به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بسیاری از کشورها به منظور جلوگیری از همه گیری کرونا، مقررات قرنطینه را تمدید، قوانین سختتر و تمهیدات شدیدتری درخصوص رعایت نکات بهداشتی در اماکن عمومی اتخاذ کردند.
آمار کلی وضعیت افراد مبتلا به کرونا در جهان
بازگشت به سلامت
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
با ابتلای ۳۸ نفردیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان، تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۴۳۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، امروز با تأیید ابتلای ۳۸ شهروند دیگر به کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس در کشور به ۱۴۳۶ نفر و با بهبودی ۷۹ نفردیگر مجموع افراد بهبود یافته به ۷۹۱ نفر رسید. تاکنون در جمهوری آذربایجان تعداد جان باختگان بر اثر کرونا هم ۱۹ نفر اعلام شده است.
هم اکنون مجموع مبتلایان موجود این کشور که در مراکز درمانی بستری هستند ۶۲۶ نفراعلام شده است که حال ۱۶ نفر از آنها وخیم، ۲۳ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است.
گزارشهای اعلام شده از سوی قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان نشان میدهد در چند روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور در مقایسه با بهبود یافتگان کمتر میشود بطوریکه در بیست و هشتم فروردین ماه ۳۰ مبتلا و ۵۶ بهبود یافته، در بیست و نهم فروردین ۵۷ مبتلا و ۶۸ بهبود یافته، در سی ام فروردین ۳۳ مبتلا و ۶۴ بهبود یافته، در سی و یکم فروردین ماه ۲۵ مبتلا و ۱۲۲ بهبود یافته و امروز یکم اریبهشت ماه هم تعداد مبتلایان ۳۸ نفر و تعداد بهبود یافتگان ۷۹ نفر اعلام شده است.
با وجود این وضعیت ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان که پیش از این از پنجم تا بیستم آوریل (برابر با هفدهم فروردین ماه تا یکم اریبهشت ماه) اعلام شده بود از امروز به مدت دو هفته دیگر یعنی تا چهارم ماه میتمدید شد.
سودان/ هشدار نخست وزیر درباره رسیدن به مرحله خطرناک شیوع کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: نخست وزیر سودان هشدار داد این کشور به مرحله خطرناک شیوع ویروس کرونا رسیده است.
ثبت ۲۸۰ کانون کرونا در روسیه
معاون نخست وزیر روسیه از ثبت بیش از ۲۸۰ مورد کانون ویروس کرونا در روسیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، تاتیانا گلیووکا معاون نخست وزیر روسیه امروز دوشنبه در نشستی به ریاست ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت بیش از ۲۸۰ مورد کانون ویروس کرونا در روسیه تشخیص داده شده است.
وی گفت: تا امروز، ۲۸۵ کانون در روسیه و چهار هزار و ۷۰۴ شهروند مبتلا و مشاهده شده تشخیص داده شده است. البته سازمانهای پزشکی بیشترین سهم را دارند، اما همچنین سازمانهای خدمات اجتماعی ثابت و سازمانهای دیگری نیز وجود دارد. البته کار ما جهت گیری این کانون برای تحت کنترل قرار دادن حداکثری و جلوگیری شیوع آنها و جلوگیری از شیوه در خود آنهاست.
به گفته معاون نخست وزیر روسیه، این عفونت در حال حاضر الگوی موضعی دارد.
وی افزود: این بیماری در مناطق مختلف کشور متفاوت است و گسترش مییابد. به عنوان مثال، اگر ما در مورد کانون صحبت میکنیم- بیشترین تعداد ابتلا- [..]در منطقه کومی، یاکوتیا و منطقه مورمانسک است که کانونهای جدی در آنها واقع شده است.
به گفته پروفسور الکساندر گورلوف، معاون مدیر پژوهشکده مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی فدرال سرویس برای نظارت بر محافظت از حقوق مصرف کننده و رفاه انسان، ۶۴ درصد از کانونهای سرایت در مراکز پزشکی مستقر هستند.
در ۱۱ مارس ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس کرونا را بیماری همه گیر اعلام کرد. براساس آخرین آمار، بیش از دو میلیون و ۴۱۴ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده اند و بیش از ۱۶۵ هزار مورد مرگ گزارش شده است. علاوه بر این، تاکنون بیش از ۶۲۹ هزار نفر در سراسر جهان از این بیماری بهبود یافته اند.
تاکنون در مجموع ۴۷ هزار و ۱۲۱ مورد ابتلا به کرونا در روسیه تایید شده است و سه هزار و ۴۴۶ نفر نیز از این بیماری بهبود یافته اند. آخرین دادههای روسیه حاکی از ۴۰۵ مورد مرگ در کل کشور است. دولت روسیه وبسایت اینترنتی را برای به روز رسانی آمار و در جریان قرار دادن مردم از وضعیت ویروس کرونا راه اندازی کرده است.
عمان/ تمدید یک هفتهای قرنطینه مسقط
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: سلطان نشین عمان قرنطینه مسقط پایتخت این کشور را یک هفته دیگر تمدید کرد.
درخواست اتریش از اتحادیه اروپا برای چشم پوشی از کمکهای دولتی
پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی نوشت اتریش از اتحادیه اروپا خواسته است با پدیدار شدن بحران اقتصادی در پی شیوع کرونا برای حمایت بیشتر از شرکتهای داخلی خود چشمهای خود را به روی کمکهای دولتی این کشور ببندد.
در این گزارش به قلم بوریس گروندال آمده است: اتریش از اتحادیه اروپا خواسته است تا به طور موقت از دستورالعمل سختگیرانه کمک دولتی و یارانه دست بردارد تا از تأخیرهای بوروکراتیک در حمایت دولت از شرکتهایی که با بدترین رکود از زمان جنگ جهانی دوم روبرو هستند، جلوگیری کند.
گرنوت بلومل وزیر دارایی اتریش گفت کشورهای عضو اتحادیه اروپا میخواهند در بحبوحه تعطیلی و محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا از شرکتهای در معرض ورشکستگی مالی حمایت کنند و نه اینکه به آنها مزیت ناعادلانهای نسبت به رقبای خارجی بدهند.
وی گفت فرایند بررسی اتحادیه اروپا برای یارانهها به منظور اطمینان از اینکه آنها رقابت را تحریف نمیکنند، نباید باعث کاهش این کمکها شود.
بلومل افزود: ما گزینههای محصولات کمکی بسیاری را برای نجات مشاغل در شرکتهای خود روی میز قرار داده ایم. ما قوانین اتحادیه اروپا را رعایت میکنیم و باید در مورد هر محصول به کمیسیون اطلاع دهیم و در مورد آن صحبت کنیم و به سؤالات پاسخ دهیم و البته این مساییل روند پروسه را به تاخیر میاندازد.
