رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تا این لحظه در هیچ کجای دنیا داروی اثر گذاری برای کرونا معرفی نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، مصطفی قانعی در استودیو گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در کشور ما ستادی جهت بررسی مقالات و دست یافته های دیگر کشورهای کرونا زده برقرار است که به صورت لحظه ای به مطالعه و بررسی مقالات می پردازند و چنانچه نتیجه یا داروی خاصی معرفی شده باشد تحقیقات لازم بر روی آن را شروع می کنند.
او ادامه داد: تاکنون دو نوع دارو که پیشتر برای آنفلوآنزا و دیگری برای ایدز به کار می رفت معرفی شد اما هیچ کدام آنها درمان و اثرگذاری قطعی بر روی کرونا ندارند در حال حاضر تحقیقات بر روی دو دارو در کشور ادامه دارد و احتمالا دو هفته آینده نتایج بررسی حاصل می گردد.
قانعی تصریح کرد: در حال حاضر با استفاده از آزمایش داروهای ترکیب فراوان موفق شده ایم تا آمار مرگ و میر در ICU را پایین بیاوریم اما دقیقاً نمی دانیم تاثیر کدام داروی مورد استفاده بوده است.
دکتر ابوالقاسمی رئیس انجمن خون و پلاسمای ایران در سوی دیگر استودیو به انجام آزمایش ها و آزمون و خطاهای بسیار این مرکز بر روی پلاسمای نجات یافتگان حادثه کرونا اشاره کرد و افزود: در برخی موارد مشاهده شد که تزریق پلاسمای نجات یافتگان بر روی برخی بیمارها موثر واقع شد تا جایی که بیمارستان های بقیه الله و مسیج دانشوری را که پایگاه اصلی بستری مبتلایان کرونایی بودند، نوید دادیم و اقدام به ادامه آزمایشات و بررسی کردیم.
وی ادامه داد: پس از موفقیت های حاصله از تزریق پلاسمای نجات یافتگان بر مبتلایان کرونایی در ایران، سازمان FDA آمریکا هم در فراخوانی اعلام کرد هر کس تمایل به اهدای پلاسما دارد می تواند به بانک پلاسمای این کشور مراجعه نماید برخی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه ، هلند و بلژیک هم پیرو فراخوان آمریکا اقدام به بهره گیری از این روش نموده اند.
دکتر ابوالقاسمی گفت: نتایج حاصله بر روی بیماران بدحال در کشورمان به شدت موثر بوده و بر روی بیماران آی سی یو هم به میزان چشم گیری آمار و مرگ و میر را کاهش داده است و این نتایج حاصل هم نوع دوستی 300 بیمار نجات یافته از حادثه کروناست که پس از دو هفته بهبودی اقدام به اهدا به پلاسمای خود نموده اند.
دکتر بهروز حاجیان تهرانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان در ارتباط زنده تصویری با این برنامه از نتایج و دستاوردهای شرکت خود بر روی کیت های تشخیصی گفت: دستگاه یا کیتی که موفق به ساخت آن شده ایم توان تشخیص وجود بیماری در بدن فرد را دارد این دستگاه احتمالاً هفته آینده روانه بازار خواهد شد.
او از یک کیت دیگر جهت تشخیص پادتن ها و آنتی بادی های کرونا در بدن انسان خبر داد و افزود: این کیت هم احتمالا هفته آینده وارد بازار خواهد شد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هم گفت: مهم ترین و جدی ترین درگیری بیماری کرونایی ریوی است که اگر در جایی مرکز سی تی اسکن نباشد، با سنجش میزان شدت خون فرد از سر انگشت ایشان می توان دریافت که شدت ناراحتی ریوی تا چه حد است .دکتر قانعی افزود : اگر سن فرد بالا و چاق هم باشد، دیابت هم فشار خون داشته باشد این فرد بیشتر در معرض خطر می باشد در صورت بروز ناراحتی و باید حتما به مراکز درمانی مراجعه نماید اما اگر سن فرد زیر 40 سال باشد و مرد لاغر باشد و فشار خون و دیابت هم نداشته باشد می تواند با خیال راحت تحت نظر دارو در خانه استراحت نماید تا بهبودی حاصل شود.
دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس انجمن خون و پلاسمای کشور در خصوص استفاده از ماسک گفت: از آنجا که ویروس از طریق قطرات معلق در هوا منتقل می شود بهتر است که در فضای بسته از ماسک استفاده شود.
او افزود: ماسک نزدن برای فضای باز و پارک و خیابان خلوت است، روی هم رفته ماسک زدن بهتر از ماسک نزدن است.
دکتر قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم از گستره کرونا در کشور گفت: به طور حتم نمی توان گفت چه میزانی دچار کرونا می شوند اما با توجه به خالی شدن تخت های بیمارستانی و کاهش مراجعات بیمارستان ها می توان با مدیریت صحیح به حال و احوال همه رسیدگی کرد و چه بسا همانطور که برای آنفولانزا داروهای فراوانی ساخته شد برای کرونا هم دارو ساخته شود و روزی برسد که کرونا هم مانند سرما خوردگی یک مریضی عادی و تکراری شود، با توجه به شتاب عملی بالایی که در خصوص کرونا وجود دارد حتما 6 ماه آینده اتفاقات خوبی در این خصوص رخ خواهد داد.
دکتر ابوالقاسمی در خصوص ماندگاری پادتن های ساخته شده در بدن افراد نجات یافته از کرونا گفت: اطلاع دقیقی از ماندگاری پادتن های موجود در بدن افراد بهبود یافته در دست نیست ، احتمال دارد ماندگاری این پادتن ها فقط چهارماه باشد.
او ادامه داد: آنفولانزا به دلیل تغییر آنتی ژن خود هر ساله واکسن جدیدی می طلبد در مورد فردی که به آنفولانزا مبتلا شد می توان گفت این احتمال وجود دارد که به کرونا مبتلا گردد این دو بیماری ارتباطی به هم ندارند.