شیوع ویروس کووید ۱۹
تلفات کرونا در انگلیس بیش از آمار دولت
آمار مرگ و میر مربوط به کرونا در انگلیس از آمار دولتی بسیار بیشتر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، طبق اطلاعات منتشر شده در روز سه شنبه با احتساب مرگ و میر خارج از مراکز بیمارستانی تعداد مرگ و میر مربوط به ویروس کرونا در انگلیس و ولز تا روز ۱۰ آوریل بیش از ۴۱ درصد بالاتر از آماری بود که در همان روز توسط دولت اعلام شد.
بنابر اعلام موسسه ملی آمار انگلیس اپیدمی تا روز ۱۰ آوریل ۱۳ هزار و ۱۲۱ نفر بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. این در حالیست که طبق آمار دولتی تا آن روز ۹ هزار و ۲۸۸ نفر در بیمارستانها جان باختند.
در یک سوم گواهیهای فوتی که در انگلیس و ولز در روزهای ۱۳ تا ۱۹ آوریل صادر شد دلیل مرگ کووید ۱۹ اعلام شده است. در لندن کووید ۱۹ دلیل نیمی از مرگ و میرهاست.
دو سوم شرکتهای انگلیسی در اثر فشارهای مالی کارکنان خود را به مرخصی فرستاده اند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: اتاق بازرگانی انگلیس روز چهارشنبه گفت ۷۱ درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط در انگلیس در اثر تحولات کرونا دست کم برخی از کارکنان خود را به مرخصی فرستاده اند و منتظر کمک مالی دولت هستند.
آمار شرکتهایی که در انگلیس دچار این دست مشکلات شده اند هفته گذشته میلادی ۶۶ درصد بود.
در عین حال، ۳۰ درصد از این شرکتها گفتند بیش از سه چهارم کارکنان خود را تا زمان لغو اقدامات محدود کننده کرونایی به مرخصی فرستاده اند.
برنامه دولت انگلیس برای پرداخت ۸۰ درصد از حقوق کارکنان در حال مرخصی روز دوشنبه آغاز شد و ریشی سوناک وزیر دارایی این کشور گفت در هشت ساعت اول اجرای این برنامه، بیش از یک میلیون از افراد در حال مرخصی اجباری برای دریافت کمک ثبت نام کردند.
با این حال، آمار اعلامی فقط بخش اندکی از واقعیت موجود است. محققان بودجه دولت پیش بینی میکنند اگر قرنطینه کرونا در این کشور سه ماه طول بکشد ۳۰ درصد از کارکنان شرکتهای انگلیسی در این برنامه ثبت نام خواهند کرد که هزینهای برابر ۵۲ میلیارد دلار در بر خواهد داشت.
در این صورت، این برنامه پرهزینهترین برنامه حمایتی انگلیس در بحرانهای این کشور خواهد شد.
مقام انگلیسی: دلایل اثبات شدهای برای متهم کردن چین در اختیار نداریم
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، یک مقام وزارت بهداشت انگلیس در نشست خبری پیرامون تازهترین تحولات گسترش کرونا در این کشور گفت: دلایل اثبات شدهای برای متهم کردن چین به شفاف نبودن درباره کرونا در اختیار نداریم.
وزیر بهداشت انگلیس: واکسن دانشگاه آکسفورد از روز پنجشنبه بر روی انسان آزمایش میشود
به گزارش شبکه بی بی سی، مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس در مصاحبه مطبوعاتی خود گفت: واکسن ساخته شده در دانشگاه آکسفورد از روز پنجشنبه بر روی انسان آزمایش میشود.
وی با تاکید بر اینکه ۲۰ میلیون پوند برای این پروژه هزینه شده گفت: در شرایط عادی رسیدن به این مرحله سالها زمان میبرد.