وزیر دارایی اتریش همچنین گفت در حالی که برنامههای کمک داخلی اتریش برای شرکتهای محلی هنوز تحت نظارت شدید اتحادیه اروپا قرار دارد، منطقی نبود که از اتریش انتظار میرفت که از کاهش قوانین بودجه برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا که از نظر مالی در مضیقه هستند حمایت کند.
اتریش خودش ۳۸ میلیارد یورو (۴۱.۳ میلیارد دلار) کمک به انواع مختلف و معادل حدود ۱۰ درصد از تولید سالانه خود تعهد کرده است.
بلومل گفت: من اینکه ما از پولهای مالیاتی اتریش به کشورهای دیگر حمایت کنیم و در حالی که از طرف دیگر ما حمایت از شرکتهای خودمان را با پول مالیاتی خود ممنوع کنیم، درک نمیکنم. ما میخواهیم بتوانیم با شرکتهای خود همبستگی نشان دهیم.
آلبانی/ ازسرگیری فعالیت اقتصادی در ۶۰۰ بخش
دولت آلبانی روز دوشنبه به منظور خنثی کردن پیامدهای شدید اقتصادی شیوع ویروس کرونای جدید که موجب حذف حدود ۵۰ هزار شغل در این کشور شده است، از سرگیری فعالیت اقتصادی در ۶۰۰ بخش را مجاز اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، براساس فهرست منتشر شده در سایت اینترنتی دولت آلبانی، فعالیتها در بخش کشاورزی و دامداری، تولید مواد غذایی، صنعت معدن و نساجی و همچنین در بخش شیلات میتواند از سر گرفته شود.
از هنگام ثبت نخستین مورد ابتلا به کووید-۱۹ در آلبانی در تاریخ نهم مارس، مقامات این کشور دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفری اقدامات قرنطینهای را اعمال و تقریبا همه فعالیتهای اقتصادی را متوقف و همه مغازهها به جز داروخانهها و فروشگاههای مواد غذایی را تعطیل کردند.
اما بانک ها، تامین کننده محصولات کشاورزی و شرکتهای ساخت و ساز فعالیتشان متوقف نشد.
وزارت اقتصاد آلبانی برآورد کرده است این امر موجب از دست رفتن ۵۴۰ میلیون یورو از بودجه تا ماه ژوئن خواهد شد. از آغاز بحران کرونا در این کشور ۵۰ هزار شغل، یعنی چهار درصد مجموع شاغلان این کشور، حذف شده است.
فروشگاههای لوازم آرایشی میتوانند باز شوند، اما آرایشگاهها یا سالنهای زیبایی مانند کافهها و رستورانها همچنان تعطیل خواهند بود.
هتلها با رعایت شرایط اعلام شده میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
کارمندان باید فاصله فیزیکی توصیه شده و دیگر قوانین ایمنی از قبیل پوشیدن دستکش و ماسک رعایت کنند.
با این حال، ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه تا ۵ صبح فردا همچنان برقرار است.
تا کنون براساس آخرین آمار رسمی، بیش از ۵۶۰ نفر در آلبانی به کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این تعداد، ۳۱۴ نفر بهبود یافته اند. ۲۶ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
سوریه/ هلال احمر از ایجاد نخستین بیمارستان برای کردهای مبتلا به کرونا خبر داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هلال احمر کردهای سوریه روز دوشنبه اعلام کرد نخستین بیمارستان با ظرفیت ۱۲۰ تخت که فقط مختص بیماران مبتلا به کروناست، در سرزمینهای کردنشین شمال شرقی سوریه ایجاد شد.
مقامات کرد بارها زنگ خطر را به صدا درآوردند و با ابراز تأسف اعلام کردند برای مقابله با کووید ۱۹ تجهیزات پزشکی کمی به ویژه در زمینه دستگاههای تنفسی در اختیار دارند.
شرون بری معاون هلال احمر گفت: این بیمارستان جدید در ۱۰ کیلومتری شهر حسکه قرار دارد و هدف از ایجاد آن رسیدگی به بیماران مبتلا به کروناست». وی افزود: به این ترتیب، همه بیمارستان دیگر پذیرای بیماران کرونایی نخواهند بود و این بیماران به این بیمارستان فرستاده خواهند شد. این مقام کرد تاکید کرد: ما آماده پذیرش بیمارانی هستیم که حال آنها وخیم نیست. ظرفیت پذیرش کنونی با ۱۲۰ تخت، احتمالا افزایش خواهد یافت. وی افزود: برای مواردی که حال آنها وخیم است، استقرار بخش مراقبتهای ویژه همچنان در دست بررسی است. این مسئول هلال احمر کرد گفت: مراکز مشابهی در مناطق دیگری از جمله در رقه یا منبج (مناطق تحت کنترل کردها در شمال سوریه) در حال آماده شدن است.
سازمان ملل متحد روز جمعه از نخستین مورد مرگ به علت ابتلا به کرونا در شمال شرقی سوریه خبر داد.
دولت نیمه خودمختار کردستان سوریه، سازمان جهانی بهداشت را به اینکه سریعا اطلاع رسانی نکرده است متهم کرده بود و در شیوع بالقوه ویروس در سرزمینهای کردنشین، این نهاد سازمان ملل متحد و دولت سوریه را مسئول دانست.
مقامات محلی کرد نگران هستند. این نگرانی بیشتر به علت آن است که در مناطق آنها شمار بسیاری از اردوگاههای آوارگان مستقر هستند. در این اردوگاهها دهها هزار نفر از جمله خانوادههای داعش زندگی میکنند.
از جمله این اردوگاهها، اردوگاه الهول است که در آن نزدیک به ۷۰ هزار نفر زندگی میکنند و هزاران نفر از آنها کودکان و زنان وابسته به داعش هستند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد روز جمعه یادآور شد در اردوگاه الهول، «یک منطقه قرنطینه با ۸۰ تخت در حال ساخت است».
سازمان غیردولتی «کودکان را نجات دهیم» روز شنبه هشدار داد شمال شرقی سوریه «کمتر از ۳۰ تخت در بخش مراقبتهای ویژه دارد و در آن تنها ۱۰ دستگاه کمک تنفسی برای بزرگسالان و تنها یک دستگاه برای کودکان وجود دارد».
این سازمان غیردولتی در بیانیهای هشدار داد با توجه به این امکانات «پیشگیری به شدت حائز اهمیت است».
در سرزمینهای تحت کنترل حکومت سوریه، براساس آمار رسمی، ۳۹ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شدند و از این تعداد سه نفر جان باختند.
