به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما ، محمدرضا کارگر گفت : حدود یک قرن است که بحث موزهداری در ایران مطرح شده و از سال 1301 تا 1392 تعداد موزههای کشور 459 موزه بود که از این میان 42 موزه خصوصی بودند اما امروز در سال 1399، 708 موزه داریم که 159 موزه خصوصی هستند.
وی همچنین درباره کرونا و تاثیری که در بازدید از موزهها داشت، ادامه داد: اگر نتوانیم در این شرایط راههای ارتباطی بین مخاطبان و موزه را پیدا کنیم دچار افت شدید مخاطب خواهیم شد که درآمد موزهها را تحتالشعاع قرار میدهد. درحال حاضر رصد موزههای دنیا را انجام میدهیم تا بتوانیم از راهکارهای آنها استفاده کنیم. شاید استفاده از فناوری فرصت خوبی باشد و بعدها شاهد تحولی در این عرصه باشیم.
کارگر درباره هیات امنایی شدن موزهها نیز افزود: موزهها از صرفا دولتی بودن به سمت اداره توسط مردم و افراد دارای نظرهای خاص معطوف شدهاند. این تغییر بسیار جدی است. تلاش کردیم موزهها را از نیاز تسهیلات دولتی به سمت سرمایههای مردمی و اجتماعی سوق دهیم.
وی همچنین درباره پرداخت حقالکشف آثار تاریخی گفت: در گذشته سازمان میراث حساب مستقلی برای پرداخت حقالکشفها داشت اما بعدها بنا بر آن گذاشته شد تا کل حقالکشف توسط دادگستری و قوه قضائیه و از صندوقی که به این موضوع اختصاص دارد، پرداخت شود. درواقع میتوان گفت در حال حاضر حقالکشف بنا بر درخواست نهاد کاشف و تعامل آن با قوه قضائیه پرداخت میشود و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نقشی در حقالکشفها ندارد.