انجام ۱۰۰ هزار آزمایش تشخیص کرونا در مورد کادر درمانی انگلیس
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، یک مقام وزارت بهداشت انگلیس در نشستی خبری پیرامون تازهترین تحولات کرونا در این کشور گفت: تا کنون ۱۰۰ هزار نفر از کادر پزشکی و درمانی انگلیس مورد آزمایش تشخیص کرونا قرار گرفته اند.
مقام انگلیسی: انگلیس هنوز از دایره خطر کرونا خارج نشده است
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، یک مقام وزارت بهداشت انگلیس در نشستی خبری پیرامون تازهترین تحولات کرونا در این کشور گفت: شاهد کاهش خفیف شیب منحنی ابتلا به کرونا در انگلیس هستیم، ولی هنوز از دایره خطر کرونا خارج نشده ایم.
مقام انگلیسی: بعید است با پیک دوم شیوع کرونا در انگلیس مواجه شویم
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، یک مقام وزارت بهداشت انگلیس در نشستی خبری پیرامون تازهترین تحولات کرونا در این کشور گفت: بعید است با پیک دوم شیوع کرونا در انگلیس مواجه شویم.
مواجه دولت انگلیس با ۶ ضعف در مدیریت بحران کرونا
اظهارات:
۱ – جیم برن – کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی
نخستین نشست مجلس انگلیس در فضای مجازی
نخستین نشست مجلس انگلیس در فضای مجازی در تاریخ این کشور، در فضایی آکنده از انتقادهای کرونایی از دولت این کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس اطلاعیه دولت انگلیس، تا صبح امروز سه شنبه، شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ فقط در بیمارستانهای این کشور به ۱۷ هزار و ۴۰۸ نفر رسید که در نشانگر افزایش ۸۷۳ نفری جان باختگان در این کشور است.
امروز پس از پایان تعطیلات بهاره، نشست غیر عادی مجلس عوام انگلیس برگزار شد. در این نشست، از بین نمایندگانی که تمایل به شرکت در صحن مجلس داشتند، ۵۰ نفر با قرعه کشی انتخاب شدند و از میان نمایندگانی که داوطلب شرکت به صورت ویدئو کنفرانس از طریق نرم افزار زوم (Zoom) در این نشست بودند نیز به صورت تصادفی برگزیده شده بودند.
به منظور تسهیل پرسش نمایندگان از وزیران، ۸ نمایشگر بزرگ نیز در صحن مجلس تعبیه شده است. لیندزی هویل (Lindsay Hoyle)، رئیس مجلس عوام انگلیس پیشاپیش از اعضای این مجلس که برای شرکت در صحن علنی برگزیده شده بودند خواسته بود تا به علت همه گیری ویروس کرونا، از حضور در ساختمان مجلس خودداری کنند.
از آنجایی که امکان مشارکت فعال همه نمایندگان و نیز رای گیری الکترونیکی فراهم نشده است، انتظار نمیرفت در نشستهای این روزهای مجلس انگلیس، موضوعات جدی و طرحها و لوایح بررسی شود.
اغلب نمایندگان حاضر در صحن علنی مجلس عوام انگلیس، به تبادل نظر درباره چگونگی ادامه نشستهای مجلس عوام این کشور که از متراکم ترینمجالس جهان است، نحوه رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نیز فراهم ساختن امکان راهی دهی الکترونیکی پرداختند.
در تاریخ حدود ۷۰۰ ساله مجلس انگلیس، این نخستین نشستی است که فقط شماری از اعضا میتوانستند در صحن مجلس حضور یابند.
از اقبال خوش بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که به کرونا مبتلا شده بود و در حال گذراندن دوران نقاهت در استراحتگاه نخست وزیری در خارج از لندن است، زمان این نشست به شکل برگزاری نشستهای مجلس در فضای مجازی و موضوعات مربوط به اداره مجلس در دوران همه گیری ویروس کرونا گذشت و انتقادها از عملکرد دولت انگلیس در مهار همه گیری ویروس کرونا، مطرح نشد.