افتتاح فاز اول بیمارستان دو هزار و ۶۸۲ تختخوابی در استانبول
فاز نخست از بیمارستان دو هزار و ۶۸۲ تختخوابی در استانبول با حضور ویدیویی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، این بیمارستان در سه بلوک و در مساحت سربستهای به وسعت یکمیلیون مترمربع در منطقه باشاک شهیر استانبول توسط بخش خصوصی و با روش (بی. او. تی) ساخته شده و بهره برداری از فاز دوم آن از پانردهم ماه مای آغاز خواهد شد.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در مراسم افتتاحیه این بیمارستان گفت: این بیمارستان دارای ۴۵۰ واحد اطاق مراقبت ویژه بهمراه دستگاه تنفس مصنوعی تولید داخلی است و از نظر دارا بودن تعداد دستگاههای مصنوعی در جایگاه نخست اروپا قرار دارد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که از طریق ویدیو کنفرانس در این افتتاحیه حضور داشت گفت: این دهمین بیمارستان بزرگ مجهزی است که در دوران اقتدار وی به بهره برداری میرسد و کار ساخت هشت بیمارستان بزرگ مجهز دیگر تا پایان سالجاری به اتمام خواهد رسید.
اردوغان افزود: کار ساخت دو بیمارستان ویژه بیماریهای پاندمی (کرونا) در دو منطقه سانجاک تپه و یشیل کوی با سرعت ادامه دارد و در زمان مقرر به بهره برداری خواهد رسید.
شمار مبتلایان به کرونا در هلند به ۳۳ هزار و ۴۰۵ مورد رسید
مقامات بهداشت هلند اعلام کردند با ۷۵۰ مورد ابتلای جدید به کرونا در این کشور شمار مبتلایان به ۳۳ هزار و ۴۰۵ مورد افزایش یافت و ۶۷ مورد مرگ جدید نیز ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، موسسه ملی برای بهداشت عمومی هلند (RIVM) در تازهترین آمار خود اعلام کرد با ثبت ۶۷ مورد جدید مرگ براثر کرونا در این کشور شمار کل قربانیان این ویروس در این کشور به سه هزار و ۷۵۱ مورد افزایش یافته است.
این موسسه همچنین هشدار داد که تعداد واقعی مبتلایان و مرگ و میر و در هلند بالاتر از این میزان است، زیرا در درجه اول فقط کارمندان بهداشت و افرادی را که به شدت بیمار هستند آزمایش میشوند.
سازمان ملل: در مدت اپیدمی زنان آواره بیشتر در معرض خطر خشونت قرار دارند
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز دوشنبه هشدار داد در بحبوحه بحران شیوع ویروس کرونا در جهان، زنان و دختران آواره بیشتر در معرض خطر خشونتهای جنسیتی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نهاد وابسته به سازمان ملل خاطر نشان کرد این زنان و دختران بیشتر ممکن است مجبور شوند به «روابط جنسی برای بقا» یا «ازدواجهای اجباری زیر سن قانونی» تن بدهند.
قرنطینه در بسیاری از مناطق جهان به منظور پیشگیری از شیوع بیماری «کووید-۱۹» موجب محدودیت تردد و تعطیلی بسیاری از خدمات شده است.
جیلیان تریگس، دستیار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: ما باید در این دوره اپیدمی، توجه ویژهای برای محافظت از زنان و دختران آواره، پناهنده یا بی وطن داشته باشیم. آنها جزو افراد بسیار آسیب پذیر هستند. نباید به کسانی که از آنها سوء استفاده میکنند، اجازه این کار را بدهیم و باید به زنانی که قربانی سوء استفاده یا خشونت هستند، کمک کنیم.
وی افزود: زنان آواره ممکن است توسط کسانی که به آنها تجاوز میکنند یا آنها را مورد خشونت قرار میدهند، قرنطینه شوند و برخی نیز که ممکن است به لحاظ معیشتی مشکل دارند، ممکن است مجبور شوند به روابط جنسی برای بقا یا ازدواجهای اجباری تن بدهند.
بنا بر اعلام کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، به علت اقدامات قرنطینهای در بسیاری از کشورها دسترسی به خدمات حمایتی محدود شده است.
این نهاد برای جلوگیری از این خطرات، بودجهای اضطراری برای زنانی که در معرض خطر خشونت قرار دارند، اختصاص داده است.
عربستان/ شمار مبتلایان از ۱۰ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور هزار و ۱۲۲ نفر افزایش یافت و به ۱۰ هزار و ۴۸۴ نفر رسید. با مرگ چهار نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا، شمار فوتیها در عربستان نیز به ۱۰۳ نفر افزایش یافت.
بازگشایی تدریجی مشاغل و صنوف در قزاقستان
پس از یک ماه از قرنطینه شهرهای جمهوری قزاقستان؛ مراحل تدریجی آغاز به کار مشاغل آغاز شد.
از امروز بیستم آپریل برابر یکم اردیبهشت برخی از مشاغل به صورت مراحل تدریجی در قزاقستان آغاز به کارکردند.
در هفته اول فروشگاههای مصالح ساختمانی؛ لوازم یدکی اتومبیل و بازار میوه و تره بار کار خود را شروع کردند و دیگر مشاغل به ترتیب طی هفتههای آینده بازگشایی میشوند.
براساس آخرین آمار وزارت حفاظت سلامت قزاقستان تاکنون هزارو هفتصد و سی و پنج نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و در شهرهای نورسلطان؛ آلماتی؛ چیمکنت و چهار استان مقررات قرنطینه اجرا میگردد.
افزایش مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۸۵۱۹ نفر
رسانههای پاکستانی اعلام کردند: تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان در یک روز گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از خبرگزاری "جیو نیوز"، شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان ۸ هزار و ۵۱۹ نفر اعلام شد.
جیو نیوز گزارش داد: در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۰۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در پاکستان گزارش شده و در مجموع ۲۲ نفر در ایالتهای خیبرپختونخوا، پنجاب و سند بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند.
منابع خبری افزودند: تعداد قربانیان کرونا با ثبت بیشترین آمار مرگ و میر روزانه به ۱۷۶ نفر افزایش یافته است.
به گفته منابع خبری هنوز هم بیشترین تعداد بیمار در ایالت پنجاب پاکستان گزارش شده و این ایالت با ۳ هزار و ۸۲۲ بیمار در پاکستان رکورد دار است.
در ایالت سند نیز بیماری ۲ هزار و ۵۳۷ نفر تایید شده و ۱۲۳۵ نفر از ساکنان ایالت خیبرپختونخوا نیز به این بیماری مبتلا شدهاند.
این در حالی است که دولت با تمدید تعلیق کلیه پروازها برای ۱۰ روز آتی و تشویق مردم به عدم خروج از منزل، همچنان در تلاش است زنجیره انتقال کرونا را قطع کند.
