به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مدیر امور بین الملل اتاق تعاون ایران در گفتگو با برنامه تحریریه اتاق اقتصاد شبکه ایران کالا گفت: توسعه صادرات یکی از اهداف مهم اتاق تعاون ایران است که در پی تحقق آن هستیم.
علیرضا بنایی فر در ارتباط تصویری با برنامه تحریریه اقتصاد اظهار داشت: در کشور بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی به ثبت رسیده و ۱۱ میلیون نفر عضو دارد. این تعاونیها در حوزههای مختلفی از جمله کشاورزی، صنایع دستی، صنعت و خدمات فعال هستند.
وی ادامه داد: برای نمونه ۳۰ درصد تولیدات پسته کشور توسط بخش تعاونی تولید میشود. همچنین ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز و سفید کشور در بخشهای تعاونی رخ داده و در حوزههای دیگر همچون باغداری و … نیز آمار تولید به همین رویه است.
بنایی فر از فعالیت شرکتهای تعاونی در حوزه بین الملل و صادرات به کشورها خبر داد و افزود: توسعه صادرات یکی از اهداف مهم اتاق تعاون ایران است که در پی تحقق آن هستیم. کشورهای هدف ما به کشورهای همسایه محدود شده است که عمدتا مصرف کننده هستند. عمده صادرات بخشهای تعاونیهای ایران به کشورهای همسایه، محصولات کشاورزی، غذایی و محصولات پایین دست پتروشیمی است.
مدیر امور بین الملل اتاق تعاون ایران به آموزش در بخشهای تعاونی اشاره کرد و آن را برای پویایی تعاونی لازم و ضروری دانست. وی ارتباط با کشورها و شناسایی بازار هدف، همچنین آگاهی از قوانین تجارت بین الملل را منوط به برگزاری دورههای آموزشی برای فعالان بخش تعاونی دانست و تاکید کرد: برنامههای متعددی برای ارتقاء دانش صادراتی شرکتهای تعاونی پیش بینی شده است که به فعالان این حوزه در صادرات، بازاریابی و تسهیل معاملات کمک شایانی خواهد کرد.
رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران هم در ارتباط تصویری با برنامه تحریریه اقتصاد
(شبکه اقتصاد ایران - ایران کالا)، اقدامات اتاق تعاون در حمایت از تعاونیها را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، خاطره استاد رضایی رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران گفت: تاخیر در پرداخت اقساط بانکی، مذاکرات درباره بیمه و تامین اجتماعی برای تسهیل فعالیت تعاونی ها، حمایت مالی از برخی تعاونیها از جمله اقدامات اتاق تعاون در خصوص کاهش آسیبهای اقتصادی کرونا بود.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی استان تهران به زیان بخش صنایع دستی ناشی از بحران کرونا نیز اشاره کرد و افزود: در اوایل شیوع کرونا در ایران بازار صنایع دستی میز همانند سایر بازارها تحت تاثیر قرار گرفت و تعطیل شد. از اینرو برای کاستن زیان فعالان صنایع دستی، مسیر فروش اینترنتی صنایع دستی فراهم شد و فعالان این حوزه فعالیت خود را در شبکههای اجتماعی و سایتهای اینترنتی پیگیری کردند. علاوه بر این، تنظیم بستههای ویژه صنایع دستی و ارائه تخفیف برای خرید صنایع دستی نیز از جمله اقدامات فعالان این حوزه برای کاهش زیان بود؛ بنابراین گزارش مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران هم با بیان اینکه در دوران کرونا هیچ کسب و کاری در بخش تعاون از بین نرفته است، گفت: با وجود آنکه برخی از فعالیتهای تعاونیها دچار وقفه شده، اما برخی تعاونیها از شرایط موجود بهرهبرداری مفید کردند به نحوی که با تغییر کاربری و تبدیل آن به فعالیتی دیگر مانع توقف تولید و تعطیلی شدند.
خانم تهمینه دانیالی، در ارزیابی وضعیت تعاونیها و کسب و کارهای بخش تعاون در دوران کرونا گفت: بحران کرونا از یک سو به عرضه نیروی کار و از سوی دیگر به تقاضای کالا و خدمات شوک وارد کرد و شوک به عرضه نیز شوک به تقاضا وارد میکند.