به نوشته روزنامه گاردین، با گسترش بیماری کووید ۱۹ در انگلیس و افزایش شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا، شش ناکارایی اساسی دولت این کشور در مهار این بحران، آشکار شده است. انتقادها از ناکارایی دولت انگلیس در مهار بحران همه گیری ویروس کرونا، رو به افزایش است و اکنون صحبت از وادار کردن دولت این کشور به پاسخگویی درباره مدیریت ضعیف در این بحران است.
میزان مرگ مبتلایان به ویروس کرونا، کم بودن دستگاههای کمک تنفسی، پایین بودن شمار آزمایش کرونا، کمبود وسایل حفاظت شخصی پرستاران و پزشکان در بیمارستان ها، پایین بودن شمار تختها در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها و شرکت نداشتن نخست وزیر انگلیس در تصمیمهای این دوران بحرانی به علت ابتلا به ویروس کرونا، از مهمترین انتقادهای امروز نمایندگان از دولت انگلیس در مدیریت بحران کرونا بود.
لرد فولر (Fowler)، سخنگوی مجلس اعیان نیز اعلام کرده است که نشست نمایندگان مجلس اعیان را از منزلش اداره خواهد کرد.
وی افزود: روز دوشنبه هفته آینده، کمیسیون مجلس اعیان درباره امکان حضور خبرنگاران در نشست مجازی این مجلس تصمیم خواهد گرفت.
به گفته سخنگوی مجلس اعیان انگلیس، قرار نیست نمایندگان این مجلس، در صحن مجلس حضور یابند بیشتر نمایندگان مجلس اعیان انگلیس افراد سالخورده اند.
افزایش تلفات ناشی از کرونا در انگلیس
نشریه دیلی میل انگلیس از افزایش تلفات ناشی از کرونا در این کشور خبر داد. با مرگ ۸۷۳ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری در انگلیس به ۱۷ هزار و ۳۸۲ نفر افزایش یافت.
فشار استعفا بر مشاوران عالی دولت انگلیس به علت ضعف در بحث آزمایشهای کرونا
نشریه ایندیپندنت انگلیس در مطلبی در پایگاه اینترنتی خود با عنوان "مشاوران عالی دولت انگلیس به علت ضعف در بحث آزمایش کرونا با درخواست فزاینده برای استعفا مواجهند" به قلم آدام فارست نوشت: جنی هریس معاون وزیر بهداشت انگلیس به دلیل دفاع از ناتوانی دولت در افزایش آزمایشهای ابتلا به کرونا، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است، به طوری که برخی کارشناسان مستقل، از گروه پزشکان مشاور دولت میخواهند به فکر استعفا باشند.
اگر چه بیشتر انتقادها از روند کند افزایش آزمایشهای کرونا در انگلیس متوجه بوریس جانسون نخست وزیر این کشور و وزیران وی است، اما دکتر جنی هریس برای این ادعای خود به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است که انجام آزمایشهای بیشتر، ضرورتا شمار تلفات و قربانیان کرونا را در انگلیس کاهش نمیدهد.
وی در پاسخ به سوالی درباره انجام آزمایشهای بیشتر کرونا در آلمان و کاهش نرخ مرگ و میر در این کشور گفت: «هنوز ارتباط علت و معلولی در این خصوص مشخص نشده است و فکر میکنم ساز و کار واقعی بین این دو موضوع مشخص نیست.»
آنتونی کاستلو از اساتید بهداشت جهانی در دانشگاه یونیورسیتی کالج انگلیس در اظهاراتی در این خصوص گفت: «اگر پروفسور کریس وایتی مشاور عالی پزشکی دولت انگلیس و معاون وی ارتباط بین انجام آزمایشهای پزشکی و نرخ مرگ و میر مبتلایان را نمیبینند، باید از سمتهای خود کناره گیری کنند.»
