جهان همچنان درگیر کووید ۱۹
وضعیت کرونا در سایر کشورها
در خواست برای پیوستن به کمپین جهانی برای ساخت واکسن ویروس کووید ۱۹
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ آخرین خبرها از شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان به این شرح است:
آخرین اخبار وضع شیوع کرونا در جهان
بازگشایی بازارهای خیابانی ووهان پس از ۴ ماه
بازارهای خیابانی ووهان با وجود بدنامی آنها و مخالفتهای خارجی برای تعطیلی، ۴ ماه پس از ظهور کووید ۱۹ در این شهر مرکزی چین بازگشایی شد.
به نظر میرسد اپیدمی که بیش از ۱۲۵ هزار نفر را در سراسر جهان کشته، به طور گسترده در چین مهار شده است. ۱۱ میلیون نفر جمعیت ووهان از ۲۳ ژانویه تا ۸ آوریل در قرنطینه به سر میبردند. طبق نظر کارشناسان ویروس کرونای جدید اواخر سال ۲۰۱۹ در بازار شهر ووهان پدیدار شد که در آن حیوانات عجیب و غریبی به صورت زنده به فروش میرسند. ویروس با منشاء حیوانی احتمالا در انتقال به انسان جهش یافته است.
این بازار به نام هوآنان اول ماه ژانویه تعطیل شد و حالا پشت یک نرده آبی بلند پنهان شده است.
در پی نگرانی دائم حاکم بر ووهان یک هفته پس از لغو قرنطینه، تابلوهایی نصب شده است که از ممنوعیت فروش حیوانات وحشی و حتی به طور زنده در بازار بایشاژو که یکی از بزرگترین بازارهای شهر است خبر میدهد. از طریق بلندگوها پیام اعلام پیروزی کشور علیه ویروس کرونا منتشر میشود.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در روسیه
با شناسایی ۳هزار و ۴۴۸ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در روسیه، شمار کل مبتلایان به ۲۷هزار و ۹۳۸ نفر رسید. این بالاترین میزان ابتلای روزانه به ویروس کرونا در این کشور است.
در ۲۴ ساعت گذشته تعداد جان باختگان هم حدنصاب تازهای ثبت کرد و با فوت ۳۴ نفر دیگر، مجموع جان باختگان به ۲۳۲ نفر رسید. همچنین ۳۱۸ نفر بهبود یافتند و تعداد بهبودیافتگان به ۲هزار و ۳۰۴ نفر افزایش یافت.
بیش از ۲۶ هزار نفر در سوئیس به ویروس کرونا مبتلا هستند
وزارت بهداشت سوئیس اعلام کرد: تاکنون ۲۶ هزار و ۳۳۶ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۱ هزار و ۱۹۷ نفر جان باخته اند.
نتایج تحقیقات بین المللی نشان میدهد، سوئیس براساس جمعیت این کشور در رده کشورهای با بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کروناست.
از هر صد هزار نفر از اتباع این کشور ۲۸۳ نفر مبتلای به ویروس کرونا هستند.
امروز دولت سوییس بازگشایی گام به گام کسب و کار مردم این کشور را بررسی و تصمیم خود را اعلام خواهد گرفت.
رسانههای این کشور نوشتند، احتمالا مدارس سوئیس از یازدهم ماه میباز خواهند شد و از هشتم ماه ژوین محدودیتهای دیگر مانند گشایش رستورانها و قهوه خانه برداشته میشود.
یورش نظامیان صهیونیست به آزمایشگاه شناسایی مبتلایان به کرونا
نظامیان صهیونیست در ادامه کارشکنیهای خود علیه مردم فلسطین به یک مرکز شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا در قدس اشغالی حمله کردند.
پلیس اسرائیل به یک مرکز پزشکی در شهرک سلوان، جنوب قدس در فلسطین که آزمایش شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا را انجام میدهد، یورش برد.