دانیالی گفت: تعاونیهای کشاورزی به دلیل آنکه سال پربارشی داشتیم کمتر از کرونا متضرر شدند وپیش بینی میشود امسال در بحث کشت گندم پاییزه به خودکفایی برسیم.
تعاونیهایی میتوانند در دوران کرونا و پساکرونا به فعالیتشان ادامه بدهند که به خوبی وارد فضای مجازی شوند.
این استاد دانشگاه از تعاونیهای دانشبنیان، تعاونیهای مشاوره خدماتی و تعاونیهای حقوقی به عنوان تعاونیهایی نام برد که در این دوران کرونا عملکرد موفقتری داشتند.
دانیالی با اشاره به وجود ۱۰۰ هزار تعاونی فعال در کشور گفت: ۱۱ درصد تعاونیهای کشور و معادل ۱۰ هزار تعاونی را تعاونیهای زنان تشکیل میدهند.
به گفته مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران، تقویت تعاونیهای دانش بنیان و مشاغل خانگی از برنامههای اتاق است.
وی تصریح کرد: تعاونیهای زنان و مشاغل خانگی، تعاونیهای فرش و صنایع دستی در دوران کرونا و پساکرونا آسیب کمتری میبینند.
وی درباره تفاهمنامه چهارجانبه میان معاونت تعاون وزارت کار، صندوق توسعه کارآفرینی، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون برای حمایت از زنان تعاونگر هم گفت: ۱۴۰ تعاونی زنان شناسایی قرار است وام ۵۰۰ میلیون تومانی جهت تولید در سطح کلان با نرخ سود یک درصد و دوره تنفس بگیرند که گام بزرگی در حمایت از تعاونیهای تولیدی در سال جهش تولید است.
ضرر و آسیب به استخدام و ساعات کاری ناشی از کووید ۱۹ شیوع کووید ۱۹، تاثیر مخرب و فاجعه آمیزی بر ساعات کاری و درآمد در سطح جهان دارد. در گزارش جدیدی از سازمان بین المللی کار، مناطق و بخشهایی که در معرض بیشترین آسیبها بوده اند و طرح کلی سیاستهایی که موجب کاهش بحران میشوند، به صورت برجسته مورد بررسی قرار گرفت.
در گزارش جدیدی از سازمان بین المللی کار، مناطق و بخشهایی که در معرض بیشترین آسیبها بوده اند و طرح کلی سیاستهایی که موجب کاهش بحران میشوند، به صورت برجسته مورد بررسی قرار گرفت.
انتظار میرود بحران کووید ۱۹، حدود ۷.۶ درصد ساعات کاری را در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ در سطح جهانی محو کند که این مورد، معادل ۱۹۵ میلیون نفر کارگر تمام وقت است.
کاهش وسیعی در کشورهای عربی پیش بینی شده است. (۱.۸ درصد، معادل ۵ میلیون نفر کارگر تمام وقت)، اروپا (۸.۷ درصد یا ۱۲ میلیون نفر کارگر تمام وقت) و آسیا و اقیانوسیه (۲.۷ درصد معادل ۱۲۵ میلیون نفر کارگر تمام وقت).
بخشهایی که بیشتر در معرض ریسک قرار دارند، شامل خدمات اسکان و تهیه غذا، ساخت و تولید، خرده فروشی و فعالیتهای اجرایی هستند.
افزایش احتمالی بیکاری جهانی طی سال ۲۰۲۰، به طور قابل ملاحظهای مبتنی بر میزان توسعه و سیاستهای اتخاذ شده در آینده خواهد بود. ریسک بالایی در تصویر پایان سال نسبت به پروژه اولیه ۲۵ میلیون نفری سازمان بین المللی کار وجود دارد.
کارگران و کسب و کارها هم در کشورهایی با اقتصاد توسعه یافته و هم در کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه، با این مشکل روبرو هستند. ما باید سریع، مصمم و همراه با یکدیگر به پیش رویم. معیارهای صحیح و ضروری میتوانند میان بقا و فروپاشی تفاوت ایجاد کنند.
بیش از ۸۱ درصد افراد در نیروی کار جهانی ۳.۳ میلیارد نفری، تحت تاثیر محدودیتهای کلی یا جرئی مکان کاری قرار گرفته اند.