وی که مدیر سابق سازمان جهانی بهداشت است، در توئیتی نوشت: «جنی هریس ارتباط بین انجام آزمایشهای پزشکی و نرخ مرگ و میر مبتلایان به کووید – ۱۹ را متوجه نمیشود. اگر چنین است پس باید از سمت خود استعفا دهد.»
دکتر روپرت بیل رئیس آزمایشگاه زیست شناسی سلولی بیماریهای عفونی در موسسه فرانسیس کریک هم در اظهاراتی، به طور کامل نظرات آنتونی کاستلو را تایید کرد و گفت ظاهرا زمان استعفای گسترده فرا رسیده است.
دولت انگلیس همچنان هدف مورد نظر خود را در خصوص انجام روزانه ۱۰۰ هزار آزمایش تشخیص کرونا تا پایان ماه آوریل حفظ کرده است، اما جدیدترین آمارها نشان میدهد تنها ۲۱ هزار و ۶۲۶ آزمایش پزشکی در این خصوص در روز شنبه انجام شده است.
سر پاتریک والانس مشاور ارشد علمی دولت انگلیس هفته گذشته در اظهاراتی به ناتوانی دولت در افزایش آزمایشهای پزشکی کرونا با سرعت مورد نیاز در کشور اذعان کرد.
با این حال وی نیز ادعا کرد که مطرح کردن این موضوع که انجام آزمایش موجب نجات جان مردم میشود، بسیار ساده لوحانه است و برقراری معادله بین آمار نسبتا بالای انجام آزمایشهای پزشکی در آلمان با شمار نسبتا پایین مرگ و میر در این کشور ممکن نیست.
دکتر جنی هریس نیز روز یکشنبه در اظهاراتی از رویکرد کشورش درباره مدیریت شیوع ویروس کرونا دفاع کرد و گفت دولت با تمرکز بیشتر بر مدیریت وضعیت بیماران، در واقع کار درستی انجام داده است.
وی در ادامه تاکید کرد: «ما برنامه بسیار روشنی داشتیم و هنوز هم داریم. - ما یک مرحله مهار و کنترل شیوع بیماری داشتیم که بسیار موفقیت آمیز بود و تمرکز ما باید بر مدیریت وضعیت بالینی افراد باشد.»
جنی هریس در ادامه اظهارات خود خواستار گفتگو همانند افراد عاقل و بالغ درباره تجهیزات محافظتی شخصی شد و ادعا کرد که انگلیس خود سرمشقی در زمینه آمادگی در برابر شیوع این ویروس بوده است.
رضوان الحق که یک پزشک عمومی از بیرمنگهام است هم در اظهاراتی ضمن مسخره دانستن گفتههای جنی هریس درباره لزوم گفتگو همانند افراد عاقل و بالغ، گفت: «فکر نمیکنم جنی هریس خود به صورت داوطلبانه بدون لباسهای مناسب حفاظتی در خطوط مقدم مقابله با کرونا حضور یابد.»
رسانههای انگلیس: دولت انگلیس در تلاش برای تحریف تاریخ است
سردبیر نشریه معتبر لنست (Lancet) در انگلیس، دولت این کشور را متهم کرد به منظور سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی خود در مهار همه گیری کووید ۱۹، دست به تحریف تاریخ زده و تلاش کرده است تاریخ را دوباره بنویسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دفتر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس اوایل این هفته در مقالهای با بیش از ۲ هزار واژه، تلاش کرد تا گزارشهای دو روزنامه که مدیریت دولت را در مهار ویروس کرونا به انتقاد گرفته بودند، پاسخ دهد.
ریچارد هورتون (Richard Horton)، سردبیر نشریه پزشکی لنست در پاسخ به مقاله کارشناسان دولت انگلیس نوشت: دولت انگلیس عامدانه در تلاش است با دوباره نویسی تاریخ، تا ناکارایی اش را در مهار همه گیری کووید ۱۹ بپوشاند.