بازگشت گروهی از دانشجویان ایرانی به وطن
شناسایی ۵۶ افغان مبتلا به ویروس کرونا
وزارت بهداشت و درمان افغانستان از شناسایی پنجاه و شش مبتلای جدید به ویروس کرونا خبر داد.
وحیدالله مایار سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: با شناسایی پنجاه و شش مبتلای جدید در پنج استان از جمله سی و هفت نفر در کابل و یازده نفر در هرات، تعداد بیماران کووید نوزده در افغانستان به ۸۴۰ نفر افزایش یافت. تاکنون سی نفر نیز فوت و ۵۴ نفر هم بهبود یافته اند.
بیش از ۱۴ هزاردر اتریش به ویروس کرونا مبتلا هستند
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴ هزار و ۳۷۰ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد: تا امروز ۳۹۳ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت اتریش، بیش از هشت هزار تا امروز بیمار بهبود یافته اند. اکنون بیش از هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری هستندو ۲۳۲ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بسر میبرند.
خیابانهای خالی مسکو بعد از هفته سوم قرنطینه
ارسال تجهیزات و مواد پزشکی از استانبول به ایران
بخش دیگری از کمکهای اهدایی هموطنان ایرانی مقیم استانبول و آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا با دو فروند هواپیما به ایران ارسال شد.
این محموله تجهیزات پزشکی خریداری شده از چین است و از طریق خطوط هوایی ایران به تهران انتقال یافت.
همچنین کمکهای ایرانیان مقیم آمریکا و استانبول با این محموله به ایران فرستاده شد.
ارباب صادق - معاون سرکنسولگری ایران در استانبول
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین
شمار مبتلایان و جان باختهها بر اثر ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین رو افزایش است.
"سبیا عزت بگوویچ" رئیس بیمارستان دانشگاه سارایوو با اشاره به تست کرونا ۲۳۰ مورد دیگر در طول شب گذشته، گفت: نتیجه آزمایش ۱۴ نفر مثبت است؛ این درحالیست که کاهش تعداد قربانیان ویروس کرونا در ایران امروز مورد توجه رسانههای این کشور گرفت.
"ویکوزلاو ماندیچ" وزیر بهداشت فدراسیون بوسنی و هرزگوین نیز گفت: تاکنون از ۶۷۳۰ نفر در فدراسیون بوسنی و هرزگوین تست کرونا گرفته شده است که نتیجه آزمایش ۶۱۳ نفر مثبت بود.
۳۳۱ نفر از این تعداد زن و بقیه ۲۸۲ نفر مرد هستند. هم اکنون ۵۳۳ نفر مبتلا به ویروس کرونا در فدراسیون بوسنی و هرزگوین در بیمارستان بستری هستند.
بر اساس تازهترین آمار منتشر شده در بوسنی و هرزگوین، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۱۴۹ نفر رسیده است که ۴۳ نفر جان باخته و ۲۵۱ نفر نیز بهبود یافته اند.
جریمه در جمهوری اذربایجان
درشانزده روز گذشته در مجموع ۲۲۸۵۹ نفر در جمهوری آذربایجان به دلیل نقض مقررات ویژه قرنطینه که از ۱۷ فروردین شروع و تا یکم اریبهشت ادامه دارد، جریمه یا مجازات شدند.
براساس گزارش پلیس راه جمهوری آذربایجان در شبانه روز گذشته هم ۲۹۲۳ راننده، جریمه شدند.
بیش از ۱۲ هزار نفر در فلسطین اشغالی
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در فلسطین اشغالی به بیش از ۱۲ هزار نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرد: با مرگ ۳ نفر دیگر تعداد جان باختگان بر اثر بیماری کرونا به ۱۲۶ نفر افزایش یافت. این وزارت افزود: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا نیز به ۱۲ هزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافته است.
تاکید اشرف غنی برماندن مردم در خانه
رئیس جمهور افغانستان بار دیگر بر ماندن مردم این کشور در خانه هایشان تاکید کرد.