قرنطینه عمومی در پاکستان باعث به وجود آمدن مشکلات اقتصادی نیز شده و نمایندگان اصناف ایالت خیبرپختوخوا پاکستان معتقدند اگر مدت قرنطینه و تعطیلی شهرها مجددا تمدید شود، بیکار شدن یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر در این ایالت قطعی خواهد بود.
گفتنی است مقامات دولتی پاکستان از جمله "عمران خان" نخست وزیر این کشور پیش بینی کرده اند، تعداد مبتلایان به کرونا تا آخر ماه میلادی جاری به ۵۰ هزار نفر برسد.
تصاویر شهر برگامو کانون بحران کرونا در استان لومباردیا در شمال ایتالیا
گسترش شیوع کرونا در ترکیه
روسیه هنوز به نقطه اوج شیوع کرونا نرسیده است
نروژ / ۴۷۰۰ خلبان و کادر پرواز شرکت هواپیمایی نروجین بیکار شدند
شبکه تلویزیونی ب. اف. ام فرانسه در صفحه توئیتر خود نوشت در پی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای ناشی از آن بر اقتصاد جهان، شرکت هواپیمایی نروجین ایر شاتل (Norwegian Air Shuttle) که در این مدت با مشکلات مالی بسیاری رو به رو شده بود، اعلام ورشکستگی کرد.
با اعلام ورشکستگی نروجین، ۱۵۷۱ خلبان و ۳۱۳۴ نفر کادر پرواز این شرکت هواپیمایی در سوئد، دانمارک، انگلیس، فنلاند، اسپانیا و آمریکا بیکار شدند.
این شرکت که در سال ۲۰۱۲ با انتقال ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار مسافر، در بین بزرگترین خطوط هواپیمایی اروپا، رتبه نهم را به خود اختصباص داد، جزء شرکتهای هواپیمایی ارزان قیمت در سطح اروپا به شمار میرود.
قطر/ شمار مبتلایان به شش هزار و ۱۵ نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی العهد وزارت بهداشت قطر اعلام کرد: با ثبت ۵۶۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، شمار مبتلایان به این بیماری در قطر به شش هزار و ۱۵ نفر رسید.
هند / ۱۷۶۵۶ مبتلا و ۲۸۴۲ فوتی
وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا را در این کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طبق آمارهای این وزارتخانه از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند هفده هزار و ششصد و پنجاه و شش نفر شده است. دو هزار و هشتصد و چهل و دو نفر از بیمارستان مرخص شدند. پانصد و پنجاه و نه نفر جان باختند.
ممنوعیت پروازهای بین المللی پاکستان تمدید شد
دولت پاکستان با هدف کنترل شیوع کرونا در این کشور تعلیق پروازهای بین المللی را به مدت ۱۰ روز دیگر تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، به نقل از سایت خبری "جنگ نیوز"، سازمان هوانوردی پاکستان اعلام کرد: ممنوعیت پروازهای بین المللی و داخلی پاکستان با هدف کنترل افزایش کرونا در پاکستان تا ۳۰ آوریل (۱۱ اردیبهشت) تمدید شد.
به گفته منابع خبری در این مدت علاوه بر پروازهای اختصاصی سازمان هواپیمایی ملی پاکستان برای بازگرداندن اتباع پاکستانی خارج از کشور، پروازهای دیپلماتیک و ترابری نیز از این تصمیم مستثنی بوده و اجازه پرواز خواهند داشت.
گفتنی است دولت پاکستان تحت تدابیر حفاظتی از کرونا پیشتر پروازهای داخلی و بین المللی را ابتدا تا ۱۴ و سپس تا ۲۱ آوریل لغو کرده بود.
به گزارش رسانههای محلی پاکستان، در دو هفته گذشته بیش از ۴ هزار شهروند پاکستانی به کشور بازگشته اند و روند بازگشت ۳۵ هزار مسافر دیگر همچنان ادامه دارد.
در این مدت همچنین کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان و کانادا نیز از بیم کرونا هزاران شهروند خود را در پروازهای اختصاصی از پاکستان خارج کرده اند.
اعتراض صهیونیستها به شیوه مدیریت بحران کرونا
شبکه تلویزیونی راپتلی در گزارش از برگزاری تظاهرات ضد دولتی در تل آویو خبر داد.
بر اساس این گزارش، هزاران تظاهرکننده روز یکشنبه در میدان رابین در تل آویو تجمع کردند. این جدیدترین دور از اعتراضات "پرچم سیاه" علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بود. تصاویر منتشر شده نشان میدهد هزاران معترض در این میدان تجمع کرده اند و این افراد در عین حال فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده اند و با فاصله یک متری از یکدیگر ایستاده اند. این معترضان به شیوه مدیریت بحران کرونا دولت اسرائیل اعتراض دارند و می گویند نتانیاهو در تلاش برای استفاده از این همه گیری به منظور تقویت قدرت خود و فرار از محاکمه است. نخست وزیر اسرائیل به پذیرفتن رشوه از سوی تجار در ازای پوشش خبری آنها متهم است. نتانیاهو در حال حاضر در حال گفتگو با بنی گانتز رهبر حزب آبی و سفید است تا بتواند یک دولت ائتلافی تشکیل دهد.
پوتین: هنوز به نقطه اوج کرونا نرسیده ایم
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نشستی با حضور مقامات بهداشتی، کارشناسان و ویروس شناسان از طریق ارتباط زنده تصویری، گفت: شیوع ویروس کرونا در روسیه همچنان در حال اوج گیری است و تا رسیدن به نقطه اوج کامل زمان زیادی باقی مانده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، پوتین افزود: هرچند مقامات بهداشتی، نهادها و سازمانهای پزشکی و درمانی موفق به کند کردن سرعت گسترش رشد کرونا شده اند، اما اقدامات مقابلهای باید با قدرت ادامه یابد.
ولادیمیر پوتین با ابراز نگرانی از ادامه وضعیت دشوار در این کشور گفت: متاسفانه گسترش شیوع این بیماری همچنان ادامه دارد و شمار شهروندان روسی که مبتلا شده اند روند افزایشی دارد.
این نشست در حالی برگزار شد که در شبانه روز گذشته ۴ هزار و ۲۶۸ مورد جدید از ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شد و مجموع مبتلایان این کشور از ۴۷ هزار نفر عبور کرد.
روسیه از جمله کشورهایی بود که شیوع ویروس کرونا در آن نسبت به سایر کشورها دیرتر شروع شد، اما اکنون شیوع این ویروس در پهناورترین کشور جهان نسبت به روزهای قبل سرعت گرفته است.
