به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، نتایج این پژوهش در زمانی منتشر میشود که بسیاری از کشورها تدابیر در نظر گرفته شده برای جلوگیری از همه گیری را تشدید میکنند.
به نظر میرسد این تحقیق برخی از تدابیری را که پیش از این اتخاذ شده است، مانند "ردیابی تماس" که اشخاصی را که با شخص مبتلا در تماس بوده اند، جستجو میکند، رد میکند، زیرا بر اساس این تدابیر، ردیابی افرادی که در تماس بوده اند، فقط تا زمانی دنبال میشود که در آن نشانههای بیماری ظهور کرده است.
نویسندگان این تحقیق که در ماهنامه نیچر مدیسین (Nature Medicine) منتشر شده است، اعلام کردند "در ردیابی تماس به منظور تشخیص الگوهای بالقوه انتقال باید معیارهای جامع تری، دو یا سه روز پیش از ظهور نشانهها اتخاذ کرد تا بتوان همه گیری را به طور موثرتری کنترل نمود".
محققان، دادههای کلینیکی درباره انتشار ویروس بیماران پذیرفته شده در بیمارستانی در شهر کانتون چین را با سایر دادهها درباره "انتقال نظیر به نظیر" که در آن فرض بر این است یک فرد آلوده فرد دیگری را آلوده کرده است، مقایسه کرده اند تا درباره دوره سرایت نتیجه گیری کنند.
تیم تحقیق به ریاست اریک لو (Eric Lau) از دانشگاه هنگ کنگ از حلق ۹۴ بیمار نمونه برداری و درجه سرایت پذیری را از نخستین روز ظهور علائم تا ۳۲ روز اندازه گیری کرده اند.
این تیم مشاهده کرده است بیمارانی که حال هیچ یک از آنها وخیم یا بحرانی نبوده است، به محض ظهور علائم پیش از کاهش تدریجی آنها حامل بالاترین میزان ویروس بودند.
این تحقیق بر پایه دادههای عمومی ۷۷ مورد انتقال نظیر به نظیر در چین و در جهان برای ارزیابی زمان بین ظهور علائم و سرایت پذیری نزد هر بیمار قرار دارد.
محققان فرض میکنند دوره کمون اندکی بیش از پنج روز است.
نویسندگان این تحقیق نتیجه گیری کرده اند سرایت دو و سه دهم روز پیش از ظهور علائم آغاز میشود و در هفت دهم روز پیش از ظهور نخستین نشانههای بیماری به اوج خود میرسد.
بر اساس این تحقیق، ۴۴ درصد موارد فرعی در شبکههای انتقال در دوره پیش از ظهور علائم آلوده شده اند.
در آغاز ماه آوریل چین اعلام کرد بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر آلوده به ویروس را که بدون علائم بیماری بودند، شناسایی کرده است و مراکز آمریکایی کنترل و جلوگیری از بیماری اعلام کرده اند یک چهارم از افراد آلوده دارای علائم بوده اند.