معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما برای ۱۲ هزار شغل ۱۰۲ پروتکل بهداشتی تعریف کرده ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رئیسی در ارتباط زنده با شبکه خبر افزود: از مردم برای رعایت موازین بهداشتی و پروتکلهای بهداشت تشکر میکنم که این امر کمکی زیاد و خطر ابتلا به بیماری را کم میکند. از طرفی باید در این مرحله به دنبال قطع زنجیره ویروس باشیم و فکر میکنم با توجه به آگاهی که مردم در این زمینه پیدا و رعایت کرده و نشان داده اند که به دستور العملهای بهداشت عمل میکنند شاهد این هستیم که آرامشی ایجاد شده است.
وی گفت:، اما باید قطعا مراقب باشیم که آرامش و تسلطی که در حوزه مدیریت اتفاق افتاده است باعث سهل انگاری نشود و نباید فکر کنیم ویروس رخت بر بسته است و از دنیا و کشور خارج شده است.
رئیسی با بیان اینکه شیوع این ویروس اقتصادهای زیادی را فلج میکند و کوچکترین سهل انگاری سبب میشود تعداد زیادی به این ویروس مبتلا شوند ادامه داد: فکر میکنم یکی از کارهایی که باید از این پس انجام دهیم با توجه به بسیج ملی، همه مردم باید در سایت وزارت بهداشت برای غربالگری ثبت نام کنند و اگر علائمی دارند آن را ثبت کنند.
وی درباه گام دوم اقدامات وزارت بهداشت گفت: بعد از فاصله گذاری اجتماعی در گام اول که اوج این نمایش در روز طبیعت بود، بحث اقتصاد مردم درصورتی میتواند موفق باشد تا همه صنوف و واحدهای صنفی پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
رئیسی با بیان اینکه این پروتکلها سه قسمت دارد و بخشی مربوط به محیط کسب و کار، کارکنان و ارائه دهندگان خدمت و دریافت کنندگان خدمات است افزود: باز شدن صنوف به معنی عادی سازی امور نیست. ما باز شدن صنوف را در جهت کم کردن ریسک ابتلا در کنار فعالیت اقتصادی و تامین معیشت مردم مدیریت میکنیم و این نکته اساسی است که اگر کوچکترین غفلت و سهل انگاری صورت بگیرد باعث شیوع بیماری و افزایش امار ابتلا میشود.
وی گفت: در سایتی که معرفی کرده ایم، افراد و صنوف ثبت نام میکنند و در حقیقت یک قرارداد شهروندی و اجتماعی امضا میشود و صنوف موظف میشوند پروتکلهای بهداشتی را اجرا کنند.