روسها ربات ضد عفونی کننده ضد کرونایی ساختند
روسها ربات ضد عفونی کننده تمام اتوماتیک چند منظوره جدیدی را برای نابودی ویروس کوید نوزده ابداع کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، مهندسان روسی این ربات را برای به صفر رساندن حضور انسان درفرایند ضد عفونی محیطهای آلوده به ویروس کرونا ابداع کردند.
این ربات همچنان می تواند از راه دور هدایت شده و یا بصورت خودکار بر اساس برنامههای داده شده بصورت دو ساعت بی وقفه کار کند. این ربات قابلیت حمل پنجاه کیلوگرم مواد ضد عفونی کننده را دارد. روسها برای طراحی و ساخت این ربات ۱۴۵ هزار دلارهزینه کرده اند.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در مالزی
مدیرکل وزارت بهداشت مالزی روز دوشنبه گفت مقامات مالزی اعلام کردند تعداد افرادی که روزانه آلودگی آنها در این کشور تایید میشود اندکی افزایش یافته و به ۳۶ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تاس، هشام عبد الله در کنفرانسی مطبوعاتی که در فیسبوک منتشر شد گفت: ۳۶ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شد و مجموع تعداد افراد آلوده به ۵ هزار و ۴۲۵ نفر رسید. این پایینترین رقم در مدت یک ماه است. جان باختن هیچ کسی در ۲۴ ساعت گذشته مستند نشده است.
مدیرکل وزارت بهداشت مالزی افزود ۴۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بسر میبرند و ۲۸ نفر نیز از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکنند. وی همچنین گفت حدود ۳۳۰۰ نفر بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سازمان جهانی بهداشت خواستار حذف موانع تجاری شد
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در سخنرانی در نشست مجازی وزیران بهداشت گروه ۲۰ خواستار حذف موانع تجاری شد که بر سر راه مقابله با ویروس کرونای جدید قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری تاس، وی از همه کشورها خواست برای افزایش تولید و توزیع برابر مایحتاج اساسی، همکاری کنند و موانع تجاری را که کارکنان بخش بهداشتی و بیماران آنها را به خطر میاندازند از میان بردارند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان کرد پیش بینی میشود کشورهای گروه ۲۰ همچنان از واکنش جهانی به شیوع ویروس کرونا حمایت کنند.
تدروس خاطر نشان کرد: ما به زودی دومین "طرح واکنش و آمادگی راهبردی" را با برآورد منابع مورد نیاز برای مرحله بعدی واکنش، منتشر خواهیم کرد. برای نخستین طرح ما قول تامین بیش از ۹۰۰ میلیون دلار داده شده است.
ابراز نگرانی یونیسف درباره وضع کودکان
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا بر کودکان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ابراز نگرانی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، یونیسف با اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا در همه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، درباره تاثیر آن بر وضع کودکان در این منطقه ابراز نگرانی کرد، به ویژه که کشورهای مختلف منطقه از درگیری رنج میبرند.
زاهر علی گزارشگر شبکه الجزیره گفت: در پی شیوع ویروس کرونا، ۱۱۰ میلیون کودک در منطقه خاورمیانه مجبور به باقی ماندن در خانه هایشان شدند و امکان رفتن به مدرسه را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ندارند. یونیسف درباره تاثیر بلای کرونا بر کودکان این منطقه به شدت ابراز نگرانی کرد. به ویژه که بیشترین تعداد کودکان نیازمند جهان، در این منطقه زندگی میکنند. یونیسف تعداد این کودکان را ۲۵ میلیون نفر از جمله مهاجران و آوارگان، برآورد کرد که به علت درگیریهای مسلحانه در سوریه، سودان، یمن، لیبی و عراق مجبور به ترک خانههای خود شده اند. نیمی از کودکان این منطقه در سطوح مختلف از تحصیل، مسکن، تغذیه مناسب، مراقبتهای بهداشتی و دسترسی به آب آشامیدنی و سیستم فاضلاب محروم هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: تعطیلی مدارس، منع آمد و شد و مجبور بودن به باقی ماندن در خانهها و ورزش نکردن، همه کودکان در این منطقه را شوکه کرده است. به علت توقف فعالیت بیشتر شرکتها و تعلیق پرداخت حقوق کارکنان، یونیسف پیش بینی کرد میزان فقرا در منطقه عربی هشت میلیون نفر دیگر افزایش یابد که نیمی از آنها از کودکان هستند. کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در غرب آسیا، پیش بینی کرد حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار شغل در منطقه عربی در سال ۲۰۲۰ حذف شود؛ بنابراین کودکان در این منطقه بین به شدت تحت فشار قرار دارند و اجرای برنامههایی برای حفاظت اجتماعی از خانوادهها و کودکان آنها ضروری است.
افزایش ناگهانی آمار مبتلایان به کرونا در مالزی
کاهش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
بخش بیمارستانی ژاپن درباره اشباع بیمارستانها هشدار داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پزشکان ژاپنی روز دوشنبه زنگ خطر را به صدا درآوردند و از مقامات خواستند برای جلوگیری از اشباع مراکز درمانی این کشور وارد عمل شوند.
به رغم برقراری وضع فوق العاده در ژاپن، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در این کشور در اوایل این هفته از مرز ۱۰ هزار نفر فراتر رفت.
کارشناسان بیم دارند شمار روزانه مبتلایان به کووید ۱۹ د راین کشور به صدها نفر برسد. با وجود آنکه شیوع کرونا در ژاپن به شکل قابل توجهی کمتر از موارد ابتلا در کشورهای اروپایی به شدت آسیب دیده و آمریکاست، اما این کشور هم اکنون پس از چین و هند، بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در آسیا دارد.
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت ژاپن از آغاز بحران کرونا، از ۱۰ هزار و ۷۵۱ مورد مبتلا، ۱۷۱ نفر جان باختند. ظرف ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان ۴۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است. در ژاپن از چند روز گذشته وضع فوق العاده اعلام شده و تا ششم مه (۱۷ اردیبهشت) در سراسر این کشور برقرار خواهد بود. این وضع فوق العاده نخست محدود به هفت منطقه بود. از اکثر ژاپنیها خواسته شده دورکاری میکنند و تا حد ممکن در خانههای خود بمانند تا تماسها به میزان ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کند.
شمار مسافران قطارها و متروهای پایتخت که به طور معمول در ساعتهای پیک مملو از مسافر بودند، به شدت کاهش پیدا کرده است. اما اکثر بوتیکها و رستورانها باز هستند.
کنتارو ایواتا ایمونولوژیست دانشگاه کوب (غرب) روز دوشنبه گفت: قانون برقراری وضع فوق العاده نمیتواند الزامی برای رعایت دستورالعملها باشد، اما «این پیام میتواند بدون اعمال مجازات، بسیار مؤثر، سختگیرانه و مداوم باشد». وی در کنفرانس خبری مجازی گفت: «ما به تدابیر بسیار مؤثرتری برای محافظت از بیمارستانها نیاز داریم».
