سوارکاری معلولان با وجود نیروی انسانی مستعد، ظرفیتی که مغفول مانده و نیازمند توجه بیشتر است.
این رشته یکی از رشتههای ورزشی معلولان است که در همهی ردههای سنی ورزشکار دارد و حتی در نخستین جشنوارهی رقابتهای پاراسوارکاری سال ۹۶ ورزشکاران و خانوادهها استقبال خوبی از آن کردند تا جایی که قرار شد برترینها در قالب تیمهای ملی ردههای سنی مختلف تمرینات خود را آغاز کنند، اما در نهایت فقط در رده سنی بزرگسالان، اردوی تیم ملی تشکیل شد.
سوارکاری معلولان در پارالمپیک که بزرگترین میدان ورزشی برای ورزشکاران جانباز و معلول است با استقبال خوب دیگر کشورها همراه شده، اما در کشورمان بنا بر سیاستهای کمیته ملی پارالمپیک از حضور در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو منع شده است.
این در حالیست که سهیل کریمی و اصغر کفاشی دو سوارکار معلول امتیازات خوبی کسب کرده بودند و عملکردشان به صورت حرفهای مورد تایید مربی فرانسوی بود و امید زیادی بود که این دو سوارکار که بالاترین امتیاز را در درجه (گرید) ۲ دارند، راهی رقابتهای برون مرزی برای کسب سهمیه پارالمپیک شوند، اما به علت گران بودن هزینه اسب اجارهای و حمایت نکردن کمیته ملی پارالمپیک توکیو را از دست دادند.
آذر پارسال ۸ رشته از ورزشهای جانبازان و معلولان به فدراسیونهای مربوطه واگذار شدند از جمله رشتهی پارا سوارکاری که زیر نظر فدراسیون سوارکاری قرار گرفت.
احساس میشود این ورزش زیر سایهی دیگر رشتهها کم رنگ و دچار انزوا شده است و سوارکاران معلول نمیتوانند تواناییهای خود را بروز دهند.
با توجه به ظرفیتهای این رشته انتظار میرود نگاه ویژهای به این رشته شود.
به نظر میرسد که این رشته در ساختار ورزش کشورمان بیشتر شبیه به حیات خلوت است و جایی برای افراد خاص قلمداد میشود.
طاهره عاليشوندی خبرنگار سرویس ورزشی خبرگزاری صدا و سیما |