محمد اشرف غنی در پیامی ویدئویی به مردم اطمینان داد که دولت از همه امکانات خود برای مبارزه با ویروس کرونا استفاده میکند. وی از مردم افغانستان خواست برای حفظ سلامتی خود در خانه هایشان بمانند و به توصیههای بهداشتی عمل کنند.
رئیس جمهور افغانستان با بیان اینکه دولت در سراسر کشور مراکز قرنطینه را برای بیماران کووید نوزده ایجاد خواهد کرد، افزود: دولت افغانستان مذاکرات خود را با جامعه جهانی و سازمانهای کمک دهنده درباره بازنگری کمکهای شان به افغانستان و اختصاص این کمکها به روند مبارزه با ویروس کرونا آغاز میکند.
همچنین سازمان جهانی رفاه اسلامی به ارزش یک میلیون دلار تجهیزات بهداشتی و پزشکی برای مبارزه با ویروس کرونا به وزارت بهداشت و درمان افغانستان کمک کرد. استان هرات که بیشترین موارد بیماری کووید نوزده را دارد از امروز وارد مرحله شدید منع رفت و آمد میشود.
شمار بیماران مبتلا به کووید نوزده در افغانستان به هفتصد و هشتاد و چهار نفر رسیده است که تاکنون بیست ونه نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان با ثبت بیشترین موارد ابتلا در یک روز از مرز ۶۵۰۰ نفر گذشت.
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۲۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور گزارش شده است، که این بیشترین آمار روزانه ابتلا به کرونا در پاکستان به حساب میآید. بر اساس آمار رسمی دولت پاکستان، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور تا این لحظه ۶۵۰۵ نفر اعلام شده درحالیکه با ثبت ۱۷ مورد فوت ناشی از کرونا تعداد قربانیان این بیماری در پاکستان به ۱۲۴ نفر رسید.
به گفته منابع خبری مقامات پاکستانی پیش بینی کرده اند تعداد بیماران کرونایی در این کشور تا آخر ماه میلادی جاری از ۵۰ هزار نفر عبور خواهد کرد، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان نیز هشدار داده اگر مردم در مهار کرونا بیاحتیاطی کنند نظام سلامت این کشور قادر به مقاومت بیشتر در برابر این ویروس نخواهد بود.
جهان/ آماده شدن تدریجی برای پایان قرنطینه
اگرچه کووید ۱۹ همچنان در سراسر جهان قربانی میگیرد اروپا محتاطانه محدودیتهای خود در مقابله با ویروس کرونا را کاهش میدهد و دونالد ترامپ نیز عجله خود را برای از سر گیری فعالیتهای اقتصادی نشان میدهد.
ترامپ چهارشنبه اعلام کرد ما ایالتها را بازگشایی خواهیم کرد، اما بازگشایی برخی ایالتها زودتر از سایرین خواهد بود. برخی ایالتها ممکن است پیش از مهلت اول ماه مه بازگشایی شوند.
بسیاری از کشورها با توجه به منحنی خوب خود مبنی بر کند شدن پذیرش در بخش مراقبتهای ویژه و بستری شدن بیماران در حال تهیه طرحهای لغو قرنطینه خود هستند و حتی برخی محدودیتها را نیز تسهیل کرده اند.
سوئیس قرار است طرح خود را پنجشنبه عرضه کند. لهستان استفاده از ماسک در مکانهای عمومی را اجباری میکند و برخی مغازهها در لیتوانی نیز بازگشایی میشوند. آلمان قصد دارد در آینده نزدیک برخی مغازهها را بازگشایی کند و از ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) مدارس بازگشایی میشوند.
حدود نیمی از دانش آموزان دانمارک چهارشنبه پس از یک ماه تعطیلی به کلاس درس بازگشتند. مغازههای کوچک غیر ضروری از سه شنبه در ایتالیا بازگشایی شدند.
