به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ رئیس بهداشت و درمان جاسک گفت: این کودک که از اهالی روستای تنگدف، نوگین و گشیدان حوزه جانوری از دهستان سورک جاسک بود، ساعت ۱۷ عصر دیروز دچار عقرب گزیدگی شد.
دکتر احمد چنگایی افزود: بعلت سختی راه، این کودک ابتدا با موتور سیکلت به روستای آگی بند بست منتقل و سپس با آمبولانس ساعت ۱۱ شب، به مرکز بهداشتی و درمانی لیردف رسید و نخستین سرم ضد عقرب را دریافت کرد.
وی گفت: با هدف ادامه درمان، کودک ساعت دو بامداد به بیمارستان خاتم الانبیاء جاسک منتقل، و دو سرم ضد عقرب دیگر دریافت کرد.
رئیس بهداشت و درمان جاسک گفت: ساعت ۱۱ صبح فردا، کودک دچار افت شدید هوشیاری شده و هنگام انتقال به مرکز استان جان باخت.
احمد چنگایی افزود: خرابی راه، خاکی بودن مسیر و گذشت زمان طلایی درمان که در کودکان بین سه تا چهار ساعت است، موجب جان باختن این کودک شده است.
وی گفت: احتمالا این عقرب گزیدگی، از نوع گادیم بوده است.
بیشتر عقرب گزیدگیها در هرمزگان بخصوص جاسک از نوع گادیم است که موجب درد شکمی، تاری دید، تورم موضعی، حساسیت و سوزش، بیقراری، تنگی نفس و تغییر ناگهانی وضع بیمار میشود.
گونه گادیم خطرناکترین کژدم است که به وفور در محدوده شهرها و روستاهای هرمزگان وجود دارد و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از عقرب زدگی در استان است.
ساخت درمانگاه در حوزه جانوری جاسک در بهمن ۹۶ با کمک خیران آغاز شد، اما بعلت نامناسب بودن راه دسترسی، این درمانگاه ساخته نشد.
حوزه جانوری با داشتن ۱۵ روستا و هزار و ۸۰۰ نفر جمعیت، در ۲۰۰ کیلومتری شرق جاسک واقع شده است که صدکیلومتر آن خاکی و سخت گذر است.
چهار روز پیش نیز یک دختر هفت ساله بشاگردی براثر عقرب گزیدگی جان باخت.
دردو ماهه نخست سال ۹۸، عقرب گزیدگی در هرمزگان حدود ۶۰ درصد افزایش داشت.
در این مدت هزار و پنجاه مورد عقرب گزیدگی گزارش شده است.