این استاد ژاپنی که بارها از بخش درمانی ژاپن در مدیریت بحران بهداشتی طی ماههای گذشته انتقاد کرده است هشدار داد: «نظام بهداشتی در شمار بسیاری از مناطق ژاپن در آستانه فروپاشی است».
به اعتقاد وی، راهبرد ژاپن که برای محدود کردن نیاز به تست، ارتباطات افراد را رد یابی میکرد زمانی کار ساز بود که شمار مبتلایان کم بود.
وی گفت: «با وجود این باید برای مواردی که اوضاع تغییر کند و ردیابی کانونهای شیوع عملی نباشد خود را آماده کنیم و این امرنیازمند تغییر فوری راهبرد است».
این استاد دانشگاه ژاپن گفت: «اما ژاپن براساس سنت و تاریخچه خود، در تغییر راهبرد بسیار قوی نیست».
وی افزود: «ما در تدوین طرح «ب» بسیار بد عمل میکنیم، زیرا فکر کردن به طرح «ب» به منزله این است که پذیرفته ایم طرح «الف» عمل نکرده است».
وزارت بهداشت ژاپن اذعان کرد در برخی موارد بیمارستانها در اعزام آمبولانس برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا کوتاهی کرده اند.
هاروئو اوزاکی رئیس مجمع پزشکان توکیو روز جمعه هشدار داده بود «ژاپن نظامی طراحی نکرده است که براساس آن بیمارستانهای معمولی (غیر تخصصی) بتوانند در موارد اضطراری بیماران مبتلا به بیماریهای عفونی را پذیرا باشند. این در حالی است که بیمارستانهای تخصصی نیز دیگر نمیتوانند پاسخگوی تقاضاها باشند».
کرونا و کمبود تجهیزات آزمایشگاهی در افغانستان
تایید ابتلای ۲۰ کارمند ریاست جمهوری افغانستان به کرونا
ابتلای بیست کارمند ریاست جمهوری افغانستان" ارگ ریاست جمهوری" به بیماری کووید نوزده تایید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، «صدیق صدیقی» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان امروز اعلام کرد: آزمایش کارمندان ریاست جمهوری افغانستان نشان میدهد که بیست نفر از آنها به ویروس کرونا آلوده شده اند.
وی افزود: اشرف غنی رئیس جمهور و معاونان وی به ویروس کرونا آلوده نیستند و برای جلوگیری از گسترش این ویروس در ریاست جمهوری، تدابیر بهداشتی اتخاذ شده است.
برخی گزارشها شمار کارکنان ریاست جمهوری را که به ویروس کرونا آلوده هستند، چهل نفر اعلام کرده اند.
تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان از مرز هزار نفر گذشته است
اقدامات دولت ترکیه برای ساماندهی اقتصادی در بحبوحه شیوع کرونا
به گزارش رسانهها و اتحادیه اتاق بازرگانی و بورسهای ترکیه، اقدامات ترکیه برای ساماندهی اقتصادی برای رفع بحران اقتصادی و اجتماعی ناشی از شیوع ویورس کووید- ۱۹ را که به تصویب مجلس ترکیه رسیده است اعلام کرد: اخراج کارگران و کارمندان تا سه ماه آینده ممنوع شده است. کسانی که مرخصی بدون دستمزد گرفته اند، ماهیانه کمک نقدی پرداخت خواهد شد. کارفرمایان میتوانند کارگران را به مدت سه ماه به مرخصی بدون دستمزد بفرستند. موسساتی که فعالیت آنها متوقف شده است، از پرداخت مالیات معاف شده اند. بازپرداخت وامهای آموزش عالی سه ماه به تاخیر خواهد افتاد.
به کارگرانی که مشمول دریافت بیمه بیکاری نیستند، روزانه ۳۹.۲۴ لیر ترک کمک نقدی پرداخت خواهد شد. کسانی که مرخصی بدون حقوق گرفته اند و کسانی که نمیتوانند از حقوق کار پاره وقت را دریافت کنند و کسانی که بعد از ۱۵ مارس قرارداد استخدامی آنها لغو شده است، تا موقعی که بیکار هستند هر ماه ۱۱۷۷ لیر ترک کمک دریافت خواهند کرد. وزارت امور خانواده نیز به خانه سالمندان کمک پرداخت خواهد کرد. کسانی که قیمت کالاها را به صورت نامناسب افزایش دهد و یا احتکار کنند مجازات خواهند شد. پرداخت قبوض آب و برق و گاز به مدت سه ماه به تاخیرخواهد افتاد و مدیریت خواهد شد. مالیات آژانسهای گردشگری در سال ۲۰۲۰ پرداخت نخواهد شد. پرداخت اجاره اموال غیر منقول دولتی، شهرداران و ادارات خصوصی به مدت سه ماه به تاخیر افتاد. حقوق پاره وقت در موسسات خصوصی بنا به درخواست کارفرمایان پرداخت خواهد شد.
محمد علی آکبن رئیس نهاد امور تنظیم و نظارت بر نظام بانکداری ترکیه نیز درباره حفظ و زنده نگه داشتن نظام اقتصادی همه جانبه گفت: بانکهای دولتی و خصوصی و بانکهای خصوصی دارای سهامدار خارجی باید منابع خود را به بخش تولیدات و خدمات و افزایش استخدام در کشور اختصاص دهند. پرداخت کمک متناسب با درآمد افراد مسن و معلولان بدون پیش شرط معلولیت شدید به مدت سه ماه انجام خواهد شد.
بنا به مصوبات ریاست اداره توسعه و حمایت تشکلهای کوچک و متوسط جمهوری ترکیه، وامهایی را که تشکلهای اقتصادی و تولیدی مزبور از بانکها دریافت کرده بودند، بازپرداخت بدهی آنها تا ۳۰ ژوئن به مدت سه ماه بدون نرخ بهره به تاخیر خواهد افتاد.
وزارت کشاورزی و جنگلداری در چارچوب برنامه توسعه تولید محصولات کشاورزی، به موسسات و کشاورزان ۲۱ استان بذر رایگان توزیع خواهند کرد.
ترکیه به علت شیوع بحران ویروس کووید- ۱۹ با بحران شدید اقتصادی تولیدی اعم از صنایع و کشاورزی و صادرات کالا و خدمات، گردشگری، بخش خدماتی داخلی روبرو شده است. تعداد بیکاران در ترکیه حدود ۱۳.۶ درصد بود. شیوع ویروس این رقم را تا بیست درصد افزایش خواهد داد. درآمد تروریستی ترکیه که در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۴۰ میلیارد دلار بود به شدت ضربه خورده است. ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی باید ۱۷۰ میلیارد دلار بهرههای وام سرمایه خارجی را باز پرداخت کند و ذخیره ارزی آن حدود ۹۵ میلیارد دلار است.
