اخبار مربوط به اقتصادی جهانی در پس بحران کرونا
تاثیر همه گیری کرونا بر اقتصاد کره جنوبی
بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول، کره جنوبی با نخستین انقباص سالانه اقتصادی خود از سال ۱۹۹۸ همزمان با بحران مالی آسیا رو به رو خواهند شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری یونهاپ، صندوق بین المللی پول اعلام کرد اقتصاد کره جنوبی در سال جاری ۱.۲ درصد منقبض میشود. همه گیری ویروس کرونا بر تجارت جهانی تاثیر و قرنطینه بر میزان تقاضا تاثیر میگذارد.
پیش بینی صندوق بین المللی پول با پیش بینیهای بسیاری از آژانسهای رتبه بندی جهانی مطابقت دارد که انتظار دارند کره جنوبی با نخستین انقباص سالانه اقتصادی خود از سال ۱۹۹۸ همزمان با بحران مالی آسیا رو به رو شود.
صندوق بین المللی پول انتظار داشت کره جنوبی در ماه ژانویه سال جاری به رشد اقتصادی ۲.۲ درصدی دست یابد.
صندوق بین المللی پول اعلام کرد در این پیش بینی رویکرد جامع کره جنوبی برای مهار کووید ۱۹ و واکنش اقتصادی سریع به آن که به کاهش تاثیر منفی بر فعالیتهای داخلی کمک کرد در نظر گرفته میشود.
با این وجود با توجه به میزان بالای باز بودن کره، چشم اندازهای رشد در پی کاهش شدید تقاضای خارجی محدود شده است. همان طور که پیش بینیهای رشد اقتصادی برای شرکای تجاری اصلی کره هم بسیار ضعیف است.
صندوق بین المللی پول تخمین میزند اگر همه گیری در سه ماهه دوم سال جهای مهار شود کره جنوبی میتواند در سال ۲۰۲۱ حدود ۳.۴ درصد رشد اقتصادی داشته باشد.
هفته گذشته بانک کره پس از کاهش اضطراری نرخ بهره در ۱۶ مارس نرخ بهره ۰.۷۵ درصدی را که پایینترین نرخ بهره در تاریخ این بانک است حفظ کرد.
بانک مرکزی کره جنوبی اعلام کرد هدف رشد سالانه ۲.۱ درصدی احتمالا در سال جاری محقق نخواهد شد.
ماه گذشته دولت کره جنوبی اعلام کرد قصد دارد برنامه کمکهای مالی فوری خود را به ۱۰۰ هزار میلیارد وون افزایش دهد تا به شرکتهای محلی کمک کند.
بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی انتظار دارند اقتصاد کره جنوبی در سه ماهه نخست سال منقبض شود. آژانس رتبه بندی فیچ پیش بینی میکند که اقتصاد کره جنوبی در سه ماهه نخست ۰.۶ درصد و در سه ماهه دوم ۰.۹ درصد منقبض خواهد شد. این کشور آخرین بار در سال ۲۰۰۳ در دو دوره سه ماهه متوالی شاهد انقباض اقتصادی بود.
در ده روز نخست ماه آوریل صادرات کره جنوبی در مقایسه با همین زمان در سال گذشته ۱۸.۶ درصد کاهش یافت که برابر با ۱۲.۲ میلیارد دلار است.
در این ده روز صادرات تراشههای حافظه ۱.۵ درصد و خودرو ۷.۱ درصد کاهش یافت. در این بازه زمانی صادرات به چین در مقایسه با همین زمان در سال گذشته ۱۰.۲ درصد و صادرات به آمریکا ۳.۴ درصد کاهش یافته است.
کاهش یازده درصدی تجارت جهانی
همه گیری ویروس کرونا که به سرعت در حال گسترش است قرار است موجب رکود اقتصادی جهانی در سال جاری شود، زیرا موجب تعطیلی کارخانهها و شهرها شده است.
در حالی که صندوق بین المللی پول رشد ۳.۳ درصدی اقتصاد جهانی را در ماه ژانویه پیش بینی میکرد حالا اقتصاد جهانی قرار است در سال جاری انقباض ۳ درصدی را تجربه کند.
بنابر اعلام صندوق بین المللی پول طبق سناریویی که همه گیری در سه ماهه سوم کاهش خواهد یافت اقتصاد جهانی نیز خواهد توانست در سال آینده رشد ۵.۸ درصدی داشته باشد.
بنابر اعلام این صندوق اقتصاد آمریکا در سال جاری انقباض ۴.۷ درصدی خواهد داشت و رشد اقتصادی چین نیز ۱.۲ درصد خواهد بود.
صندوق بین المللی پول اعلام کرد تجارت جهانی در سال جاری ۱۱ درصد کاهش مییابد و بهای نفت به طور متوسط به ۳۵.۶۱ دلار به ازای هر بشکه میرسد که در مقایسه با سال قبل با کاهش ۴۲ درصدی رو به روست.
ضرر ۳۱۴ میلیارد دلاری شرکتهای هواپیمایی
بر اساس ارزیابی جدید انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی «یاتا»، ضرر شرکتهای هواپیمایی به علت همه گیری ویروس کرونا به ۳۱۴ میلیارد دلار (حدود ۲۴۰ میلیون یورو) میرسد.
این رقم ۲۵ درصد نسبت به ارزیابی قبلی یاتا که ۲۴ مارس منتشر شد، بالاتر است و سقوط ۵۵ درصدی درآمدهای حاصل از حمل و نقل مسافران را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
الکساندر دو ژونیاک مدیرکل یاتا به تلویزیون رویترز گفت: «احیای فعالیت حمل و نقل هوایی احتمالا کندتر و بحران عمیقتر از آن چیزی است که ما حدود یک ماه پیش پیش بینی میکردیم.»
همه گیری بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس کرونا عملا حمل و نقل هوایی را فلج کرد و شرکتهای هواپیمایی هیچ پیش بینی دقیقی از جدول زمانی لغو محدودیتها در مورد جابجاییها که از سوی همه کشورهای جهان برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به اجرا گذاشته شد، ندارند.
وعده کمک کره جنوبی به کشورهای آ سه آن
مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی به کشورهای عضو انجمن ملل آسیای جنوب شرقی - آ سه آن و دیگر کشورهای درگیر مبارزه با بحران ویروس کرونای جدید وعده داد تا حد امکان از آنها حمایت خواهد کرد.
مون در کنفرانس ویدئویی با سران کشورهای آ سه آن پلاس سه برای پاسخ به کووید ۱۹ اعلام کرد تامین تجهیزات پزشکی و ابزار قرنطینه در زمان مناسب برای کسانی که نیاز فوری به آن دارد ضروریست. شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و لی که چیانگ نخست وزیر چین هم در این نشست حضور داشتند.