به نوشته گاردین، دو نشریه فایننشال تایمز و ساندی تایمز، روز یکشنبه این هفته با انتشار گزارشهایی مستند، ناکارآمدی دولت انگلیس را در مهار همه گیری ویروس کرونا منتشر کرده بودند و دفتر نخست وزیر انگلیس، در پاسخ به این گزارش ها، در مقالهای طولانی به دوباره نویسی تاریخ پرداخته بود.
روزنامه گاردین نوشت خشم دولت انگلیس از انتشار گزارشها در رسانه ها، موضع جدید نیست و تحلیل آنها در تارنمای رسمی دولت این کشور نیز پدیده تازهای نیست، اما این بار، تلاش مقامات دولتی برای پرداختن به جزئیات گزارش رسانهها و تلاش به منظور رد کردن آن ها، نو ظهور است.
نشریه ساندی تایمز در گزارشی نوشته بود دولت انگلیس، ۵ هفته را برای درک تهدید ویروس کرونا از دست داد و به جای تلاش به منظور پیشگیری از همه گیری، به خروج از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit) متمرکز شد.
روزنامه فایننشیال تایمز نیز نوشته بود که دولت انگلیس، نتوانسته است صنایع این کشور را متقاعد سازد به تولید دستگاههای کمک تنفسی مشغول شوند.
گاردین نوشت: در گروهی که به تاریخ نویسی دوباره دولت انگلیس شرکت داشتند، دستیاران سیاسی بوریس جانسون نخست وزیر، یکی از مشاوران اصلی مت هنکوک وزیر بهداشت و درمان و شماری از کارشناسان دولت شرکت دارند که همه روز را برای پاسخگویی به موارد مطرح در رسانههای انگلیس، میگذرانند. در مقاله دولت انگلیس، گزارشهای این رسانه ها، " سرشار از دروغ و اشتباه" و برخلاف واقعیات سیاستهای دولت در مراحل ابتدایی مهار همه گیری ویرسو کرونا عنوان شده است.
گاردین نوشت: نکته جالب این است که شمار افرادی که این مقالات را در فضای مجازی مطالعه کرده بودند، بسیار کمتر از شمار افرادی است که به تارنمای دولت انگلیس، به منظور دریافت اخبار ویروس کرونا مراجعه کردند.
بنیاد نشریه لنست، ابتدا در سال ۱۸۲۳ در انگلیس گذارده شد و اکنون نشریههای علمی هفتگی لنست در زمینههای گوناگون علمی، منتشر میشود. نشریات علمی لنست از منظر اثرگذاری، دومین نشریات علمی جهان به شمار میایند که در دفاتر آن در پکن، لندن و نیویورک منتشر میشوند.
اختلاف در دولت انگلیس بر سر زمان بازگرداندن کشور به وضع عادی
رسانههای انگلیس اعلام کردند اعضای هیات دولت این کشور بر سر زمان برداشتن محدودیتها به منظور مهار همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس و عادی سازی فعالیت ها، دچار اختلاف هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اطلاعات درز کرده در رسانههای انگلیس نشان میدهد شماری از اعضای هیات دولت انگلیس، از جمله بوریس جانسون، نخست وزیر، نگرانند در صورت بازگشایی زودهنگام کسب و کارها در این کشور، موج دوم همه گیری ویروس کرونا، این بار مرگبارتر، فرا رسد.
بوریس جانسون که خود به ویروس کرونا مبتلا شده بود، پس از حدود یک هفته بستری در بیمارستانی در لندن، اکنون دوران نقاهت را در استراحتگاه نخست وزیری در بیرون از لندن میگذراند و عملا مدیریت کشور، به ویژه در مبارزه با همه گیری کووید ۱۹، در دست دیگر وزیران، به ویژه وزیر امور خارجه است.
روزنامه گاردین در این باره نوشت: اعضای دولت انگلیس، به دو دسته تقسیم شده اند و در حالی که یک دسته به فکر اقتصاد کشور در این شرایط اند، دسته دیگر سلامت مردم را اولویت میدانند.