ترکیه برای مبارزه بهداشتی با خطر شیوع ویروس کرونا تدابیر پیشگیری بهداشتی نظیر، قرنطینه شهرها، اعلام حکومت پلیسی و امنیتی منع عبور و مرور در شهرها، توزیع ماسک رایگان، نصب دستگاههای ضد عفونی در ورودی ایستگاههای اتوبوس و مترو، فاصله گذاری اجتماعی، واردات بیش از یک میلیون دارو از چین، استفاده اجباری مردم از ماسک به ویژه در اتوبوس و مترو را اجرا میکند. ممنوعیت خروج از خانه افراد زیر ۲۰ سال و افراد ۶۵ سال به بالا ممنوع شده است. پلیس و ژاندارمری و جوانان داوطلب سازماندهی شده مسئول خرید و تحویل کالاهای مورد نیاز افراد ۶۵ سال به بالا هستند.
شمار مبتلایان به کرونا در لبنان به ۶۷۷ نفر رسید
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۶۷۷ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد، تست کرونا ۴ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۶۷۷ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۱۰۲ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۱ نفر هم جان باخته اند.
سوئیس/ شمار مبتلایان به ۲۷ هزار و ۹۴۴ نفر افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات سوئیس اعلام کردند: شمار آلوده شدگان به ویروس کرونا با احتساب ۲۰۴ نفر دیگر به ۲۷ هزار و ۹۴۴ نفر و شمار تلفات نیز یکهزار و ۱۴۲ نفر رسید.
اسپانیا / شمار تلفات به کمتر از ۴۰۰ نفر در روز کاهش یافته است
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت اسپانیا اعلام کرد: «شمار تلفات ناشی از ویروس کرونا به کمتر از ۴۰۰ نفر در روز کاهش یافته است».
بازگشت هزاران تبعه ترکیه از کشورهای خارجی
شرکت هواپیمایی ترکیه "ترکیش ایر" اعلام کرد: ۲۵ هزار تبعه ترکیه مقیم ۵۹ کشور خارجی برای گذراندن ماه مبارک رمضان در کنار خانواده هایشان به ترکیه بر میگردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، در این اطلاعیه این شرکت آمده است: انتقال اتباع با ۱۹۵ پرواز در تاریخ ۲۰ تا ۲۸ آوریل انجام خواهد شد.
بر اساس این اطلاعیه سه هزار و ۲۹۶ شهروند از آلمان، دو هزار و ۲۰۱ تن از عربستان سعودی،۱۶۳۲ نفر از آمریکا، ۱۵۵۹ از انگلیس، ۱۴۶۳ شهروند از کویت، از الجزایر ۱۲۰۰، عراق ۸۶۱، فرانسه ۶۹۶، جمهوری آذربایجان ۶۶۲، هلند ۶۴۸، کانادا ۵۴۳، قبرس شمالی ۵۴۰، امارات۵۳۸، لهستان ۴۸۸، اسپانیا۴۵۵، روسیه ۳۸۰، مقدونیه شمالی۳۹۴، قرقیزستان۳۵۲ و از سوئیس ۳۴۱ تبعه ترکیه به کشور منتقل خواهند شد.
"ترکیش ایر" نیز اعلام کرده است، اتباع ترکیه از کشورهای مالت، مصر، ایرلند، مولداوی، مجارستان، رومانی، آلبانی، بحرین، صربستان، ایتالیا، سوئد، اردن، عمان، ایران، سودان، اتریش، اسلواکی، مراکش، تایلند، قره داغ، دانمارک، غنا، سنگال، قطر، اتیوپی، سومالی، موریتانی، نیجریه، کنیا، بنگلادش، پاکستان، هندوستان، مالزی، سنگاپور، بوسنی نیز با همین سازوکار به ترکیه منتقل خواهند شد.
بهبود یک بیمار کرونایی در اتریش با استفاده از پلاسمای خون
در اتریش برای نخستین بار یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا با روش درمانی پلاسمای خون از مرگ نجات یافت و بهبود پیدا کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ این جوان سی و شش ساله از استان اشتیرمارک اتریش با روش پلاسمای خون؛ پس از یک ماه بستری در بخش مراقبتهای ویژه؛ اکنون به بخش معمولی بیمارستان گراتس اتریش منتقل شده است.
این جوان اتریشی بمدت چهار هفته به دلیل تب بالا و عفونت ریوی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بود.
به گفته پزشکان بیمارستان گراتس اتریش؛ نتیجه سه تست کرونا نشان میدهد که این جوان بیمار اکنون بهبود یافته است.
نروژ / بازگشایی مهدهای کودک در نروژ به رغم نگرانی والدین
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نروژ که شیوع ویروس کرونای جدید در آنجا ظاهرا تحت کنترل قرار گرفته است، روز دوشنبه در نخستین گام از کاهش تدریجی محدودیتهای قرنطینه ای، از بازگشایی مهدهای کودک خبر داد.
بازگشایی مهدهای کودک پس از پنج هفته حالت نیمه قرنطینه در نروژ، برای خردسالان رسما با ملاحظات بهداشتی توجیه میشود. از آنجا که به نظر میرسد کودکان تا حد زیادی تحت تاثیر «کووید-۱۹» قرار نمیگیرند و باید زمینه بازگشت والدین به سر کار را فراهم کرد، دولت نروژ اقدام به بازگشایی مهدهای کودک کرده است.
با این حال، برخی والدین از بازگشایی مهدهای کودک ابراز نگرانی کرده اند و مانند دانمارک که چهارشنبه گذشته برخی مدارس را باز کرد، آنها نیز پویش «فرزند من نباید خرگوش آزمایشگاهی برای کووید-۱۹ باشد» را در فیسبوک راه اندازی کرده اند و همچنین یک طومار آنلاین ایجاد کردند که صبح دوشنبه بیش از ۲۸ هزار امضا جمع آوری کرد.
وزیر آموزش نروژ پیشتر اطمینان داد: «رفتن به مهد کودک خطری ندارد.»
بازگشایی مهدهای کودک با اقدامات احتیاطی همراه است. کودکان زیر سه سال باید در گروههای کوچک سه نفره با مسئولیت یک فرد بزرگسال قرار گیرند و کودکان سه تا شش سال نیز در گروههای شش نفره قرار میگیرند بی آنکه ارتباطی با دیگران داشته باشند.
نروژ، در کنار اتریش و دانمارک از نخستین کشورهای اروپایی هستند که به کاهش محدودیتهای قرنطینهای که بیشتر آنها از ۱۲ مارس اعلام شد، اقدام کرده اند.