دولت اسپانیا لغو تدریجی قرنطینه را که یکی از سختگیرانهترین نوع آن در اروپا بود مطرح کرد. قرنطینه اسپانیا تا ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) تمدید شده است. در اسپانیا که ۱۸ هزا رو ۵۷۹ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته اند، تنها بزرگسالان برای رفتن به سوپرمارکت، داروخانه یا گردش سگها میتوانند از خانه خارج شوند.
انگلیس که تاکنون ۱۲ هزار و ۸۶۸ مورد مرگ را ثبت کرده است قرار است پنجشنبه تمدید احتمالی قرنطینه را اعلام کند.
اما سازمانهای غیر دولتی شرایط بهداشتی بدتر از سودان جنوبی را در زاغه نشینهای حومه پاریس محکوم میکنند.
یک زن در اردوگاه سن دونی در حومه پاریس میگوید دولت به ما نمیاندیشد و ما را برای مردن در اینجا رها کرده است. قدرتمندان این ویروس را منتشر کردند تا فقرا را بکشند.
اگرچه اروپا و آمریکا حالا از لغو قرنطینه صحبت میکنند، کشورهایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو با ۲۱ مورد مرگ همچنان در معرض خطر هستند. مقامات کنگو در واقع نگران اول ماه مه و وقوع بدترین رویدادها در کینشاسا هستند، زیرا اپیدمی در آن کشور وارد مرحله رشد سریع و مداوم شده است. مدارس، امکان فرهنگی، کافههای و کلوپهای شبانه تعطیل شده اند، اما بازارهای شهرداری همچنان باز هستند و فروشندگان و خریداران در آن فاصله اجتماعی مناسب را رعایت نمیکنند.
برای کمک به کشورهای بسیار فقیر تحت تاثیر همه گیری به ویژه در قاره آفریقا، هفت کشور صنعتی جهان چهارشنبه تصمیمی تاریخی اتخاذ کردند و به مدت یک سال بازپرداخت بدهیهای این کشورها را به حال تعلیق در آوردند.
ترکیه/آغاز آزادی ۹۰ هزار زندانی
آزادی حدود ۹۰ هزار زندانی در ترکیه به دلیل شیوع کرونا و پس از موافقت مجلس این کشور آغاز شد.
هدف از این کار جلوگیری از شیوع کرونا اعلام شده است.
در حالی که دولت ترکیه میگوید به دلیل اهتمام به حساسیت جامعه، به تصویب قانون آزادی زندانیان اقدام کرده است، اما مخالفان این قانون، آن را ظالمانه دانسته اند.
متهمان به تروریسم و جنایت قتل عمد و متهمان به قاچاق مواد مخدر و متهمان به جنایات جنسی و خشونت علیه زنان از شمول این قانون مستثنی شده اند.
دولت، این قانون را برای زندانیان و قربانیان عادلانه میداند. این قانون پس از آن تصویب شد که دعوتهای رسمی و مردمی از مردم برای ماندن در خانهها برای موفقیت تلاشهای وزارت بهداشت ادامه دارد. وزارت بهداشت اعلام کرده است ترکیه در حال کنترل بر کروناست.
مصر/تعطیلی بوستانها و اماکن عمومی
دولت مصر در چارچوب مقابله با شیوع بیماری کرونا بوستانها و سواحل را تعطیل کرد.
دولت مصر تصمیم گرفت بوستانهای عمومی را در سراسر کشور تعطیل کند. این تصمیم همچنین شامل تعطیلی سواحل و اماکن تجمع شد. این تدابیر در چارچوب تلاشهای مبارزه با گسترش ویروس کرونا صورت گرفت.
فعالیت دلالان مواد مخدر در بحبوحه کرونا
دلالان مواد مخدر در این کشور در پی شیوع ویروس کرونا در پوشش کارکنان خدمات اساسی، همچنان به فعالیت خودشان ادامه میدهند.
روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس در گزارشی اعلام کرد در پی شیوع ویروس کرونا در انگلیس و تعطیلی نسبی این کشور دلالان مواد مخدر در پوشش کارکنان بخش خدمات اساسی همچنان به فعالیتهای شان ادامه میدهند. اخیرا گروههای قاچاق مواد مخدر تاکتیکها و شیوههای خود را برای جابجایی مواد مخدر تغییر داده اند و در همین چارچوب گروهی از قاچاقچیان مواد مخدر قصد داشتند یک محموله کوکائین را به ارزش یک میلیون یورو از طریق جاسازی در زیر یک محموله ماسک وارد انگلیس کنند.
ادامه محدودیتها در استرالیا
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد محدودیتهای مربوط به فاصله گذاری اجتماعی همچنان برقرار میماند.
۲۹ مورد جدید آلودگی به کرونا در تایلند
مقامات بخش بهداشت و درمان تایلند از ۲۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و سه مورد جدید مرگ بر اثر این ویروس در این کشور خبر دادند.
هند
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در هند ۹۴۱ نفر اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آمار یک روز اخیر در مقایسه با روزهای پیش از آن کاهش یافته است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت هند از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند دوازده هزار و سیصد و هشتاد نفر گزارش شده است.
یک هزار و چهار صد و هشتاد و نه نفر نیز از بیمارستان مرخص شدند و چهار صد و چهارده نفر نیز جان باختند.
درخواست مشارکت جهانی
بنیاد گیتس به سرپرستی بیل و ملیندا گیتس روز چهارشنبه همکاری بین المللی را برای ساخت واکسن کووید ۱۹ و توزیع آن در سراسر جهان خواستار شد و همچنین از اختصاص ۱۵۰ میلیون دلار برای کمک به کشورهای فقیر برای مبارزه به همه گیری خبر داد.
مارک سوزمان مدیر عامل این بنیاد به خبرنگاران گفت زمانی که با یک پاتوژن جدید مانند کووید ۱۹ مبارزه میکنید و واکسنی را پیدا میکنید که موثر واقع میشود به میلیاردها دوز از آن نیاز خواهید داشت.
وی افزود هفت میلیارد نفر در کره زمین هستند و ما عملا مجبور خواهیم بود به همه واکسن بزنیم. اما ما ظرفیت تولید نداریم.
در حالی که بیش از صد آزمایش برای دستیابی به واکسن در جریان است ما برای ادامه این تلاشها، یافتن مواردی که با بیشترین شانس موفقیت رو به روست و همچنین شروع سریع برنامه ریزی برای تولید آن به گروههای بین المللی نیاز داریم.
به گفته سوزمان دولتها باید تلاش و پول خود را متحد کنند تا واکسن هرچه بیشتر در دسترس باشد. این یک کمپین جهانی است که قرار است میلیاردها دلار هزینه داشته باشد.
کمیسیون اروپا قرار است چهارم مه (۱۵ اردیبهشت) کنفرانسی بین المللی به منظور جمع آوری بودجه برای تحقیقات مربوط به واکسن و داروی ویروس کرونای جدید تشکیل دهد.
مارک سوزمان میگوید به طور منطقی خوش بینانه است که طی ۱۲ تا ۱۸ ما یک یا دو واکسن موثر تولید شود.
بنیاد گیتس از اختصاص ۱۵۰ میلیون دلار برای تامین مالی حوزه تشخیص، درمان و واکسن و همچنین تقویت سیستمهای بهداشتی در آفریقای سیاه، جنوب آسیا، هائیتی و یمن خبر داد که اپیدمی میتواند نابودکننده باشد.
علاوه بر این بنیاد گیتس اوایل ماه فوریه ۱۰۰ میلیون دلار برای مهار شیوع ویروس کرونا اختصاص داده بود.
بنیاد بشردوستانه بیل و ملیندا گیتس دومین کمک کننده پس از آمریکا و نخستین اهداکننده غیر دولتی به سازمان جهانی بهداشت که در حال حاض با آشفتگی رو به روست.