گاردین نوشت ریشی سوناک (Rishi Sunak)، وزیر خزانه داری مایکل گوو (Michael Gove)، وزیر هیات دولت و لیز تراس (Liz Truss)، وزیر بازرگانی انگلیس نگران پیامدهای بزرگ اقتصادی تداوم تعطیلی در این کشورند که روز به روز بیش ترمی شود و نخست وزیر و مت هنکوک (Matt Hancock)، وزیر بهداشت در دسته دیگر قرار دارند که میترسند بازگرداندن روزدهنگام کشور به حالت عادی، بر شمار مرگ ناشی از ویروس کرونا بیفزاید.
گاردین نوشت گروه مشاوره علمی در شرایط اضطراری (Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage)) در انگلیس با بررسی اطلاعات موجود، به موضع بوریس جانسون نزدیک است و به همین علت، با بازگشایی مدارس، فروشگاهها و باز گرداندن شرایط به وضعیت عادی، مخالفت شده است.
گاردین نوشت در روزهای اخیر، موضع افرادی همچون آلوک شارما (Alok Sharma)، وزیر مشاغل و گوین ویلیامسون (Gavin Williamson)، وزیر آموزش و پرورش تا حدودی ملایمتر شده است و این افراد با بازگرداندن کشور به شرایط عادی، موافق شده اند.
انگلیس/ تشکیل جلسه پارلمان با ویدئو کنفرانس
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بحبوحه انتقاد فزاینده از عملکرد دولت انگلیس در اداره بیماری همه گیر، پارلمان انگلیس پس از تعطیلاتی که بیشتر از پیش بینی بود، از امروز کار خود را از سر گرفت. جلسه پارلمان در حالی برگزار شد که شماری از نمایندگان در پارلمان حضور یافته و شماری از طریق ویدئو کنفرانس در جلسه شرکت کرده بودند.
نمایندگان ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه به وقت بین المللی و در شرایطی کاملا متفاوت با ۲۵ مارس آخرین روز کاری پارلمان پیش از توقف کار این نهاد قانونگذار به مناسبت فرا رسیدن عید پاک کار خود را آغاز کردند. اما این تعطیلات به دلیل شیوع ویروس کرونا طولانیتر شد.
پس از تعطیلی پارلمان بوریس جانسون نخست وزیر دچار تنگه نفس شد و دومینیک راب وزیر امور خارجه از مخالفان عضو حزب کارگر وظایف وی را بر عهده گرفت و راب نیز کر استارمر را برگزید.
در این مدت آمار ویروس کرونا بدون احتساب کسانی که جان خود را در خانههای شان از دست داده اند، از ۵۰۰ قربانی به ۱۶ هزار جان باخته افزایش یافت. قرنطینه نیز بدون هیچ نرمشی در مقررات، در روز پنجشنبه به مدت ۳ هفته دیگر تمدید شد.
بعد از شوک ایجاد شده، تعلل دولت در زمینه اتخاذ یک استراتژی (مناسب) و مشکلاتش در تحقق وعده گرفتن آزمایش و تهیه وسایل محافظتی به شکلی بسیار شدید از سوی مطبوعات مورد انتقاد قرار گرفت و سوژههای جدیدی برای بحث در مجلس عوام به وجود آمد.
در جلسه امروز از ۶۵۰ نمایندهای که میبایست در پارلمان حضور مییافتند، فقط ۵۰ نفر در این نهاد قانونگذار حاضر شده و حضور فیزیکی داشتند. این نمایندگان نیز روی نشانههایی که برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در دوران قرنطینه مشخص شده بود، قرار گرفتند. از سایر نمایندگان نیز خواسته شد از طریق ویدئوکنفرانس در جلسه پارلمان شرکت کنند. چنین اتفاقی در پارلمان انگلیس با ۷۰۰ سال سابقه کار بی سابقه قلمداد میشود.