن به امور عمرانی و آبادانی در مناطق محروم اختصاص خواهد یافت.
بختیاری با اشاره به مصوبات قانونی در کشور در حوزه زکات، خاطرنشان کرد: براساس قانون، دولت موظف است به میزان زکات جمعآوری شده در کشور، به همان مقدار بودجه اختصاص دهد تا در زمینه محرومیتزدایی به کار رود، اما متاسفانه این مصوبه قانونی در حال فراموشی است و باید اجرایی شود.
وی ارتقای سطح فرهنگی و بینش مددجویان را یکی دیگر از زمینههای همکاری میان کمیته امداد و سازمان تبلیغات اسلامی دانست و گفت: بیش از ۸۰ هزار دانشجو و ۳۷۰ هزار دانشآموز تحت حمایت کمیته امداد هستند که افزایش سطح فرهنگی این جوانان مستعد میتواند در زندگی آینده آنان و پیشرفت تحصیلی، اجتماعی و فرهنگی آنان بسیار موثر باشد.
رئیس کمیته امداد ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، افزود: آغاز همکاری کمیته امداد با سازمان تبلیغات اسلامی در این ایام را به فال نیک میگیریم و امیدواریم نتیجه این همکاریها به راهاندازی نهضت زکات در کشور بیانجامد.
حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلغات اسلامی نیز در این مراسم، با بیان اینکه همکاری سازمان تبلیغات با کمیته امداد یک تعامل وسیع و اتحادی استراتژیک است، گفت: سازمان تبلیغات خود را ملزم و مقید به همراهی با کمیته امداد در جهت افزایش کیفیت زندگی مددجویان میداند.
وی خدمت به مردم را همسنگ دیگر وظایف دینی و الهی روحانیت دانست و تاکید کرد: روحانیت باید خدوم ملت باشد و همانگونه که در برهه شیوع کرونا حضور روحانیون را در صحنه مشاهده کردیم، تصویر خدمتگذاری روحانیون به مردم باید در ذهن و حافظه جامعه ثبت شود.
رئیس سازمان تبلیغات با اشاره به تفاهمنامه این نهاد با کمیته امداد، اظهار کرد: این تفاهمنامه بهانهای است برای همافزایی راهبردی به منظور خدمت به مستضعفان و سازمان تبلیغات از تمام ظرفیتهای تبلیغی خود در این راستا بهره خواهد برد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، در پایان این مراسم، تفاهمنامه میان سازمان تبلیغات اسلامی و کمیته امداد با هدف استفاده از ظرفیت روحانیون مستقر و اعزامی سازمان تبلیغات در روستاها به عنوان عامل زکات و ترویج نهضت احیای زکات به امضای سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی رسید.
احیا، توسعه و ترویج فرهنگ زکات در همه سطوح با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی، تبلیغی و رسانهای دو نهاد همچون موسسه تبیان، حوزه هنری، انتشارات سوره مهر، خبرگزاری مهر و ... از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.