براساس این برنامه کاهش محدودیت ها، فیزیوتراپیستها و روانشناسان میتوانند از روز دوشنبه فعالیت خود را از سر بگیرند، همچنین آرایشگرها و متخصصان پوست نیز از این هفته به سر کار خود بازمی گردند. اما مدارس ابتدایی قرار است از ۲۷ آوریل (دوشنبه آینده) باز شود.
هر چند که فروشگاهها هرگز مجبور به تعطیلی نبوده اند، اما بیشتر رستورانها و کافهها فعلا تعطیل خواهند ماند. تجمعات فرهنگی و ورزشی نیز دست کم تا ۱۵ ژوئن ممنوع خواهد بود. شهرهای بزرگ نیز اعلام کرده اند که مراسم رژه سنتی کودکان را در تاریخ ۱۷ مه، روز جشن ملی این کشور برگزار نخواهند کرد.
تا روز یکشنبه در این کشور منطقه اسکاندیناوی با پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، هفت هزار و ۶۸ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» و ۱۵۴ مورد مرگ ناشی از این بیماری ثبت شد و منحنی موارد جدید بستری در بیمارستانها از چند روز پیش نزولی شده است.
فلسطین اشغالی/ تصاویر ورود خوکها به پارکهای حیفا
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم تصاویری از ورود خوکها به پارکها در شهر حیفا در فلسطین اشغالی منتشر کرد.
این شبکه در حساب کاربری خود در یوتیوب نوشت: در پی اعلام تعطیلی سراسری و خلوت شدن خیابان ها، خوکها به همراه بچههای خود راهی پارکها در شهر حیفا شده اند. آنان بدون هیچ ترسی در خیابانها و درون سطلهای زباله پرسه میزنند.
آمریکای لاتین/ خشونتها علیه زنان، فوریت دیگر در دوران همه گیری
به گزارش خبرگزاری فرانسه در آمریکای لاتین، مانند دیگر قاره ها، اعمال قرنطینه به علت همه گیری بیماری کووید-۱۹، درخواستها برای کمک به قربانیان خشونتهای خانگی را که تدابیر محدود کننده مانع فرار از آن شده، به میزان زیادی افزایش داده است.
از سازمان ملل تا پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، درخواستها برای کمک به زنان قربانی خشونت در بحبوحه قرنطینه، در هفتههای اخیر افزایش یافته است.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد: متأسفانه بسیاری از زنان و دختران جوان به ویژه، در خانوادههای خود، یعنی در جایی که دقیقا باید مورد حمایت قرار بگیرند، در معرض خشونت قرار دارند.
پاپ فرانسیس نیز یادآور شد که زنان به علت یک زندگی مشترک که آنها بار سنگینی را در آن تحمل میکنند، با خطر خشونت مواجهند.
ویکتوریا آگویره از سازمان غیردولتی مومالا که با خشونتهای علیه زنان مقابله میکند: قرنطینه، هزاران زن را که با یک مهاجم که از آن بیشتر از ویروس کرونا میترسند، در یک جا حبس کرد، در جهنم فرو برد.
در آرژانتین، ۱۸ زن در ۲۰ روز اول قرنطینه که ۲۰ مارس آغاز شد، به دست شریک زندگی یا شریک زندگی سابق خود کشته شدند و درخواستها برای کمک از طریق شمارههای اضطراری ۳۹ درصد افزایش یافته است.
وضعیت در مکزیک، برزیل و شیلی و دیگر کشورهای منطقه جایی که تدابیر اتخاذ شده از سوی مقامات و انجمنها گاهی به نظر ناکافی میرسد، نیز چندان درخشانتر نیست.
بر اساس آمار اولیه دیده بان برابری جنسیتی درون سپالک، Cepalc، نهادی وابسته به سازمان ملل برای آمریکای لاتین و منطقه کاراییب، آمریکای لاتین در سال ۲۰۱۹، سه هزار و ۸۰۰ مورد زن کشی را به ثبت رساند که افزایش هشت درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان میدهد.
نادین گاسمن، مدیر مؤسسه ملی زنان مکزیکوسیتی اعلام کرد در مکزیک، از آغاز قرنطینه در ۲۴ مارس، تماسها با مرکز فوریتها برای کمک به زنان در معرض خشونت خانگی افزایش یافته است.
ماریا سالگرو محقق و خالق نقشهای که موارد زن کشی را در مکزیک سرشماری میکند، میگوید حدود ۲۰۰ مورد زن کشی از ۲۴ مارس در این کشور صورت گرفته است.
اوایل آوریل، قتل آنا پائولا، نوجوان ۱۳ ساله که در خانه خودش در ایالت سونورا در شمال شرق مکزیک در زمانی که مادرش برای خرید بیرون بود، از سوی یک دزد مورد تجاوز و ضرب و شتم قرار گرفت، موجی از خشم را برانگیخت.
در این کشور، از آغاز قرنطینه، درخواستها برای کمک از سازمان غیردولتی «شبکه ملی پناه» که زنان قربانی خشونت را پذیرش میکند، ۶۰ درصد و شمار زنانی که در این مرکز پذیرفته شدند، ۵ درصد افزایش یافته است.
در سائوپائولو، کانون همه گیری ویروس کرونا در برزیل، شکایتهای قضایی به علت خشونتهای خانگی ۳۰ درصد افزایش یافته است.
حدود ۷۰۰ داوطلب تصمیم گرفتند یک شبکه حقوقی تشکیل دهند که از طریق شبکه واتساپ به این قربانیان کمک پزشکی، حقوقی و روانی میدهد.
در شیلی، که قرنطینه گزینشی را در مناطقی که بیشتر از بقیه نقاط تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفتند و مقررات منع آمد و شد را ترجیح داد، شکایتها به علت خشونت خانگی به طور مثال در پروودانسیا، محلهای با کلاس بالا و متوسط در سانتیاگو، پاتیتخت این کشور، ۵۰۰ درصد افزایش پیدا کرد.
پائولا دازا، معاون وزیر بهداشت شیلی اذعان کرد این بحران بهداشتی به افزایش مصرف الکل منجر شده است که اثراتی بر سلامت ذهن وعقل میگذارد، رفتارهای عصبی بیشتر، اضطراب، افسردگی و خشونت بیشتر را در داخل خانوادهها موجب میشود.
در آرژانتین، قتل کریستینا ایگلزیاس و دخترش آدا که هفت سال داشت توسط شریک زندگی این زن، این کشور را به لرزه درآورد. جسد این دو نفر در حالی که دفن شده بود در خانه آنها در بوئنوس آیرس کشف شد.
در نقطه دیگری از پایتخت آرژانتین، پلیس که همسایگان آن را مطلع کرده بودند، برای نجات یک زن که همسرش با ضربات چکش به او حمله ور شده بود، به موقع وارد عمل شد.