به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، اعضای شورای برنامهریزی، توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان در اولین جلسه این شورا در سال جدید با تصویب سی و یک طرح جهش تولید در استان موافقت کردند.
این طرح ها در بخشهای صنعت و معدن ، جهاد کشاورزی،میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و شهرک های صنعتی است.
استاندار سمنان در این جلسه بهبود نرخ رشد اقتصادی را لازمه جهش تولید دانست و گفت: مدیران با برنامهریزیهای اصولی و کاربردی برای بهبود نرخ رشد اقتصادی تلاش کنند.
علیرضا آشنا گر با بیان اینکه ارتقا فناوری و دانش بومی موجب رفع موانع و جهش تولید میشود افزود: دولت با واگذاری سهام خود به بخش خصوصی گام مثبتی برای جهش تولید برداشته است و ورود سهام دولتی به بورس یکی از این اقدامات است.
آشناگر یکی از مشکلات معادن استان سمنان را خام فروشی بیان کرد و گفت: برای جهش تولید باید فرآوری منابع معدنی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
استاندار سمنان همکاری مدیران و رفع مشکلات زیرساختی را از جمله راهکارهای افزایش بهرهبرداری در بخش معدن استان سمنان برشمرد و تاکید کرد: در بخش توسعه معدن، دغدغههای محیط زیستی مورد توجه قرار بگیرد .
ریس سازمان برنامه بودجه و دبیر شورای برنامه ریزی استان گفت: از مجموع هشت برنامه الویت دار استان برای توسعه در سال گذشته هفت برنامه عملیاتی و تدوین شده است .
نادر مالکی تکمیل مطالعات اکتشاف مقدماتی و توسعه زیر ساختهای معدنی در پهنه استان را یکی از این برنامه های عنوان کرد و گفت: توجه به زنجیره تولید مواد معدنی برای مصارف داخلی و صادرات یکی از این برنامه هاست که در جلسه امروز بحث و بررسی شد.
احمد همتی نماینده مردم شهرستانهای سمنان ، سرخه و مهدیشهر در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه تنوع ، وسعت و ذخایر معادن و وجود نیروهای متخصص در استان را از ظرفیتهای مطلوب برای جهش تولید عنوان کرد و گفت: با توجه به این ظرفیتها نیاز ایت نمایشگاه دایمی برای معرفی معادن استان ایجاد شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: ۶۰ درصد نمک، ۹۵ درصد سلستین، ۹۵ درصد زئولیت و ۴۰ درصد گچ کشور در استان سمنان وجود دارد گفت: تکمیل فعالیتهای اکتشاف معادن در جهش تولید این استان موثر است.
علی تشنه دل با بیان اینکه برنامه راهبردی معدن استان سمنان در گذشته تدوین شده و نیاز به بازنگری مجدد در بخشی از قسمتها دارد گفت: تامین زیرساختهایی مانند برقرسانی، مشارکت در آسفالت مسیر و مشارکت در احداث مسیر برای توسعه بهرهبرداری از معادن استان ضروری است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه در حال حاضر عمده فعالیت معادن استان سمنان به شکل سنتی است که باید اصلاح و ارزش اقتصادی آنها افزایش یابد.