رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: افراد سالم نمیتوانند صرفا به خاطر اینکه احتمال ابتلا به کرونا وجود دارد روزه داری را بهم بزنند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در این ایام برخی چنین برداشت میکردند که اگر مرتب آب بنوشند کمتر به کرونا مبتلا میشوند، آنچه درباره مصرف مکرر مایعات توصیه شده در واقع برای شستشوی دهان است تا اگر ویروس کرونا در دهان وارد شد به جای حرکت به سمت ریه به معده برود و در آنجا هضم شود.
وی گفت: ما میتوانیم به جای نوشیدن آب صرفا با شستشوی دهان و سپس خارج کردن آب همین کار را انجام دهیم و این کار برای بیرون ریختن ویروس احتمالی کفایت میکند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: برای کسانی که دچار کرونا شده اند معمولا توصیه شده است که بعد از ۶ هفته میتوانند روزه بگیرند البته این ۶ هفته بسته به وضعیت جسمانی افراد دارد و ممکن است برخیها زودتر بهبودی کامل پیدا کنند و با نظر پزشک روزه بگیرند.
دکتر مرندی افزود: کسانی که پیوند عضو انجام داده اند صرفا اگر پیوند اعضای حیاتی نظیر قلب، کبد و ریه دارند میتوانند روزه نگیرند، اما سایر اعضای غیر حیاتی نظیر پیوند انگشت دست یا قرنیه چشم، تداخلی با روزه داری ندارد.
وی گفت: روزه داری ایمنی بدن را بالا میبرد و فشار روحی را کاهش میدهد و حتی بر عواملی نظیر قند خون بالا اثر مثبت دارد که این موضوعات اثبات شده است و فقط همه باید اصول بهداشتی را به درستی رعایت کنند.